Διαφήμιση

Ανακοίνωση Γενικός οδηγός με το τι κάνουμε μόλις παραλάβουμε ένα κινητό Xiaomi

• Οδηγός
    • Xiaomi
    • MIUI

Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες

• Χαχα τωρα το ειδα ωραιος. Λοιπον κατεβαζω τη Rom και ελπιζω το επομενο μυνημα που θα στειλω να ειναι για τα ευχαριστω. :thumbsup:
    • Παιδια τα καταφερα νομιζω τι λετε και σεις? Ευχαριστω πολυ για ολα! :D

=============== Αυγ 29th 2017, 6:02pm ===============
      Τωρα που το ειδα ειναι φυσιολογικο που το model number λεει redmi note 4 ενω εχω το 4x ?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H gen lee έγραψε:

Χαχα τωρα το ειδα ωραιος. Λοιπον κατεβαζω τη Rom και ελπιζω το επομενο μυνημα που θα στειλω να ειναι για τα ευχαριστω. :thumbsup:
      Ελπίζω να σε προλάβω. Λοιπόν φίλε μου καλέ, καλέ μου φίλε, @gen lee (πως λέμε Bruce Lee), πρωτού κάνεις το οτιδήποτε, τσέκαρε καταρχήν ότι η ROM στη συσκευή ΔΕΝ έχει επάνω της συνδεδεμένο κάποιο Mi Account. Πρόκειται για πολύ σημαντικό βήμα, αφού ανακάλυψες ότι ο bootloader σου ήρθε ξεκλείδωτος. Είναι προφανές ότι τον ξεκλείδωσε είτε ο προμηθευτής (κατά κανόνα δηλαδή ο κινέζος), είτε ο μεταπωλητής (αν το πήρες από ελληνικό κατάστημα). Επίσης είναι προφανές ότι τον ξεκλείδωσε με επίσημο τρόπο (δεν έχει ακουστεί κάτι για ανεπίσημο τρόπο ξεκλειδώματος στο mido, ειδικά με τόσες προστασίες που του έχει βάλει η Xiaomi, δηλαδή locked bl, κλειδωμένο EDL κτλ), δηλαδή σύνδεσε τη συσκευή με Mi Account που είχε άδεια ξεκλειδώματος, το άφησε κάποιες ημέρες ώστε να παγιωθεί το binding και μετά χρησιμοποίησε το Mi Unlock tool, βάζοντας αυτό το λογαριασμό. Μετά φλάσαρε με Mi Flash την ανεπίσημη μαιμουδο-ROM του, την άνοιξε, (θέλω να πιστεύω ότι) αφαίρεσε το Mi Account και περίμενε κάποιες μέρες ώστε να ενημερωθούν και οι servers της Xiaomi για το σπάσιμο του binding, έκανε ένα factory reset, έβαλε την συσκευή στη ζελατίνα και στο κουτί και απ' εδώ παν και οι άλλοι. Αυτό το "θέλω να πιστεύω" είναι το επικίνδυνο, κοινώς αν δεν έχει σπάσει το binding, μετά από ένα φλασάρισμα, όταν βρει internet, το κινητό θα ζητάει κωδικό Mi, τα στοιχεία του οποίου ΔΕΝ θα διαθέτεις, η διαδικασία αρχικοποίησης της ROM δεν θα ολοκληρώνεται και θα μείνεις με ένα ωραίο τούβλο στο χέρι. Γι' αυτό λοιπόν για να προλάβουμε καταστάσεις, σιγουρέψου ότι δεν υπάρχει Mi Account "ξένο" στη συσκευή (αν υπάρχει αυτό που έβαλες ΕΣΥ και μόνο είσαι ok).

Επίσης να εξετάσεις σοβαρά το ενδεχόμενο, στο Mi Account που διαθέτεις (και αν δεν διαθέτεις, κάνε ένα τώρα τσακ μπαπ) να ζητήσεις δικαιώματα ξεκλειδώματος, ώστε μελλοντικά να έχεις την επιλογή να αποφύγεις ενδεχόμενες δυσάρεστες καταστάσεις, έαν και εφόσον κληθείς να ξεκλειδώσεις εκ νέου bootloader (διότι αν φλασάρεις τώρα μια επίσημη, το πιθανότερο είναι να κλειδώσει και πάλι και χωρίς Mi Account με άδεια ξεκλειδώματος, δεν θα μπορείς να κάνεις κάτι).

Αυτά τα όχι και τόσο ολίγα από εμένα, με ειλικρίνεια και σεβασμό πάντα.

=============== Αυγ 29th 2017, 6:13pm ===============

Ο/H gen lee έγραψε:

Παιδια τα καταφερα νομιζω τι λετε και σεις? Ευχαριστω πολυ για ολα! :D

=============== Αυγ 29th 2017, 6:02pm ===============
      Τωρα που το ειδα ειναι φυσιολογικο που το model number λεει redmi note 4 ενω εχω το 4x ?
      Δεν σε πρόλαβα, αλλά δόξα το Θεό όλα πήγαν καλά, μπήκε και Android 7.0 επίσημη Global Stable, λογικά σου έχει κλειδώσει και ο bootloader (χωρίς να είναι απαραίτητο).

Το model number είναι μια χαρά.
    • Ο/H zt654 έγραψε:

Κώστα αναλυτικότατος και επεξηγηματικότατος όπως πάντα.......πάντως για Κινεζιά τον κόβω τον ξεκλείδωτο bootloader. Αυτοί κάνουν κάτι τέτοια κόλπα.
      Και εγώ για κινεζοκίνηση το κόβω ναι. Ευτυχώς ήταν προσεκτικός ο...κινέζος :p
    • Ευτυχως που δεν με προλαβες γιατι αν διαβαζα ολα αυτα (οντας άσχετος) θα φοβομουν να κανω το οτιδήποτε :P . Παντως δεν ειχε άλλο Mi account μεσα το ειχα τσεκάρει. Ευτυχώς όλα καλά. Πως μπορώ να ζητήσω άδεια ξεκλειδώματος?
    • Διαφήμιση
    • Ναι γεια σας εδώ μια άσχετη με τα root και τα ξεκλειδωματα. Κάτοχος του mi 5 είναι απαραίτητο να τα κάνω όλα αυτά τα πολύ ωραία πράγματα που λέτε;
      OffTopic
    • Διαφήμιση
    • μείνε όπως είσαι μην αλλάξεις τίποτα.... :whistling: :whistling:

(εκτός την αναβάθμιση φυσικά)
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!