Διαφήμιση

Φόρτιση μπαταρίας

• RedMi Note 2
    • Φόρτιση μπαταρίας

Γεια σε όλους.
      Εχω το xiaomi redmi note 2 και φοράει την GTV 6.7.21.
      Εχω παρατηρήσει μια ασυνήθιστη συμπεριφορά σχετικά με την φόρτιση του κινητού και εξηγούμαι. Οταν δεν χρησιμοποιώ αποκλειστικά τον φορτιστή και τον μετασχηματιστή ( από ασιάτικη σε ευρωπαική πρίζα ) που μου είχαν στείλει όταν είχα αγοράσει το κινητό, τότε φορτίζει τελείως ανώμαλα. Αν προσπαθήσω να φορτίσω το κινητό από laptop/pc μέσω usb τότε φορτίζει εξωφρενικά αργά. Αν προσπαθήσω να το φορτίσω μέσω usb φορτιστή που είναι συνδεδεμένος σε πρίζα πάλι φορτίζει πάρα πολύ αργά. Παραδόξως όταν το φορτίζω ( τώρα που γράφω ) πάλι μέσω usb συνδεδεμένο σε πρίζα αλλά στην Αγγλία τότε φορτίζει πάρα πολύ γρήγορα. Ωστόσο στην τελευταία περίπτωση ενώ δείχνει να φορτίζει τόσο γρήγορα στην ουσία δεν φορτίζει αφού η μπαταρία πέφτει αισθητά σε λίγα λεπτά. Είναι σαν εικονική φόρτιση..
      Δυστυχώς όλα αυτά τα έχω παρατηρήσει στις διακοπές μου και είναι πολύ ενοχλητικά καθώς είτε θέλει πολλές ώρες για να φορτίσει ( όντως ) το κινητό, είτε νομίζω ότι έχει φορτίσει αλλά στην ουσία δεν έχει.
      Απ'ότι καταλαβαίνω κάτι παίζει με τα volts ( ανάλογα που βρίσκεσαι ) και με την συμβατότητα των αξεσουάρ φόρτισης. Πως μπορώ όμως να εξασφαλίσω μια 'ομαλή' φόρτιση ,που γνωρίζω μετά πόσο θα μου κρατήσει το κινητό λόγω εμπειρίας, όπου και αν βρίσκομαι?
      Καταλαβαίνω ακούγονται ίσως περίεργα όλα αυτά αλλά είναι πράγματι πολύ ενοχλητικό!!
      Ευχαριστω!
    • Θα σου πρότεινα να κάνεις ένα καλιμπράρισμα (=ρύθμιση) στη μπαταρία σου με κάποιο απο τα γνωστά προγράμματα που κυκλοφορούν στο Play Store, για να σβήσουν τα προφανώς "διαταραγμένα" στατιστικά της μπαταρίας σου και να βλέπεις τις σωστές ενδείξεις...
      Αν ωστόσο η μπαταρία τα έχει "παίξει" απλά θα χρειαστεί να την αλλάξεις....
      Επίσης, με την ευκαιρία, μήπως να σκεφτόσουν να αναβαθμίσεις και την ρομ που φοράς... είσαι σχεδόν 6-7 εκδόσεις πίσω... :D
    • ΟΚ, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, θα τα κοιτάξω όλα αυτά.
      Κάποια εφαρμογή πιο συγκεκριμένα για την ρύθμιση της μπαταρίας εχεις να προτείνεις?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Leonardos Leonardos έγραψε:

ΟΚ, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, θα τα κοιτάξω όλα αυτά.
      Κάποια εφαρμογή πιο συγκεκριμένα για την ρύθμιση της μπαταρίας εχεις να προτείνεις?
      Ναι, έχω να προτείνω αυτές που χρησιμοποιώ εγώ... χωρίς να σημαίνει οτι και άλλες δεν κάνουν δουλειά.

Λοιπόν για να "φτιάξω" τυχόν λάθη στις κυψέλες της μπαταρίες χρησιμοποιώ την "Battery Life Repair"
      και για να καλιμπράρω την "Advanced Battery Callibrator"
      Και οι δύο είναι Free, αλλά έχουν διαφημίσεις και πρέπει να κάνεις υπομονή στις screens, για να φεύγουν... και να κάνεις τη δουλειά σου!

Υ.Γ. Επίσης μετά το καλιμπράρισμα θα χρειαστεί να σβήσεις τη συσκευή σου και να την φορτίσεις μέχρι 100%, οπότε φρόντισε να μην την χρειάζεσαι για τις επόμενες λίγες ώρες
    • κατι παρόμοιο κάνει και το δικο μου το εχω με GTV 6.3.31 ,εχω την εντύπωσει οτι λόγω της λειτουργείας fastcharge δείχνει εικονικά ποσοστά .η λύση που έχω βρεί και λειτουργεί άψογα σε μένα είναι όταν το φορτίζω και φτάνει σε πλήρη φόρτιση τα πρώτα 15-20 λεπτά το δουλεύω με τον φορτιστή συνδεμένο ,μετα παρατηρώ οτι η μπαταρια δεν πεφτει εύκολα .
      σε αυτά που αναφερεις με διάφορους φορτιστές καμία φορά παιζει και το καλώδιο του φόρτιστή τα έχω παρατηρήσει όταν είναι το καλώδιο πολύ λεπτό .
      όλα αυτά που αναφέρω είναι απο απλες παρατηρησεις χωρίς να είμαι κανένας σουπερ ειδικός ,σχετικά νέος με τα τηλέφωνα