Διαφήμιση

προβλημα με sms & mms

• προβλημα με sms & mms

καλησπερα σας,με google messenger δεν μπορω να στειλω καθολου mms.Εμφανίζει μήνυμα οτι ειναι αδυνατη η αποστολη ενω εχω ηδη τσεκαρει τις ρυθμισεις με τον παροχο(cosmote) και ειναι ενταξει.Δοκιμασα τοσο με δεδομενα οσο και με wifi αλλα το αποτελεσμα το ιδιο.Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει;θα δοκιμασω και αλλες εφαρμογες μηνυματων (βλ.textra,hangouts κτλ)να δω αν κανει το ιδιο.Επισης με την 6.9.29 gtv παρατηρω μεγαλη διαφορα στο σημα του 4g σε εσωτερικους χωρους,δυσκολευεται ακομα και να ανοιξει το play store εντος σπιτιου πραγμα που πριν δεν γινοταν.Το εχει παρατηρησει καποιος αλλος αυτο;να σημειωσω οτι εντος του σπιτιου δεν ειχα ποτε προβλημα με σημα κινητης ή σταθερης τηλεφωνιας και η συσκευη εδειχνε παντα full σημα στην cosmote.
      και το πρόβλημα συνεχιζεται:περάσα μέσω της αναβάθμισης του κινητού την xiaomi-miui GTV 6.10(13),μηπως στρώσει το θέμα με το mms αλλά τίποτα. Και το θέμα είναι ότι τώρα δεν μπορώ να στείλω ούτε sms, πέρα από mms, με το messenger ή οποία άλλη εφαρμογή. Εμφανίζει μήνυμα :πρόβλημα card 1 σφάλμα 50.Τι στο καλό ρύθμιση έχει πειράχτει δεν μπορώ να καταλάβω. Μήπως έχετε καμία ιδέα ρε παιδιά τι γίνεται;
    • Αφου δεν γνωρίζω το ιστορικό του τηλεφώνου, θα σκεφτόμουν να προτείνω μια καθαρή εγκατάσταση, αφου κρατήσεις πρώτα ένα καλό back up. Τουλάχιστον έτσι θα εξαλείψεις τυχόν "κακά" του παρελθόντος.
      Τα προβλήματα που αναφέρεις δεν τα έχω εγώ σε cancro, αλλά δεν είδα να τα έχει και άλλος με την τελευταία GTV-6.10.13
    • Καλημέρα και προβλημάτων συνεχεια!!!Λοιπόν μη μπορώντας να κάνω κάτι άλλο έκανα τα εξής κατά σειρά: ξανά δόκιμα να περάσω την gtv 6.9.29 με καθαρή εγκατάσταση αλλα ενώ έδειχνε ότι ήταν εντάξει κατά το ανοιγμα της συσκευής έβγαζε σφάλματα και αναφορά προβλήματος συνέχεια.Με δυσκολία έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμισεων,ευτυχως επιτυχής,και κατόπιν πέρασα πάλι με καθαρή εγκατάσταση την 6.10.13.Και εκεί που είχα στήσει όλο το κινητό από την αρχή χωρίς καμία επαναφορά από παλαιότερο buck up,εκτος του viber, όλες οι εφαρμογές ξανά κατέβασμα από play store κτλ,δοκιμασα να στείλω sms τόσο με την εφαρμογή του τηλεφώνου όσο και με το google messenger. Το αποτέλεσμα δυστυχώς το ίδιο,εμφανιζει μήνυμα:πρόβλημα card 1 σφάλμα 50.Προσπαθησα να δω στο google τι στο διάολο ειναι αυτό,αλλα δεν μπορώ να βγάλω άκρη.Με την κάρτα sim δεν είχα ποτέ πρόβλημα,ουτε είναι κομμένη,αντιθετως καινούργια από cosmote.Το τηλέφωνο δεν έχει πέσει ποτέ και είναι πάντα σε θήκη προστατευμένο.Πιθανολογω ότι είναι κάποια ρύθμιση,αλλα δεν μπορώ να καταλάβω που!!!Το ίδιο πρόβλημα φυσικά έχω και στα mms καθώς και με οποιαδήποτε εφαρμογή sms κατέβασω από play store.Αντιθετως viber & whatsapp λειτουργούν κανονικά.Εχει κανείς ιδέα ρε παιδιά τι διάολο ρύθμιση μπορεί να είναι γιατί μου έχει σπάσει τα νεύρα,κοντευω να το πετάξω στον τοίχο.Την πολύτιμη βοήθειά σας παρακαλώ αν μπορείτε.Ευχαριστω πολύ.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H maiden2788 έγραψε:

