Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Γενική συζήτηση για το Redmi Note 4 (Nikel)

• Ο/H BanditGR έγραψε:

Ο/H Panagiotakis έγραψε:

Μήπως κάποιος ξέρει τι συμβαίνει; Ευχαριστώ
      Global developer έχεις ? Παίζει να είναι σφάλμα επικοινωνίας με τους servers της Xiaomi. Δοκίμασε να κατεβάσεις το με χέρι τη recovery ROM και να την επιλέξεις απλά μέσω της εφαρμογής Αναβάθμισης.
      Έυχαριστώ BanditGR για την απάντηση.
      Έχω την MIUI 9 Global 7.10.12/Beta. Όταν λες ''Δοκίμασε να κατεβάσεις το με χέρι τη recovery ROM'' πώς; Να μπω από TWRP που έχω εγκατεστημένο και να την κατεβάσω; Έχει τέτοια επιλογή; Αν ναι μετά το πακέτο θα το εκτελέσω από την εφαρμογή της αναβάθμισης έτσι; Πολλές οι απορίες μου γιατί δεν είμαι και πολύ γνώστης του θέματος..... μην κάνω καμιά μα..... Και κάτι άλλο. Αν την αφήσω για την επόμενη εβδομαδιαία θα έχω το ίδιο πρόβλημα;;
    • Εδώ είναι η επίσημη Global dev : miui_HMNote4Global_7.10.19_5febb20b6f_6.0.zip

Λες όμως ότι έχεις περάσει TWRP (στην επίσημη φαντάζομαι). Άρα, αν ισχύει αυτό, είτε έχεις κάνει και root, είτε έχεις περάσει lazyflasher script. Πολύ φοβάμαι ότι με TWRP εγκατεστημένο ενδέχεται να μην περάσει σωστά η επίσημη ROM και ίσως γι' αυτό να μη δουλεύει σωστά και η εφαρμογή αναβάθμισης. Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει να περάσω είτε OTA, είτε full ROM επίσημη με TWRP μέσα. Αν είσαι...τολμηρός τότε πάρε πρώτα ένα full nandroid backup από το TWRP (boot, system, data partitions) και μετά κοπάνα τη από την εφαρμογή αναβάθμισης. Αν περάσει σωστά λογικά θα χάσεις και το TWRP (θα γίνει flash το επίσημο) και θα πρέπει να το εγκαταστήσεις εκ νέου. Εννοείται ότι χάνεις και root αν έχεις κάνει. Δεν είμαι σίγουρος αν χάνεις και εφαρμογές και ρυθμίσεις βασικά (ειδικά αν φλασάρεις τη full ROM). Η επιλογή δική σου.
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Εδώ είναι η επίσημη Global dev : miui_HMNote4Global_7.10.19_5febb20b6f_6.0.zip

Λες όμως ότι έχεις περάσει TWRP (στην επίσημη φαντάζομαι). Άρα, αν ισχύει αυτό, είτε έχεις κάνει και root, είτε έχεις περάσει lazyflasher script. Πολύ φοβάμαι ότι με TWRP εγκατεστημένο ενδέχεται να μην περάσει σωστά η επίσημη ROM και ίσως γι' αυτό να μη δουλεύει σωστά και η εφαρμογή αναβάθμισης. Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει να περάσω είτε OTA, είτε full ROM επίσημη με TWRP μέσα. Αν είσαι...τολμηρός τότε πάρε πρώτα ένα full nandroid backup από το TWRP (boot, system, data partitions) και μετά κοπάνα τη από την εφαρμογή αναβάθμισης. Αν περάσει σωστά λογικά θα χάσεις και το TWRP (θα γίνει flash το επίσημο) και θα πρέπει να το εγκαταστήσεις εκ νέου. Εννοείται ότι χάνεις και root αν έχεις κάνει. Δεν είμαι σίγουρος αν χάνεις και εφαρμογές και ρυθμίσεις βασικά (ειδικά αν φλασάρεις τη full ROM). Η επιλογή δική σου.
      Θα το αφήσω να δω τι θα γίνει με την επόμενη εβδομαδιαία αναβάθμιση. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι αναβαθμίσεις γίνονταν κανονικά. Δεν έχω πειράξει κάτι και όπως λες ίσως να είναι σφάλμα επικοινωνίας με τους servers της Xiaomi!!!!!!!!!!! (τρεις μέρες τώρα...... και πάνω από 10 προσπάθειες)
      Με είχες βοηθήσει παλιά με οδηγίες που μου είχες δώσει και πέρασα TWRP του cofface και SuperSU binary για root. Από τότε μόνο αναβαθμίσεις βάζω όπως μου τις δίνει η εφαρμογή αναβάθμισης και τίποτα άλλο.
    • Διαφήμιση
    • Καλώς, ας περιμένουμε τότε και την επόμενη ROM να βεβαιωθούμε. Δεν χάθηκε ο κόσμος.
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Καλώς, ας περιμένουμε τότε και την επόμενη ROM να βεβαιωθούμε. Δεν χάθηκε ο κόσμος.

