Διαφήμιση

Ανακοίνωση Γενικός οδηγός εγκατάστασης της Ελληνικής ρομ XTRV σε όλα τα κινητά Xiaomi (Update 13.04.2020)

• Οδηγός
    • ROM
    • Xiaomi
    • MIUI
    • Τα δύο πρώτα δεν υπήρχαν, τα υπόλοιπα τρια τα έσβησα. Μιλάμε για χειρουργείο. Τελικά έχουμε ολική επαναφορά. Με γλιτώσατε όχι από κρεβατομουρμούρα, αλλά από τεκνομουρμούρα!

Τι να πω. Το είστε θεοί είναι λίγο. Ημίθεοι και βάλε :P :P

Για να ανακεφαλαιώσω: Τώρα έχω official global 9.2.1.0 και για twrp 3.2 recovery. Λέτε ότι πρέπει να βάλω την official fastboot rom τώρα ή είμαι ΟΚ όπως είμαι;
    • Μια χαρά είσαι έτσι.
      Αν τύχει και κανένα κακό εισαι με twrp και ξεκλειδωτος... Τι άλλο θες;;
      Αν κάνεις όμως update θέλει πέρασμα πάλι το twrp και το lazy flasher... Πρόσεξε το.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H oxapodo έγραψε:

Τα δύο πρώτα δεν υπήρχαν, τα υπόλοιπα τρια τα έσβησα. Μιλάμε για χειρουργείο. Τελικά έχουμε ολική επαναφορά. Με γλιτώσατε όχι από κρεβατομουρμούρα, αλλά από τεκνομουρμούρα!

Τι να πω. Το είστε θεοί είναι λίγο. Ημίθεοι και βάλε :P :P

Για να ανακεφαλαιώσω: Τώρα έχω official global 9.2.1.0 και για twrp 3.2 recovery. Λέτε ότι πρέπει να βάλω την official fastboot rom τώρα ή είμαι ΟΚ όπως είμαι;
      Εν γένει ΔΕΝ είσαι μια χαρά όταν κάνεις restore backup από TWRP, χωρίς να έχεις από πριν φλάσαρει την ROM στην οποία πάρθηκε το backup. Το έχω πει πάρα πολλές φορές. Η επαναφορά αντιγράφου ασφαλείας από το TWRP ΔΕΝ σε επαναφέρει 100% στην προηγούμενη ROM, καθώς η διαδικασία αυτή ΔΕΝ φλασάρει το firmware της ROM (μόντεμ 1, μόντεμ 2, firmware ήχου κτλ), άρα μένεις στο τέλος με την παλιά ROM μεν, αλλά με το νέο firmware, πράγμα που μπορεί να σου δουλέψει αν οι ROMS είναι σχετικά κοντά σε έκδοση (άρα δεν έχει αλλάξει το firmware ή αν έχει αλλάξει δεν έχει αλλάξει δραματικά) αλλά μπορεί να σου δημιουργήσει και πρόβλημα (πχ να χαθούν τα στοιχεία του modem).

Στην περίπτωσή σου ήσουν τυχερός γιατί πήγαινες από ανεπίσημη σε επίσημη ακριβώς της ίδιας έκδοσης MIUI. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, προσωπικά θα σου συνιστούσα να περνούσες πάλι την επίσημη μέσω fastboot, να φλάσαρες TWRP μέσω fastboot και μετά, από πάνω επαναφορά το TWRP backup, φλασάρισμα lazyflasher και καθάρισμα κωδικών οθόνης κτλ. Ειδικά αυτό με τον κωδικό το έπαθες διότι, αν είχες κάνει format data όταν πέρασες την XTRV, όταν περάστηκε πάλι η επίσημη δεν μπορούσε να ταυτοποιήσει τους κωδικούς που προϋπήρχαν, αφού αυτοί είχαν κρυπτογραφηθεί με συγκεκριμένο κλειδί και το format data που έγινε αργότερα έσπασε την κρυπτογράφηση. Γενικά συνιστάται όταν παίρνεις TWRP backup από επίσημη ROM, να το κάνεις με απενεργοποιημένα τα pins οθόνης, αν δεν θέλεις να μπλέκεις.

Αυτά τα ολίγα.
    • Ευχαριστώ Κώστα για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Θα τις έχω υπόψη για το μέλλον.

Και μιας και μίλησες για firmware ήχου, να μοιραστώ μαζί σας την εξής εμπειρία. Το κινητό, όπως ήρθε από geekbuying είχε official global 8. Αναβαθμίστηκε OTA σε 9. Ο γιος μου που το χρησιμοποιεί παρατήρησε ότι στις συνομιλίες δεν τον άκουγαν καλά. Για την ακρίβεια, η φωνή του ακουγόταν σε κάποια διαστήματα καλά και δυνατά και σε κάποια απομακρυσμένη και ελαφρώς παραμορφωμένη. Κάναμε κάποιες δοκιμές στο σπίτι με κλήση μεταξύ αυτού του κινητού και του σταθερού και με βεβαιωμένο καλό σήμα στο κινητό. Το πρόβλημα το επιβεβαίωσα ακούγοντας τη φωνή του από το σταθερό. Αφού έκανα διάφορα προτεινόμενα που διάβασα (κυρίως στο engineering μενού) και δεν φαινόταν να λύνεται, σκέφτηκα να περάσω την ελληνική stable. Εδώ ήταν που έκανα το λάθος και πήρα twrp backup την official και μετά έγινε ο χαμός.

