Διαφήμιση

Ανακοίνωση Γενικός οδηγός εγκατάστασης της Ελληνικής ρομ XTRV σε όλα τα κινητά Xiaomi (Update 13.04.2020)

• Οδηγός
    • ROM
    • Xiaomi
    • MIUI
    • Κοίτα μέσα στο twrp.
      Αρχικά θα πρέπει να βλέπει τον εσωτερικό χώρο (να μην τον βγάζει μηδενικό)
      Μετά θα πας mount /enable mtp .
      Αν είναι ήδη ενεργοποιημένο το κάνεις disable και μετά enable ξανα..
      Στο device manager θα πρέπει να βλεπεις συσκευή android adb αλλα (συνήθως) και mtp.
      Ελπίζω να έχεις κάνει format και όχι μονο wipe data.

• Ο/H geoanto555 έγραψε:

Κοίτα μέσα στο twrp.
      Στο device manager θα πρέπει να βλεπεις συσκευή android adb αλλα (συνήθως) και mtp.

^^ αυτά θα τα δω το μεσημεράκι

Σε αυτό που έκανα bold: οι ενέργειες που έκανα είναι αυτές που περιγράφει ο οδηγός. Όταν έφτασα στο twrp μου ζήτησε κωδικό, και ο οδηγός γράφει ότι σε τέτοια περίπτωση να προχωρήσω με τις παρακάτω ενέργειες:

1) Wipe->format->yes

2) Back->Back
      3) Reboot-Recovery
      4) Wipe->advanced wipe->dalvik/data/cache
      5) Back->Back
      6) Install rom αν την έχεις σε sd card ή με OTA USB αλλιώς πας στο βήμα 7

Δυστυχώς όμως σε κάθε περίπτωση wipe έπαιρνα μήνυμα failed. Στο σημείο αυτό ζήτησα βοήθεια και ο makis1024 μου έδωσε τις παρακάτω οδηγίες:

fastboot format cache

fastboot format userdata

fastboot flash recovery twrp.img

fastboot boot twrp.img

Μπαίνεις , αντιγράφεις ρομ, κάνεις εγκατάσταση, τελειώνει, κάνεις format data και reboot system.

Με τις οποίες κατάφερα επιτυχώς να κάνω φορματ και wipe. (και μπορώ να ξανακάνω χωρίς πρόβλημα)

Να σημειώσω εδώ ότι μετά απο αυτό το βήμα, όποτε ξαναμπήκα στο twrp και ζήτησα format & wipe αυτό γινόταν χωρίς κανένα σφάλμα !

Το πρόβλημα που βρίσκομαι τώρα ξεκίνησε όταν:
      1. η ρόμ που είχα βάλει στην εσωτερική μνήμη (και το είχα τσεκάρει) δεν βρίσκεται στο twrp (βλέπω διάφορους φακέλους, ψάχνω μέσα σε αυτούς αλλά δεν υπάρχει πουθενά
      2. Δεν πήγα απευθείας σε sideload αλλά έκανα flash την rom απο την εξωτερική μνήμη, όπου και πήρα μήνημα λάθους (error 11)
      3. Μετά δοκίμασα να κάνω flash απο sideload, αλλά το τηλέφωνο δεν ''φαίνεται'' στο adb, επομένως οι εντολές που έπρεπε να δώσω δεν γίνονταν δεκτές.
    • αν έχεις ενα teamviewer θα μπορουσα να μπω να δω(τωρα ομως γτ σε λιγο πρεπει να φυγω).

• Διαφήμιση
    • Ο/H geoanto555 έγραψε:

Κοίτα μέσα στο twrp.

