Διαφήμιση

Αγορά Mi5

• Αγορά Mi5

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

Είμαι νέος στο forum . Παρακολουθώ από μακριά τα τεκτενόμενα της Xiaomi και μπορώ να πω ότι είναι μια από τις εταιρίες που με ενθουσιάζουν με τις συσκευές τους. Παρόλο που τελευταία βγάζουν πολλές παραλλαγές στις συσκευές χωρίς σημαντικές αλλαγές.

Στο δια ταύτα, το iPhone πάλιωσε και ψάχνομαι για αλλαγή, αλλά επειδή δεν θέλω να δώσω 700+ για να πάρω νεότερο apple λέω να πάω στο Mi5 που είναι και στις 5,15''.
      Για πείτε μου εντυπώσεις όσοι το έχετε, πώς είναι από άποψη μπαταρίας και αν αξίζει να περιμένω το mi5S που διαβάζω ότι θα βγεί, να πάρω το Mi5 Pro με τα 4Gb ram ή δεν έχουν καμία διαφορά και να πάω στο 3Gb / 64GB?

Σας ευχαριστώ
    • Καλησπέρα. Εξαρτάται από τι χρήματα μπορείς να διαθέσεις. Αναφέρομαι για Mi5pro τώρα πρέπει να είναι στα 400€ με 430€ και το Mi5s πιστεύω όταν κυκλοφορήσει ή τιμή τού πιστεύω στα 500€ χαλαρά. Τώρα όσο αφορά το Mi5 3/32 ή CPU είναι συγχρονισμένη ποιο χαμηλά από τα άλλα δύο μοντέλα (3/64, 4/128). Απλά το pro ειναι ποιο premium έκδοση και ram 4 gb. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το δικό μου Mi5.

Στάλθηκε από το MI 3W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Όχι το Mi5 3/64 αλλά αν έχεις χρόνο διάβασε αυτό [Mi 5] A Look at its 4K Full High Definition Video capabilities! - Xiaomi Mi 5/Pro - Xiaomi MIUI Official Forum πρέπει να είναι η παρουσίαση του. Έχει πολλές πληροφορίες.
    • Έχω διαβάσει αρκετά review και παρουσιάσεις του, αλλά θέλω και την γνώμη χρηστών που κάνουν καθημερινή χρήση.
      Μιας που έχεις το Mi5 3Gb/64GB πες μου την εμπειρία σου από την πλάτη του κινητού. Είναι τόσο εύθραυστη όσο γράφουν σε κάποια forum?
    • Όταν λές οτι πάλιωσε;;; 5s ας πούμε;

Από εποχή 3G, χρήστης iPhone. Έχω περάσει από όλα. 3G-3Gs-4-4S-5-5S-6-6 plus-6s plus...χωρίς ενδιάμεσες διακοπές... :)

Για τους λόγους που όλοι μπορούν να καταλάβουν χωρίς να χρειάζεται να πώ τίποτα...ήρθε η "κακιά η ώρα" και δεν μπορώ πλέον να την ακολουθήσω την Apple. Πάμε παρακάτω...

Αυτό που θέλω να σου πώ είναι οτι το Mi5 θα σε καλύψει 1000%! Ακόμα και εάν προέρχεσαι απο 6s plus! Δεν έχω Mi5...έχω ένα πολύ κατώτερο...το Redmi Note 3 pro.
      Θα σου πω ότι καλύπτομαι 1000% από την συσκευή! 10.000% μην σου πω!!!
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΑΛΥΨΕΙ η συσκευή αυτή καθε αυτή...

Το ερώτημα που πρέπει, για μένα, να θέσεις στον εαυτό σου δεν είναι εάν θα μπορέσεις να συνυπάρξεις ή εάν θα σε καλύψει το Mi5 (θεώρησε το δεδομένο)
      Αυτό που θα πρέπει να αναρωτηθείς είναι εάν μπορείς να συνυπάρξεις με το Android. Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα. ;)

Εάν δεν είσαι "ιδιότροπος" θα προσαρμοστείς γρήγορα. Εάν έχεις μηλο-κολλήματα (εγώ έχω... :whistling: ), μην το επιχειρήσεις καν (τα 400 ευρώ είναι πολλά...είσαι πολύ κοντά στην τιμή ενός iPhone)...ή πάρε κάτι οικονομικότερο για να δείς εάν σου ταιριάζει. Η αλήθεια είναι οτι η MIUI είναι ότι πιό κοντά σε iOs υπάρχει. Είναι στηριγμένη σε Android όμως ε...και χρησιμοποιεί Google PlayStore (ο Θεός να σε φυλάει!!!).

