Διαφήμιση

Ελληνικός οδηγός αναβάθμισης από Android 5.1.1 σε Marshmallow 6.0.0 για το Redmi Note 3 Pro (Kenzo)

• Οδηγός
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI V8
    • @skylouros θα σου πω κάποια πράγματα αλλά μην τα πάρεις στραβά γιατί τα λέω με καλή διάθεση και όχι για να παρεξηγηθώ. Οι οδηγοί κατά 99% θα έχουν τις ίδιες φωτογραφίες που βγήκαν μία φορά και θα χρησιμοποιηθούν για νέους οδηγούς και για διαφορετικά κινητά. Πραγματικά δεν είναι εφικτό για κάθε οδηγό που φτιάχνουμε να βγάζουμε νέες φωτογραφίες με ακριβώς την ρομ που περνάς εσύ και ο καθένας εκείνη την ώρα! Όλοι οι οδηγοί παρόμοιου τύπου σε όλο τον κόσμο έχουν την ίδια λογική. Βάζεις κάποιες ενδεικτικές πάντα φωτογραφίες για να έχει ένα μπούσουλα ο χρήστης. Λες εσύ ότι δεν είχες χρόνο και ακολούθησες τα βήματα και τίποτα άλλο. κακώς τότε ξεκίνησες τον οδηγό. Ρομ περνάς στο κινητό σου, δεν αλλάζεις ρούχα. Είναι σαν να σου λέει ο χειρούργος καρδιάς ακολούθησα τον οδηγό όπως τα έλεγε και είχε άλλη εικόνα καρδιάς. Μην τρελαθούμε. Το λάθος στη συγκεκριμένη περίπτωση του καθενός είναι ότι δεν ξέρει να διαβάζει έναν οδηγό και να τον ακολουθεί. Ε όσο μη αυτονόητο και να είναι για τον καθένα καλό είναι να του γίνει αυτονόητο. Πρέπει να μάθουμε (και αυτό το λέω για όλους μας) να βάζουμε και μυαλό μας να δουλεύει και να προσαρμοζόμαστε στην πραγματικότητα και όχι να λέμε μα δεν έδειχνε αυτό ακριβώς που θέλω εγώ. Το να κάτσει ο οποιοσδήποτε να φτιάξει νέες φωτογραφίες για να ταιριάζουν τέλεια με τον εκάστοτε οδηγό σημαίνει τουλάχιστον +20λεπτά από το χρόνο του, χωρίς ουσία βασικά! Να πω βέβαια εδώ ότι αν δεν ασχοληθείς ο ίδιος 1 φορά είναι πραγματικά δύσκολο να το καταλάβεις αυτό που λέω. Και γω παλιότερα τα ίδια έλεγα με σένα. Όταν όμως κάθισα να ασχοληθώ με κάτι καταλάβαινα γιατί οι άλλοι το έκαναν έτσι και όχι όπως το ζητούσα εγώ. Γενικά όταν κάθεσαι να κάνεις κάτι εσύ ο ίδιος για οτιδήποτε τότε μόνο καταλαβαίνεις τον λόγο! Οπότε καλό είναι γενικότερα να προσπαθούμε πρώτα να μπούμε στη θέση του άλλου και να φανταστούμε τα πιθανά προβλήματα (που δεν είναι και τόσο πιθανά) και μετά να δούμε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά!! :)

Με φιλική διάθεση προς όλα τα παιδιά του φόρουμ,
      lallasgr
    • Ο/H lallasgr έγραψε:

Με φιλική διάθεση προς όλα τα παιδιά του φόρουμ,
      Μπράβο Αλέξη...
      Μπράβο που είχες την διάθεση να γράψεις όλο αυτό...

