Βασική Προϋπόθεση να δουλεύουν όλοι οι drivers (edl, fastboot, adb) της συσκευής στα Windows σύμφωνα με τους χιλιοαναφερθέντες οδηγούς.
O οδηγός δοκιμάστηκε και δουλεύει ΚΑΙ σε Kenzo KAI σε Kate.
Σε περίπτωση που αντί για thunder/gtv/xtrv θέλετε CyanogenMod-13 Based Rom, ΠΡΕΠΕΙ:
Πολύ το wipe cache/dalvik, το ξέρω, αλλά... κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε...
O οδηγός δοκιμάστηκε και δουλεύει ΚΑΙ σε Kenzo KAI σε Kate.
- 1. Βάλτε τη Thunder/GTV/XTRV rom στην SD σας ή σε κάποιο στικακι για OTG, να υπάρχει για το flashάρισμα.
- 2. unzip μια developer fastboot ROM (εγώ έβαλα την 6.10.13) σε φάκελο στο c: (π.χ. c:\kate)
- 3. Μετονομασία ενός twrp.img σε recovery.img (εγώ έβαλα alka για πλήρες αρχικό backup)
- 4. Αντικατάσταση του αρχείου "recovery.img" στον φάκελο του βήματος 2, με αυτό του βήματος 3.
- 5. boot σε edl
- 6. Φλασάρισμα με latest MiFlash της πιο πάνω Rom (με το νέο recovery.img)
- 7. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: μόλις τελειώσει ( hopefully ) το φλασάρισμα, ΠΡΕΠΕΙ να γίνει boot στο twrp recovery (με power + VolUP).
- 8. Ανάλογα τι twrp επιλέξατε στο βήμα 2, μπορεί να είναι στα κινέζικα. Βάλτε του ελληνικά ή αγγλικά (το κάτω δεξιά κουμπί ανοίγει τις ρυθμίσεις των γλωσσών) και πηγαίνετε στο reboot, προσέχοντας να επιλέξετε "disable stock recovery replacement".
- 9. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Βootάρετε στη miui και κάντε ένα ελάχιστο αρχικό στήσιμο, ίσα ίσα για να γίνει σωστά η κατάτμηση στα partitions του εσωτερικού αποθ. χώρου.
- 10. Bootάρετε ξανά στο alka twrp και πάρτε το Full backup σε όλα τα internal partitions.
- 11. (OPTIONAL) Εδώ, εγώ φλάσαρα το original twrp για kenzo by mic 3.0.2-2.
- 12. Στο twrp κάνουμε τα εξής advanced wipes:
- Dalvik / ART Cache
- System
- Cache
- Data
- Dalvik / ART Cache
- 13. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : κάνουμε ξανά reboot-to-recovery.
- 14. Φλασάρουμε την custom Thunder/GTV/XTRV rom μας. (Βήμα 14)
- 15. wipe cache/dalvik ξανά.
- 16. reboot-to-system.
- 17. Περιμένετε αναπαυτικά να φορτώσει η rom...
Σε περίπτωση που αντί για thunder/gtv/xtrv θέλετε CyanogenMod-13 Based Rom, ΠΡΕΠΕΙ:
- πριν το βήμα 14 να φλασάρετε το zip με το firmware του kenzo/kate (από την 6.10.13 dev).
- wipe cache/dalvik ξανά.
- (βήμα 14) flash "την όποια" cm13-based custom rom (εγώ δοκίμασα την Resurrection Remix 5.7.4).
- flash latest GApps.
- Εγώ εδώ φλάσαρα τον custom kernel του Radon version 2.9 ( η v.2.9.5 έχει θεματάκια με την κάμερα).
- Reboot-to-System
Πολύ το wipe cache/dalvik, το ξέρω, αλλά... κάλλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε...