Διαφήμιση

REDMI NOTE 4

• ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΕΣ!!
      ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ, & ΙΔΙΩΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ konxoy ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ ΜΑΣ ΤΑ mi μας ΜΑΘΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ & ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ & ΠΑΛΙ ΟΛΟΥΣ!

jrouts69
    • Καλησπέρα σε όλους και από εμένα!
      Υπάρχουν πολλά threads στα οποία θα μπορούσα να υποβάλω τις ερωτήσεις μου (αποφεύγοντας να ανοίξω άλλο ένα καινούριο), αλλά επέλεξα αυτό διότι διαθέτει γενικό τίτλο και μου άρεσε το μήνυμα του jrouts69!

Κάτοχος πλέον και εγώ του Note 4. Διαβάζοντας το forum μου λύθηκαν σχεδόν όλες οι απορίες. Όμως κάποιες, ίσως χαζές, παραμένουν.

Ξεκινάω:

1. Το κινητό διαθέτει Global Rom αλλά δε γνωρίζω αν είναι official καθώς ο bootloader είναι ξεκλείδωτος.

2. Υποθέτω πως έχει γίνει ήδη αίτηση για ξεκλείδωμα. Γνωρίζουμε τη διάρκεια ισχύς και το αν θα έπρεπε να γνωρίζω εγώ προσωπικά κάποια επιπλέον στοιχεία σχετικά με την αίτηση αυτή?

3.Έχει νόημα να κλειδώσω τον bootloader?

4. Ενδιαφέρομαι μόνο για Official Global Stable - όχι ελληνική. Σε περίπτωση που αλλάξω rom ενδείκνυται να εγκαταστήσω την fastboot ή τη recovery (τις συγκεκριμένες που εμφανίζουν τα links)? Εκτός αν απλά ακολουθώ πιστά τους οδηγούς. Παρατήρησα μια επιπλέον εδώ. Να υποθέσω πως είναι μια από τις απεσυρμένες?

5. Γνωρίζουμε τι είναι το msa το οποίο τρέχει το service analytics? Επίσης διατηρεί στα αρχεία ένα αρχείο apk το οποίο επανέρχεται ακόμα και μετά από διαγραφή.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και παραθέτω τις φωτογραφίες μου.

• Η ρομ σύμφωνα με αυτά που δείχνει το about phone είναι official global stable.
      Κανονικά δεν θα έπρεπε να ήταν ξεκλείδωτος ο bootloader...το πήρες καινούργιο ή είναι δεύτερο χέρι ?
      Αν αλλάξεις ρομ καλύτερα για πρώτη φορά να πας με fastboot rom ώστε να γίνει αυτό που λέμε μία "καθαρή εγκατάσταση".
      Με ξεκλείδωτο bootloader είναι πιο εύκολο να κάνεις επαναφορά της συσκευής σε περίπτωση "κολλήματος"-brick
      Αίτηση κάνεις από εδώ, δεν γίνεται αυτόματα ---> Διαδικασία δημιουργίας Mi Account και αίτησης για ξεκλείδωμα του Bootloader
    • Διαφήμιση
    • Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το πήρα καινούριο σφραγισμένο, με προεγκατεστημένο SwiftKey, και play store (δε ξέρω ποιες από αυτές τις πληροφορίες είναι χρήσιμες)

Το γνωρίζω πως η αιτηση δε γίνεται αυτόματα. Για αυτό και έκανα τη συγκεκριμένη ερώτηση. Από τη στιγμή που ο bootloader δεν είναι κλειδωμένος, δεν έχει κάνει κάποιος άλλος την αίτηση? Θα έπρεπε να με είχαν ενημερώσει για κάτι?

Υπάρχει νόημα να κλειδώσω τον bootloader?

Γνωρίζουμε τι είναι το msa το οποίο τρέχει το service "analytics" ? Επίσης διατηρεί στα αρχεία ένα αρχείο apk το οποίο επανέρχεται ακόμα και μετά από διαγραφή. Έχω παραθέσει φωτογραφία παραπάνω.
    • Αυτό είναι που δεν μου "αρέσει"...το ότι έχει ξεκλείδωτο bootloader δείχνει ότι έχει μπει "χέρι" στην συσκευή από το κατάστημα.
      Για εμένα αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνεις μία καθαρή εγκατάσταση να δούμε τι παίζει...

