Διαφήμιση

Πιθανή λύση όταν το κινητό δεν μπαίνει σε deep sleep mode

• Παιδια, νομιζω (απο οτι εχω διαβασει) οτι το προβλημα αυτο υπαρχει μονο οταν εχεις sim 3G (οχι 4G), γι αυτο και οι περισσοτεροι χρηστες δεν εχουν το προβλημα. Δεν εχει σημασια αν στις ρυθμισεις εχεις βαλε 3G η 4G, σημασια εχει μονο η sim λενε.
      Αν δεν θελετε να μπλεκετε μα φλασαρισματα και αλλαγες rom, μπορειτε να πατε στον παροχο σας και να αλλαξετε την sim σας με sim 4G (δεν ξερω αν υπαρχει χρεωση για την αλλαγη, μαλλον εξαρταται απο τον παροχο).
      Εγω που εχω Q card, ρωτησα την wind για αλλαγη και θελουν 5€.

Edit: Τελικα συμβαινει και σε 4G sim οπως στου @sylvester παρακατω
    • Το ίδιο ισχύει και με τους άλλους παρόχους. 5 Ε.
      Xiaomi Mi 9 (Cepheus)- MiUi 11 by Xiaomi-Miui.gr 12.5.6 Stable - TWRP : 3.3.1_25/08/2019 Android 10

:) Γίνε και εσύ VIP μέλος και βοήθα αυτούς που σε βοηθάνε. :)

(bell)
      Μπορεί να κάνω λάθος - δες τι λένε και οι άλλοι
      Amazfit Custom WatchFaces
    • Και πώς ξέρουμε εάν η σιμ είναι 4G ή 3G ??

Εγώ δλδ που έβγαλα καινούρια σιμ το καλοκαίρι είναι 4G ή 3G?? Πάνω στη σιμ δεν γράφει κάτι σχετικό (δλδ αν είναι 3G ή 4G). Το μόνο tip που μπορώ να δώσω είναι ότι στην κοσμοτέ η σιμ που μου δώσανε δεν ήτανε νάνο και έπρεπε να την κόψω.

Το ίδιο θέμα με το cell standby έχω και εγώ με το μάξιμουμ sot να είναι 3.5 ωρες. Επίσης το deep sleep mode τί είναι ακριβώς?
      Sent from my Nokia 3310 using Mapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H sylvester έγραψε:

Και πώς ξέρουμε εάν η σιμ είναι 4G ή 3G ??

Εγώ δλδ που έβγαλα καινούρια σιμ το καλοκαίρι είναι 4G ή 3G?? Πάνω στη σιμ δεν γράφει κάτι σχετικό (δλδ αν είναι 3G ή 4G). Το μόνο tip που μπορώ να δώσω είναι ότι στην κοσμοτέ η σιμ που μου δώσανε δεν ήτανε νάνο και έπρεπε να την κόψω.

Το ίδιο θέμα με το cell standby έχω και εγώ με το μάξιμουμ sot να είναι 3.5 ωρες. Επίσης το deep sleep mode τί είναι ακριβώς?
      Αν την πηρες το καλοκαιρι θα πρεπει λογικα να ειναι 4G. Αν παρεις ενα τηλεφωνο την υποστηριξη πελατων (η περασεις απο ενα καταστημα) και τους δωσεις τον αριθμο σου, θα σου πουνε αν ειναι 3G η 4G.

Αν ειναι 4G και αφους εχεις το προβλημα, τοτε μαλλον θα καταλαβα λαθος και ειπα οτι το προβλημα υπαρχει μονο στις 3G sim.
      Αν μαθεις σε παρακαλω ενημερωσε μας.
    • Eπικοινώνησα με cosmote και είναι απλά για κλάματα.. Δεν ξέρανε ούτε οι ίδιοι και μου λέγανε έχεις ενεργοποιημένο το 4G απόσο βλέπω εδώ :P

Deep sleep εννοείς τη λειτουργία που βάζεις το βράδυ για να μην καταναλώνεται πολύ μπαταρία??
    • Ο/H sylvester έγραψε:

Eπικοινώνησα με cosmote και είναι απλά για κλάματα.. Δεν ξέρανε ούτε οι ίδιοι και μου λέγανε έχεις ενεργοποιημένο το 4G απόσο βλέπω εδώ :P

Deep sleep εννοείς τη λειτουργία που βάζεις το βράδυ για να μην καταναλώνεται πολύ μπαταρία??
      Φιλε μου, οταν ο υπαλληλος πληρωνεται 400€ το μηνα δεν θελει να κανει σωστα τη δουλεια του. Σημερα πηγα super market και η κοπελα στο ταμειο δεν ηξερε να περασει την πιστωτικη, αστα να πανε...

Στο θεμα μας τωρα, κατεβασε αυτο και αφου εχεις ενεργο φυσικα το 4G στο κινητο, κανε ενα test.
      Το 3G (HSPA+) παει μεχρι 21Mbit/s.
      Το 4G παει μεχρι 100Mbit/s.

Με λιγα λογια αν δεις ταχυτητες αρκετα γρηγοροτερες απο το 24αρι ADSL του σπιτιου, τοτε εισαι σε 4G.

Βεβαια πρεπει να εισαι σε περιοχη με καλο σημα και 4G για να πιασεις καλες ταχυτητες. (Μπορει να εχεις δηλαδη 4G sim αλλα να πιανεις ταχυτητες 3G λογω κακου δικτιου.)

Εδω ο ορσισμος του deep sleep:

Deep Sleep είναι μια κατάσταση όπου η CPU δεν έχει "τίποτα να κάνει».
      Ανάλογα με τα καθήκοντα που η συσκευή πρέπει να εκτελέσει, η CPU τρέχει σε διαφορετικές "ταχύτητες" (συχνότητες).
      Ας πούμε ότι έχετε ένα επεξεργαστή 1 GHz, αυτό δεν σημαίνει ότι τρέχει μόνιμα στο 1 GHz (και τρώει τη μπαταρία σας).
      Θα τρεξει στο 1 GHz μονο αν χρειαστει. Κατά μέσο όρο, θα τρέξει σε πολύ χαμηλότερες συχνότητες, κάτω από 50 MHz.
      Εάν δεν υπάρχει πραγματικά τίποτα να κάνει, το σύστημα θα βαλει το CPU σε deep sleep.
    • @crapatzi

4G γράφει. Αναμενόμενο

=============== Δεκ 24th 2016, 9:26pm ===============
      Να ρωτήσω, αφού το κάνουμε Install μετά από κάθε φλασάρισμα νέας ρομ ή update θα πρέπει να το ξαναφλασάρουμε ή όχι?
    • Διαφήμιση
    • @sylvester κατεβασε την εφαρμογή cpu spy, περασε τν στο κινητο και αστο στην ακρη η το βραδυ χωρις να το χρησιμοποιήσεις, τοτς θα πρέπει να μπαίνει σε deep sleep αν το πρωι μετα απο βραδινή ξεκούραση του κινητού το ποσοστό του deep sleep ειναι μεγαλο εισαι οκ και το battery drain στο δημιουργεί κάτι αλλο, αν δεν μπαινει σε deep sleep καλο ειναι να τσεκάρεις την ρομ που φορας, οσο για τα zip πρεπει καθε φορά που κανεις καποια αναβάθμιση να τα ξαναπερνας

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • @Atha Kappas μολις έβαλα την τελευταία stable από xiaomi.eu προκειμένου να δοκιμάσω τα zipakia. Για αρχή θα το αφήσω ως έχει και αν συνεχίσει το cell standby θα δοκιμάσω τα ζιπάκια που παρέθεσε ο φίλος πιο πάνω. Το deep sleep δλδ δεν έχει κάποια σχέση με την εξοικονόμηση ενέργειας..??
    • Οταν η οθονη του ειναι κλειστη και δεν λειτουργεί τιποτε αλλο στο κινητό παρα μονο η αναμονη για σημα πρέπει να μπαινει σε deep sleep , το θεμα ει αι ποσο γρηγορα σου πεφτει η μπαταρία δηλαδη με το κινητό στην αναμονη αν πχ χανεις 2%σε 1ωρα λογικο το cell standby να ειναι ψηλο γιατί μονο αυτό δουλεύει, κανε μια δοκιμη βαλε το κινητο σε flight mode το βραδυ και το πρωι δες τι καταναλωση ειχες και τι ποσοστό ειναι το cell stndby. Ουσιαστικα αυτο που εχω καταλάβει εγω ειναι οτι σε κατάσταση αναμονης λογικό ειναι την μεγαλύτερη καταναλωση να την εχει το cell stndby αλλα αυτο που πρεπει να δεις ειναι να μην σου πέφτει γρηγορα το ποσοστο της μπαταρίας ειδικά σε αναμονη. Αλλη δοκιμη που μπορείς να κανεις ειναι να φορτισεις το κινητο φουλ μαι αφου το βγαλεις απο τον φορτιστη να το λιωσει; και να το εχεις ελαχιστα με κλειστηντην οθονη, εκςι θα δεις οτι το cell standby θα σου είναι πολύ μικρό σε αντιθεση με την οθόνη. Ελπιζω να εγινα κατανοητος

• Τα περισσότερα από αυτά που λες πέρα από το flight mode τα έχω δοκιμάσει. Όταν έλιωσα το κινητό από το 100% μέχρι και 5% μου έβγαλε 3.5 ώρες οθόνης. Σε νορμάλ χρήση το κινητό μετά βίας βγάζει 3 ώρες οθόνης. Το βράδυ πχ πέφτει γύρω στο 10% η μπαταρία με τη χρήση του προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας που έχει και η συσκευή. Θέλω να δω πώς θα είναι σήμερα το βράδυ. Αυτή τη στιγμή που φορτίζω το κινητό θα το έχω σε λίγο στο 100% και θα μπορώ να πω με ασφάλεια πόσο πέφτει το βράδυ.. Το αστείο είναι ότι πριν που δεν είχα καν σιμ μέσα στο κινητό εμφάνιζε στη χρήση της μπαταρίας cell standby :P
    • Διαφήμιση
    • Αλλαξε ρομ και δες το παλι ςγω ειμαι με την τελευταία stable απο xiaomi.eu και μου βγαζει sot απο 4 και μιση εως 6 αναλογα την χρήση και χωρίς εξοικονομηση ενέργειας και zip, οσο για το βραδυ εμενα πέφτει ελάχιστα, επισης εχω απενεργοποοιησει το volte και την συνεχη σαρωση για wifi