Τελικά μετά από ψάξιμο βρήκα την λύση. Το αναφέρω για όποιον στο μέλλον έχει το ίδιο πρόβλημα.

Βοηθούμενος από αυτό το άρθρο στο internet http://www.rootupdate.com/2016/08/fix-cant-verify-update-package-miui-redmi-note-3.html

αλλά χωρίς να κάνω τις λύσεις που προτείνουν σκέφτηκα να ψάξω με τον εξερευνητή του κινητού για να βρω το αρχείο της rom. Μπαίνοντας στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής αναζήτησα αρχεία με την λέξη miui_

Βρήκα 1 με το όνομα miui_HMNote4Global 7.10.19 που από την ημερομηνία κατάλαβα ότι ήταν η τελευταία ενημέρωση και 2-3 παλιά με παλιότερους κωδικούς και ημερομηνίες. Το τελευταίο ήταν μόνο 450 mb από το 1.3g που αναφέρετε ότι είναι το μέγεθος της ενημέρωσης.

Πήρα την απόφαση να τα διαγράψω και ο θεός βοηθός….

Μέσω της εφαρμογής αναβάθμισης ξανακάνω λήψη της τελευταίας αναβάθμισης και ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση όπως πάντα κανονικά…..

Μάλλον κάτι έπαιζε με το αρχείο και δεν ολοκληρωνόταν το μέγεθος διότι απ’ ότι θυμάμαι πριν από 2 μέρες που βγήκε η αναβάθμιση και έκανα αναγκαστική λήψη και όχι αυτόματη κάπου στη μέση κόπηκε το internet και σταμάτησε η λήψη και από εκεί πρέπει να άρχισαν τα κουλά……..

Αυτά…….
    • Σε κινητο συναδέλφου με ρομ την fake την 8.0.5.0.0 πήγα μέσω flashtool και αφού είχα αντικαταστήσει την cust να περάσω μια fastboot rom την τελευταια από το link που μας οδηγεί ο ελληνικός οδηγός για flash official rom αλλά ξεκίνησε να κάνει την διαδικασια δεν άρχισε με κίτρινη μπάρα έτρεξε κάτι γρήγορα μου πέταξε ένα eror και μετα δεν ανοιγεί ξανά αλλά ούτε έχει εγκαταστήσει κάτι καμιά βοήθεια!!!!!1
    • κανε παλι flash και αν βγαλει error ανεβασε φωτο να δουμε το error
      Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης

• Διαφήμιση
    • Ο/H makisfz έγραψε:

κανε παλι flash και αν βγαλει error ανεβασε φωτο να δουμε το error
      Έχω κάνει 2-3 επανεκκινήσεις στον υπολογιστη και ενώ συνδέω το τηλεφωνο δεν βλέπει τίποτα για να ξεκινήσει, δεν έχει νόημα να ανεβάσω φωτό μια εικόνα με το flashtool να περιμένει σύνδεση. Στον ιδιο υπολογιστή είχα περάσει στο δικό μου κινητό ρομ (το δικό μου δεν έιχε την fake) απλά δεν ξέρω αν παίζει τίποτα με τους drivers. Το κινητό είναι νεκρό
    • κοιτα στην διαχειριση συσκευων στην com πως το βλεπει
      Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης

• Ναι, θα χει κανά κίτρινο θαυμαστικό..

Ας περάσει drivers με το πρόγραμμα του καγγελιάρη ή ας προσπαθήσει manual εγκατάσταση drivers από την υπογραφή μου....κ καμιά επανεκκίνηση pc/κινητό στο καπάκι ή στο ενδιάμεσο, κακό δεν κάνει!!
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Ο/H demakhs έγραψε:

Ναι, θα χει κανά κίτρινο θαυμαστικό..

Ας περάσει drivers με το πρόγραμμα του καγγελιάρη ή ας προσπαθήσει manual εγκατάσταση drivers από την υπογραφή μου....κ καμιά επανεκκίνηση pc/κινητό στο καπάκι ή στο ενδιάμεσο, κακό δεν κάνει!!
      Εχω κάνει επανεκκινήσεις στην αρχή έτρεξε το flash tool αλλά δεν το τελείωσε και τώρα δεν βλέπει καθόλου το κινήτο και το κινητό δεν ανοίγει ξανά. Το δικό μου όμοιο κινητό το βλέπει κανονικά
    • Διαφήμιση
    • Σε fastboot ή σε recovery mode δεν μπορείς να το βάλεις??
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!