Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Mi Note 2

• Ο/H Antretng έγραψε:

Εμενα πάλι το full cover tempered glass μείωνε την ευαισθησία στο touch (σε ορισμένα σημεία ήθελε περισσότερη δύναμη) και αν έχει παγιδευτεί έστω και ελάχιστη σκόνη και παίζει το τζαμακι μπορεί τελικά να σου κάνει και γρατσουνιές.

Είναι ίσως το μόνο κινητό που χα προτιμήσει να του αφήσω γυμνή την οθόνη. Με την official flip θήκη ήμουν οκ.
      Ναι τις πρωτες 2 μέρες το έκανε και σε μένα αυτό. Μετά με τη χρήση πάτησε καλύτερα και ήμουν οκ. Είναι και από τα κινητά με εξαιρετικά ευαίσθητο digitizer και αν χρησιμοποιήσεις το κινητό με γυμνή οθόνη συνηθίζεις αυτή την ταχύτατη απόκριση (εμένα μου επιανε σε ορισμένες φάσεις από την 'αναπνοή΄ του δέρματος στο δάκτυλο πριν ακουμπήσω καν την οθόνη)
      Οσον αφορά την σκονη, είναι από τα λίγα tempered glass που έκατσαν τέλεια στη συσκευή (χωρις σκονες και κενά) χωρις ιδιαίτερο κόπο. Δεν επαιζε ουτε στην αρχή που σε κάποια σημεία ηθελε περισσότερο πάτημα
    • Σκεψου όμως ότι την πρώτη φορά που το πήρα το τζαμακι έκανε γρατσουνιές στην οθόνη. Την σκόνη δεν θα την δεις γιατί πολύ απλά δεν κολλάει το τζαμακι. Αλλά αν παζει έστω και ελάχιστα, η παραμικρή σκόνη θα στο σκίσει. Ε κάπου εκεί ξενέρωσα και όταν το ξαναπήρα το άφησα γυμνό αλλά παρήγγειλα και κάτι ζελατίνες.

Παρεμπιπτόντως εχω αλλάξει κινητό και οι ζελατίνες ακομα να έρθουν :lol:
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Γενικά είναι οθόνη για χαιδεμα
      +1 και από μένα για αυτό
      Αν ειδες την πρώτη μου απάντηση στην ερώτηση για θήκες και προστασία οθόνης ειχα πει ότι αν προσέχεις το κινητό, το συγκεκριμένο αξίζει να το έχεις χωρις θήκες και προστασία εχει εξαιρετική ποιότητα και φοβερή αισθηση!

=============== Φεβ 2nd 2018, 1:46pm ===============
      @Antretng

Μιας και εχουν περάσει από τα χέρια σου και το mi note 2 και το note 3 ποιο θεωρεις καλύτερο συνολικά σα συσκευή;
    • Διαφήμιση
    • Καπου είχα γράψει αναλυτικά σύγκριση. Το μόνο που διαφοροποιήθηκε με τη χρήση και updates είναι η μπαταρία και κάμερα. Όταν κάτσω σε pc θα το βρω και θα το βάλω με τις τελευταίες μου όμως παρατηρήσεις.

=============== Φεβ 2nd 2018, 2:16pm ===============
      Θετικά του Mi Note 2:
      - Μεγαλύτερη 5.7 ιντσες οθόνη με καλύτερο μαύρο (δεν διαφέρουν σε φωτεινότητα)
      - Δυνατότερη gpu (σε εμπειρία χρήσης δεν έχουν διαφορά... ίσως σε κανά βαρύ game στο μέλλον)
      - Ηχείο με μεγαλύτερο βάθος (ίσως το καλύτερο σε xiaomi)
      - RGB led notification (του 3 είναι μονόχρωμο)
      - Ωραίο edge design (υποκειμενικό)

