Διαφήμιση

Poll για request στη Xiaomi σχετικά με ενσωμάτωση sms mod 160 χαρακτήρων στις official roms

• Ο/H pavlidisc έγραψε:

Μα ΠΟΤΕ όμως!!!Ε καλά...υπερβάλω...έχω να στείλω SMS από το 2009 :whistling:
      Τότε που πάλευαν στα φόρα και κατηγορούσαν την Apple οτι δεν είχε αναφορά στα SMS και δεν υποστηρίζει flash αρχεία 8) ...ε να...απο τότε...

Ξέρω, θα με πείτε ανάποδο...ε ΕΙΜΑΙ...τί να κάνω ο Χριστιανός!!! :D
      ακόμα την κατηγορούμε :)

επίσης , για να φανώ ο περίεργος κι εγώ μέρες που είναι
      μην αντιγράφετε ρε παιδιά το αγγλικό που ο κάθε ένας ανεβάζει άσχετο poll του στυλ θέλετε νεώτερη έκδοση android κλπ , θέλετε nfc , θέλετε το ένα ή το άλλο ;
      δεν έχει νόημα εδώ , κάνε το Poll κατευθείαν και απλά πες λινκ να ψηφίσουμε , και να μην στέλνει κάποιος sms είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερος κόσμος από πολλά άλλα που έχει μέσα η ρομ από μόνη της

επίσης , για να συνεχίσω να φανώ κακός :)
      1)έχουν ανοιχτεί πολλά topic κι από ξένους (κι εγώ προσωπικά είχα ανοίξει)
      2)όχι @antonius , δεν είναι ελληνική η Modia για miui
      γενικά να πούμε ήταν ελληνική (για android γενικά) λόγω theoss ναι , αλλά για miui άλλος την περνούσε κάθε εβδομάδα (πολωνός ? τσέχος? σλοβάκος? δε ξέρω, κάτι τέτοιο) και είχε (και νομίζω κι έχει ακόμα) apk για κάθε έκδοση της Miui (και σελίδα) η ελληνική modia απλά είναι διαφορετική (και κακώς για μένα όπως έχω πει πολλάκης) από την κλασική που έχουν όλα τα σμσ app (δηλαδή strip unicode πάντα , όχι να πρέπει να γράφεις κεφαλαία και δε ξέρω γω τι άλλο)

πάρε κι link
      [SMS MOD] Strip unicode MIUI v5/6/7/8 - Porting Team - Xiaomi MIUI Official Forum
      [MOD] Strip Unicode MMS Mod 160 chars -- All Devices !! - MIUI General - Xiaomi MIUI Official Forum
      New feature in SMS app. Strip Unicode? - MIUI General - Xiaomi MIUI Official Forum
      SMS-APP Non-Unicode 160 Characters Support - MIUI General - Xiaomi MIUI Official Forum
      Sms App - Strip Unicode Chars - MIUI General - Xiaomi MIUI Official Forum

και πολλά άλλα , απλά κάνουν τους κινέζους ώρες ώρες :) αν ήσουν Ινδία θα είχες καλύτερη τύχη
      υ.γ. ναι έστειλα και στην Infoquest μήνυμα πριν λίγες μέρες

Μήνυμα:
      Συγχαρητήρια για την κίνηση σας να φέρετε συσκευές της Xiaomi.
      Μια παράκληση μόνο , αν γίνεται να υπάρξει κάποια "πίεση" να φτιαχτεί το sms app σωστά γιατί δεν έχει (χρόνια τώρα) υποστήριξη για 160 (142) χαρακτήρες και γιατί δεν αναγνωρίζει τις επαφές αν δεν έχουν το +30 μπροστά.
    • Προφανως και θελουμε υποστηριξη SMS.
      Καποια στιγμη θα βρεθουμε χωρις ιντερνετ και θα πρεπει να επικοινωνησουμε.
      Καλως ή κακως ακομα και για ελαχιστες περιπτωσεις, το SMS ειναι απαραιτητο.
      Vote for it!
    • @The_Kostas Για να καταλάβεις τι διαφορά....

Πακέτο 100 λεπτά προς όλους ,2.000.000 sms και 200 mb
      ή
      Πακέτο 30 λεπτά προς όλους και 3 Gb....

