Παίδες καλημέρα. Αγόρασα κι εγώ το Redmi note 3 pro και μαζί του και μια σειρά ερωτήσεις για εσάς. Χαχα. Ξεκινάμε. Δε μπορώ με τίποτα να συνδέσω το τηλέφωνο με τον υπολογιστή. Έχω κατεβάσει suite Kai flash, μου το διαβάζει στο suite μου λέει όμως πως η έκδοση που χρησιμοποιώ είναι παλιά και δε με αφήνει να δω εφαρμογές, φωτογράφιες, βίντεο κλπ. Θέμα δυο. Μάλλον έχω μαιμουδοrom όπως διαπίστωσα χωρίς να είμαι και σίγουρος. Επειδή είμαι και ψιλοασχετος όπως σωστά καταλάβατε, Θέλω να μου δώσετε την πρόταση σας για την αλλαγή της rom ειτε με την official είτε με την ελληνική και να μου δώσετε και έναν οδηγό. Λογικά από όσα διάβασα μάλλον η δικιά μου θα είναι και ξεκλειδωτη. Περιμένω όμως τα φώτα σας και δεν προχωράω σε κινήσεις αν δεν σας συμβουλευτώ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόηση σας και το χρόνο σας.
Πρόβλημα με σύνδεση και γενικά βοήθεια
-
-
Αν πας στην αναβάθμιση σου βγάζει να κάνεις update στην τελευταία stable rom ?
Για την σύνδεση με τον υπολογιστή:
Settings > about phone > τικ 7 φορές στο MIUI version > να ενεργοποιηθούν οι επιλογές για προγραμματιστές
Setting > Additional options > Developer options > enable usb debugging/ OEM unlock
Αν σου βγάλει μήνυμα στο κινητό για ασφαλή σύνδεση κάνεις αποδοχή. -
Πατώντας system updates μου βγαζει no updates available miui 7.4.9.0 stable. Το έχω κάνει ήδη το βήμα που μου περιγράφεις. Μάλιστα όταν συνδέω το usb αμέσως με ενημερώνει για usb debugging connected.
-
Αν δεν κάνει update μάλλον είναι unofficial.
Στο USb debugging μόλις το συνδέεις πια επιλογή έχει ? την MTP ή την PTP ? Παίξε λίγο με τις επιλογές να δεις συμπεριφορά... -
Είχες δίκιο, παίζοντας λίγο με τις επιλογές έβγαλα άκρη. Σε ευχαριστώ πολύ. Πάμε τώρα στο 2ο ζητηματάκι με τις rom. Αρχικά θα βάλω τον οδηγό για να δω αν είμαι ξεκλείδωτος (λογικά είμαι). Μετά ξεκινάω να φορτώνω την official? Τί να προσέξω, ποια ρομ προτείνεις κι αν έχεις κάποιον οδηγό που θα με βοηθούσε, θα το εκτιμούσα.
-
Κάνε τον έλεγχο του bootloader και βλέπουμε ανάλογα το αποτέλεσμα το οποίο θα το ανεβάσεις εδώ με μία φώτο
-
Έκανα τον έλεγχο και είμαι ξεκλείδωτος. Δυστυχώς φωτογραφία δεν παίζει.
-
-
Βασικά θέλω να ξεφορτωθώ αυτήν την ρομ που έχω και είτε να περάσω την official είτε την ελληνική. Το πρώτο βήμα είναι η official. Βλέποντας τις επιλογές μου βγάζει 2 κινέζικες (1 dev, 1 stable) και 2 global (1 dev, 1 stable). Δεν ξέρω ποια να επιλέξω. Θέλω να έχω μια καλή rom, που να μην χρειάζεται να αφιερώνω πολύ χρόνο και να κάνει απροβλημάτιστα τη δουλειά της. Να επιλέξω Global? Kαι λογικά μετά θα περάσω στην ελληνική
-
που σου βγάζει αυτές τις επιλογές με τις ρομ ?
Προσωπικά θα σου έλεγαν εάν είναι για άτομο που δεν ασχολείται να βάλεις την global stable αλλά δεν έχει ακόμα τα ελληνικά μενού..σε 1-2 μήνες θα έχει -
Xiaomi MIUI Official Forum . Εδώ τα βρήκα. Μάλιστα εδώ προτείνεται η global dev rom για να περαστεί μετά η ελληνική. Μάλλον αυτό θα κάνω ακολουθώντας τον οδηγό. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου και θα σε ενημερώσω για τη συνέχεια της διαδικασίας. Καλό βράδυ...
-
Κάτι τελευταίο επειδή σε κούρασα. Έχω κατεβάσει το MiFlash αλλά δε μου ανοίγει με τη μορφή που πρέπει να βλέπω. Αντί για browse πάνω αριστερά μου γράφει search και στο refresh δε μου διαβάζει το τηλ. Έχω κατεβάσει την έκδοση 2016.08.30.0. Τί κάνω λάθος? Έχω κάνει εγκατάσταση και διαγραφή 3-4 φορές μέχρι τώρα αλλά τίποτα.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0