Για το msa μπορείς να δεις εδώ ---> MSA advertisment - Xiaomi Mi 4 - Xiaomi MIUI Official Forum
    • Ο/H mpikou έγραψε:

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το πήρα καινούριο σφραγισμένο, με προεγκατεστημένο SwiftKey, και play store (δε ξέρω ποιες από αυτές τις πληροφορίες είναι χρήσιμες)

Το γνωρίζω πως η αιτηση δε γίνεται αυτόματα. Για αυτό και έκανα τη συγκεκριμένη ερώτηση. Από τη στιγμή που ο bootloader δεν είναι κλειδωμένος, δεν έχει κάνει κάποιος άλλος την αίτηση? Θα έπρεπε να με είχαν ενημερώσει για κάτι?

Υπάρχει νόημα να κλειδώσω τον bootloader?

Γνωρίζουμε τι είναι το msa το οποίο τρέχει το service "analytics" ? Επίσης διατηρεί στα αρχεία ένα αρχείο apk το οποίο επανέρχεται ακόμα και μετά από διαγραφή. Έχω παραθέσει φωτογραφία παραπάνω.
      Φίλε μου λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά όπως λέει και ο NAS μάλλον έχει μπει χέρι στη συσκευή. Ξεκλειδωμένος bootloader δεν θα έπρεπε να υπάρχει και αυτό που με ανησυχεί είναι ότι για να ξεκλειδωθεί υπάρχει μόνο ο official τρόπος για το nikel ο οποίος έχει να κάνει με Xiaomi account. Όταν σου ήρθε το κινητό, είχε συνδεδεμένο μέσα λογαριασμό Mi ? Για έλεγξε το διότι αν έχει, υπάρχει πρόβλημα και θα πρέπει να ρωτήσεις το κατάστημα για το password διότι δεν ξεσυνδέεται αλλιώς και τον κωδικό αυτό θα στον ζητήσει η συσκευή σε αρκετές περιπτώσεις. Άσε που αν θες να ξεκλειδώσεις bootloader μελλοντικά σε αυτή τη συσκευή δεν θα μπορείς να το κάνεις, καθώς η συσκευή θα είναι συνδεδεμένη με άλλο λογαριασμό και θα τρως error.

Σε ότι αφορά το msa και το analytics πρόκειται για κινέζικες εφαρμογές προσωποποιημένων διαφημίσεων. Δεν είναι εύκολο να βγουν καθώς είναι εφαρμογές συστήματος. Αν θες να είσαι σε επίσημες ROM, απλά ζεις με αυτές, δυστυχώς, το μόνο που μπορεί να γίνει αν πάρεις root access είναι να εγκαταστήσεις το Adwaway ώστε να μην σε πρήζουν.
    • Ευχαριστώ και πάλι.

Έκανα εγκατάσταση της Rom εκ νέου σύμφωνα με αυτό τον οδηγό. Υποθέτω πως αυτός είναι ο fastboot τρόπος ή, η "καθαρή" εγκατάσταση. Σωστά?

Έφυγαν κάποιες από τις άχρηστες εφαρμογές. Το msa και το analytics παραμένουν αλλά δε φαίνεται να δημιουργούν άμεσο πρόβλημα.

Ο bootloader παραμένει ξεκλείδωτος. Υπάρχει κανένα νόημα να τον κλειδώσω? Θα έχω πλεονέκτημα σε κάτι?

Όταν μου ήρθε το κινητό ήταν σαν να το ανοίγεις πρώτη φορά για setup. Δημιούργησα Mi account κανονικά στο οποίο κάνω login και από τον υπολογιστή. (Υπάρχει κάτι στο account το οποίο θα μπορούσε να μας βοηθήσει σε κάτι στη προκειμένη περίπτωση?)

Τον κωδικό στον οποίο αναφέρεσαι δε μου τον έχει ζητήσει ποτέ μέχρι τώρα εκτός από τη μια φορά που το ζήτησε μετά την εγκατάσταση της Rom που έκανα πριν λίγο (όπου έβαλα αυτόν που έβαλα κατά την δημιουργία λογαριασμού).

Αν κατάλαβα σωστά, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, είναι αδύνατον να τον έχουν ξεκλειδώσει χωρίς να έχει δημιουργηθεί Mi account στον κινητό αυτό. Και το βρίσκω λογικότατο.
      Παρόλα αυτά το παρέλαβα ξεκλείδωτο και χωρίς Mi account (Μάλλον - εφόσον μου ζήτησε δημιουργία account). Δεν έχω ιδέα τι γίνεται, ή τι να υποθέσω...