Ποια sms ποιο τηλεφωνο....?
      Ας βρεθεί μία εταιρία να μου δίνει φθηνο mobile internet και να τα βράσω εγώ τα μηνύματα (sms) και τις βιντεοκλησεις....
      Εδώ κάνανε 4 χρόνια να δώσουν official ελληνικά....Θα ασχοληθούν τώρα με τα μοντ στα ελληνικά σμσ και τα +30...?

Σόρρυ για το οφ τοπικ .... Απλά αντί να ζητάμε πράγματα για το μέλλον ασχολούμαστε με μόδες του μιλένιουμ...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Krasdimi έγραψε:

@The_Kostas Για να καταλάβεις τι διαφορά....

ή

Ας βρεθεί μία εταιρία να μου δίνει φθηνο mobile internet και να τα βράσω εγώ τα μηνύματα (sms) και τις βιντεοκλησεις....
      Εδώ κάνανε 4 χρόνια να δώσουν official ελληνικά....Θα ασχοληθούν τώρα με τα μοντ στα ελληνικά σμσ και τα +30...?

Σόρρυ για το οφ τοπικ .... Απλά αντί να ζητάμε πράγματα για το μέλλον ασχολούμαστε με μόδες του μιλένιουμ...
      παιδιά κι εγώ έχω 8GB στο CU (κι παραπάνω) αυτό δε σημαίνει ότι έχουν και όλοι όσοι θέλω να επικοινωνήσω μαζί τους
      και να το ξαναπώ , δεν το έχουμε μόνο εμείς το θέμα και άλλοι ευρωπαίοι το έχουν (αυτό με τα ψηφία λογικά πολλοί περισσότεροι, αλλά αυτό είναι και "κλασικότερο" θέμα, δεν αφορά μόνο την miui)
      βαλκάνιοι/τσέχοι/πολωνοί κ.ο.κ.
    • Επειδή πάνω από το 50% των κατόχων κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα, δεν έχουν πάντα και παντού σύνδεση ίντερνετ, το SMS εξακολουθεί να είναι η πιο αξιόπιστη λύση... Οπότε ναι, φανατικός υποστηρικτής και εγώ, για την πίεση στην εταιρεία για ενσωμάτωση του mod.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
      Xiaomi POCO X5 Pro 5G 8/256GB (Global HyperOS)
    • Ο/H kodorevi8ulis έγραψε:

ακόμα την κατηγορούμε :)
      επίσης , για να φανώ ο περίεργος κι εγώ μέρες που είναι
      μην αντιγράφετε ρε παιδιά το αγγλικό που ο κάθε ένας ανεβάζει άσχετο poll του στυλ θέλετε νεώτερη έκδοση android κλπ , θέλετε nfc , θέλετε το ένα ή το άλλο ;
      δεν έχει νόημα εδώ , κάνε το Poll κατευθείαν και απλά πες λινκ να ψηφίσουμε , και να μην στέλνει κάποιος sms είναι κάτι που χρειάζεται περισσότερος κόσμος από πολλά άλλα που έχει μέσα η ρομ από μόνη της

επίσης , για να συνεχίσω να φανώ κακός :)
      1)έχουν ανοιχτεί πολλά topic κι από ξένους (κι εγώ προσωπικά είχα ανοίξει)
      2)όχι @antonius , δεν είναι ελληνική η Modia για miui
      γενικά να πούμε ήταν ελληνική (για android γενικά) λόγω theoss ναι , αλλά για miui άλλος την περνούσε κάθε εβδομάδα (πολωνός ? τσέχος? σλοβάκος? δε ξέρω, κάτι τέτοιο) και είχε (και νομίζω κι έχει ακόμα) apk για κάθε έκδοση της Miui (και σελίδα) η ελληνική modia απλά είναι διαφορετική (και κακώς για μένα όπως έχω πει πολλάκης) από την κλασική που έχουν όλα τα σμσ app (δηλαδή strip unicode πάντα , όχι να πρέπει να γράφεις κεφαλαία και δε ξέρω γω τι άλλο)