Καταλήγω : Οποιαδήποτε συσκευή της Xiaomi πάρεις (ακόμα και Redmi σειρά) θα σε καλύψει ΠΛΗΡΩΣ, εάν και εφόσον μπορείς να συμβιβαστείς με το Android. 8)
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Ο/H ToroLoco έγραψε:

Έχω διαβάσει αρκετά review και παρουσιάσεις του, αλλά θέλω και την γνώμη χρηστών που κάνουν καθημερινή χρήση.
      Μιας που έχεις το Mi5 3Gb/64GB πες μου την εμπειρία σου από την πλάτη του κινητού. Είναι τόσο εύθραυστη όσο γράφουν σε κάποια forum?
      Αυτά είναι βλακίες αργόσχολων. Τα πράγματα είναι απλά πάρε μια καλή θήκη κατά προτίμηση Nillkin εγώ προσωπικά έχω αυτή που ήρθε με το κινητό αλλά αργότερα θα πάρω, ένα tempered glass 9H δες της Nillkin ή original της xiaomi και είσαι εντάξει αν συμβεί κάτι δυσάρεστο. Ούτως η άλλως οι περισσότεροι τα κινητά μας τα έχουμε σε κάποια τσέπη μπουφάν ή τσαντάκι.
    • Διαφήμιση
    • Θα συμφωνισω με τον @spideman3 υπο συνθήκες καθημερινής χρήσης δεν κινδυνεύει. Το χρησιμοποιώ στην δουλεια ολη την ωρα στην πισω τσέπη στην οικοδομή και σιδηροκατασκευές. Εγω το μόνο που δυσκολεύομαι να συνηθίσω τα εικονίδια :P
      edit:ειναι με θήκη σιλικόνης και τζαμακι.
      Mi 11i 8/256
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Όταν λές οτι πάλιωσε;;; 5s ας πούμε;

Από εποχή 3G, χρήστης iPhone. Έχω περάσει από όλα. 3G-3Gs-4-4S-5-5S-6-6 plus-6s plus...χωρίς ενδιάμεσες διακοπές... :)

Για τους λόγους που όλοι μπορούν να καταλάβουν χωρίς να χρειάζεται να πώ τίποτα...ήρθε η "κακιά η ώρα" και δεν μπορώ πλέον να την ακολουθήσω την Apple. Πάμε παρακάτω...

Αυτό που θέλω να σου πώ είναι οτι το Mi5 θα σε καλύψει 1000%! Ακόμα και εάν προέρχεσαι απο 6s plus! Δεν έχω Mi5...έχω ένα πολύ κατώτερο...το Redmi Note 3 pro.
      Θα σου πω ότι καλύπτομαι 1000% από την συσκευή! 10.000% μην σου πω!!!
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΑΛΥΨΕΙ η συσκευή αυτή καθε αυτή...

Το ερώτημα που πρέπει, για μένα, να θέσεις στον εαυτό σου δεν είναι εάν θα μπορέσεις να συνυπάρξεις ή εάν θα σε καλύψει το Mi5 (θεώρησε το δεδομένο)
      Αυτό που θα πρέπει να αναρωτηθείς είναι εάν μπορείς να συνυπάρξεις με το Android. Εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα. ;)

Εάν δεν είσαι "ιδιότροπος" θα προσαρμοστείς γρήγορα. Εάν έχεις μηλο-κολλήματα (εγώ έχω... :whistling: ), μην το επιχειρήσεις καν (τα 400 ευρώ είναι πολλά...είσαι πολύ κοντά στην τιμή ενός iPhone)...ή πάρε κάτι οικονομικότερο για να δείς εάν σου ταιριάζει. Η αλήθεια είναι οτι η MIUI είναι ότι πιό κοντά σε iOs υπάρχει. Είναι στηριγμένη σε Android όμως ε...και χρησιμοποιεί Google PlayStore (ο Θεός να σε φυλάει!!!).

Καταλήγω : Οποιαδήποτε συσκευή της Xiaomi πάρεις (ακόμα και Redmi σειρά) θα σε καλύψει ΠΛΗΡΩΣ, εάν και εφόσον μπορείς να συμβιβαστείς με το Android. 8)
      Χρήστο κάπως έτσι και εγώ, από το 3G μέχρι το 5S χωρίς να υπάρξουν κάποιες ενδιάμεσες αλλαγές.
      Επαφή με τα Android έχω μιας που έχω πάρει ένα tablet Teclast πέρυσι και αργότερα έδωσα το apple tv και πήρα ένα google tv player και ξέρω τι έχω να αντιμετωπίσω.
      Και ναι, βασικά το μεγαλύτερο μου κόλλημα είναι το android και οι εκάστοτε υλοποιήσεις και λιγότερο το play store με τις πολλές "μούφα" εφαρμογές που υπάρχουν. Όμως το miui μου φαίνεται πολύ καλή υλοποίηση και δεδομένουν ότι υπάρχει δυνατή και ενεργή Ελληνική κοινότητα είναι ένα μεγάλο +
      Σχετικά με τα χρήματα που αναφέρεις το 3GB/64GB το βρίσκω στα 300€ από το geekbuying με αποστολή από ΗΚ και νομίζω είναι μια πολύ καλή τιμή, δεδομένουν ότι για ένα 6S / 64GB πρέπει να δώσω 500€ και θα είναι μεταχειρισμένο.

