Θα ήθελα να σας πω για το πρόβλημα με τα APN ότι υπάρχει κι άλλη λύση τεσταρισμενη προσωπικά ...
Απλώς φλασαρισμα τη ρομ χωρίς ΣΙΜ , αφού γίνει το πρώτο boot , κλείνουμε τη συσκευή , βάζουμε τη ΣΙΜ και όλα κομπλέ όπως πρέπει ..
Το δοκίμασα προσωπικά , φλασαρα με ΣΙΜ και δεν είχε σωστο APN , μετά ξανά φλασαρα χωρίς ΣΙΜ , την έβαλα μετά και όλα ρολόι ..
Το πρόβλημα το παρατήρησα προς το παρόν σε κάρτες ΣΙΜ της Cosmote .
Εγώ και τις 2 φορές που είχα θέμα, πήγα μέσα στις ρυθμίσεις της σιμ κλπ και στο Πρωτόκολλο APN
έβαλα το IPv4. Μόνο έτσι έφτιαξα για μένα, δοκιμασμένα τα άλλα δυο, τίποτα.
Σε Redmi Note 3 Pro όταν χρειάστηκε το μόνο που έγινε για να λυθεί το πρόβλημα ήταν επιλογή πρωτοκόλλου ipv4/ipv6 (που είχε αποεπιλεγεί) και τέλος το πρόβλημα.
δυστυχως αυτή τη φορά δε λειτουργεί ο τρίτος τρόπος όπως λειτούργησε την προηγούμενη φορά.. να ρωτήσω κάτι, αν σταματήσω να κάνω τα updates θα σταματήσουν να χαλάνε κ τα δεδομένα?
Ερώτηση :
Βρε παιδιά αν φλασαρουμε ένα Patch στο system /etc/ με τα apn.config που να έχει όλες τις ρυθμίσεις για τους Ελληνικούς παροχους κινητής Τηλεφωνίας δεν θα στρώσει λογικά? Ή μόνο χειροκίνητα το κρατάει τελικά?
---- Προσπαθούμε όλοι μαζί, να κάνουμε τα κινητά μας καλύτερα! ----
Δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα και ελπίζω να μην επαναλαμβάνω απάντηση άλλου.
Φυσικά και δεν δούλεψε καμία από τις προτεινόμενες λύσεις.
Εμένα είχε χάσει τις ρυθμίσεις "APN protocol" και "APN roaming protocol". Όταν έβαλα IPv4 σκέτο (και στα δυο) μου δούλευε σαν 3G. Όταν τα άλλαξα με IPv4/IPv6 μόνο τότε δούλεψε φουλ τούμπανο ταχύτητα 4G.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.
Επίλυση του Mobile Intentet Cosmote (miui 8 global 6.12.29 beta)
Πάμε Ρυθμίσεις -> Κάρτες SIM & Κινητά δίκτυα -> ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΡΤΑΣ SIM -> Ονόματα Access Point -> Πατάμε στο Cosmote Internet -> Περισσότερα(κάτω) -> Διαγραφή APN και μετά κάνουμε ακριβώς το ίδιο και για το Cosmote mms.Μόλις τα διαγράψουμε κάνουμε τα εξής :
Θα πατήσουμε Νέο APN ->Όνομα : Cosmote Internet και APN : internet -> Περισσότερα(κάτω) -> Αποθήκευση
Θα πατήσουμε Νέο APN ->Όνομα : Cosmote mms ->APN : mms ->MMSC :''mmsc.cosmote.gr.8002'' ->Διακομιστής μεσολάβησης MMS :010.010.010.020 -> Θύρα MMS : 8080 -> Περισσότερα(κάτω) -> Αποθήκευση