πάρε κι link
      [SMS MOD] Strip unicode MIUI v5/6/7/8 - Porting Team - Xiaomi MIUI Official Forum
      [MOD] Strip Unicode MMS Mod 160 chars -- All Devices !! - MIUI General - Xiaomi MIUI Official Forum
      New feature in SMS app. Strip Unicode? - MIUI General - Xiaomi MIUI Official Forum
      SMS-APP Non-Unicode 160 Characters Support - MIUI General - Xiaomi MIUI Official Forum
      Sms App - Strip Unicode Chars - MIUI General - Xiaomi MIUI Official Forum

και πολλά άλλα , απλά κάνουν τους κινέζους ώρες ώρες :) αν ήσουν Ινδία θα είχες καλύτερη τύχη
      υ.γ. ναι έστειλα και στην Infoquest μήνυμα πριν λίγες μέρες

Μήνυμα:
      Συγχαρητήρια για την κίνηση σας να φέρετε συσκευές της Xiaomi.
      Μια παράκληση μόνο , αν γίνεται να υπάρξει κάποια "πίεση" να φτιαχτεί το sms app σωστά γιατί δεν έχει (χρόνια τώρα) υποστήριξη για 160 (142) χαρακτήρες και γιατί δεν αναγνωρίζει τις επαφές αν δεν έχουν το +30 μπροστά.
      Η Ελληνική "modia" που υλοποιήσαμε, έγινε έτσι μετά από τις δικές σας απαιτήσεις όπως έχει συζητηθεί και εξηγηθεί ξανά και ξανά πάρα πολλές φορές στο παρελθόν όπως πχ εδώ.

Πρέπει να ξέρετε επίσης ότι το MIUI είναι εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο και διαθέτει ήδη την λειτουργία των 160 χαρακτήρων στα SMS και είναι τόσο απλό να ενεργοποιηθεί με την αλλαγή μιας τιμής Boolean από false σε true. Αυτή η λειτουργία (τουλάχιστον όσο αφορά την τελευταία φορά που το δοκιμάσαμε) επιτρέπει την εισαγωγή κειμένου κανονικά με μικρά και κεφαλαία, η μετατροπή σε κεφαλαία γίνεται αυτόματα και ΔΕΝ χαλάει την λήψη των μηνυμάτων μετατρέποντάς τα πάντα σε κεφαλαία και ΔΕΝ απαιτούνται επιπλέον "mod-ιές". Δεν ξέρω γιατί δεν το ενεργοποιούν να τελειώνουμε. Ισως δεν έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα που υπήρχε παλιά με τις γλώσσες που βασίζονται στο Κυριλλικό αλφάβητο.
    • Προσωπικά θα το ηθελα ενσωματωμένο στο miui το mod 160 χαρακτήρων.
      ΝΑΙ απο εμένα.
      R O M: XTRV ARΩMA
      Bootloader: UNLocked

• Διαφήμιση
    • @dnomikos ε να γεια σου!
      Θυμαμαι ειχα κανει root το xperia L παλαιοτερα και ειχα αλλαξει την τιμη του boolean μεσα απο εναν file explorer βρισκοντας το καταλληλο αρχειο και ανοιγωντας το ως notepad.
      Μηπως γινεται κι εδω κατι αντιστοιχο;
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Παιδία... οκ... θα ψηφίσω και εγώ εννοείται, αλλά η αλήθεια είναι οτι το SMS είναι νεκρό έτσι...;-)

From my RN3 Pro

Ο/H vrs5 έγραψε:

Για μενα προσωπικα το sms δεν υπηρξε ποτε, μα ποτε ομως. Παρολα αυτα εννοειτε πως ψηφιζω Ναι και θα στηριξω την θεση της κοινοτητας.

Ο/H kodorevi8ulis έγραψε:

Ο/H Krasdimi έγραψε:

@The_Kostas Για να καταλάβεις τι διαφορά....

ή

Δεν διαφωνώ με τα όσα λέτε, ούτε εγώ χρησιμοποιώ SMS συχνά και όποτε το κάνω είναι για να επικοινωνώ με ανθρώπους που (πεισματικά ή όχι) δεν χρησιμοποιούν τις νεότερες τεχνολογίες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαστε ο κανόνας..ή μάλλον είναι ακόμα πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν sms (κακώς αλλά συμβαίνει).

