Διαφήμιση

[Ενημέρωση 6/5/2017] H νέα λίστα με τις STABLE V8.1 ROMs είναι διαθέσιμη για λήψη !

• Σε εξέλιξη
    • ROM
    • Xiaomi
    • Miui Stable
    • εγώ σε Gemini, από τότε που έβαλα την πρώτη Nougat που βγήκε, το κινητό έχει πάρει τον κατήφορο. Το χειρότερο από όλα είναι το GPS που κλείδωνε μετά από 3-5 λεπτά αλλά και το UI που πηγαίνει πιο αργά και από χελώνα. Και τα δύο προβλήματα διορθώθηκαν κάπως με την 8.1.9 αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να φτάσει στα επίπεδα της έκδοσης πριν το Android 7. Πλέον, το GPS κλειδώνει σχεδόν αμέσως απλά αρκετά συχνά χάνει το στίγμα και με δείχνει ότι είμαι κάμποσα τετράγωνα μακριά λες και διακτινίζομαι ένα πράγμα...

edit: επίσης, να αναφέρω ότι έπαψε και σε εμένα να ανάβει το LED όπως ανέφερε άλλο μέλος κάτοχος του RedMi 3. Θα έκανα downgrade σε Android 6 αλλά βαριέμαι να το στήνω ξανά από την αρχή....
    • Εμένα με χαλάει η απόδοση της μπαταρίας, με το που το βγάζω από το φορτιστή πέφτει πολύ γρήγορα στο 98%. Για να δοκιμάσω την official global θέλει μεγάλη διαδιακασία; Επειδή έχουμε nougat;
    • σε Redmi Note 4 nikel το εχω παρατηρησει κ εγω αυτο με την μπαταρια... απο το 100% εως το 90% πεφτει γρηγορα... απο εκει κ περα κραταει πιο καλα....
      με 8,1,3,0 ειμαι
    • Διαφήμιση
    • καλημερα. Περασα την καινουρια ρομ και στο σχετικα με το τηλ λεει miui globalgr/Σταθερη gr. xiaomi - miui xtrv beta 18.5 (0).Εχω παρατηρησει τα παρακατω:
      1ον οπως παντα δεν συνδεεται με το pc
      2ον στις επαφες στην δεξια μπαρα με το αλφαβητο οταν πατας το αρχικο γραμμα πχ g δεν σε μεταφερει στις επαφες με το γ.εχω αποθηκευσει επαφη με γρεεκλιση ουτε αυτο δουλευει.
      3ον οταν γραφεις με γρεεκλιση ο αριθμος των χαρακτηρων ειναι 145 οταν γραφεις με ελληνικα ειναι 64.
    • [Ενημέρωση 5/1/2017] H νέα λίστα με τις STABLE V8.1 ROMs είναι διαθέσιμη για λήψη !

Καλησπέρα!
      Φίλος με το παρακάτω Mi4c θέλει να κάνει ενημέρωση. Χρειάζεται factory reset, σωστά;
      Anyone can be a cynic. Dare to be an optimist.
    • @vasiliki_g2425
      Στις beta2 δεν υπάρχουν τα Ελληνικά στα πλαϊνά των επαφών.
      Στα μηνύματα πρέπει να γράφεις με Κεφαλαία στους Ελληνικούς χαρακτήρες για να έχεις 160 ..

