Διαφήμιση

Ε ναι λοιπόν είμαι άσχετος...θέλω βοήθεια...

• Ε ναι λοιπόν είμαι άσχετος...θέλω βοήθεια...

Πριν από 2,5 μήνες αγόρασα ένα Xiaomi Mi2s 32gb μεταχειρισμένο.Το κινιτό το απολαμβάνω πραγματικά.όμως δεν είχα καθόλου το χρόνο να ασχοληθώ μαζί του..θέλοντας λοιπόν να περάσω την 3.11.1 (το κινιτό φοράει την 3.8.29 και multilanguage pack) μπορεί ρε παιδιά κάποιος να με καθοδηγήσει?να μου γράψει 2 πράγματα λίγο πιο αναλυτικά...και κάνα screenshot ρε παιδιά στον οδηγό...δεν γεννηθήκαμε όλοι να αλλάζουμε ropm Κάθε βδομάδα,,,

και αυτή η εφαρμογή updater που το γράφετε συνέχεια τι είναι?διαφωτίστε με λίγο και στο πως να ξεχωρίζω τα partitions...

και κάτι άλλο σημαντικό...αν κάποιος θέλει να πουλήσει το τηλέφωνο...μήπως θα ήταν καλό να γράφατε και πως ακριβώς θα το κάνει restore και θα σβήσει τα δεδομένα του ώστε να μην έχει προβλήματα?

συγγνώμη αν έκανα πολλές ερωτήσεις...διαφωτίστε με λίγο..από samsung προέρχομαι εκεί κάτι σκάμπαζα από odin..αλλά εδώ έχω ψιλοχαθεί..
    • το updater (ενημερωσεις) ειναι η εφαρμογη με εικονιδιο μπλε χρωματος και ενα βελακι προς τα πανω
      το πατας, σκαναρει και σου βρισκει την νεα εκδοση, την κατεβαζεις και εγκαθισταται (θα κανει και ενα reboot το κινητο)
      τοσο απλα!

οσο για τα partitions μην τρελαινεσαι, ουτε ειναι αναγκη ανα πασα στιγμη να ξερεις πιο απο τα δυο τρεχει
      τα δυο partitions χρειαζονται για να γινονται οι αναβαθμισεις με τον παραπανω τροπο και καθε φορα που αναβαθμιζεις γινεται το εξης:
      - εστω οτι το κινητο σου τρεχει στο partition 1
      - κανεις την παραπανω διαδικασια update, το κινητο αυτοματα ενημερωνει το partition 2 και μετα το reboot εκκινει σε αυτο!
      - την επομενη φορα που θα κανεις τη διαδικασια του update κανει το αναποδο (τρεχει στο partition 2, ενημερωνει το partition 1 και μετα το reboot εκκινει σε αυτο)
      ειδες ποσο απλο ηταν? :D
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Danielk έγραψε:

το updater (ενημερωσεις) ειναι η εφαρμογη με εικονιδιο μπλε χρωματος και ενα βελακι προς τα πανω
      το πατας, σκαναρει και σου βρισκει την νεα εκδοση, την κατεβαζεις και εγκαθισταται (θα κανει και ενα reboot το κινητο)
      τοσο απλα!

οσο για τα partitions μην τρελαινεσαι, ουτε ειναι αναγκη ανα πασα στιγμη να ξερεις πιο απο τα δυο τρεχει
      τα δυο partitions χρειαζονται για να γινονται οι αναβαθμισεις με τον παραπανω τροπο και καθε φορα που αναβαθμιζεις γινεται το εξης:
      - εστω οτι το κινητο σου τρεχει στο partition 1
      - κανεις την παραπανω διαδικασια update, το κινητο αυτοματα ενημερωνει το partition 2 και μετα το reboot εκκινει σε αυτο!
      - την επομενη φορα που θα κανεις τη διαδικασια του update κανει το αναποδο (τρεχει στο partition 2, ενημερωνει το partition 1 και μετα το reboot εκκινει σε αυτο)
      ειδες ποσο απλο ηταν? :D
      Daniel K πες μου κάτι σε παρακαλώ...όπως σου είπα έχω ελληνικά...αν κατεβάσω update μέσω OTA απευθείας θα χάσω τα ελληνικά και θα έχω μόνο τα κινέζικα και τα αγγλικά?

