Διαφήμιση

Αλλαγή flex port

• Mi-4
    • Αλλαγή flex port

Καλησπέρα!
      το Xiaomi μου εδώ και καιρό είχε αρχίσει να τα παίζει στην usb port. Δηλαδή δεν έπιανε καλά το βύσμα και δεν φόρτιζε.
      έτσι είχα πάρει μια flex Port για να την αλλάξω όταν θα τα έπαιζε τελείως...αυτό έγινε χτες και με το που άνοιξα το κινητό παρατήρησα ότι η flex port Που έχει μέσα γράφει 3g-ind σε σχέση με αυτή που αγόρασα που γράφει LTE-TD.

το κινητό τώρα δείχνει εντελώς μειωμένο σήμα και αρκετές φορές το χάνει.

εκτιμώ ότι έχω κάνει κάτι λάθος στην σύνδεση της κεραίας ...δηλαδή πιάνει 3g όπως και πριν αλλά με χαμηλότερη ένταση..συνήθως το χάνει και πάει σε 2g.
      έχει κανείς κάποιο Service manual να δω ακριβώς την σύνδεση της κεραίας;

το έχω λύσει τόσες φορές και πάλι τα ίδια...το παράξενο είναι ότι όταν βάζω την παλιά flex port Πίσω τότε πιάνει πάλι σήμα καμπάνα.

η κεραία παίζει να συνδέεται στα 2 pads Που είναι τέρμα αριστερά;

• Νομίζω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις Ή "πιάνει" Ή ΔΕΝ "πιάνει"... Δεν υπάρχει "πιάνει λίγο"...
      Επίσης απο τη στιγμή που πιάνεις 3G (έστω και "λίγο" όπως λες) άρα την κεραία την κουμπώνεις ΣΩΣΤΑ... αλλιώς δεν θα έπιανε ΚΑΘΟΛΟΥ, εάν ήταν λάθος κουμπωμένη...
      Αυτά σαν "γενικές αρχές"...
      Τώρα απο κεί και μετά παίζουν και άλλοι παράγοντες και ο "προφανής" να σκεφτώ είναι ότι το ανταλλακτικό που σου έστειλαν για κάποιο λόγο είναι προβληματικό...
      Άλλος παράγοντας είναι ότι προφανώς η συσκευή σου είναι η έκδοση GSM+WCDMA και άρα γράφει 3G-IND, ενώ το ανταλλακτικό που σου έστειλαν είναι για την έκδοση του ιδίου κινητού σε 4G δηλαδή σε LTE-TD (που αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό ή λάθος...)
      Αν έχεις ή μπορείς να βρεις, απο κάποιο φίλο, δοκίμασε μια κάρτα SIM στη συσκευή με ενεργοποιήμένο το 4G απο τον provider και βάλτη στη συσκευή ενω φοράς το "LTE-TD" ανταλλακτικό να δεις εάν και πως ανταποκρίνεται...

Υ.Γ. Φαντάζομαι ότι στη MIUI έχεις τις σωστές ρυθμίσεις για το δίκτυο...ε?
    • Διαφήμιση
    • καλημέρα! εκεί νομίζω συνδέεται η κεραία του wifi.
      και το σήμα του wifi είναι αισθητά μειωμένο οπότε μάλλον κάτι λάθος έχω κάνει ή μπορεί και η πλακέτα να μην είναι πλήρως λειτουργική.
      όταν βγάζω αυτό το καπάκι δεν υπάρχει καθόλου σήμα οπότε εκτιμώ ότι η κεραία ακουμπάει στα pads που είναι στον άσπρο κύκλο.

με το που βάζω την παλιά flexboard κατευθείαν έχει σήμα. θα κάνω άλλη μια προσπάθεια αλλιώς μετά έφυγα για παραγγελία MI5 :P

• ναι τα έχω δει αυτά τα βίντεο.
      το έχω λύσει-δέσει 20 φορές. με το που βάζω την παλιά πλακέτα έχει σήμα καμπάνα.
      με το που βάζω την καινούργια το σήμα μειώνεται πάρα πολύ όπως και το wifi... μάλλον για προβληματική πλακέτα έπεσα..

Μάλλον θα παραγγείλω πάλι πλακέτα. ίσως τώρα επιλέξω μια δεύτερη version Που βλέπω που έχει ένα W σκέτο...

upload gif from url
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα φιλε μου επειδη την πάτησα και εγω για το σημα ευθυνεται ενα μεταλακι που βρισκεται επανω στο πλαστικο καπακι τερμα κατω αριστερά οσον αφορα τωρα την καλωδιοταινια να σου πω οτι αν εχεις την 3G εκδοση οπως και εγω αυτή η ταινια που αλλαξες δεν σου κανει με αποτελεσμα να μην πιανεις καθολου σημα 3g. Έφαγα ολο το Internet για να βρω καλωδιοταινια για την 3g εκδοση. Τελικα βρηκα ενα καταστημα απο κινα. εχω κατι μερες που την παρήγγειλα και την περιμένω.

Sent from my MI 4W using Tapatalk
    • Μπορείς επίσης να κάνεις μια δοκιμή για να το επιβεβαιώσεις αυτο που σου λέω κάνοντας μία απλή αναζήτηση δικτύων κινητής τηλεφωνίας έχοντας επάνω την LTE καλωδιοταίνία. θα δεις οτι δεν θα βρίσκει δίκτυο της εταιρίας σου 3G.
      ΔΕΝ είναι προβληματική άπλα δεν κάνει για τα δικά μας τα κινητά.οπότε και το σημα σου δεν έχει προβλημα αρα το λαμάκι κάνει καλή επαφή άπλα επειδή θα έχεις βάλει στις ρυθμίσεις των δικτύων να προτιμούνται τα 3g δίκτυα προσπαθεί να πιάσει 3g σήμα αλλά επειδη αυτό δεν είναι εφικτο πέφτει σε 2g με αποτέλεσμα αν εκει που έισαι δεν εχει καλό σήμα 2G να νομίζεις οτι πέφτει η δύναμη του σήματος σου. παρόλο αυτά μπορείς με ένα πολύμετρο να δοκιμάσεις την συνέχεια από το καπάκι με το σώμα του κινητού να δείς αν κάνει καλή επαφή το λαμάκι αν όχι το αφαιρείς λυγιζεις λιγο τα ποδαράκια του για να ακουμπάει καλύτερα και μετά πάλι ξαναμετράς λιγο προσοχή στο λύγισμα να μην σπάσουν είναι ευαισθητα πολύ. θα στείλω μία φωτο με το τί ακριβως μπορείς να μετρήσεις.
    • Το μαυρο ακουμπαει στο αλουμινιο του κινητου και το κόκκινο στο γκρι που φαίνεται πανω στο μαυρο πλαστικο. Βαζεις το πολυμετρο στη θεση που μετρας την συνέχεια. Στο συγκεκριμένο πολυμετρο ακούγεται και ενα συνεχομενο μπιπ οταν υπαρχει συνεχεια. Ελπιζω να σε βοηθησα οτι αλλο θες εδω είμαστε. Καλη (συνέχεια) λοιπον.

Sent from my MI 4W using Tapatalk
    • Διαφήμιση