Για το usb ..
      Πήγαινε , Ρυθμίσεις/Σχετικά με το τηλέφωνο/ ... Πάτησε 5-6 φορές στο Miui έκδοση και θα ενεργοποιηθουν οι επιλογές για προγραμματιστές.
      Μετά , πήγαινε Ρυθμίσεις/Πρόσθετες ρυθμίσεις/ Επιλογές για προγραμματιστές/ .. και ενεργοποίησε τον εντοπισμό σφαλμάτων usb ..
      Συνδέσε το τηλ.. με ανοιχτή οθόνη να κοιτάς μήπως σου βγάλει κάποιο popup στο οποίο θα το τικαρεις και θα πατήσεις ΟΚ ..
      Άνοιξε ένα cmd και γράψε .. adb devices .. και πάτα enter
      Μετά κατέβασε τη γραμμή κατάστασης και εκεί που λέει για το usb τικαρε να το βάλεις σε mtp ..
      Αν όλα πάνε καλά , πιθανώς θα έχεις καθαρίσει και θα αναγνωρίζει το pc τη συσκευή και θα βλέπεις τους αποθηκευτικους χώρους της συσκευής ..
      Μετά μπορείς να κλείσεις τον εντοπισμό σφαλμάτων usb ..
    • @ronin13 αν ειναι να παει σε stable 8.1.3.0 ναι.
      Life is too short to remove usb safely
    • Διαφήμιση
    • Εδώ και καιρό αντιμετωπίζω πρόβλημα με το σήμα (ασθενές σήμα) στο κινητό μου....

Είχα κάνει καθαρή με fastboot rom stable 8.1.3.0 china και περασα μετά XTRV stable 8.1.3.0 με full wipe αλλά το πρόβλημα επέμενε...
      Σκέφτηκα ότι ίσως είχε θέματα η rom του hermes..

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να βάλω την EU stable 8.1.3.0 με factory reset. Αλλά και πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα με το σήμα.

Λέω μέσα μου... Ας δοκιμάσω μία καθαρή πάλι με fastboot και να ξαναβάλω με full wipe της EU 8.1.3.0..
      Αλλά και πάλι τίποτα...

Είχα πειστεί ότι είχε πρόβλημα η κεραία του κινητού μου για αυτό και απευθύνθηκα στον @tamtam να μου δώσει την κεραία απo το τσαλακωμένο hermes που έχει στο συρτάρι του..

Λέω δεν κάνω μία τελευταία προσπάθεια μπας και...

Κατεβάζω την global stable 8.1.2.0 και διέγραψα τα περιεχόμενα του φακέλου recovery ώστε να μην πειράξει το TWRP μου. Κι ευτυχώς το script δεν μου το επανέφερε το mi-recovery

την περνάω με Factory reset+ wipe system
      κάνω το πρώτο setup στα αγλικά και ως δια μαγείας είχα σήμα στο ίδιο σημείο που μου έδειχνε μηδέν και η XTRV και η EU...
      Γνωρίζω ότι η XTRV beta1 στο κινητό μας είναι απο EU προέλευση οπότε αντιλαμβάνομαι ότι μητέρα των προβλημάτων που δεν είχα σήμα ήταν η EU... και μόνο αυτή.

Πλέον έχω Global stable 8.1.2.0 με TWRP και περιμένω πως και πως να βγει η XTRV beta2 που θα έχει global source ώστε να ξαναγυρίσω στην κοινοτική μας ROM και παράλληλα να μην έχω τα ίδια προβλήματα με το σήμα.

Συμπληρωματική πληροφορία:
      Η 8.1.3.0 ήταν οι μοναδικες rom που αν φλάσαρες το clear motion σου πετούσαν σφάλμα στην miui εφαρμογή video..
      Δεν ξέρω τι να υποθέσω.... Αποτυxημένο compile στην EU... ίσως... !!!!
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Με την 8.0.3 και την 8.1.1 η πυξίδα στους χάρτες με δείχνει να έχω λάθος κατεύθυνση ενώ με την official ήταν πάρα πολύ ακριβές και η πυξίδα και η τοποθεσια.

Redmi 3
      RedmiNote7Blue
    • Ο/H pechr έγραψε:

Κατεβάζω την global stable 8.1.2.0 και διέγραψα τα περιεχόμενα του φακέλου recovery ώστε να μην πειράξει το TWRP μου.