επίσης επειδή ξαναδιάβασα το forum και τα έκανα λίγο κουλουβ'άχατα...άλλο η αγγλική 3.8.11 άλλο η rom των παιδιών από εδώ έτσι δεν είναι?αν θελήσω να περάσω πχ την 3.8 .30 μπορείς να μου πεις πως θα το κάνω και πως να φλασάρω το google store?υπομονή γιατί ειμαι άσχετος...
    • Θα έχεις ελληνικά κανονικά φίλε.
      Αφού έχεις ελληνικά η εφαρμογή που λέμε λέγετε Ενημερώσεις και είναι ένα μπλε εικονίδιο. Την εφαρμογή θα την βρεις λογικά στον φάκελο κέντρο ασφαλείας.
    • για να ξεμπλεχτεις, official Miui roms για το Mi2/Mi2s θα μπορουσαμε να πουμε οτι υπαρχουν τριων τυπων:
      1. η μαμισα (stable) που ερχεται οταν το αγοραζουμε καινουριο [η εκδοση της ειναι καπως ετσι JLB 20.0]
      2. η developer που περιεχει μονο αγγλικη και κινεζικη γλωσσα [η εκδοση της ειναι καπως ετσι 3.11.8]
      3. η developer που περιεχει και αλλες γλωσες ως μεταφραση [η εκδοση της ειναι καπως ετσι 3.11.8] και στον τιτλο θα εχει και τη λεξη multilang

η περιπτωση 1 δε σε ενδιαφερει
      η περιπτωση 2 θα σε ενδιεφερε μονο αν δεν ειχες ελληνικα
      η περιπτωση 3 ειναι η ρομ που φορας αυτη τη στιγμη, μιας και εχεις ελληνικα

κατα το update οπως σου περιεγραψα παραπανω (δηλαδη μεσω ΟΤΑ) δεν αλλαζει τιποτα, δεν χανεις τα αρχεια σου ή την ελληνικη γλωσσα, δεν χανεις ρυθμισεις ή εφαρμογες που εχεις περασει, παρα μονο αναβαθμιζονται οι εφαρμογες του συστηματος στη νεα εκδοση
      Επισης τα gapps (Google play, youtube κλπ) περιεχονται μεσα στην αναβαθμιση και δεν χανονται οταν αναβαθμιζεις

τελος για να καταλαβεις την λογικη του τι σημαινει 3.11.8 --> 3 = 2013, 11= 11ος μηνας, 8 = 8 του μηνα :D
      το κινητο σου θα παιρνει αναβαθμιση καθε Παρασκευη απογευμα, μιας και η αγαπημενη μας ρομ εξελισσεται διαρκως! ;)
    • Παιδιά χίλια ευχαριστώ...δεν έχω λόγια..τώρα κατάλαβα τι παίζει με τις rom...υπόσχομαι να σας "ενοχλώ" πιο συχνά..όσο για το ότι η αγαπημένη μας rom αναβαθμίζεται κάθε Παρασκευή ήταν από τους λόγους που το αγόρασα...απλώς δεν είχα χρόνο ειλικρινά...
    • Διαφήμιση
    • Όταν λες error μπορείς να το κάνεις πιο συγκεκριμένο;
      Μέσω ΟΤΑ γίνεται πάντα η αναβάθμιση (τουλάχιστον από τον καιρό που απέκτησα το δικό μου MI2S)
      ακόμα και αν είναι σε εξωφρενικά χαμηλές ταχύτητες.
      Κατέβασε την multilingual έκδοση από miuiandroid αν θες και κάνε μια προσπάθεια μέσω recovery.
    • Ο/H Danielk έγραψε:

