Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Γενική συζήτηση για το Redmi Note 4 (Nikel)

• Γεια σε όλους και πάλι, και ειδικά στον @BanditGR δεν ξέρω αν έχεις ακόμα το nikel.
      Επανέρχομαι μετά από αρκετούς μήνες έχω ακόμα την 8.4.19 beta , έχω xposed ( που το χρειάζομαι ) και supersu, και δεν έχω κανένα πρόβλημα, αν και το έχω αρκετά φορτωμένο.
      Ήθελα να ρωτήσω στο nikel αν αξίζει να βάλω την τελευταία beta MIUI 10 αν έχει γίνει τίποτα με το xposed και αν ναι ποιο θα ήταν καλύτερα να βάλω το magisk η το supersu? πριν κάμποσους μήνες xposed δεν υπήρχε και με το magisk είχα προβλήματα και είχα ξαναβάλει το supersu.
      και μάλλον θα χρειαστώ πάλι Factory Reset?
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων άπαντες
    • Δεν έχει γίνει τίποτα με το xposed και σε αυτή τη χρονική φάση δεν υπάρχει και λόγος να πιστεύουμε ότι θα γίνει. Τα τελευταία σημεία "ζωής" ο developer τα έδωσε τον Ιανουάριο του 2018. Σε ότι αφορά το supersu πάλι έχει σταματήσει να αναπτύσσεται και αυτό με επίσημη ανακοίνωση από την Chainfire και τον ίδιο του δημιουργό του.

Πέρα από αυτό, το αν αξίζει να περάσεις σε MIUI 10 είναι καθαρά δικό σου θέμα. Όπως σε όλες τις εκδόσεις MIUI υπάρχουν κάποια καλά πράγματα και κάποια όχι και τόσο καλά ή αδιάφορα. Σίγουρα αξίζει να το κάνεις, αν ενδιαφέρεσαι να κρατάς ενημερωμένη τη συσκευή σου, για όσο καιρό ακόμα θα την υποστηρίζει η Xiaomi (προσωπικά πιστεύω ότι το MIUI 10 θα είναι μάλλον και το τελευταίο MIUI που θα δει ποτέ το nikel, αλλά ποιος ξέρει...ίδωμεν). Πάντως αν επιθυμείς root πρόσβαση με MIUI 10, το Magisk είναι πλέον μονόδρομος και φυσικά ξεχνάς το xposed. Η επιλογή δική σου.
    • Σε ευχαριστώ @BanditGR πολύ με ενημέρωσες πλήρως.
      Εσύ έχεις βάλει το 10? και όσον αφορά το magisk δεν έχει προβλήματα?
      Αν το κάνω τελικά και απαρνηθώ το xposed θέλω FR?

Sent from my U65GT using Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ναι έχω βάλει το 10αρι από τις αρχές που κυκλοφόρησε, με Magisk 17.3. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Από την ROM που βρίσκεσαι τώρα πάντως και επειδή η XTRV έχει ήδη αλλάξει 2 φορές source, καλό θα ήταν να γίνει ένα factory reset.
    • @BanditGR γιά δώσε μου τα φώτα σου μην κάνω καμμιά πατάτα
      Είπα νά βάλω MIUI 10 λέω δεν αναβαμίζω και το TWRP επ' ευκαιρεία εχω το 3.1.0-1 της κοινότητας και είδα οτι για το nikel εχει βγεί η 3.2.2-0 την περνω από την παλιά recovery install ---> σε recovery partition, ξεκινάει κανονικά σε 3.2.2-0 αλλά ζηταει κωδικό πάτησα πίσω διάβασα τίς οδηγίες σας και λέι format data οτι τα σβήνει ολα στην εσωτερική μνήμη, ( κάτι που δεν το θέλω με τίποτε ) οποτε πέρασα μέσω fastboot flash την 3.1.0-1, και φλάσαρα την rom κανονικά.
      Που εκανα λάθος δεν μπορώ να την περάσω αλλιώς αν οχι μένω με αυτήν
      Ευχαριστώ και πάλι
    • Ο/H leotzian έγραψε:

@BanditGR γιά δώσε μου τα φώτα σου μην κάνω καμμιά πατάτα
      Είπα νά βάλω MIUI 10 λέω δεν αναβαμίζω και το TWRP επ' ευκαιρεία εχω το 3.1.0-1 της κοινότητας και είδα οτι για το nikel εχει βγεί η 3.2.2-0 την περνω από την παλιά recovery install ---> σε recovery partition, ξεκινάει κανονικά σε 3.2.2-0 αλλά ζηταει κωδικό πάτησα πίσω διάβασα τίς οδηγίες σας και λέι format data οτι τα σβήνει ολα στην εσωτερική μνήμη, ( κάτι που δεν το θέλω με τίποτε ) οποτε πέρασα μέσω fastboot flash την 3.1.0-1, και φλάσαρα την rom κανονικά.
      Που εκανα λάθος δεν μπορώ να την περάσω αλλιώς αν οχι μένω με αυτήν
      Ευχαριστώ και πάλι
      Δεν χρειάζεται να αλλάξεις TWRP στο nikel. Το 3.1.0-1 υποστηρίζει και encryption και backup παίρνει και τα πάντα. Σωστά την πέρασες.
    • Διαφήμιση
    • Προσωπικά τον τελευταίο καιρό το έχω "γυρίσει" σε beta λόγω MIUI 10 και μπορώ να πω πως σε γενικές γραμμές δουλεύει καλά και γρήγορα πάνω στο Nikel. Επίσης να πω ότι μπορεί να είμαι κι ο τελευταίος που ακόμα χρησιμοποιώ το supersu για root :P :P
    • Χαιρετώ την κοινότητα. Έχω εδώ και δυο χρόνια την GTV 6.9.29 και κατέβασα την aroma 8.8.9_v10-6.0 χωρίς όμως να την περάσω. Έχει κανείς τη συγκεκριμένη rom να μου πει εντυπώσεις; και ποια είναι η διαδικασία για να περάσω από την παλιά στην καινούργια; Ευχαριστώ πολύ.
    • Επειδή είναι μεγάλο το βήμα, άλμα θα έλεγα, καλό είναι να περάσεις fastboot τελευταία και να μη κλειδώσεις. Ακολούθως περνάς ξανά twrp και την τελευταία xtrv που θέλεις. Λογικά χάνεις τα πάντα, οπότε πάρε local backups, συγχρονισε με mi, google account και σώσε αρχεία σε υπολογιστή.
    • Ευχαριστώ πολύ amavroudis αλλά μου φαίνονται δύσκολα αυτά που μου λες να κάνω (μιας και δεν είμαι και εξπέρ) και μάλλον θα παραμείνω στην παλιά rom.
    • Διαφήμιση