Διαφήμιση

Redmi note 3 pro hardbrick & test point fail

• Redmi note 3 pro hardbrick & test point fail

Καλησπέρα σε όλους.

Η κοπέλα μου έχει ένα redmi note 3 pro (2gb ram) και χθες το βράδυ της έσβησε από μπαταρία. Το έβαλε να φορτίζει το πρωί, αναβόσβηνε ένα κόκκινο LED χωρίς να δείχνει κάτι και όταν πάτησα power on, έσβησε και το τηλέφωνο σταμάτησε να ανταποκρίνεται σε οτιδήποτε.
      Το μόνο που κάνει, είναι όταν του συνδέω τον φορτιστή, να κάνει ένα blink το red LED, μόνο μία φορά κατά την σύνδεση.
      Έχω δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς, δεν μπαίνει ούτε fast boot ούτε πουθενά.
      Το άφησα στον φορτιστή αρκετές ώρες (κάπου το διάβασα) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα ήταν κρύο και το τηλ και ο φορτιστής (έχω την εντύπωση ότι δεν φόρτιζε).
      Έχω δοκιμάσει ότι έχω βρει ως τώρα, συμπεριλαμβανομένων:
      Αποσύνδεση μπαταρίας & retry
      Αποσύνδεση USB & retry
      USB only (χωρίς μπαταρία)
      ακόμα και test point, χωρίς αποτέλεσμα όμως.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορώ να πάρω τίποτε περισσότερο από ένα red led blink (μεμονωμένο).
      Βρίσκομαι στο σημείο που έχω ξεμείνει από ιδέες και οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη!

Υ.Γ. Το τηλέφωνο φορούσε ελληνική ROM και είχε TWRM (η κάπως έτσι όπως λέγεται), unlocked bootloader.
    • Ο/H m3nt4lll έγραψε:

ακόμα και test point, χωρίς αποτέλεσμα όμως.
      Αν ανοιξες την συσκευή και έκανες την διαδικασία αυτη και δεν επανηλθε τότε στείλτο πίσω στον πωλητή. Αν είσαι σίγουρος ότι έχεις κάνει σωστά το βραχυκύκλωμα στα test points..
    • Όσο σίγουρο θα μπορούσα να είμαι χωρίς να το έχω ξανακάνει.

Έβγαλα ένα vid:

Φαίνεται πως όταν συνδέω το USB ανάβει το LED μια φορά και μετά με το βραχυκύκλωμα που δεν γίνεται κάτι. Επειδή στο 1 χέρι κρατάω το κινητό για το βίντεο, μπορεί να φαίνεται ότι δεν είναι σταθερό αλλά το έχω δοκιμάσει αρκετές φορές.
      Η τσιμπίδα είναι αγώγιμη (την δοκίμασα) αλλά επιπλέον δοκίμασα και με plain wire για σιγουριά.

Επιπλέον δοκίμασα και το Vol up που λέει ο φίλος στην περιγραφή της διαδικασίας (πάλι με wire μεταξύ grnd & key up).

Σχετικά με την επιστροφή, το τηλ το είχα πάρει απο GeiarBest αλλά είμαι σίγουρος ότι για να φτάσω στο test point ξεβίδωσα βίδα με αυτοκόλλητο (mi aka warranty void). Θα το πάρουν πίσω έτσι ανοιγμένο?

Τέλος, δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω? Ευχαριστώ

Υ.Γ. Έχω ανοιχτό στο pc device manager Και δεν φαίνεται κάτι. Επιπλέον έχω κάνει στο παρελθόν MiFlash οπότε λογικά δεν θα υπάρχει κάποιο θέμα με drivers
    • Διαφήμιση
    • Ο/H m3nt4lll έγραψε:

Φαίνεται πως όταν συνδέω το USB ανάβει το LED μια φορά και μετά με το βραχυκύκλωμα που δεν γίνεται κάτ
      Στον υπολογιστη δεν φάινεται τίποτα σε αυτη την φάση? Η να ακουστεί ο γνωριμος ήχος συνδεσης hardware?
    • Επειδή στο βιντεο δεν ειναι καθαρό (σε όσα είχα δει με την επαφή φαινεται να αναβει καθαρα το led), κλείσε την συσκευή και κάνε μια τελευταία προσπάθεια με Deep Flash cable..
    • Ο/H m3nt4lll έγραψε:

υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?
      Μάλλον δε μπορείς να κάνεις κάτι και θα υπάρχει πιθανότατα πρόβλημα με την εγγύηση.
      Πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι στη μπαταρία και στην προστασία που θα ενεργοποιήθηκε με το άδειασμα.

Να τσεκάρεις-αν δε το έχεις κάνει ήδη-όλες τις καλωδιοταινίες.

Ίσως θα μπορούσες και να συνδέσεις μία άλλη παρόμοια μπαταρία,έστω για λίγα δευτερόλεπτα για να δεις τί γίνεται.
      Είναι ψιλοεπικίνδυνο όμως,γιατί μπορεί να του κάνεις μεγαλύτερη ζημιά.