για να ξεμπλεχτεις, official Miui roms για το Mi2/Mi2s θα μπορουσαμε να πουμε οτι υπαρχουν τριων τυπων:
      1. η μαμισα (stable) που ερχεται οταν το αγοραζουμε καινουριο [η εκδοση της ειναι καπως ετσι JLB 20.0]
      2. η developer που περιεχει μονο αγγλικη και κινεζικη γλωσσα [η εκδοση της ειναι καπως ετσι 3.11.8]
      3. η developer που περιεχει και αλλες γλωσες ως μεταφραση [η εκδοση της ειναι καπως ετσι 3.11.8] και στον τιτλο θα εχει και τη λεξη multilang

κατα το update οπως σου περιεγραψα παραπανω (δηλαδη μεσω ΟΤΑ) δεν αλλαζει τιποτα, δεν χανεις τα αρχεια σου ή την ελληνικη γλωσσα, δεν χανεις ρυθμισεις ή εφαρμογες που εχεις περασει, παρα μονο αναβαθμιζονται οι εφαρμογες του συστηματος στη νεα εκδοση
      Επισης τα gapps (Google play, youtube κλπ) περιεχονται μεσα στην αναβαθμιση και δεν χανονται οταν αναβαθμιζεις

τελος για να καταλαβεις την λογικη του τι σημαινει 3.11.8 --> 3 = 2013, 11= 11ος μηνας, 8 = 8 του μηνα :D
      το κινητο σου θα παιρνει αναβαθμιση καθε Παρασκευη απογευμα, μιας και η αγαπημενη μας ρομ εξελισσεται διαρκως! ;)
      Kαλησπερα κ απο μενα , ειχα την εκδοση 3.10.25 και εκανα update oπως ειπες πιο πανω με το μπλε βελακι , μολις η εκδοση εγινε 3.11.1 (μετα το reboot) δεν ανοιγε ουτε μια εφαρμογη ουτε που θυμαμαι ποσα zip ετρεξα για να μπορεσει να τρεξει google. Oποτε το χθεσινο update δεν προκειτε να το κανω μην μπλεξω ξανα.
    • Ο/H nikosmi2s έγραψε:

Ο/H Danielk έγραψε:

για να ξεμπλεχτεις, official Miui roms για το Mi2/Mi2s θα μπορουσαμε να πουμε οτι υπαρχουν τριων τυπων:

Kαλησπερα κ απο μενα , ειχα την εκδοση 3.10.25 και εκανα update oπως ειπες πιο πανω με το μπλε βελακι , μολις η εκδοση εγινε 3.11.1 (μετα το reboot) δεν ανοιγε ουτε μια εφαρμογη ουτε που θυμαμαι ποσα zip ετρεξα για να μπορεσει να τρεξει google. Oποτε το χθεσινο update δεν προκειτε να το κανω μην μπλεξω ξανα.

Το πιο πιθανό είναι να χρειάζεσαι επαναφορά εργοστασιακών ρθυμίσεων. Είχα μερικά μικροθεματάκια μετά από κάποια αναβάθμιση και δεν διορθώνονταν με τίποτα.
      Πήρα αντίγραφο ασφαλείας τα πάντα και "καθάρισα" το κινητό μου. Σε επίπεδο ROM όλα δούλευαν σωστά έκτοτε... :wink:
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Reignman έγραψε:

Ο/H nikosmi2s έγραψε:

Ο/H Danielk έγραψε:

Το πιο πιθανό είναι να χρειάζεσαι επαναφορά εργοστασιακών ρθυμίσεων. Είχα μερικά μικροθεματάκια μετά από κάποια αναβάθμιση και δεν διορθώνονταν με τίποτα.
      Πήρα αντίγραφο ασφαλείας τα πάντα και "καθάρισα" το κινητό μου. Σε επίπεδο ROM όλα δούλευαν σωστά έκτοτε... :wink:
      Kαι απο τοτε κανεις update απο το βελακι και δεν εχεις κανενα προβλημα?