Γενική Συζήτηση για το Mi-5S Capricorn
- Mi-5S/Plus
-
-
Ο/H spideman3 έγραψε:
Μην αποκλείεται παιδιά να είναι θέμα rom.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
-
και γω είμαι μάλλον απογοητευμένος με τη μπαταρία...
-
H μπαταρία σίγουρα ΔΕΝ πάει καλά. Αλλά ,στο δικό μου τουλάχιστον (eu stable), drain με την κακή έννοια δεν έχω. Απλά τo 5ωρo SOT πήγε περίπατο. 4άρι και αυτό ΑΝ!Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
-
-
Ο/H demakhs έγραψε:
format data κ θα ...στρώσει!!
Θα πρέπει φυσικά να ξέρεις πως πολλές εσωτερικές ρουτίνες (miui.sh) ενεργοποιούνται μόνο μετά από Factory Reset ή Format Data και κάνουν ομαλή αρχικοποίηση του λειτουργικού συστήματος.
Θα πρέπει να ξέρεις πως επειδή έχουν αλλάξει τα Security Policy στην Miui και στο Android 7+ και έχουν γίνει πολύ ποιο "σφιχτά" από ότι παλιά, πολλά από τα Partition της συσκευής έχουν encrtypted keys με αποτέλεσμα μέχρι και η SD Card πολλές φορές να μην είναι προσβάσιμη σε άλλη συσκευή με άλλο IMEI για λόγους ασφαλείας.
Θα πρέπει να ξέρεις ότι πολλές φορές ακόμη και τα user data δεν μπορείς να τα κάνεις Overwrite αν δεν έχουν το σωστό Encryption/Security Key, που συνοδεύει το λειτουργικό.
Όλα αυτά επαναλαμβάνω πως έχουν να κάνουν με την Google που έχει φορτώσει με πολλά νέα security policies το OS.
Για αυτό λοιπόν αρκετές φορές πολλές δυσλειτουργίες σε μία ROM προέρχονται από υπολείμματα παλιάς ROM που ο μόνος ασφαλής τρόπος να τα ξεπεράσεις είναι το Factory Reset ή Format Data.
Σταμάτησε λοιπόν τις ειρωνείες καθώς δεν βοηθάει.... -
Ο/H MIUI_ART έγραψε:
Για αυτό λοιπόν αρκετές φορές πολλές δυσλειτουργίες σε μία ROM προέρχονται από υπολείμματα παλιάς ROM που ο μόνος ασφαλής τρόπος να τα ξεπεράσεις είναι το Factory Reset ή Format Data.
Άρα, εφόσον τα wipe των δύο cache δεν δώσουν λύση, η επόμενη κίνηση η οποία μπορεί να δώσει λύση είναι το Factory Reset ή Format Data. Σωστά;
Kαι αφού το "ή Format Data" μπαίνει στην εξίσωση, δεν θεωρείς πιό σίγουρο να πάς κατευθείαν σε Format Data το οποίο εμπεριέχει και το Factory Reset; Ή μήπως είναι δύο ανεξάρτητες διαδικασίες και θα πρέπει να κάνεις πρώτα Factory Rese, μετα Format Data (το οποίο επαναδιαμορφώνει και δεν καθαρίζει απλά)...και μετά όλα τα υπόλοιπα, για να ξέρεις ότι όλες οι ιδιοτροπίες της Goolge, και ότι άλλο, αρχικοποιήθηκαν, ομαλοποιήθηκαν και πλέον δεν θα πρέπει να δημιουργούν πρόβλημα (;;;).
Εγώ να πώ την αμαρτία μου, όταν πήρα την συσκευή στα χέρια μου (μεταχειρισμένη), έκανα Factory Reset από TWRP, στην συνέχεια Format Data, και μετά ξεκίνησα να βάλω ότι έβαλα...Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Ο/H pavlidisc έγραψε:
Kαι αφού το "ή Format Data" μπαίνει στην εξίσωση, δεν θεωρείς πιό σίγουρο να πάς κατευθείαν σε Format Data το οποίο εμπεριέχει και το Factory Reset;
Με το Factory Reset δεν επηρεάζεται ο εσωτερικός χώρος της συσκευής που λειτουργεί ως Virtual SD Card και μπορεί κάποιος να έχει εκεί πληθώρα προσωπικών δεδομένων (Φωτογραφίες - Μουσική - Videos κτλ).
