Διαφήμιση

Redmi Note 4 vs LG G5 σύγκριση ποιότητας φωτογραφίας!

• Ο/H osalonikios έγραψε:

Μαζί σου είμαι @pavlidisc. Με ούτε 200€ δεν μπορούμε να απαιτούμε την τελεοιότητα.
      Το τηλέφωνο βγάζει εξαιρετικες φωτογραφίες για τον μέσο χρήστη. Και θα το ξαναπω. Φωτογραφίες με τα τηλέφωνα τραβάμε για το χαβαλέ.
      Δεν τρέχει τίποτα να είναι 1 κλικ κάτω η ποιότητα.
      Ακριβώς!!!
      Εγώ είχα καλομάθει με τα iPhone (των 800 και 1000 ευρώ!!!!) και τα χρησιμοποιούσα και σαν φωτογραφικές και σαν βιντεοκάμερες. Ok. Εκεί η ποιότητα είναι πααααρα πολύ καλή για ερασιτεχνική.

Αλλά εδώ μιλάμε για 200 ευρώ! ΑΡΙΣΤΑ παίρνει ΣΕ ΟΛΑ!
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • @pavlidisc όντως ξενερωσιαν η γνώμη σου μαζί και άστοχη, λες 1000 φορές καλύτερο από lg g5 από το xiaomi mi5 (sd820 και τα δυο) ; Προφανώς δεν το έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου και δεν το έχεις συγκρίνει για να δεις την πραγματικότητα, επίδει το έχω συγκρίνει θα σου πω ότι από ποιότητα ποιο premium κατασκευή δείχνει το mi5 το παραδέχτηκε και φίλος που εχει το g5 ο οποίος καμαρονε σαν γυφτικο σκεπαρι για την κάμερα και όταν το συγκριναμε με την κάμερα του mi5 με το τελευταίο firmware που εδωσε η sony και εχει ενσωματωθεί στην miui πριν ένα μηνα έφυγε σαν βρεγμενη γάτα...
    • Redmi Note 4 vs LG G5 σύγκριση ποιότητας φωτογραφίας!

Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα σου @pavlidisk , αλλά να προσθέσω ότι ποτέ δεν έγραψα ότι η κάμερα του rdn4 (είναι της συζύγου) είναι καλύτερη του G5 , το οποίο είναι και η κύρια μου συσκευή προς το παρόν ;) Ως σημείο αναφοράς χρησιμοποίησα το G5, λόγο αυτών που αναφέρεις, ότι είναι κορυφη σε θεμα κάμερας ( είχα όλη τη σειρα G , τα γνωρίζω πολύ καλά πίστεψέ με).
      Δεν έπεσα αλεξιπτωτιστης ( Οι παλαιότεροι ίσως με γνωρίζουν και απο το παλιό μου σάιτ , και facebook σελίδα, το greekdroiders.eu) από τον ουρανό να ισχυρίζομαι ότι η καμερα του rdn4 είναι καλύτερη, απλώς έγραψα κάθεται αντάξια απέναντι στο θηρίο
      κάμερας που λέγεται G5....

Φιλικά πάντα :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H michael έγραψε:

