Διαφήμιση

Root permissions σε Stable-V8.0.8.0

• Root permissions σε Stable-V8.0.8.0

Καλημέρα σας.

Ένας από τους λόγους που θέλω root στο κινητό μου είναι η χρήση της εφαρμογής tasker για διάφορους αυτοματισμούς.
      Ένας από αυτούς είναι η αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του flight mode το οποίο θέλει ένα plugin (secure settings λεγεται) με root permissions.

To θέμα είναι ότι δεν ξέρω κατα πόσον το SuperSU δουλεύει κανονικά.
      Θα έπρεπε να μου πετάει παράθυρο για χορήγηση Root permission αλλά δεν γίνεται και έτσι δεν μπορώ να κάνω αυτά που θέλω.
      Το SuperSU το φλάσαρα από TWRP όπως μου είπαν σε διπλανό νήμα, και σε άλλες εφαρμογές φαίνεται να δουλεύει.
      Αναβάθμιση μου ζητάει αλλά δε την κάνω για να μην έχω θέματα.

Στο mi-3 όλα δούλευαν σχεδόν αυτόματα. Οπότε η ερώτηση έχει να κάνει με το αν εγώ κάνω κάτι λάθος λόγω απειρίας ή φταίει η Rom που φοράω (μήπως έχει παιδικές ασθένειες ακόμα και η stable)

H ROM που φοραω φαίνεται είναι η 8.0.8.0 Stable (MAACNDH).

Το Super SU version

και εδώ το σφάλμα που μου βγάζει στο secure settings

Για άλλη μια φορά ευχαριστώ προκαταβολικά.
    • Ψάχνοντας περισσότερα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή στο google και ζαλίζοντας και λίγο τον Gkalen στο chat βρέθηκε ο υπαίτιος.
      Αυτός είναι η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του SuperSU (δλδ το που αφήνει folders κτλ κατά τη διαδικασία του rootαρίσματος) σε συνδυασμό με τη μη αναβάθμιση της εφαρμογής secure settings (τελευταίο update 01/2015).
      Έτσι η εφαρμογή secure settings ψάχνοντας για root σε άλλο path από αυτό που πρέπει δεν βρισκει αυτα που θελει και πετάει invalid configuration.

Η λύση που δίνουν κάποιοι σε αυτό το θέμα είναι η εξής:

How to fix Secure Settings on Android devices with SuperSU systemless root

Ακόμη έχω κάποια θεματάκια στο να την καταφέρω, αλλά θα το προσπαθήσω.