την περνάω με Factory reset+ wipe system
      What?
      Αυτό είναι γενικό ή μπορεί να το κάνει μόνο η pechr-team ;;;;; :lol:

Κάτσε / δηλαδή μπορούμε / έχοντας XTVR / να flashάρουμε Global με διαγραμμένο το recovery / και ούτε γάτα ούτε ζημιά; :shock:

Ξανάκατσε : Δηλαδή από XTVR πετάω στην αποθήκη Global (ορφανή από recovery), κάνω reset+ wipe system, install, και έχω πλέον Global με TWRP και αυτί που δεν ίδρωσε κάν;;;; Και έχω κάνει μία ψιλοβρώμικη μέν, αλλά που την λές και καθαρή δε, εγκατάσταση Global;

Ε να τα λέτε αυτά ρε παιδιά.... :thumbsup:
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • @pavlidisc
      Αυτό γίνεται σε συσκευές που δεν έχουν ή είχαν κλειδωμένο bootloader ..
      Σε συσκευές που έιχαν κλειδωμένο bootloader θέλει δουλειά , υπάρχει beta2 based στην global για το kenzo όμως.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Κάτσε / δηλαδή μπορούμε / έχοντας XTVR / να flashάρουμε Global με διαγραμμένο το recovery / και ούτε γάτα ούτε ζημιά;

δεν μπορείς να το κάνεις σε όλες τις roms.
      Στο hermes τα αρχεία δεν είναι μέσα ως .img οπότε μπορείς να τα πειράξεις.
      Τα zip του hermes περιέχουν φακέλους οπότε μπορείς να αφαιρείς ότι δεν χρειάζεσαι...

Ο/H pavlidisc έγραψε:

Και έχω κάνει μία ψιλοβρώμικη μέν, αλλά που την λές και καθαρή δε, εγκατάσταση Global;

Καθαρότατη είναι...
      όταν περνάς μία rom διαγράφεται το προηγούμενο system και γράφει το καινούργιο που φλασάρεις..
      Ούτε wipe system χρειάζεσαι στην πραγματικότητα, απλά επειδή σκέφτηκα ότι θα στήσω το κινητό απο την αρχή, λέω δεν κάνω κι ένα wipe system

Το factory Reset είναι το μόνο που χρειάζεσαι ώστε να είναι καθαρή.
      To γράφει Χρηστάρα..

Σε κάποιες των περιπτώσεων κάποια μόνιμα προβλήματα στα λύνει μία fastboot.
      Άλλα σε σπάνιες περιπτώσεις και συγκεκριμένα προβλήματα.

=============== Ιαν 23rd 2017, 12:02pm ===============
      Η έννοια της καθαρής είναι μια υποκειμενική έννοια..
      Έχει να κάνει με το πόσο καλά συνεργάζεται ένα custom recovery με την συσκευή και με το πόσο ''κοντά'' είναι στο official recovery που συνοδευει την συσκευή
      Τα παλαιότερα TWRP δεν ήταν τόσο καλά συνεργαζόμενα σε σχέση με τις εκδόσεις που κυκλοφορούν τώρα..
      πχ στο TWRP 2.8.7.0 ακόμη και με Factory reset, συνέχιζες να κουβαλάς σε κάποιες περιπτώσεις bugs των προηγούμενων rom, είχαν γίνει αρκετές αναφορές ότι δεν καθάριζε τελείως.
      Στις εκδόσεις TWRP 3.0.0 και μετά δεν αναφέρθηκε ποτέ τίποτα, τουλάχιστον για το πολυαγαπημένο μας hermes..
      Αυτό τουλάχιστον έχω παρατηρήσει εγώ και ίσως να είμαι και λάθος..

=============== Ιαν 23rd 2017, 12:07pm ===============
      Χρήστο η παρουσία σου τόσο καιρό στο φόρουμ μου έχει δώσει την εντύπωση ότι σου αρέσει να μαθαίνεις και να συμμετέχεις..
      Πειραματίσου με τις roms...
      Ότι και να γίνει θα έχεις πάντα ένα φρέσκο nandroid backup στο κινητό σου ώστε να επανέλθεις στο σημείο που ξεκίνησες.
      ακόμη και αν παν όλα στραβά... ούτε γάτα ούτε ζημιά... :)

Ο πρωτοδιδάξας ήταν ο @gkalen που κάθε μέρα μαγείρευε rom και τις έδινε στον @stefanos1985 και τον @mixaliscy για δοκιμή...
      Κάπως έτσι το αγώι ξύπνησε τον αγωγιάτη
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)