Διαφήμιση

Πρόβλημα με OpenVpn Connect και Zoiper

• Πρόβλημα με OpenVpn Connect και Zoiper

Xiaomi Redmi Note 2
      Android εκδοση 5.0.2
      Ελληνική Rom GTV 7.3.1 Stable 7.3.2.0

Εδω κι ενα χρόνο που το εχω δουλευει άριστα και με ασήμαντα προβλήματα.

Αποφάσισα να περασω το OpenVpn connect με το Zoiper και να εχω τον αριθμό του γραφείου και στο σπιτι με wifi

(το ιδιο ακριβως configuration παιζει στο λαπτοπ άριστα όπως και στο παλιο μου Samsung κινητο)

Το πρόβλημα είναι οτι ενώ κανει σύνδεση κανονικά ακούω ήχο μόνο απο τη μιά μεριά και η κλήση τερματίζει σε 6 δευτερ.

Δοκίμασα τα πάντα αλλά κανει ακριβώς αυτο που σας περιγράφω.

Το εντυπωσιακο ειναι αυτο που λέω παραπάνω....ίδιο κλειδί ίδια τα πάντα παίζουν μια χαρα απο το λάπτοπ και απο Android 4.4.2 Samsung.

Δεν με ενδιαφέρει να παίζει απο πάροχο αλλα απο το WiFi.

Το έχει αντιμετωπίσει κανένας το πρόβλημα αυτο?

Κάποια λύση?

Σας ευχαριστώ.
    • Ας τα πάρουμε ενα - ενα!!

To OpenVPN συνδέεται? Παίρνει ip απο τον OpenVPN server to RMN2?

Αν ναι είναι σταθερή η σύνδεση?

Αν είναι σταθερή το προβλημα είναι με την σύνδεση του Zoiper? Αυτη "πέφτει" ??
    • οταν λυθει το προβλημα σου και διαθετεις τον αναλογο χρονο
      Θα μπορουσες να μας πεις με 2-3 λογια τι ακριβως κανουν οι εφαρμογες αυτες; :)
      Και πως τις δουλευεις;
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Διαφήμιση
    • OpenVPN = Open Virtual Private Network <- Συνδέεσαι στον υπολογιστή σου (του σπιτιού σου πχ) και είναι σαν να κάθεσαι μπροστά στην οθόνη και το πληκτρολόγιο του.

Zoiper = Voip/SIP software

Προφανως θέλει να κάνει μια ασφαλή σύνδεση με το γραφείο, απο το σπίτι (θεωρητικά οποιδήποτε Wifi στον κόσμο κάνει) και να "περάσει" μέσα απο αυτην την ασφαλή σύνδεση τον Voip/SIP server που έχει στο γραφείο.

Οπότε εσυ θα καλείς στο γραφείο και θα συνομιλείς μαζί του και ο συνομιλητης θα μπορει να είναι και στην Κίνα (θεωρητικά πάντα)
    • @Bodai

Εχω ενα Raspberry pi2 το οποιο εκτελεί χρέη voip τηλεφωνικού κέντρου 4 γραμμών με 12 εσωτερικά.

Εκει τρέχω και το openvpn server ματαξυ των αλλων και παιζω άριστα εδω και 2 χρόνια.

Στο openvpn αυτο συνδέω ακόμα 1 raspberry pi στο υποκατάστημα σαν client (το μαγαζι εχει εσωτερικα 101,102,103 κλπ το υποκαταστημα 301,302 κλπ) Ετσι απο το μαγαζι σηκώνεις το τηλεφωνο και πατας 301 και σου απανταει το υποκαταστημα που ειναι σε αλλη πολη της Ελλαδος.

Τα εσωτερικα του υποκαταστηματος επειδη βγαινουν απο το raspberry pi που τρεχει openvpn client δεν εχουν την αναγκη του κλειδιου για να παιζουν .

Μεχρι εδω ολα παιζουν καλα.

