Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Ελληνικός οδηγός αναβάθμισης από Android 5.1.1 Stable σε Marshmallow 6.0.0 Stable για το Redmi Note 3 Pro (Kenzo)

• Οδηγός
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI V8
    • @Greeniaris
      Με αυτό πετυχαίνεις να ανοίξει η συσκευή σου και να μην κολλήσει στο Mi logo ..
      Πρέπει να ξεκλειδώσεις bootloader εφόσον πέρασες MarshMallow ..
      Αφού λοιπόν ξεκλειδώσεις , απλά με το Miunlock , τότε μπορείς να προχωρήσεις ..
      Θ'ανοιξεις το miunlock , θα συνδεσεις το τηλ.. σε fastboot και θα πατήσεις το κουμπάκι για ξεκλειδωμα , αφού ξεκλειδώσεις συνεχίζεις με ......
      Μπαίνεις σε twrp , πατάς restore και θα σε πάει στο φάκελο που έχεις το backup σου , θα έχεις τα πάντα όλα τικαρισμενα ..
      Αφού ολοκληρωθεί το restore , πιθανώς θα έισαι με την ρομ που φόραγες πριν ( Lollipop rom 5.1 ) και ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα και να δουλεύει όπως και πριν .
      Τότε θα πας , ρυθμίσεις/πρόσθετες ρυθμίσεις/αντίγραφα και επαναφορά/ .. και θα πάρεις ένα backup ..
      Θα πας και στο micloud να πάρεις backup των εφαρμογών και των δεδομένων τους για σιγουριά , έτσι για να έχεις παντού backup , εφαρμογών , δεδομένων ρυθμίσεων κ.λ.π.
      Τώρα μπορείς να φλασαρεις την Marshmallow ξανά και να επαναφέρεις αυτά που θες από τη συσκευή και όχι από το backup του twrp , δεν είναι πάντα επιτυχές να επαναφέρεις δεδομένα μεσα από το nandroid backup του twrp , πόσο μάλλον στη περίπτωση που έχουμε και αλλαγή android version όπως στη προκειμένη περίπτωση από Lollipop σε Marshmallow ..
      Όλα αυτά βέβαια αν το Restore που θα κάνεις δουλέψει σωστά και ανοίξει το τηλ.. χωρίς να σου βγάζει προβλήματα , υπάρχει κάποιο πρόβλημα όταν πας πισω σε LP από MM , ελπίζω ότι αν είχες κάνει ένα πλήρες backup και είχε μέσα και το EFS και όλα τικαρισμενα , ότι θα δουλέψει σωστά η ρομ μετά το Restore και θα μπορείς να προχωρήσεις ..
      Αλλιώς αναγκαστικά θα πας σε εγκατάσταση με factory reset της MM και θα στήσεις τη συσκευή σου απ'την αρχή ..
      Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι βέβαια με fastboot rom αλλά δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε τωρα , σου είπα τους πιο ήπιους ..

Για τα υπόλοιπα που έγραψες ...
      "Το'πιασα το υπόνοουμενο" που εβαλες για nickname το greeniaris .. lol
      Χαλαρώστε βρε , έρχονται Χριστούγεννα :santa:

Καλές Γιορτές !!
    • καλημερα! επιχειρωντας να ξεκινησω τον οδηγο αφου κανω τα πρωτα βηματα για το πρωτο wipe στο τελος βγαζει με κοκκινα γραμματα unable to mount storage και εγκαθιστα την ρομ(8.0.5 stable) που ειχα παλι...τι δεν γινεται απο μερους μου? ευχαριστω
    • Διαφήμιση
    • Ο/H ilias.m έγραψε:

τι δεν γινεται απο μερους μου? ευχαριστω
      πας πρωτα wipe/format data - yes
      back - back
      reboot /recovery
      και μετα θα είσαι οκ,
      Να ξέρεις όμως ότι αν έχεις την ρομ στον αποθηκευτικο χωρο σου θα την έχει σβήσει.

• Ο/H geoanto555 έγραψε:

Ο/H ilias.m έγραψε:

τι δεν γινεται απο μερους μου? ευχαριστω
      πας πρωτα wipe/format data - yesback - back
      reboot /recovery
      και μετα θα είσαι οκ,
      Να ξέρεις όμως ότι αν έχεις την ρομ στον αποθηκευτικο χωρο σου θα την έχει σβήσει.
      ολα καλα! ευχαριστω(a big one) για αλλη μια φορα! καλες γιορτες σε ολους και παντα υγιεις και με καλη διαθεση...ναστε καλα διαδικτυακοι φιλοι μου
    • Ο/H gkalen έγραψε:

@Greeniaris
      Με αυτό πετυχαίνεις να ανοίξει η συσκευή σου και να μην κολλήσει στο Mi logo ..
      Πρέπει να ξεκλειδώσεις bootloader εφόσον πέρασες MarshMallow ..
      Αφού λοιπόν ξεκλειδώσεις , απλά με το Miunlock , τότε μπορείς να προχωρήσεις ..
      Θ'ανοιξεις το miunlock , θα συνδεσεις το τηλ.. σε fastboot και θα πατήσεις το κουμπάκι για ξεκλειδωμα , αφού ξεκλειδώσεις συνεχίζεις με ......
      Μπαίνεις σε twrp , πατάς restore και θα σε πάει στο φάκελο που έχεις το backup σου , θα έχεις τα πάντα όλα τικαρισμενα ..
      Αφού ολοκληρωθεί το restore , πιθανώς θα έισαι με την ρομ που φόραγες πριν ( Lollipop rom 5.1 ) και ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα και να δουλεύει όπως και πριν .
      Τότε θα πας , ρυθμίσεις/πρόσθετες ρυθμίσεις/αντίγραφα και επαναφορά/ .. και θα πάρεις ένα backup ..
      Θα πας και στο micloud να πάρεις backup των εφαρμογών και των δεδομένων τους για σιγουριά , έτσι για να έχεις παντού backup , εφαρμογών , δεδομένων ρυθμίσεων κ.λ.π.
      Τώρα μπορείς να φλασαρεις την Marshmallow ξανά και να επαναφέρεις αυτά που θες από τη συσκευή και όχι από το backup του twrp , δεν είναι πάντα επιτυχές να επαναφέρεις δεδομένα μεσα από το nandroid backup του twrp , πόσο μάλλον στη περίπτωση που έχουμε και αλλαγή android version όπως στη προκειμένη περίπτωση από Lollipop σε Marshmallow ..
      Όλα αυτά βέβαια αν το Restore που θα κάνεις δουλέψει σωστά και ανοίξει το τηλ.. χωρίς να σου βγάζει προβλήματα , υπάρχει κάποιο πρόβλημα όταν πας πισω σε LP από MM , ελπίζω ότι αν είχες κάνει ένα πλήρες backup και είχε μέσα και το EFS και όλα τικαρισμενα , ότι θα δουλέψει σωστά η ρομ μετά το Restore και θα μπορείς να προχωρήσεις ..
      Αλλιώς αναγκαστικά θα πας σε εγκατάσταση με factory reset της MM και θα στήσεις τη συσκευή σου απ'την αρχή ..
      Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι βέβαια με fastboot rom αλλά δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε τωρα , σου είπα τους πιο ήπιους ..

Για τα υπόλοιπα που έγραψες ...
      "Το'πιασα το υπόνοουμενο" που εβαλες για nickname το greeniaris .. lol
      Χαλαρώστε βρε , έρχονται Χριστούγεννα :santa:

Καλές
      Τελεια αυτο ακριβως που ηθελα να κανω...θα δοκιμασω οταν γυρισω απο τις διακοπες να τα εφαρμοσω και θα δωσω feedback.
      Να σαι καλα και παλι @gkalen.... Και... αντε μπαγασακο τσιμπησες και τα like σου για τα Χριστουγεννα... :lol: :lol: :lol:

Σας αγαπω ολους και Καλα μας Χριστουγγενα

BTW... Ξερατε οτι το ονομα Χρήστος το γραφουμε λαθος συμφωνα με τους γλωσσολογους καθως γραφή του με "η" παραπεμπει σε ετυμολογια αρχαια που δεν εχει να κανει με την ευρεια εξαπλωση του ονόματος απο τον Ιησού Χριστό απο τον οποίο και προήλθε...
      Για να μην λετε οτι δεν προσφέρω στο φορουμ... :lol: :lol: :lol:
    • μπέρδεψες το φόρουμ όμως.... lol
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Διαφήμιση
    • Μετά τα wipes εκανα την εγκατάσταση της dev, ξεκλειδωσα, αλλά κολλάει στο mi 20 λεπτά και το ξαναεκανα. Καμιά ιδέα;
    • Ο/H maik6600 έγραψε:

Μετά τα wipes εκανα την εγκατάσταση της dev, ξεκλειδωσα, αλλά κολλάει στο mi 20 λεπτά και το ξαναεκανα. Καμιά ιδέα;

Eκανες δηλαδή fornat data μετά reboot to recovery το install της rom και κολλάει ? :rolleyes:

Στάλθηκε από το MI 5s Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • καλησπέρα μια ερώτηση ακόμα τωρα που εχω περάσει την 8.1.1 stable άμα θέλω να κάνω καθαρή εγκατάσταση το λεγόμενο format η αλλιώς στο wipe dalvik, cache ,data ,internal storage kai system θα εχω κάποιο θεμα με την εγκατάσταση ?
      @papaflessas :)
    • Ο/H takisfrag έγραψε:

Ο/H maik6600 έγραψε:

Μετά τα wipes εκανα την εγκατάσταση της dev, ξεκλειδωσα, αλλά κολλάει στο mi 20 λεπτά και το ξαναεκανα. Καμιά ιδέα;
      Eκανες δηλαδή fornat data μετά reboot to recovery το install της rom και κολλάει ? :rolleyes:

τώρα είδα ένα μήνυμα του geoganto που έλεγε για format data. Είμαι στην αναμονή. Πόση ώρα περίπου κάνει η εγκατάσταση, για να αρχίσω να ανησυχώ?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H maik6600 έγραψε:

Ο/H takisfrag έγραψε:

Ο/H maik6600 έγραψε:

τώρα είδα ένα μήνυμα του geoganto που έλεγε για format data. Είμαι στην αναμονή. Πόση ώρα περίπου κάνει η εγκατάσταση, για να αρχίσω να ανησυχώ?

Πολλές φορές αρκετή ώρα δες εάν βγάλει κάτι το power by android και τις τελίτσες θα είσαι σε καλό δρόμο , αλλιώς........