Υπάρχει τρόπος να ελέγξω το status του αιτήματος ξεκλειδώματος? (αν στέκει κάτι τέτοιο)

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις - προσπαθώ να τα γράφω νοικοκυρεμένα.
    • Διαφήμιση
    • "Έκανα εγκατάσταση της Rom εκ νέου σύμφωνα με αυτό τον οδηγό. Υποθέτω πως αυτός είναι ο fastboot τρόπος ή, η "καθαρή" εγκατάσταση. Σωστά?"

Αυτός είναι ο fastboot τρόπος για συσκευές εν γένει βασισμένες σε MTK SoC, σωστά.

bootloader παραμένει ξεκλείδωτος. Υπάρχει κανένα νόημα να τον κλειδώσω? Θα έχω πλεονέκτημα σε κάτι?

Όταν μου ήρθε το κινητό ήταν σαν να το ανοίγεις πρώτη φορά για setup.
      Δημιούργησα Mi account κανονικά στο οποίο κάνω login και από τον
      υπολογιστή. (Υπάρχει κάτι στο account το οποίο θα μπορούσε να μας
      βοηθήσει σε κάτι στη προκειμένη περίπτωση?)"

Κρίνοντας από αυτά που λες στη συνέχεια ότι δηλαδή σου πέρασε τη διαδικασία με το δικό σου Mi Account όχι δεν έχει νόημα να τον κλειδώσεις. Λογικά αν χρειαστεί ποτέ να τον ξαναξεκλειδώσεις θα μπορείς. Αυτό που πιστεύω ότι έγινε είναι ότι άνοιξαν το κινητό, έβαλαν ένα δικό τους account, ξεκλείδωσαν bootloader, έκαναν log out το account και μετά είτε έκαναν factory reset είτε απλά φλάσαραν Global Stable χωρίς να το ανοίξουν και το ξανασυσκεύασαν (μάλλον το 2ο, δεν πιστεύω να ξεκλείδωσαν σε Global Stable, μικρές πιθανότητες).

"Τον κωδικό στον οποίο αναφέρεσαι δε μου τον έχει ζητήσει ποτέ μέχρι τώρα εκτός από τη μια φορά που το ζήτησε μετά την εγκατάσταση της Rom που έκανα πριν λίγο (όπου έβαλα αυτόν που έβαλα κατά την δημιουργία λογαριασμού)."

Τον κωδικό τον ζητάει πάντα όταν φλασάρεις νέα ROM αν η παλιά ήταν συνδεδεμένη με Mi account. Είναι καλό ότι στο πέρασε.

"Υπάρχει τρόπος να ελέγξω το status του αιτήματος ξεκλειδώματος? (αν στέκει κάτι τέτοιο)"

Εφόσον δεν έγινε με τον δικό σου λογαριασμό όχι. Δεν έχει και νόημα άλλωστε. Αφού ξεκλείδωσε ο BL θα έχει δικαίωμα. Καλό θα ήταν να κάνεις πάντως αίτηση (να βρίσκεται) και με το δικό σου λογαριασμό.
    • Κάνε αυτήν την αίτηση ---> Διαδικασία δημιουργίας Mi Account και αίτησης για ξεκλείδωμα του Bootloader

Μόλις πάρεις την έγκριση τρέχεις το unlock tool για να δούμε το μήνυμα που θα σου βγάλει, τότε θα δούμε αν το unlock έγινε με official τρόπο που μάλλον έχει γίνει.
    • Διαφήμιση
    • Επομένως, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, καταλήγουμε πως:
      1. Όλα είναι ΟΚ παρόλο που το παρέλαβα με ξεκλείδωτο bootloader. (?)
      2. Το κινητό πλέον είναι bound μόνο με το δικό μου account. (?)
      3. Εφόσον κρίνεται ανούσιο να κλειδώσω και πάλι τον bootloader, θα τον αφήσω ως έχει, μήπως και φανεί χρήσιμο στο μέλλον. (?)

Προτιμώ τα αγγλικά σε όλες μου τις συσκευές οπότε θα παραμείνω με την Official Global Stable.

Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο σας!