Θετικά του Mi Note 3:
      - Μεγαλύτερη αυτονομία (κάπου 20%) αν και ισως ανεβεί και άλλο... edit τελικά ανέβηκε στο 35%
      - Τηλεφακός και bokeh στη κάμερα. Επιπλεον στις νυχτερινές λόγω ois βγάζεις ευκολότερα καθαρές (όχι κουνημμένες) και καλύτερο βιντεο.
      - Νεώτερη έκδοση android
      - Στερεοφωνικό ηχείο (προτιμώ το μεγαλύτερο μπάσο του note 2)
      - Δακτυλικό που δεν χρειάζεται να πατάς κουμπάκι (ίσως υποκειμενικό)
      - Αν βάζεις tempered glass, θα κολλήσει καλύτερα από ότι στην edge οθόνη του 2 (ίσως για κάποιους αδιάφορο)

Να πω όμως 2 παρεξηγημένα σημεία.
      - Ο 660 μόνο στην gpu υστερεί από τον 821. Αλλά ακόμα και εκει δεν σημαίνει ότι ειναι κακή. Ίσα ίσα είναι πολύ καλύτερη από τους περισσότερους επεξεργαστές του 2016 (πχ snapdragon 808, kirin 950, snapdragon 652 κλπ). Μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να δω frame drops. Οπότε επι το πρακταίο δεν νομίζω να καταφέρει κάποιος να δει διαφορές. Ίσα ίσα που κέρδισες σε αυτονομία και θερμοκρασίες.
      - Αν εξαιρέσουμε την έλλειψη δευτερης κάμερας για bokeh, η κάμερα του mi note 2 κάθε άλλο παρά κακή είναι (στις ημερήσιες μάλιστα ειναι οριακά καλύτερη). Απλά στις νυχτερινές ίσως χρειαστείς συχνότερα να τραβήξεις 2-3 φωτογραφίες παραπάνω για να είναι καθαρή. Κατά τα άλλα, αν βγει καθαρή, οι διαφορές δεν είναι μεγάλες. Οπότε έχει περισσότερο σημασία το πόσο σταθερό χέρι έχεις. Ίσως στα σκοτάδια να φωτίζει λιγο περισσότερο το 3 και να χει λιγη λεπτομέρια παραπάνω. Επίσης το 3 τις βγάζει λιγότερο κίτρινες αν και στα μάτια μου δεν μου πολυαρέσει. edit τελικά αυξήθηκε η διαφορά

Προσωπικά έκανα την μετάβαση λόγω μπαταρίας και συμβατότητας της google camera (και επειδή το πέτυχα και καλή τιμή :lol: ). Όποιο και να πάρεις θα είσαι ικανοποιημένος. Απλά έχε υπόψιν ότι κακός λέγεται mi note 3. Είναι άλλη συσκευή και όχι διάδοχος του 2.

=========
      Update 2/2/2018

Στο mi note 3 χρησιμοποιώ πλέον την developers. Εκει παρατήρησα ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία και καλύτερη κάμερα.
      Πάμε αναλυτικά:
      -Μπαταρία: Δεν γνωρίζω αν αυξήθηκε λογω κάποιων παραπάνω φορτίσεων ή αν οφείλετε σε βελτίωση της dev. Πλέον ομως η διαφορά στη μπαταρία θα έλεγα ότι ειναι καπου στο 35% υπερ του Note 3.
      -Κάμερα: Οι νυχτερινές, αν εξαιρέσουμε ενα bug που με ανάγκασε να κλείσω το αυτοματο hht (το ανοίγω μόνος μου το βράδυ) είναι σαφέστα βελτιωμένες οπότε ανοίγει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα.
    • :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

εμπεριστατωμένη σύγκριση! Ευχαριστώ!!!