@pavlidisc όντως ξενερωσιαν η γνώμη σου μαζί και άστοχη, λες 1000 φορές καλύτερο από lg g5 από το xiaomi mi5 (sd820 και τα δυο) ; Προφανώς δεν το έχεις πιάσει ποτέ στα χέρια σου και δεν το έχεις συγκρίνει για να δεις την πραγματικότητα, επίδει το έχω συγκρίνει θα σου πω ότι από ποιότητα ποιο premium κατασκευή δείχνει το mi5 το παραδέχτηκε και φίλος που εχει το g5 ο οποίος καμαρονε σαν γυφτικο σκεπαρι για την κάμερα και όταν το συγκριναμε με την κάμερα του mi5 με το τελευταίο firmware που εδωσε η sony και εχει ενσωματωθεί στην miui πριν ένα μηνα έφυγε σαν βρεγμενη γάτα...
      Επέτρεψέ μου να έχω τις επιφυλάξεις μου. Και για το RΝ3 pro διαβάζω κάποια πράγματα (για την κάμερα) που με βάση την δική μου αισθητική και εμπειρία δεν ισχύουν.. όχι στην δική μου συσκευή τουλάχιστον...μπορεί να είναι από εκείνο το 3ο εργοστάσιο που βγάζει τα μάπα RN3 pro... :rolleyes: ...τί να πώ.
      Το Mi5 δεν το έχω δεί. Έχω δεί όμως άλλα, Mi4-Mi Note pro-RN3 pro-R3 pro-Note 2. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πώ οτι είδα τις φωτό-βίντεο και έφυγα σαν βρεγμένη γάτα. Και να είσαι σίγουρος οτι εάν έβλεπα κάτι καλύτερο θα το έλεγα. Ο τύπος μάλιστα που είχε το mi4 ήταν κατενθουσιασμένος με την κάμερα!!! Έπινε νερό στο όνομά της...Ε δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Γι'αυτο θα μου επιτρέψεις να έχω τις αμφιβολίες μου. Ο καθένας βλέπει και ακούει διαφορετικά...εν τέλη...και εκφράζει την άποψή του με βάση τις εμπειρίες του.

Το μεγάλο πλεονέκτημα βέβαια του Mi5 έναντι των άλλων που ανέφερα είναι ο οπτικός σταθεροποιητής 4 αξόνων (σύμφωνα με τους Κινέζους). Αυτό ίσως κάνει πράγματι την διαφορά.

Αναφέρομαι μόνο στην κάμερα και σε τίποτε άλλο. Επίσης, δεν αναφέρομαι στην φωτογραφία την οποία θα κάτσεις να την ζυγίζεις μισή ώρα μέσω των ρυθμίσεων για να την τραβήξεις.

Ο/H ste3001 έγραψε:

Φιλικά πάντα :D
      Ενοείται βρε! Αυτό το θεωρώ δεδομένο! ;)
    • @pavlidisc για να μην παρεξηγηθω δεν ενωω ότι έχει καλύτερη κάμερα το mi5 από το g5 απλά κάποιοι λανθασμένα πιστεύουν ότι το g5 είναι πολύ καλύτερο στην κάμερα ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο η φωτογραφίες που βγάζουν και το video που εχω συγκρινει είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο δεν υπάρχει ουσιαστική διάφορα .
    • @michael
      Ξέρεις γιατί κρατάω μικρό καλάθι...
      Όταν αποφάσισα να παρατήσω τα μήλα και να πάω σε μία συσκευή για κοινούς θνητούς, έβαλα στο μάτι το RN3 pro και το LG G4 τα οποία τότε έπαιζαν σχεδόν στην ίδια τιμή.
      Έβλεπα κάτι συγκριτικά, διάβαζα από δω και από κει...ανάμεσα σε αυτά που συγκρίναν ήταν και οι κάμερες...και κατέληγαν οτι ΟΚ, είναι σχεδόν ίδιες.
      Εάν υπήρχαν λοιπόν 100 σημεία σύγκρισης των 2 συσκευών, τα 99 τα κέρδιζε το Κινέζος και το ένα (κάμερα) ο Κορεάτης αλλά με ελάχιστη διαφορά (όπως έλεγαν...)

Ε όταν πήρα το RN3 pro...είδα ότι η μία κάμερα από την άλλη απέχουν έτη φωτός! Έτη όμως...χωρίς υπερβολή! ΚΑΜΙΑ σχέση!!! Η κάμερα του G4 είναι απλά απο άλλον πλανήτη σε σχέση με του RN3. Άνθρακας ο θησαυρός λοιπόν (όσον αφορά την κάμερα ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΗ)!

Όλη αυτή η άχρηστη εισαγωγή, για να δικαιολογήσω τις επιφυλάξεις μου. Βέβαια στο Mi5 στο σκηνικό ίσως να αλλάζει δραματικά (προς το καλό) λόγω του 4-axis stabilization! Το οποίο όμως και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο δουλεύει και πότε. Ένα φεγγάρι μάλιστα πήρε το μάτι μου ότι δουλεύει μόνο στην λήψη φωτό και όχι στην λήψη video. Απλά τραγικό εάν ισχύει...