• @lallasgr
      Απλά να διευκρινισω (διότι και για μένα αυτονόητα όσα έγραψα πριν αλλά πρέπει να εξηγήσω
      ):
      Όταν λέω δεν είχα χρόνο, εννοώ ότι δεν είμαι φουλ χομπιστας που κάνω αυτή τη δουλειά συνεχώς όπως άλλοι, ούτε έχω όφελος να ασχοληθω περισσότερο. Χρόνο είχα αλλά περιορισμένο (για τα δεδομενα των κινηταδων, για τα δεδομένα μου αρκετό) και τελικά ούτε και χρειάστηκε όπως είπα περισσότερο από 15' (σήμερα). Στραβες μου έτυχαν αλλά όπως ειδες τις αντιμετώπισα κατά τη διάρκεια των προβλημάτων μόνος μου. Δεν είπα να μου δίνει κάποιος μασημένη τροφή αλλά θέλω να παραμείνω απλός χρήστης (κατ' επιλογήν και δεν είπα να μου το rootαρουν άλλοι και να χω και απαιτησεις) και με αυτό το επίπεδο (όχι του γκουρού) να έχω ένα λειτουργικό xiaomi. Νομίζω κάπου υπάρχει ή μέση λυση και για τους απλούς χρήστες. Προσωπικά, οι ερωτήσεις που έκανα (προηγούμενες ημέρες) ήταν πριν καν πω ότι ασχολούμαι (σημερα) διαβάζοντας τι πρέπει να κάνω. Και όντως σήμερα βγήκε μία χαρά. Χρόνο διεθεσα αλλά proactively.
      Αν δεν έχω την εμπειρία να διαβάζω έναν οδηγο, συμπαθα με και με τον καιρό θα ξέρω. Αυτό με την περιγραφή της Rom θα το χω στα υποψιν. Εφόσον όμως έχεις περάσει από το δικό μου στάδιο (λογικο), τότε ξέρεις ότι υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι έκανες μη αναστρέψιμη βλακεία και πάνω στον πανικό σου θες να ρωτήσεις για να δεις αν είναι οκ η όχι. Προφανώς με τον καιρό, παυεις να ανησυχεις έντονα και άμεσα.. Οι ερωτήσεις λοιπόν οφείλονται στο ότι κάποιος φοβάται το μη αναστρέψιμο λάθος και όχι επειδή δε θέλει να ασχοληθεί. Πραγματικά, για κάποιον που είναι αρχάριος, είναι σαν να πατάς κουμπί πυρηνικής βομβας.

Δεν αμφισβητω σε καμία περίπτωση τον οδηγο, ούτε το μεράκι και τον χρόνο που διεθεσες.

Όντως δεν έχω να πω κάτι άλλο και όντως ευχαριστώ την κοινοτητα και εσένα προσωπικά.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H skylouros έγραψε:

είναι σαν να πατάς κουμπί πυρηνικής βομβας
      Αυτό το στάδιο το έχουμε περάσει τελικά όλοι :lol:
    • Καλημερα παιδια, δουλευει κανονηκα η αναβαθμυση ή εχει ακομα bugs και θελει δουλεια να περιμενουμε;
      Εγω εχω μεσα GTV 8.0 stable 8.0.1.0 (LHOCNDG), κανω την αναβαθμυση μεσω TWRP κανονηκα και βαζω οποια θελω
      απ τις εκδοσης που εχει στο thread μεσα ;
    • Ο/H mitsossimos έγραψε:

Καλημερα παιδια, δουλευει κανονηκα η αναβαθμυση ή εχει ακομα bugs και θελει δουλεια να περιμενουμε ;
      Σε 2-3 μέρες θα βγει νέα.. Αν θέλεις περιμένεις..
      Και αυτή μια χαρά ειναι βέβαια..

• Μπράβο για το οδηγό παιδιά!! Εγώ αν δεν θέλω να βάλω supersu και dolby atmos πρέπει να εγκαταστήσω οπωσδήποτε την fixed ROM επάνω στην beta?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H mtziris έγραψε:

Εγώ αν δεν θέλω να βάλω supersu και dolby atmos πρέπει να εγκαταστήσω οπωσδήποτε την fixed ROM επάνω στην beta?
      Η τα βγάζεις από την beta και τα φλασάρεις έξτρα μέσω twrp

• Το χει μέσα αλλά δεν το κάνει εγκατάσταση απ ότι θυμάμαι...
      Κάνε αποσυμπίεση την ρομ και δες..

• Ο/H geoanto555 έγραψε:

Το χει μέσα αλλά δεν το κάνει εγκατάσταση απ ότι θυμάμαι...
      Κάνε αποσυμπίεση την ρομ και δες..
      Ευχαριστώ! το θέμα είναι αν πρέπει να περάσω flashaρωντας απο το twrp (με update οπως λέει ο οδηγός) την fixed ROM ή δεν πειράζει να την αφήσω έτσι?
      Θέλω να πω η fixed ROM και η BETA η μόνη διαφορά που έχουν είναι ότι στην fixed εγκαθίστονται τα superSU και atmos ενώ στην beta όχι?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H mtziris έγραψε:

Θέλω να πω η fixed ROM και η BETA η μόνη διαφορά που έχουν είναι ότι στην fixed εγκαθίστονται τα superSU και atmos ενώ στην beta όχι?
      Στην ουσία ναι....