Διαφήμιση

Γενική κουβέντα για το Mi MIX

• Καλησπερα παιδιά.. Αυριο η μεθαυριο θα είναι στα χέρια μου το MI MIX 256 ..Πρώτη φορά με Xiomi και απ όσο έχω διαβάσει και δει (και μου παν και απ το gearbest που το χω παρει ) δεν θα χει ελληνικά ,μόνο κινεζικα και αγγλικα μου παν. Δεν γνωρίζω ακόμα τι rom φοράει οπότε θα δούμε. Έκανα την αίτηση και μου ρθε το οκ απ τη Xiaomi για το ξεκλείδωμα.
      Θέλω να ρωτήσω 3 πράγματα...
      1- είναι απαραίτητο να περάσω άλλη ρομ για να δουλεύει καλά το κιν σε ελλάδα και εξωτερικό οταν ταξιδεύω , ή θα δουλεύει μια χαρά όπως θα ρθει απλά ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΘΑ ΝΑΙ ΑΓΓΛΙΚΌ ???
      2- μολις δω ποια ρομ έχει (αυριο λογικα) μπορεί κάποιος να με βοηθήσει απλά και βήμα βήμα (μην κάνω καμιά βλακεία...) για να το κάνω σωστά και να βάλω κάποια δοκιμασμένη ρομ που να ναι στα ελληνικά και να δουλεύει καλά ???? υπάρχει κάποιος που να το χει κάνει σε ΜΙ ΜΙΧ ??????????

ΧΊΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΑΠΌ ΤΏΡΑ :D
    • οπως λες, θα έρθει με αγγλοκινεζικη ρομ, το πιο πιθανό είναι ότι θα έχει official stable china. Αν είναι η official δουλεύει μια χαρά με Αγγλικό μενού. Αν θέλεις Ελληνική ρομ, από εδώ το σάιτ, πρέπει να ξεκλείδωσεις bootloader. Μπορεί να γίνει και με την stable china, αλλιώς θα περάσεις την china developer.
    • Θα δω μολις έρθει και αναογα θα ζητησω βοήθεια επ ακριβώς..εσύ το χεις κάνει στα ελληνικά κ δουέυει κανονικά ,βρήκες τρόπο ??? για να με καθοδηγήσεις πως να το κάνω κι έγώ βήμα βήμα,αν θέλεις.
    • Διαφήμιση
    • MIUI ROM for Xiaomi Mi MIX - MIUI Downloads - Xiaomi MIUI Official Forum , το σάιτ . Εγώ έχω το 4/128, η διαδικασία ίδια είναι, το πέρασα 2 φορές την official, και 2 φορές την Ελληνική, με twrp, root, αλλά μου κόλλησε και 2 φορές το κινητό. Θα σε βοηθήσουν τα παιδιά από το σάιτ, όχι μόνο εγώ. Παρέλαβε πρώτα..
    • Οπότε δεν το χεις με ελληνικά ,δεν σου δουλεψε σωστα το τηλ...ετσι ???? η κάνω λάθος???.γιατι αν είναι να χω προβλήματα να το αφήσω στ αγγλικά.(αν φυσικά δουλεύει κανονικά με την ρομ που θα ρθει )
      Ευχαρηστώ πολύ κι εσένα κ τα παιδιά για την όποια βοήθεια.
    • εχω την Ελληνική XTRV 7.5.4 beta. Δουλεύει σωστά. Θα βοηθήσουν συλλογικά τα παιδιά από το σάιτ. Όταν πέρασα από official σε Ελληνική ρομ, είχε κολλήσει η διαδικασία, πέρασα το σωστό twrp, έκανα full wipe, kai to system, internal storage κλπ. Θα βοηθήσουν τα παιδιά, γιατί μπορεί να έχω κάνει λάθη, .
    • @PontiosDA προϋπόθεση είναι να ξεκλειδώσεις bootloader μετά έχεις 2 επιλογές η το βάζεις Global Official που έχει ελληνικά και αυτόματα update η ελληνική rom που τα παιδιά κάνουν πολύ καλή δουλειά και αν θέλεις να έχεις root και twrp που σε δύσκολη στιγμή σου λύνει τα χέρια

Redmi note3 pro
      Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης

• Διαφήμιση
    • αυτη την στιγμή, έχουν κατεβάσει από το σάιτ την global stable, πιστεύω προσωρινά.
    • Ο/H z953rr έγραψε:

Μπλεξαμε... Μολις παραλαβω θα ποσταρω screen να δούμε τι rom φοραει. Χωρις pc φαίνεται αν εχει κλειδωμένο bootloader?

Για να δεις αν ο bootloader είναι κλειδωμένος πατάς τηςν εντολή: fastboot oem device-info
      (βάζεις τη συσκευή σε fastboot mode και πατάς την εντολή στο pc)

=============== Μαι 7th 2017, 10:07pm ===============

Ο/H PontiosDA έγραψε:

Καλησπερα παιδιά.. Αυριο η μεθαυριο θα είναι στα χέρια μου το MI MIX 256 ..Πρώτη φορά με Xiomi και απ όσο έχω διαβάσει και δει (και μου παν και απ το gearbest που το χω παρει ) δεν θα χει ελληνικά ,μόνο κινεζικα και αγγλικα μου παν. Δεν γνωρίζω ακόμα τι rom φοράει οπότε θα δούμε. Έκανα την αίτηση και μου ρθε το οκ απ τη Xiaomi για το ξεκλείδωμα.
      Θέλω να ρωτήσω 3 πράγματα...
      1- είναι απαραίτητο να περάσω άλλη ρομ για να δουλεύει καλά το κιν σε ελλάδα και εξωτερικό οταν ταξιδεύω , ή θα δουλεύει μια χαρά όπως θα ρθει απλά ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΘΑ ΝΑΙ ΑΓΓΛΙΚΌ ???
      2- μολις δω ποια ρομ έχει (αυριο λογικα) μπορεί κάποιος να με βοηθήσει απλά και βήμα βήμα (μην κάνω καμιά βλακεία...) για να το κάνω σωστά και να βάλω κάποια δοκιμασμένη ρομ που να ναι στα ελληνικά και να δουλεύει καλά ???? υπάρχει κάποιος που να το χει κάνει σε ΜΙ ΜΙΧ ??????????

ΧΊΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΑΠΌ ΤΏΡΑ :D

1. Εφόσον έχει κινέζικα και αγγλικά, λογικά θα είναι μια official china rom.

Αν κρατήσεις αυτήν, επειδή δεν έχει εφαρμογές της Google μέσα, θα περάσεις μόνος σου το Google Play.
      (το κινεζικό καθεστώς τα έχει σπάει με την Google επειδή δεν δέχεται να τους παρέχει δεδομένα χρηστών και γι'αυτό στην Κίνα δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εφαρμογών της Google)

Δεν έχεις όμως κανένα λόγο να κρατήσεις αυτήν τη ρομ.

Αν θες μια σταθερή ρομ που δεν θα την ενημερώνεις βάζεις την official global stable. (έχει όλες τις γλώσσες)

Αν θες να ενημερώνεται με τις αλλαγές που γίνονται κάθε εβδομάδα στις developer roms, επειδή η xiaomi δεν βγάζει global developer roms για το MIX, βάζεις μια global από τo xiaomi.eu ή την XTRV από αυτό εδώ το σάιτ.

Αν τώρα δεν εμπιστεύεσαι ένα κινέζικο κώδικα που δεν είναι open source (παρότι βασίζεται στο android), υπάρχουν πολύ καλές open source roms (Lineage, Ressurection Remix) που βασίζονται στο κανονικό Android και όχι στο MIUI.

2. Όλοι σχεδόν όσοι έχουν MIX το έχουν κάνει :)
      Και υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες σε αυτό εδώ το σάιτ που περιγράφουν όλα τα βήματα.
    • σ ευχαριστω πολύ για τις διευκρινήσεις για αρχη το κιν μου παν πως θα χει αγγλικα και κινέζικα οποτε ναι λογικα θα χει αυτη που λες..ομως μου παν οτι ΕΧΕΙ το Google play ηδη εγκατεστημενο!!! Αρα ???

Αν περασω την global stable που μου ειπες θα χαι μεσα ελληνικα κανονικα και θα κανει ενημερώσεις το Android ( πχ θα κατεβασει κάποια στιγμη το nougat..? )
      και αν ναι, τοτε απο που θα την κατεβασω και πως θα την εγκαταστήσω βήμα βήμα υπαρχει οδηγός γιατι δεν το χω ξανακάνει???
      Ευχαριστώ πολυ για την βοηθεια κ αν ερθει αυριο με το καλό θα δουμε στην πραξη.
    • οπως έγραψα πιο πάνω, αυτή την στιγμή έχουν κατεβάσει από το σάιτ την global stable, πιθανώς προσωρινά!. Παρέλαβε το κινητό, και βλέπει τι ρομ έχει, αν έχει google play store, μπορεί να κάνανε λάθος από το Κινεζομαγαζο.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H PontiosDA έγραψε:

σ ευχαριστω πολύ για τις διευκρινήσεις για αρχη το κιν μου παν πως θα χει αγγλικα και κινέζικα οποτε ναι λογικα θα χει αυτη που λες..ομως μου παν οτι ΕΧΕΙ το Google play ηδη εγκατεστημενο!!! Αρα ???

Χμ, τότε σίγουρα δεν θα είναι official rom.
      Η official china δεν έχει Google Play.
      H official global έχει όλες τις γλώσσες, όχι μόνο κινέζικα και αγγλικά.

Θα μπορούσε να είναι η official china και να έβαζαν αυτοί το Google Play, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα σου έστελναν την συσκευή με την ρομ όχι σε αρχική κατάσταση για σετάρισμα αλλά εκκινημένη και σεταρισμένη (πράγμα δύσκολο).

Ο/H PontiosDA έγραψε:

Αν περασω την global stable που μου ειπες θα χαι μεσα ελληνικα κανονικα και θα κανει ενημερώσεις το Android ( πχ θα κατεβασει κάποια στιγμη το nougat..? )
      και αν ναι, τοτε απο που θα την κατεβασω και πως θα την εγκαταστήσω βήμα βήμα υπαρχει οδηγός γιατι δεν το χω ξανακάνει???
      Ευχαριστώ πολυ για την βοηθεια κ αν ερθει αυριο με το καλό θα δουμε στην πραξη.

Ναι, η global έχει όλες τις γλώσσες.
      Ενημερώσεις θα κάνει όταν βγάζει η xiaomi ενημερώσεις.

Αν βάλεις xiaomi.eu ή XTRV, μπορείς να έχεις ενημερώσεις κάθε εβδομάδα.

Το MIUI του ΜΙΧ βασίζεται στο Android 6. Μακάρι να βγει με Android 7 αλλά είναι λίγο αισιόδοξο.
      Αν θες Android 7.1 βάζεις Lineage ή Ressurection Remix.

Για τα βήματα ξεκλειδώματος και εγκατάστασης άλλης ρομ έχει οδηγίες εδώ:
      Γενικός οδηγός με το τι κάνουμε μόλις παραλάβουμε ένα κινητό Xiaomi