Διαφήμιση

Εγκατάσταση TWRP με Κλειδωμένο Bootloader KAI εγκατάσταση Custom Miui ή CM13 με Κλειδωμένο Bootloader.

• Εγκατάσταση TWRP με Κλειδωμένο Bootloader KAI εγκατάσταση Custom Miui ή CM13 με Κλειδωμένο Bootloader.

Βασική Προϋπόθεση να δουλεύουν όλοι οι drivers (edl, fastboot, adb) της συσκευής στα Windows σύμφωνα με τους χιλιοαναφερθέντες οδηγούς.

O οδηγός δοκιμάστηκε και δουλεύει ΚΑΙ σε Kenzo KAI σε Kate.

• 1. Βάλτε τη Thunder/GTV/XTRV rom στην SD σας ή σε κάποιο στικακι για OTG, να υπάρχει για το flashάρισμα.
      • 2. unzip μια developer fastboot ROM (εγώ έβαλα την 6.10.13) σε φάκελο στο c: (π.χ. c:\kate)
      • 3. Μετονομασία ενός twrp.img σε recovery.img (εγώ έβαλα alka για πλήρες αρχικό backup)
      • 4. Αντικατάσταση του αρχείου "recovery.img" στον φάκελο του βήματος 2, με αυτό του βήματος 3.
      • 5. boot σε edl
      • 6. Φλασάρισμα με latest MiFlash της πιο πάνω Rom (με το νέο recovery.img)
      • 7. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: μόλις τελειώσει ( hopefully ) το φλασάρισμα, ΠΡΕΠΕΙ να γίνει boot στο twrp recovery (με power + VolUP).
      • 8. Ανάλογα τι twrp επιλέξατε στο βήμα 2, μπορεί να είναι στα κινέζικα. Βάλτε του ελληνικά ή αγγλικά (το κάτω δεξιά κουμπί ανοίγει τις ρυθμίσεις των γλωσσών) και πηγαίνετε στο reboot, προσέχοντας να επιλέξετε "disable stock recovery replacement".
      • 9. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Βootάρετε στη miui και κάντε ένα ελάχιστο αρχικό στήσιμο, ίσα ίσα για να γίνει σωστά η κατάτμηση στα partitions του εσωτερικού αποθ. χώρου.
      • 10. Bootάρετε ξανά στο alka twrp και πάρτε το Full backup σε όλα τα internal partitions.
      • 11. (OPTIONAL) Εδώ, εγώ φλάσαρα το original twrp για kenzo by mic 3.0.2-2.
      • 12. Στο twrp κάνουμε τα εξής advanced wipes:
        • Dalvik / ART Cache
        • System
        • Cache
        • Data
      • 13. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : κάνουμε ξανά reboot-to-recovery.
      • 14. Φλασάρουμε την custom Thunder/GTV/XTRV rom μας. (Βήμα 14)
      • 15. wipe cache/dalvik ξανά.
      • 16. reboot-to-system.
      • 17. Περιμένετε αναπαυτικά να φορτώσει η rom...

Σε περίπτωση που αντί για thunder/gtv/xtrv θέλετε CyanogenMod-13 Based Rom, ΠΡΕΠΕΙ:

• πριν το βήμα 14 να φλασάρετε το zip με το firmware του kenzo/kate (από την 6.10.13 dev).
      • wipe cache/dalvik ξανά.
      • (βήμα 14) flash "την όποια" cm13-based custom rom (εγώ δοκίμασα την Resurrection Remix 5.7.4).
      • flash latest GApps.
      • Εγώ εδώ φλάσαρα τον custom kernel του Radon version 2.9 ( η v.2.9.5 έχει θεματάκια με την κάμερα).
      • Reboot-to-System

Πολύ το wipe cache/dalvik, το ξέρω, αλλά... κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε...

:Millhouse:
      RN3 Kate - Audere Est Facere
    • Το δικό μου δεν δέχεται άλλη ρομ ούτε την δική του που κατεβάζει με OTA. Μολις πάει να την εγκαταστήσει κάνει επανεκκίνηση. Το έχω φέρει σε όλες τις δυνατές καταστάσεις . Κλειδωμένο bl , unofficial ξεκλειδωτο bl, root, unroot, με TWRP , χωρίς . Δεν δέχεται καμία recovery rom, ουτε official, ουτε xtrv. Μόνο με εγκατάσταση fastboot rom, μέσω edl κάθεται ήσυχο.
      Τρελά πράγματα .
      Μα ούτε με official ota update; ?(
      Τώρα το έχω με την 6.10.29 , unofficial ξεκλειδωτο bootloader,. root, TWRP by mic λειτουργικό, αλλά μολις πάω να εγκαταστησω rom κάνει επανεκκίνηση. X(
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)
    • η τελευταια ρομ που λειτουργει σωστα ειναι η 6.10.13, αλλες δεν υπαρχουν (περα απο την 6.11.3 που για μενα δεν ειναι οκ...) ετσι και αλλιως... πως γινεται να εισαι στην 6.10.29 αφου δεν βγηκε ποτε για το kate?
    • Διαφήμιση
    • Ειχε βγει, αλλά μάλλον δεν την είχες προλάβει. :)
      Τώρα φοράω την 13 ξεκλειδωτο με unofficial τον bootloader και root.
      Το δικό μου όμως σε όλες τις rom και καταστάσεις δεν δέχεται άλλη rom παρά μόνο fastboot μέσω edl. Το ψάχνουμε να βρούμε το γιατί αλλά ακόμα τίποτε.
      Η MIUI είναι η Χαλκιδική των ROMs...
      ...και σαν την Χαλκιδική....ΔΕΝ ΕΧΕΙ!! ;)