ενημέρωση:
      1. στον εσωτερικό χώρο του τηλεφώνου έβλεπα πολλούς φακέλους και ελεύθερο χώρο 24388 mb
      2. στο mount to mtp ήταν enabled το έκανα disable και το ξαναενεργοποίησα
      3. στον device manager και όσο το τηλέφωνο ήταν σε fastboot mode και μόνο, φαινόταν σαν ''android phone''
      4. ξανακατέβασα την xtrv rom και την πέρασα στην εξωτερική μνήμη, έκανα πάλι format & wipe data αλλά στο τέλος της εγκατάσταση πέταγε σφάλμα (error 11)
      5. αναγκαστικά κατέβασα την επίσημη ρομ και την εγκατέστησα με το mi flash tool χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τώρα το τηλέφωνο δουλεύει όπως πριν, με το ίδιο ακριβώς κουσούρι....
      Το κουσούρι του ήταν (και είναι) ότι δεν ενεργοποιείται το ξυπνητήρι όταν αυτό είναι σβηστό (υπάρχει σχετική ρύθμιση που του ''απαγορεύει'' να ενεργοποιηθεί αν είναι σβηστό, αλλά την έχω στη σωστή θέση - βασικά δοκίμασα και τις 2 επιλογές αλλά τζίφος-)

Ευχαριστώ και πάλι τα παιδιά που αποκριθήκαν άμεσα στα μηνύματά μου, και μου παρείχαν βοήθεια. Δεν πέτυχε η εγκατάσταση - δεν πειράζει.

....τώρα αν ξέρει κάποιος γιατί δεν δουλεύει το ξυπνητήρι με σβηστό τηλέφωνο..... ;)
    • Πώς θα γίνει να καθαρίσω εντελώς το τηλέφωνο; Με fastboot rom από mi flash? Με format απο recovery Και ξαναπέρασα ρομ, έχει ακριβώς τα ίδια προβλήματα, με το βασικοτερο είναι να μη μπορεί να μπει στο μενού ασφαλείας και δακτυλικών αποτυπωμάτων, να μην πιάνει το fix για notifications και μειωμένη μπαταρία, όλα με τα ίδια αρχεία zip που την πρώτη φορά ήταν όλα τέλεια..
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Δεν βλέπω σε ποιο τηλέφωνο αναφέρεσαι.
      Παρόλαυτα με miflash σε fastboot κάνεις τη καλλίτερη δουλειά.
      Μετά πάλι twrp και custom rom της αρεσκείας σου.
      Πρόσεχε arb, αν παίζει στο τηλέφωνο σου...
    • Διαφήμιση
    • Καλησπερα σε ολους .Μια ερωτηση για τον @geoanto555 το twrp για το redmi note 6 pro κατεβασα το tulip 3.2.3-4 φανταζομαι οτι ειναι οκ ε?

τα αλλα ρε φιλε τα tools που εχει στην λιστα παρα διπλα τι ειναι ?? αυτα που λεει tools notch??
    • Καλο φαίνεται. Δεν έχω ακόμη το κινητό να το δω. Αν βάλεις το tools έχει περισσότερα partitions backup wipe και κάποια εργαλεία μέσα.

• Καλησπέρα παιδιά. Έχω κολλήσει σε ένα σημείο του οδηγού. Εκεί που :
      "Από το TWRP που κατεβάσαμε αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το recovery.img
      Οπότε κάνουμε extract το αρχείο zip που κατεβάσαμε νωρίτερα και μεταφέρουμε το recovery.img Οπότε κάνουμε extract το αρχείο zip που κατεβάσαμε νωρίτερα και μεταφέρουμε το recovery.img στον ίδιο φάκελο με το adb (Δηλαδή στο C:\adb)"
      Πρώτον δεν ξέρω πως να ανοίξω το twrp για να πάρω το recovery.img. Και αν το ανοίξω με winrar δεν υπάρχει κανένα τέτοιο αρχείο. Το error που βγάζει το cmd είναι: cannot load recovery.img. Κάποια βοήθεια ; Έχω το mi5 gemini και όλα τα υπόλοιπα βήματα είναι σωστά μα ξεκλείδωτο bootloader. Υπάρχει επικοινωνία υπολογιστή με το τηλέφωνο.
    • Από εδώ κατέβασε το τελευταίο twrp για το gemini που έχεις και ακολούθησε τον δεύτερο τρόπο να το περάσεις στο κινητό σου

TWRP 3.2.X.X για συσκευές XIAOMI

Μετά περνάς στη μνήμη του κινητού σου τη rom και φλασαρεις.
    • Διαφήμιση