ΑΣΧΕΤΟ - ΣΧΕΤΙΚΟ : Οι Κινέζοι, εκτός απο την τεράστια ανάπτυξη στον mobile τομέα, έχουν εξελιχθεί και σε δάσκαλοι του marketing και της παρουσίασης. Τα λένε όλα τόσο όμορφα, τα παρουσιάζουν μαγικά...και με τις φωτογραφίσεις των συσκευών και με τις περιγραφές που κάνουν. Εάν δεν το δεις από πρώτο χέρι...κράτα μικρό καλάθι...αυτό κατάλαβα από την πολύ μικρή εμπειρία μου μέχρι τώρα.
    • @pavlidisc, αν ήσουν λιιιιιιιγο πιο τυχερος κ πετυχαινες συσκευή από το εργοστάσιο "vip", δε θα είχες γεμίσει 2 σελίδες τώρα με " αρλουμπες"!!!!!! :dash: :nono: :oops :chinese: :pardon: :hmm: :spiteful: :rofl:
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Διαφήμιση
    • Ο/H demakhs έγραψε:

@pavlidisc, αν ήσουν λιιιιιιιγο πιο τυχερος κ πετυχαινες συσκευή από το εργοστάσιο "vip", δε θα είχες γεμίσει 2 σελίδες τώρα με " αρλουμπες"!!!!!! :dash: :nono: :oops :chinese: :pardon: :hmm: :spiteful: :rofl:
      Έκανα μλκία ρε...πρώτα παρήγγειλα και μετά γράφτηκα στα VIP! Φτού...γκαντεμιά!!! :lol:
    • @pavlidisc σύμφωνο στο θέμα κάμερας μεταξύ rn3pro και g4 γιατί τα έχω δει και εγώ και όντος έχουν διαφορά υπέρ g4 στην κάμερα αυτό φαίνεται και από τα specs τον καμερών, αλλά άσχετα από την τιμή τα δυο κινητά είναι άλλη κατηγορία το G4 μία πρωην ναυαρχίδα με το rn3pro ένα μεσαίας κατηγοριας κινητο π.χ αν μου το συγκρινεις με το mi4c θα ήταν πιο λογική σύγκριση μιας και έχουν την ίδια cpu.Τώρα στο mi5 το OIS λειτουργεί και σε φωτο και σε video και εχει διαφορα πραγματικά σε σχέση με άλλο κινητό που δεν έχει.
    • O οπτικός σταθεροποιητής είναι που κάνει την δουλειά! Και είναι προνόμιο ακριβών συσκευών (iPhone 6s plus, Galaxy S7 κλπ...).
      Και του Mi5 όμως που είναι και για κοινούς θνητούς... :rolleyes:
      Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπάρω συσκευή χωρίς αυτό το χαρακτηριστικό. Υπάρχει και η ψηφιακή σταθεροποίηση αλλά είναι να 'χαμε να λέγαμε.

To Optical Video Stabilization (OIS) απαραίτητο αξεσουάρ για όποιον θέλει να έχει πραγματικά καλές φωτογραφίες και video.
    • Το οπτικο ειναι οπτικο δεν συγκρινεται με την ψηφιακή.Κανει δουλειά όντως το OIS και δεν είναι τυχαίο ότι συνοδεύεται και από καλές καμερες.
    • Διαφήμιση
    • Καλημέρα ,
      με συγχωρείτε αν είμαι λίγο off topic αλλά αν θέλετε να πάρετε την μέγιστη ποιότητα που μπορεί να
      σας δώσει η φωτογραφική σας ( κινητού ή κανονική ) ασχοληθείτε λίγο και με τις ρυθμίσεις
      μπορεί να σας εκπλήξει ευχάριστα .
      Στο αυτόματο απλά αφήνετε το λογισμικό να αποφασίσει για εσάς και πιστέψτε με πολλές φορές όσο
      εξελιγμένο και να είναι , είναι `χαζό` .

Ευχαριστώ ,

Παναγιώτης .