Γεια σας παιδιά. Εχθές παρέλαβα 2 xiaomi redmi note 3 pro από το gearbest.com (προφανώς κινέζικο κατάστημα), ένα για εμένα και ένα για τον πατέρα μου. Από συσκευασίες και οπτικά, όλα ΟΚ. Ωστόσο όταν ενεργοποίησα το κινητό με έβαλε αρχικά να επιλέξω γλώσσα, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν και η Ελληνική πράγμα που μου έκανε εντύπωση γιατί απ ότι έχω διαβάσει έως τώρα είτε έχουν αγγλικά και κινέζικα, είτε και άλλες γλώσσες πλην όμως της Ελληνικής πάντα, για την οποία πρέπει να γίνει εγκατάσταση μιας custom rom. Ωστόσο, στη συνέχεια δεν μου παρουσίασε το μενού προκειμένου να κάνω τις αρχικές ρυθμίσεις, όπως πρόσθεση ενός gmail account και με πήγε αμέσως στην αρχική οθόνη. Η γλώσσα ήταν στα Ελληνικά, με το μενού ρυθμίσεων να έχει ρυθμίσεις άλλες γραμμένες στα Ελληνικά και άλλες στα Αγγλικά καθώς και στα ονόματα των συντομεύσεων. Επιπρόσθετα, στο τέλος του μενού των ρυθμίσεων υπάρχει μια επιλογή που λέγεται "contributors" στην οποία μου εμφανίζει 3 ελληνικά ονόματα τα οποία συνεισέφεραν σε κάτι. Αυτό ισχύει και για τα 2 κινητά που πήρα. Παίζει οι κινέζοι να μου φλάσαραν ελληνική custom rom και στα 2 κινητά; Και αν ναι, τι θα γίνει με τις μελλοντικές αναβαθμίσεις για android 6 ή 7 (άμα κυκλοφορήσουν για το συγκεκριμένο μοντέλο). Παραθέτω και εικόνες με τα στοιχεία της συσκευής, μήπως βοηθήσουν σε κάτι.