Εγώ δεν παρέθεσα το παραπάνω link για να το δοκιμάσεις, ούτε εγγυήθηκα ότι δουλεύει στα xiaomi. Το βρήκα και το έβαλα για να αποδείξω ότι το "split screen" αναμφισβήτητα υπήρχε ως χαρακτηριστικό από το android 6.0 σε αρκετές συσκευές και όχι μόνο από το 7.0.Ο/H Loksias έγραψε:
@ fog & Theopan
Καλησπέρα.
Δοκίμασα αυτά που λέει το λινκ, αλλά το μόνο που κατάφερα είναι να εμφανιστεί το κουμπί
"Λειτουργία παλλαπλών παραθύρων" στην ενότητα "Σχεδίαση" στις Επιλογές προγραμματιστών.
Παρ' όλο που το ενεργοποίησα και έχοντας ανοιχτές δύο ή περισσότερες εφαρμογές, δεν εμφανίζεται καθόλου η δυνατότητα αυτή.
Κάποιοι άλλοι προτείνουν την γραμμή: persist.sys.debug.multi_window=true
Αλλά ούτε και αυτή είχε αποτέλεσμα.
Γενική Συζήτηση για το Redmi Note 3 Pro International Version (Kate)
-
-
-
NATIVE υποστήριξη στο χαρακτηριστικό, υπάρχει από το Android 7.
Το να λέμε ότι η κάθε εταιρία το "κλειδώνει" στο android 6 είναι ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
Η ιδέα και το βασικό framework στο android, υπάρχει από το 2011:
The basic Android framework has always allowed what you see on your screen to be drawn at almost any size, and the idea of having more than one view shown at a time was kicked around in more than one session at Google I/O 2011 as part of the "next-step" for Android Tablets on Honeycomb.
Αρκετές εταιρίες (ms, apple αλλά και από κάποια στιγμή εταιρίες android κινητών, όπως η samsung και άλλες) το χρησιμοποιούν από πιο νωρίς.
Ο λόγος που στο android έγινε native στην έκδοση 7 και όχι νωρίτερα είναι ο εξής:
Android is designed to run on just about anything with a processor. It powers microwaves, washing machines, refrigerators, sprinkler systems and more. It can even solve a Rubik's Cube with ease. The things that run Android and have a display — like your phone — also come in many different sizes. Once you change the operating system so that every app can run in a multi-window environment, it has to work everywhere.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μια εταιρία ΑΝ ΘΕΛΕΙ, μπορεί να μπει στη διαδικασία για την έξτρα δουλειά να φτιάξει το split screen για συγκεκριμένα δικά της κινητά και στο android 6, αλλά αυτό είναι ειδική/δική της ενέργεια και ο τρόπος ΔΕ δουλεύει απαραίτητα σε ότι τρέχει android.
Με 2 λόγια, αν κάποιος έχει συσκευή με android 7 και δεν έχει split screen, πρέπει να ψάξει γιατί. Αν έχει συσκευή με android 6 και το τηλέφωνό του δεν ανήκει σε αυτά που η εταιρία που το φτιάχνει μπήκε στη διαδικασία να υλοποιήσει η ίδια τη δυνατότητα, ΔΕ θα έχει split screen.
Μιλάω πάντα για NATIVE υποστήριξη. -
Καταρχάς επειδή εγώ χρησιμοποίησα λανθασμένα την έκφραση “έχει κλειδώσει ”, λόγω δικής μου ημιμάθειας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Ούτε να παραπληροφορήσω κανέναν ήθελα, ούτε να δημιουργήσω εντυπώσεις για άλλες εταιρίες είχα σκοπό. Από ότι καταλαβαίνω λοιπόν η xiaomi, δεν ασχολήθηκε με την ανάπτυξη της συγκεκριμένης δυνατότητας στο android 6 ενώ κάποιες άλλες εταιρίες το έκαναν. Πάντως ακόμα και αν υπήρχε αυτή η επιλογή τουsplit screen εγώ προσωπικά σπάνια θα την χρησιμοποιούσα, περισσότερο με ενοχλεί που δεν θα πάρουμε android 7 πάρα η έλλειψη split screen.
-
Γειά χαρά παιδιά
Που και που όταν πάω να ανοίξω την οθόνη, βγαίνει μήνυμα πως δεν πρέπει να πατάω τις πορτοκαλή περιοχές του κινητού.
Για να μου ανοίξει η αρχική οθόνη μου ζητά να πατήσω +volume & < (κάτω δεξιά). Ξέρεις κανείς γιατί γίνεται αυτό και πως μπορώ να το αποφεύγω? Μου σπάει τα νεύρα.
ευχαριστώ,
ΝίκοςXiaomi_Redmi_Note_7 -
Πρεπει να καλιμπραρεις τον σενσορα (proximity sensor).
-
@tyros1 Πήγαινε και βρες το εικονίδιο με το τηλέφωνο.πάτησε επάνω του θα ανοιξουν όλες οι κλήσεις που έκανες η δέχτηκες, μετά θα δεις κάτω στα πλήκτρα του μενου σου το Ξ θα σε βγάλει ένα πλαίσιο ----> Επιλογές μενού,Λίστα αποκλεισμών και δίπλα Ρυθμίσεις, εσύ θα πατήσεις Ρυθμίσεις, θα σε βγάλει σε άλλο μενού θα δεις 5 στην σειρά ----> Ρυθμίσεις εισερχομένων κλήσεων και προτελευταίο θα δεις Αισθητήρας απόστασης κάντο στο on.
Καλή επιτυχία αλάνι -
Καλησπέρα
Αυτό που έχω ώς πρό τελευταίο είναι το (Αισθητήρας εγγύτητας) το οποίο και είναι στο on.
Τι άλλο μπορεί να είναι, εάν δεν είναι αυτό?
ευχαριστώ,
Νίκος
=============== Φεβ 27th 2018, 4:15pm ===============
Ο/H amavroudis έγραψε:
Πρεπει να καλιμπραρεις τον σενσορα (proximity sensor).
ευχαριστώ,
ΝίκοςXiaomi_Redmi_Note_7 -
-
Τι έγινε ρε παιδιά;
Μου ζητάει αναβάθμιση στην 9.8.2.24 | Εβδομαδιαία 1.1G
Τι είναι αυτό;
Η official global stable 9.2.3.0 πάει κι όλας σε 9.8.2.24; Δεν νομίζω, έτσι;
Μήπως επειδή το έχω ξεκλείδωτο και με twrp και επειδή στο προφίλ έχω τσεκάρει "Λήψη XTRV Stable"
είναι ακριβώς αυτό; Οι δικές μας ROM;
Γαι φωτίστε με λίγο... -
αυτη ειναι η official dev που ηρθε και σε μένα 8.2.24
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Α εντάξει, ευχαριστώ.
Θα την παραλείψω.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0