Με δυσκολία έκανα επαναφορά εργοστασιακών ρυθμισεων,ευτυχως επιτυχής,και κατόπιν πέρασα πάλι με καθαρή εγκατάσταση την 6.10.13
      Σε αυτό το στάδιο τα sms δούλευαν? Δοκίμασες?
    • Η αλήθεια είναι ότι δεν το δοκίμασα αλλά δεν είχα και την δυνατοτητα καθώς ότι και αν πατούσα έβγαζε μήνυμα για αναφορά σφάλματος.Μου προτάθηκε από ένα παιδί στο myphone να περάσω μέσω miflash(δηλαδή της αναβάθμισης του κινητού;;)την αγγλοκινεζικη ρομ(κοιτώντας εδώ βλέπω ότι είναι ή 6.1.28 en.miui.com),να την δοκίμασα και μετά να περάσω οποία άλλη θέλω από επάνω.Σε αυτήν την περίπτωση δεν πρέπει να κάνω πάλι καθαρή εγκατάσταση; ή επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων;γιατί φοβάμαι ότι αν περάσω την αγγλοκινεζικη χωρίς καθαρή εγκατάσταση θα μου βγάζει πάλι αναφορές σφαλμάτων.
    • Φίλε, @maiden2788 έχεις μπερδέψει τις έννοιες της "καθαρής εγκατάστασης"! Όταν κάνουμε factory reset (εργοστασιακές ρυθμίσεις) το κινητό ξαναφλασάρει την ΙΔΙΑ ρομ που έχει ΗΔΗ μέσα (αφου σβήσει τα δεδομένα του χρήστη και τις μνήμες)... Πως αυτό μπορεί να ονομάζεται "καθαρή εγκατάσταση", όταν χρησιμοποιεί την ίδια ρομ, που πιθανόν να είναι και προβληματική?
      Καθαρή εγκατάσταση κάνει κάποιος όταν ΣΒΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ απο τη συσκευή και ξαναφλασάρει μια φρέσκια fastboot rom, με το MIFLASH (το οποίο, ΟΧΙ δεν είναι η "αναβάθμιση της συσκευής", που αναρωτιέσαι παραπάνω) (υπάρχει και άλλος τρόπος "καθαρής" μέσω του TWRP, αλλά δεν στον συνιστώ, αφου είναι για πιο έμπειρους χρήστες)
      Διάβασε ΑΥΤΟΝ τον οδηγό αν θέλεις να κάνεις πραγματικά "καθαρή εγκατάσταση" στη συσκευή σου...
    • καλημερα και ευχαριστω παρα πολυ για τις παραπανω οδηγιες.Ωστοσο απο λαθος μου εκανα μια μεγιστοτατη βλακεια!εκ παραδρομης πατηθηκε στο twrp η διαγραφη του συστηματος και τωρα το κινητο ειναι με μαυρη οθονη και το λογοτυπο.πως μπορω να το επαναφερω,υπαρχει καποιος οδηγος;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H maiden2788 έγραψε:

καλημερα και ευχαριστω παρα πολυ για τις παραπανω οδηγιες.Ωστοσο απο λαθος μου εκανα μια μεγιστοτατη βλακεια!εκ παραδρομης πατηθηκε στο twrp η διαγραφη του συστηματος και τωρα το κινητο ειναι με μαυρη οθονη και το λογοτυπο.πως μπορω να το επαναφερω,υπαρχει καποιος οδηγος;
      Δεν πειράζει... καλά έκανες, έστω και κατά λάθος! :) Ευκαιρία για μια πολύ καλή ΚΑΘΑΡΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!
      Λοιπόν, παρακολούθησε προσεκτικά το ΜΕΡΟΣ Γ' του βίντεο που βρίσκεται εδω μεσα: TWRP: Όλων των ειδών τα Wipes (video)
      Εάν δεν έχεις εξωτερική κάρτα SD, μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις OTG καλώδιο με stickάκι.
      Συνοπτικά κάνεις τα εξής:
      1. Σβήνεις τη συσκευή (συνεχόμενο πάτημα στο power button).
      2. Τη βάζεις να φορτίσει αρκετά (πάνω απο 50-60%)
      3. την βάζεις σε λειτουργία recovery (πατημένο συνεχόμενα το power και το volume up συγχρόνως για πολλή ώρα, μέχρι να μπει στο TWRP)
      4. Ακολουθείς το ΜΕΡΟΣ Γ' του βίντεο (στο βίντεο είναι παλαιότερη έκδοση TWRP, αλλά κα'τουσία οι επιλογές είναι οι ίδιες...)
      Καλή επιτυχία!
    • καταρχην ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας,να σται καλά. Δεύτερον τα έκανα όλα τα παραπάνω καθώς και την δοκιμή της υπάρχουσας sim σε δύο συσκευές φίλων και διαπίστωσα ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται και στις δύο συσκευές που δοκιμασα. Τζάμπα κόπος δεν ήταν ή καθαρή εγκατάσταση,αλλωστε ευκαιρία να μάθουμε και εμείς οι λιγότερο σχετικοί τι παίζει με τα xiaomi. Ή sim είναι ενεργοποιημένη και στον mi account κανονικα. Μη μπορώντας να κάνω κάτι άλλο πήγα σε ένα καταστημα Γερμανός και ενεργοποίησα νέα micro sim, αλλά στην δοκιμή που έκανα το αποτέλεσμα το ιδιο! Βέβαια τα 5€ τα πήραν άσχετα που ή δοκιμή έγινε μπροστά τους αλλά τέλος πάντων. Τέλος επικοινώνησα με την cosmote αλλά ή αναμονή τους ήταν απίστευτα μεγάλη οπότε έστειλα email στην εξυπηρέτηση ευελπιστώντας να απαντήσουν σύντομα! Έχοντας κάνει όλα τα παραπάνω μπορεί να σκεφτεί κάποιος άλλος τι στο διάολο φταιει γιατί ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω!!!!και πάλι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και συγνώμη για το μακροσκελές της απάντησης.