Χρειαζεται ομως για ευκολια να το εχεις και πολλες φορες επανω σου (κινητο ή λαπτοπ).

Ετσι πέρσι το έβαλα στο Samsung και επαιζε επισης άριστα (περιγραφω στο αρχικο μηνυμα τι τρεχω)

Φετος το έβαλα και στο λαπτοπ παλι με επιτυχια.

Σε όλες τις περιπτωσεις τα βηματα ειναι τα ιδια και τα κλειδια του openvpn που βαζω ειναι σωστα και δοκιμασμένα οτι παιζουν και ειναι ΟΚ.

Εχω λοιπον 10 μερες που προπαθω να το κανω να παιξει στο Xiaomi Redmi Note 2 που έχω και δεν μπορω.

Περιγράφω παραπάνω τι γίνεται.

Ναι σύνδεση έχω και δεν πέφτει το vpn.

Απο τα στατιστικα εξαλλου φαίνεται αυτο και μάλιστα και η κίνηση που υπάρχει σε δεδομένα.

Παιρνω ip κανονικα και το zoiper δειχνει οτι εχει γινει register ο αριθμός.

Το αποτέλεσμα ομως ειναι αυτο που λεω και παραπάνω....ήχος μονο απο την μια πλευρα και τερματισμος κλησης στα 6 δευτερ.

Κλεινω το Xiaomi ανοιγω το Samsung με ιδιο κλειδι , ιδιες εκδοσεις προγραμματων και παίζει κανονικοτατα.

Με εχει τρελλανει.

@pechr

Σου περιεγραψε ο φιλος τι ακριβως ειναι τα προγραμματα αυτα.
      Και η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι θεωρητικα όλα αυτα.
      Τα εφαρμοζω εδω και 2 χρόνια οπου υπαρχει ιντερνετ wifi ή 3G με απόλυτη επιτυχία.

Στην Κύπρο μάλιστα προχθές και απο το λαπτοπ αλλα και απο το Samsung δεν σταματησα να μιλάω.

Η χρησιμότητα ειναι προφανης και ξεπερναει τα εμπόδια που βαζουν πολλές εταιρείες κοβοντας τις πόρτες για το voip.

Οι εφαρμογες των ασφαλών συνδέσεων έχουν μεγάλη επιτυχία και διασφαλίζουν την εργασια με απόλυτη ασφάλεια ανάμεσα στις θέσεις αυτές.

Περιμένω καμιά ιδέα και σας ευχαριστώ.
    • Πολύ ενδιαφέρουσα υλοποίηση (ειδικά το raspberry pi). Αρχικά θα έλεγα να τσεκάρεις ότι μετά την ενεργοποίηση του OpenVPN όλο το traffic του κινητού περνάει μέσα από το OpenVPN tunnel..
    • Πράγματι ειναι εντυπωσιακο το όλο Project στο raspberry και μαλιστα δεν εχω αναφέρει και άλλα καλουδια

(fax στο email μας και το αναποδο , κλησεις προς κινητα μέσω GSM Dongle , Ηχητικά μηνύματα κλπ)

Στο θεμα μας τωρα.

Η κινηση ολη φαίνεται να περναει απο την vpn ip.

Μηπως ειναι καποια ασυμβατοτητα android ?

Δεν παει το μυαλο μου αλλου...
    • Διαφήμιση
    • Δοκιμασα κι αυτο που μου προτεινεις αλλά κι άλλα προγράμματα, δυστυχώς χωρις επιτυχία.

Θα δοκιμασω να αλλαξω ROM αυτες τις μέρες αλλα δεν ξερω τι να πρωτοδιαλεξω.

Εχω την παρακατω και ειμαι ευχαριστημενος σε γενικες γραμμες.
      Images
      • Screenshot_2016-11-12-15-20-59_com.android.settings.jpg

141,75 kB, 1.080×1.920, viewed 160 times