Με το Format Data διαγράφονται όλα, ακόμη και τα δεδομένα στην Virtual SD Card.
Και θα πρέπει κάποιος πριν κάνει Format Data να πάρει αντίγραφα στο PC του των δεδομένων του, γιατί διαφορετικά θα τα χάσει όλα.
Ουσιαστικά λοιπόν Factory Reset από το TWRP είναι Wipe Cache / Wipe Dalvik Cache / Wipe Data (χωρίς όμως να επηρεάζει την Virtaul Sd Card της συσκευής). -
Ο/H MIUI_ART έγραψε:
Είναι ανεξάρτητες διαδικασίες και Format Data = έσχατη λύση.Με το Factory Reset δεν επηρεάζεται ο εσωτερικός χώρος της συσκευής που λειτουργεί ως Virtual SD Card και μπορεί κάποιος να έχει εκεί πληθώρα προσωπικών δεδομένων (Φωτογραφίες - Μουσική - Videos κτλ).
Με το Format Data διαγράφονται όλα, ακόμη και τα δεδομένα στην Virtual SD Card.
Και θα πρέπει κάποιος πριν κάνει Format Data να πάρει αντίγραφα στο PC του των δεδομένων του, γιατί διαφορετικά θα τα χάσει όλα.
Ουσιαστικά λοιπόν Factory Reset από το TWRP είναι Wipe Cache / Wipe Dalvik Cache / Wipe Data (χωρίς όμως να επηρεάζει την Virtaul Sd Card της συσκευής).
Το ερώτημα είναι : Σε μία rom που υπολειτουργεί για οποιονδήποτε λόγο (και η οποία περάστηκε με αναβάθμιση παλαιότερης rom), εάν το Facroty Reset δεν σου δώσει λύση, θεωρείς ότι μπορεί να σου δώσει το Format Data; Αυτό εννοούσες λέγοντας :
"Για αυτό λοιπόν αρκετές φορές πολλές δυσλειτουργίες σε μία ROM προέρχονται από υπολείμματα παλιάς ROM που ο μόνος ασφαλής τρόπος να τα ξεπεράσεις είναι το Factory Reset ή Format Data."
( ???? )
Σαφώς και θέλουμε να αποφύγουμε το Format Data γιατί χρειάζεται μία κάποια διαδικασία παραπάνω από το Factory Reset. Μπορεί όμως να δώσει λύση σε προβλήματα drain κλπ;
ΡΩΤΑΩ γιατί ΔΕΝ ξέρω! Μήν παρεξηγηθώ ε....Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Ο/H MIUI_ART έγραψε:
Ο/H demakhs έγραψε:
format data κ θα ...στρώσει!!
Σταμάτησε λοιπόν τις ειρωνείες καθώς δεν βοηθάει....
Δεν κατάλαβα όμως που διαφωνείς με αυτό που έγραψα, μιας κ στο τέλος της πρότασης σου αναφέρεις επί λέξη: "Για αυτό λοιπόν αρκετές φορές πολλές δυσλειτουργίες σε μία ROM προέρχονται από υπολείμματα παλιάς ROM που ο μόνος ασφαλής τρόπος να τα ξεπεράσεις είναι το Factory Reset ή Format Data."
Format data κάνω βδομάδα παρα βδομάδα κ δε μου έχει κάνει κιχ η συσκευή!!Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
Ο/H pavlidisc έγραψε:
"Για αυτό λοιπόν αρκετές φορές πολλές δυσλειτουργίες σε μία ROM προέρχονται από υπολείμματα παλιάς ROM που ο μόνος ασφαλής τρόπος να τα ξεπεράσεις είναι το Factory Reset ή Format Data."
Ο/H demakhs έγραψε:
Δεν κατάλαβα όμως που διαφωνείς με αυτό που έγραψα, μιας κ στο τέλος της πρότασης σου αναφέρεις επί λέξη: "Για αυτό λοιπόν αρκετές φορές πολλές δυσλειτουργίες σε μία ROM προέρχονται από υπολείμματα παλιάς ROM που ο μόνος ασφαλής τρόπος να τα ξεπεράσεις είναι το Factory Reset ή Format Data."
Format data κάνω βδομάδα παρα βδομάδα κ δε μου έχει κάνει κιχ η συσκευή!!
Άρα συμφωνούμε ότι ΔΕΝ διαφωνούμε....
Case Closed και καμία παρεξήγηση
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0