Αφού λοιπόν έβαλα επιτυχώς την ελληνική, το πρόβλημα διορθώθηκε. Επαναφέροντας χθες βράδυ την official, μετά από κόπους και βάσανα, διαπίστωσα ότι το πρόβλημα δεν επανεμφανίστηκε. Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση με το firmware, πάντως ευτυχώς ο ομιλών ακούγεται καλά.
    • Ο/H oxapodo έγραψε:

Ευχαριστώ Κώστα για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Θα τις έχω υπόψη για το μέλλον.

Και μιας και μίλησες για firmware ήχου, να μοιραστώ μαζί σας την εξής εμπειρία. Το κινητό, όπως ήρθε από geekbuying είχε official global 8. Αναβαθμίστηκε OTA σε 9. Ο γιος μου που το χρησιμοποιεί παρατήρησε ότι στις συνομιλίες δεν τον άκουγαν καλά. Για την ακρίβεια, η φωνή του ακουγόταν σε κάποια διαστήματα καλά και δυνατά και σε κάποια απομακρυσμένη και ελαφρώς παραμορφωμένη. Κάναμε κάποιες δοκιμές στο σπίτι με κλήση μεταξύ αυτού του κινητού και του σταθερού και με βεβαιωμένο καλό σήμα στο κινητό. Το πρόβλημα το επιβεβαίωσα ακούγοντας τη φωνή του από το σταθερό. Αφού έκανα διάφορα προτεινόμενα που διάβασα (κυρίως στο engineering μενού) και δεν φαινόταν να λύνεται, σκέφτηκα να περάσω την ελληνική stable. Εδώ ήταν που έκανα το λάθος και πήρα twrp backup την official και μετά έγινε ο χαμός.

Αφού λοιπόν έβαλα επιτυχώς την ελληνική, το πρόβλημα διορθώθηκε. Επαναφέροντας χθες βράδυ την official, μετά από κόπους και βάσανα, διαπίστωσα ότι το πρόβλημα δεν επανεμφανίστηκε. Δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση με το firmware, πάντως ευτυχώς ο ομιλών ακούγεται καλά.
      Δεν θα έπρεπε καθώς είναι ίδιες εκδόσεις. Θεωρητικά αυτό πάντα, μιας και η ελληνική συνήθως δεν έχει τα ίδια sources (απαραίτητα) με τις επίσημες. Χωρίς να συγκρίνουμε τα αρχεία του firmware άκρη δεν βγαίνει αλλά δεν χρειάζεται κιόλας αφού το πρόβλημα λύθηκε. Πάντως, όχι επειδή τη βγάζουμε εμείς, αλλά φρονώ ότι κακώς έβγαλες την ελληνική. Η απόδοσή της είναι πολύ καλύτερη σχεδόν σε όλα σε σχέση με την επίσημη και όσο για την εγκατάσταση, σιγά σιγά θα έστρωνε. Η επιλογή βεβαίως πάντα δική σου.
    • Διαφήμιση
    • Γενικός οδηγός εγκατάστασης της Ελληνικής ρομ XTRV σε όλα τα κινητά Xiaomi

Παιδιά πήγα να ξεκλειδώσω ενα καινούργιο Red Mi note 4
      Και μου βγάζει ειδοποίηση να περιμένω 72 ώρες...
      Υπάρχει τρόπος να το παράκαμψω αυτό και να περάσω την ρομ?

Sent from my MI 6 using Tapatalk
    • Όχι περιμένεις αναγκαστικά , άλλα τηλέφωνα έχουν 360 ώρες αναμονής για ξεκλείδωμα.
    • Ο/H BanditGR έγραψε:

Ο/H oxapodo έγραψε:

Ευχαριστώ Κώστα για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Θα τις έχω υπόψη για το μέλλον.

Δεν θα έπρεπε καθώς είναι ίδιες εκδόσεις. Θεωρητικά αυτό πάντα, μιας και η ελληνική συνήθως δεν έχει τα ίδια sources (απαραίτητα) με τις επίσημες. Χωρίς να συγκρίνουμε τα αρχεία του firmware άκρη δεν βγαίνει αλλά δεν χρειάζεται κιόλας αφού το πρόβλημα λύθηκε. Πάντως, όχι επειδή τη βγάζουμε εμείς, αλλά φρονώ ότι κακώς έβγαλες την ελληνική. Η απόδοσή της είναι πολύ καλύτερη σχεδόν σε όλα σε σχέση με την επίσημη και όσο για την εγκατάσταση, σιγά σιγά θα έστρωνε. Η επιλογή βεβαίως πάντα δική σου.
      Συμφωνώ μαζί σου για την ελληνική rom και γι' αυτό πήγα να τη βάλω. Αλλά ο γιος μου δεν ήθελε, είχε συνηθίσει την άλλη. Ας όψονται οι 360 ώρες που περίμενα το ξεκλείδωμα του bootloader. Αλλιώς, θα του το είχα δώσει εξαρχής με τη δικιά μας και ούτε γάτα ούτε ζημιά!
    • Καλησπερα παιδιά...έχω το redmi note 3 hennessy... Μόλις έβαλα την τελευταία άρωμα Ρομ 8.2.1 και δεν υπάρχει πουθενά ρύθμιση για το δακτυλικό αποτύπωμα και δεν λειτουργεί...γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτό?
    • Διαφήμιση
    • @gatas1989
      Πως την πέρασες; Ακολούθησες τον οδηγό; Θέλει factory reset αν θυμάμαι καλά.

Είναι η πρώτη ROM που βγάζουμε με νέο Source, και τα όποια Bugs που ίσως υπάρξουν θα φτιαχτούν σταδιακά στις επόμενες Version.

Για αυτό τον λόγο προτείνουμε να κάνετε Factory Resetτην συσκευή σας πριν από το Flash της νέας ROM.