@trifos & @spiderman3 σίγουρα θα είναι με cover και tempered glass από την πρώτη μέρα, απλά όπου και να διαβάσω όλοι γράφουν ότι σπάει εύκολα η πλάτη.

Και βέβαια ένα ακόμα θέμα που έχω είναι ότι δεν το έχω δει-πιάσει.
      Θα ήθελα να το έβλεπα σε ένα κατάστημα για να έχω μια άποψη στο πως είναι και λίγα για το λειτουργικό του.
    • @ToroLoco
      Κοίτα, μπορώ να κάνω ανάλυση 10 σελίδες για το εάν η απόφαση σου (και μου) είναι σωστή ή όχι! Αλλά δεν έχει νόημα...πραγματικά...γιατί πέραν από το τι γουστάρουμε και μας αρέσει, υπάρχει πλέον ουσιαστικός λόγος για τον οποίο παρατήσαμε την Apple. Οπότε οι θεωρίες περιττεύουν.

Αν και ήρθα στα ρομπότ (αναγκαστικά) με μισή καρδιά, να σου πώ οτι το Android πλέον δουλεύει πολύ καλά και οι εφαρμογές της Google επίσης. Εάν λάβεις υπόψη σου και τις λίγες μέν, αλλά πολύ καλές εφαρμογές που ενσωματώνει η miui (Security για παράδειγμα) τότε με πολύ λίγες προσθήκες απο το Play Store (5-10-20 σοβαρών εφαρμογών) κάνεις την συσκευή να είναι λειτουργική 100%!
      Θεωρώ οτι η μεγαλύτερη ανοιχτή πληγή του Android είναι το PlayStore. Όσο πιό μακρυά κάτσεις απο αυτό, τόσο περισσότερο θα απολαμβάνεις την συσκευή σου. Με την miui 8 και το Android 6, νομίζω οτι υπάρχει αυτή η προοπτική.

Για μετά ios εποχή...σίγουρα η Xiaomi είναι η καλύτερη επιλογή. Και λόγω MIUI το οποίο είναι copy-paste του ios (άν θές πές το και ανάποδα...δεν έχει καμία σημασία...) και γιατί έχεις υποστήριξη στην Ελληνική κοινότητα...μια υποστήριξη η οποία είναι άγνωστη λέξη για όσους έχουν ios...καθώς δεν την χρειάστηκαν ποτέ...Με το Xiaomi όμως (και με κάθε Android συσκευή) είναι απαραίτητη!

Τα 300 ευρώ για το συγκεκριμένο εργαλείο νομίζω οτι είναι πολύ καλά! Το μόνο που έχω να σου πώ...είναι οτι θα πάθεις πλάκα (εγώ την έπαθα με το RN3 pro...φαντάσου το mi5)!!!

Υ.Γ Να βάλω και άλλο δίλημμα;
      - Να ξέρεις ...και στο λέω με πλήρη επίγνωση...οτι και με το RN3 pro που έχει τα μισά χρήματα θα είσαι ικανοποιημένος. Φυσικά, η μία συσκευή με την άλλη έχει τεράστιες διαφορές (ειδικά στην κάμερα)...θα τις καταλάβεις όμως; Τα 120-130 ευρώ παραπάνω, θα τα αξιοποιήσεις;
      - Μήπως πρέπει να πάρεις κάτι φθηνότερο απο 300 ευρώ, για να δείς πρώτα εάν σου ταιριάζει η Xiaomi;
      8)
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Διαφήμιση
    • @pavlidisc
      Το Redmi 3 Pro το σκεφτόμουν γιατί όπως λες είναι μια αξιόλογη συσκευή με χαμηλότερο κόστος που θα με βάλει στα android. Αλλά δεν θέλω να το πάρω και σε 1 χρόνο να θέλω να το αλλάξω.
      Γι αυτό λέω να πάω απ ευθείας στο Mi5 που μου αρέσει πολύ όπως το βλέπω.

@nick_l
      Το ξέρω ότι έχει τουλάχιστον άλλα 2 χρόνια το 5S, αλλά έχει φάει κάτι σφαλιάρες και λέω να το δώσω στην φίλη μου και να ξεφορτωθεί και εκείνη το 4άρι.