Μίλα πρώτα με τον πωλητή μήπως και σε βοηθήσει για την επισκευή.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Bodai έγραψε:

Επειδή στο βιντεο δεν ειναι καθαρό (σε όσα είχα δει με την επαφή φαινεται να αναβει καθαρα το led), κλείσε την συσκευή και κάνε μια τελευταία προσπάθεια με Deep Flash cable..
      Αρχικά, έφτιαξα το καλώδιο και δοκίμασα την διαδικασία, όμως έχω την εντύπωση ότι αρχικά θα πρέπει τουλάχιστον να "βλέπει" το τηλ με κάποιο τρόπο. Σε εμένα αυτό δεν συμβαίνει, είναι σαν να μην το έχω συνδεδεμένο. Επί της ουσίας, δεν είχα κάποιο αποτέλεσμα.

Ο/H Nikos5150 έγραψε:

Ο/H m3nt4lll έγραψε:

υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?
      Μάλλον δε μπορείς να κάνεις κάτι και θα υπάρχει πιθανότατα πρόβλημα με την εγγύηση.Πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι στη μπαταρία και στην προστασία που θα ενεργοποιήθηκε με το άδειασμα.

Να τσεκάρεις-αν δε το έχεις κάνει ήδη-όλες τις καλωδιοταινίες.

Ίσως θα μπορούσες και να συνδέσεις μία άλλη παρόμοια μπαταρία,έστω για λίγα δευτερόλεπτα για να δεις τί γίνεται.
      Είναι ψιλοεπικίνδυνο όμως,γιατί μπορεί να του κάνεις μεγαλύτερη ζημιά.

Μίλα πρώτα με τον πωλητή μήπως και σε βοηθήσει για την επισκευή.
      Unfortunatelly δεν έχω κάποια άλλη μπαταρία να το δοκιμάσω. However, κάπου διάβασα ότι αν το συνδέσεις USB με την μπαταρία unplugged και την συνδέσεις στην συνέχεια θα πρέπει να παίρνεις το Mi logo. Το δοκίμασα αυτό (μαζί με άλλα variants της διαδικασίας) ; έλεγε ότι έτσι τσεκάρεις αν η μπαταρία είναι dead η όχι. Δεν είχα κάποιο αποτέλεσμα.

Τι είδους προστασία υπάρχει και έχουμε κάποιο τρόπο να τσεκάρουμε/δοκιμάσουμε ή να την κάνουμε Bypass?

Ευχαριστώ πολύ όπως και να χει για τις απαντήσεις σας
    • Ο/H m3nt4lll έγραψε:

Τι είδους προστασία υπάρχει
      Λόγω βαθιάς εκφόρτισης ίσως ενεργοποιήθηκε το κύκλωμα προστασίας της μπαταρίας (αν έχει,που νομίζω πως θα έχει!) και μια λύση είναι να την αφήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα να φορτίζει,μήπως και ανέβουν και τα Volts.

Αν,λέω αν,δεν έχει προστασία αποφόρτισης τότε η μπαταρία αχρηστεύτηκε.

Όπως ανέφερες ο φορτιστής σου ήταν κρύος όπως και η μπαταρία του κινητού,που σημαίνει υπάρχει πρόβλημα με την φόρτιση.Είτε δε φορτίζει,είτε θα θελει καμμια-δυό μέρες για να ξεκινήσει να φορτίζει.

edit: άφησέ το να φορτίζει,δε χάνεις και τίποτα...πιστεύω θα πάρει μπρος!
    • Ο/H Nikos5150 έγραψε:

Όπως ανέφερες ο φορτιστής σου ήταν κρύος όπως και η μπαταρία του κινητού,που σημαίνει υπάρχει πρόβλημα με την φόρτιση.Είτε δε φορτίζει,είτε θα θελει καμμια-δυό μέρες για να ξεκινήσει να φορτίζει.

edit: άφησέ το να φορτίζει,δε χάνεις και τίποτα...πιστεύω θα πάρει μπρος!
      Φυσικά! Will do that και ελπίζω να έχεις δίκιο :)
      Θα κάνω update μόλις έχω κάποιο νέο. Meanwhile έστειλα και μία ερώτηση στον seller.

Ευχαριστώ πολύ
    • Ένα μικρό update.

To τηλ είναι στον φορτιστή σχεδόν 2 μέρες, δεν κουνήθηκε.
      Κάτι που παρατήρησα, είναι ότι όταν κρατάω πατημένο το Power-on, παίρνω ένα LED blink κάθε ~30 sec.
      Έτσι για δοκιμή (περισσότερο απελπισίας) το έχω αφήσει στον φορτιστή με το power πατημένο μπας και το βοηθήσει με το bypass του protection .. .. ..

Παρήγγειλα και μία καινούρια μπαταρία για να δοκιμάσω
    • Διαφήμιση
    • Ο/H m3nt4lll έγραψε:

Κάτι που παρατήρησα, είναι ότι όταν κρατάω πατημένο το Power-on, παίρνω ένα LED blink κάθε ~30 sec.
      Έτσι για δοκιμή (περισσότερο απελπισίας) το έχω αφήσει στον φορτιστή με το power πατημένο μπας και το βοηθήσει με το bypass του protection .. .. ..
      Απευθυνσου σε κάποιο service. Δεν παιζει ρόλο ποιο είναι αυτό. Πρέπει να μπει η μπαταρία σου σε φορτιστη πάγκου (και να φαει μια "γερη κλωτσιά") για να συνελθει, αν συνέλθει.