Δεν περίμενα τόσο μεγάλη διαφορά με την μπαταρία δεδομένου ότι το 2 εχει μεγαλύτερη μπαταρία και oled οθόνη...
      Κάμερα δεν ασχολούμαι πολύ με αυτη του κινητου αν και θέλω να τραβάω καμια φώτο καλή που και που όταν δεν εχω τη dslr μαζί :D

Εμπειρια χρησης λοιπον, αν βγάλω τον παράγοντα κάμερα εκτός, σχεδόν η ίδια και με το 2 να κερδίζει σε εμφάνιση κατά κράτος το 3 κατά την άποψή μου πάντα
    • Ο/H nickkon έγραψε:

Ο/H vrs5 έγραψε:

Ζελατίνα και πάλι ζελατίνα.
      Έπειτα από όλα αυτά ..
      η ζελατίνα δεν το γλυτώνει από σπασιμο σε πτώσεις ομως... μόνο από γρατζουνιές.
      Τα είπατε όλα με τον Αντρέα δεν έχω να προσθέσω τίποτα :P
      Μόνο ότι αν τα χέρια σου είναι μανταλάκια ότι και να βάλεις στην οθόνη και όποιο κινητό και να είναι αυτό καθαρή δεν θα την βγάλει.
      Προσωπικά του έχω θήκη ''βιβλίο'' και ''δεν φοβού'' τίποτα αν και ΔΕΝ ανήκω στην κατηγορία μανταλάκηδων :lol: :lol:
    • Εγω για αυτό τα έγραψε ετσι αντι να πω καλυτερη η μία ή η άλλη. :)
      Δεν ειναι διάδοχος του 2 αλλα ειναι απλά διαφορετικές συσκευές.

Οπότε σε διαφορετικούς ανθρώπους ταιριάζει καλύτερα το 2 και σε άλλους το 3.
      Και μόνο ότι μιλάμε για διαφορετικές ίντσες αρκεί για να πεις ότι ειναι εντελώς random η ονομασία.

Ειναι εντυπωσιακό πάντως το πόσο έχουν βελτιώσει τη κάμερα του 3 με τα τελευταία updates. (dev)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H vrs5 έγραψε:

Μόνο ότι αν τα χέρια σου είναι μανταλάκια ότι και να βάλεις στην οθόνη και όποιο κινητό και να είναι αυτό καθαρή δεν θα την βγάλει.
      χα χα χα :lol: :lol: :lol: :lol:

Μεταξυ βασεων ποδηλάτου και αυτοκινήτου, μικρής θήκης στο τσαντάκι που εχω μαζί μου, συνεχές
      αστο-πιάστο στα τραπέζια, ναι θα μετρήσει μια πτώση τη βδομάδα :/ Από μικρό υψος συνήθως αλλά ναι πτώση όπως και να 'χει
      Οσα κινητά εχουν περάσει από τα χέρια μου όμως, παρόλες τις πτώσεις, δεν είχαν ούτε σπάσιμο ούτε γδάρσιμο με εξαίρεση αυτές τις εκδορές που έκαναν οι θήκες. Εχω χαλάσει θήκες και έχω σπάσει αρκετά tempered glasses,
      αλλά θα εκλεγα πολλά από τα κινητά μου αν δεν τα είχα βάλει....
    • Ο/H flowin_through έγραψε:

Είναι δυνατόν να μην κάθεται; ζελατίνα είναι
      Μπορεί να κάνει φουσκάλες,για αυτό ρώτησα. :rolleyes:
    • Αυτό θα είναι στην τοποθέτηση..

=============== Φεβ 5th 2018, 11:42am ===============
      Έχουμε κανένα feedback για το πώς είναι η 8.2.1? Έχω την 8.1.25 και είμαι ευχαριστημένος, μη μπαίνω στη διαδικασία να την αλλάξω
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Διαφήμιση
    • Γενική Συζήτηση για το Mi Note 2

Λειτουργεί το micloud? Εννοώ, κάνει backup home screen, apps and settings???? Στις 2 τελευταίες rom έχω την εντύπωση ότι αρνείται. Στην διαχείριση αλλά και στην επαναφορά των backup από micloud εμφανίζει 2 backup του 2017!!!!!!!

Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk