Διαφήμιση

Δεν μας τα λέει καλά η μπαταρία αλλά υπάρχει λόγος;!;!;​

• Δεν μας τα λέει καλά η μπαταρία αλλά υπάρχει λόγος;!;!;​

Είναι φίλου... Με XTRV 8.1.3.... Δύο sim. Οι φώτο είναι μετά από πλήρη φόρτιση. Όποια ρομ και να έβαλα αυτό το πράγμα κάνει συνέχεια... Και τι παίζει με την Αναμονή GSM;;; Οι υπόλοιποι έχετε τέτοιους αριθμούς;;;
      Images
      • 15631347_10210302663754924_418232124_o.png

78,73 kB, 1.080×1.920, viewed 199 times
      • 15658180_10210302663634921_965734278_o.png

106,37 kB, 1.080×1.920, viewed 192 times
      • 15658974_10210302726516493_555509053_o.png

74,2 kB, 1.080×1.920, viewed 176 times
      • 15696423_10210302663354914_1641539020_o.png

199,34 kB, 1.080×1.920, viewed 212 times
      ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς

ἄνδρες γὰρ πόλεις, καὶ οὐ τείχη οὐδὲ νῆες ἀνδρῶν

Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα

~~~ ἒσσεται ἦμαρ ~~~
    • Ο/H Souits έγραψε:

Είναι φίλου... Με XTRV 8.1.3.... Δύο sim. Οι φώτο είναι μετά από πλήρη φόρτιση. Όποια ρομ και να έβαλα αυτό το πράγμα κάνει συνέχεια... Και τι παίζει με την Αναμονή GSM;;; Οι υπόλοιποι έχετε τέτοιους αριθμούς;;;

Δεν βλέπω κάτι απαραίτητα κακό (ούτε απαραίτητα καλό), βασικά δεν έχουμε αρκετές πληροφορίες. Πόση ώρα (από τις 14) έπαιζε ο φίλος CSR Racing και Clash ? Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια τι σκίζουν τη μπαταρία, πόσο μάλλον με 2 SIM σε περιοχές με κακό σήμα όπου το τηλέφωνο θα προσπαθεί συνεχώς να βρει σήμα και άρα καταναλώνει μπαταρία για να το πετύχει αυτό.

Το σημαντικό, για να διαγνώσει κανείς προβλήματα μπαταρίας, είναι καταρχήν πόση ώρα περνάει η συσκευή σε Deep Sleep state, με σχεδόν μηδενική χρήση και με κλειστούς sensors (GPS, IR, BT) και WiFi/Data κινητής. Αν περνάει πάνω από 90% (πχ σε εμένα κυμαίνεται από 93-96% το deep sleep αν δεν το χρησιμοποιώ για ώρες), τότε σίγουρα δεν υπάρχει battery drain από κάτι που τρέχει στο background.

Αφού εξασφαλιστεί ότι το τηλέφωνο δεν χάνει ενέργεια άσκοπα, θα πρέπει να κοιτάξει κανείς τη χρήση των εφαρμογών και αν ήταν ανοιχτοί sensors και για πόσο (πχ βλέπω 2.7% από πλοηγό που μάλλον χρησιμοποιούσε και GPS, επίσης είναι γνωστό ότι το GPS σκίζει τη συσκευή, επίσης βλέπω WiFi ανοιχτό για υπέρ του δέοντος πολύ ώρα, ίσως έπαιξε και αυτό το ρόλο του.). 16% είναι σημαντική χρήση, δεν ξέρω αν θα το έλεγα βαριά, αλλά δεν έχω τα συγκεκριμένα games ώστε να τσεκάρω αξιόπιστα.

Η τρίτη παρατήρησή μου αφορά ένα bug του RN4 (βασικά του MIUI) που υποτίθεται ότι διορθώθηκε σε νεότερες (official) ROMs και έχει να κάνει με το γεγονός ότι αν είναι εγκατεστημένη 3G SIM στη συσκευή, τότε η συσκευή ΔΕΝ έμπαινε με τίποτα σε deep sleep state. Καταλαβαίνετε πιστεύω πόσο κακό (κάκιστο !) είναι αυτό. Με 4G SIMs δεν υπάρχει πρόβλημα.

Για την ιστορία, η Αναμονή GSM σε εμένα αυτή τη στιγμή, με 3 ώρες και 42 λεπτά ενεργού τηλεφώνου (από full charge) είναι στο 35,8% (σε single 4G SIM), το συνολικό drain είναι μόλις 4% και το deep sleep state στο 93% (το είχα κυρίως idle το τηλέφωνο).

Προτείνω εγκατάσταση κάποιου περισσότερου αξιόπιστου προγράμματος monitoring της χρήσης ενέργειας όπως το Gsam Battery Monitor ή το BetterBatteryStats σε συνδυασμό με το CPU Spy reloaded που δείχνει αξιόπιστα τι χρησιμοποίησε τον επεξεργαστή, σε τι συχνότητες και για πόσο.
    • Δωσε μας και τα δικά σου screenshot να δω διαφορές...
      ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς

Η Μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα. Με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα

~~~ ἒσσεται ἦμαρ ~~~
    • Διαφήμιση
    • Για δες (δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο θα είναι, σήμερα με τη δουλειά δεν έχω παίξει σχεδόν καθόλου με το τηλέφωνο :s)

• Μετά από 10 ώρες, έχεις χάσει 10% της μπαταρίας και θεωρείς ότι έχεις πρόβλημα ? :D

Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει bug στην μέτρηση των στατιστικών του GSM, αν και από την άλλη φαίνεται σωστό να υπάρχει από εκεί η "μεγαλύτερη κατανάλωση" σε ποσοστό, αφού δουλεύει και τις 10 ώρες για να έχεις σήμα ;)
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Μετά από 10 ώρες, έχεις χάσει 10% της μπαταρίας και θεωρείς ότι έχεις πρόβλημα ? :D

Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει bug στην μέτρηση των στατιστικών του GSM, αν και από την άλλη φαίνεται σωστό να υπάρχει από εκεί η "μεγαλύτερη κατανάλωση" σε ποσοστό, αφού δουλεύει και τις 10 ώρες για να έχεις σήμα ;)

Όχι βρε Nas, εγώ καλά με βλέπω (φτου φτού) για σύγκριση μου ζήτησε ο άνθρωπος να του ποστάρω τα δικά μου στατιστικά, μπας και καταλάβει τι γίνεται στο τηλέφωνο του αρχικού post. Τώρα βέβαια όπως προείπα με ψιλοidle τηλέφωνο τι να συγκρίνεις. Το GSM σαφώς και θα αναδειχτεί ως πρωταθλητής κατανάλωσης, αν οι εφαρμογές σου τεμπελιάζουν και το GSAM παρόμοια εικόνα έχει (όχι βέβαια σε τέτοιο ποσοστό). Το βασικό είναι ότι (φαίνεται να) παίζει το Deep sleep.
    • Και ο φίλος καλά μου φαίνεται, τα παιχνίδια, wifi, data, τρώνε μπαταρία :P
    • Διαφήμιση
    • @NasDriver Εγώ παραπονέθηκα για την μπαταρία όχι ο φίλος :) Αλλά και πάλι δεν μου κάθετε καλά γενικά η κατανάλωση στην δικιά μου περίπτωση... @BanditGR Πόσο sot βγάζεις;; Το παλικάρι δεν παίζει πάρα πολύ πάντως... Σε λογικά πλαίσια... Εγώ που παίζω πολύ και μάλιστα ένα πάρα πολύ βαρύ game και ένα ποιό ελαφρύ και πιάνω 6 sot..
      ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς

~~~ ἒσσεται ἦμαρ ~~~
    • 6 ώρες με βαρύ παιχνίδι δεν είναι λίγο :P
      Μην παίξεις για 2 μέρες καθόλου να δεις που θα φτάσεις μόνο με σερφάρισμα, data, wifi ;)

Άλλοι παρακαλάνε για 6 ώρες shot και χωρίς να παίζουν παιχνίδια....Aka Redmi note 2 :lol:
    • Screen On Time σε ώρες εννοείς ? Από full charge ? Δεν είμαι σίγουρος. Θα το παρακολουθήσω και θα σου πω.
    • @NasDriver Όταν είπα εγώ 6 sot μιλούσα για το kenzo μου και την χρήση μου..... To Nikel του νήματος είναι φίλου.
      ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς

~~~ ἒσσεται ἦμαρ ~~~
    • Διαφήμιση