Όσον αφορά αυτό που λες Krasdimi "να ζητάμε πράγματα για το μέλλον" γι αυτό υπάρχει η κοινότητα για να κάνει ακριβώς αυτό κατόπιν συζητήσεων. Δεν το έβαλε κανείς ως προτεραιότητα αμελώντας κάτι άλλο. Αν έχεις να προτείνεις κάτι για το λειτουργικό το κάνεις ελεύθερα και μάλιστα το forum miui είναι γεμάτο με requests για νέες λειτουργίες. Αυτό που καθορίζει τις προτεραιότητες των developers από και πέρα είναι ο αριθμός των χρηστών στους οποίους απευθύνονται. Αν έχουν ενα feature που θα επηρεάσει 500.000 χρήστες και ενα άλλο που θα επηρεάσει 5-6.000 είναι αυτονόητο με τι θα ασχοληθούν πρώτα. Οπότε αν το θέμα sms δεν επηρεάζει αρκετούς χρήστες απλά δεν θα ασχοληθούν με αυτό.

Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H kodorevi8ulis έγραψε:

Η Ελληνική "modia" που υλοποιήσαμε, έγινε έτσι μετά από τις δικές σας απαιτήσεις όπως έχει συζητηθεί και εξηγηθεί ξανά και ξανά πάρα πολλές φορές στο παρελθόν όπως πχ εδώ.
      Πρέπει να ξέρετε επίσης ότι το MIUI είναι εξαιρετικά παραμετροποιήσιμο και διαθέτει ήδη την λειτουργία των 160 χαρακτήρων στα SMS και είναι τόσο απλό να ενεργοποιηθεί με την αλλαγή μιας τιμής Boolean από false σε true. Αυτή η λειτουργία (τουλάχιστον όσο αφορά την τελευταία φορά που το δοκιμάσαμε) επιτρέπει την εισαγωγή κειμένου κανονικά με μικρά και κεφαλαία, η μετατροπή σε κεφαλαία γίνεται αυτόματα και ΔΕΝ χαλάει την λήψη των μηνυμάτων μετατρέποντάς τα πάντα σε κεφαλαία και ΔΕΝ απαιτούνται επιπλέον "mod-ιές". Δεν ξέρω γιατί δεν το ενεργοποιούν να τελειώνουμε. Ισως δεν έχει λυθεί ακόμα το πρόβλημα που υπήρχε παλιά με τις γλώσσες που βασίζονται στο Κυριλλικό αλφάβητο.

Αυτές τις λεπτομέρειες δεν τις γνώριζα (δεν ήξερα καν πως να τις ψάξω στο forum). Η πρόταση όμως ουσιαστικά είναι να μπεί επιλογή ενεργοποίησης/απενεργοποίησης αυτής της λειτουργίας ("Simple characters") που σημαίνει ότι δεν μιλάμε για μόνιμη ενεργοποίηση κάποιου mod για όλους τους χρήστες αλλά μόνο για όσους το χρειάζονται. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που έχει κάνει η Google στο δικό της Messenger.
      Δεν ξέρω αν από τεχνικής άποψης μιλάμε για το ίδιο πράγμα (έτσι όπως περιγράφεις αυτό με το bootlean λειτουργεί και το simple characters της google) η ουσία είναι να δίδεται η δυνατότητα για ενεργοποίηση στον απλό χρήστη μέσα από την official εφαρμογή. Δεν μπορώ να φανταστώ πάντως ότι είναι κάτι δύσκολο να υλοποιηθεί από τη στιγμή που το βλέπουμε συχνά σε εφαρμογές τρίτων.
      Θα το ανεβάσω ως request με το νεο χρόνο και.. προχωρόντας και βλέποντας (να δούμε και τι απαντήσεις θα μας δώσουν και εκεί) 8)
    • Πολλοί ποου δεν έιναι "εξοικειωμένοι" με το internet και τους messengers χρησιμοποιούν SMS. Για αυτούς είναι σχεδόν απαραίτητη η τροποποίηση. Οι υπόλοιποι βρίσκουν άκρη, είτε με ελληνική rom είτε με 3rd party εφαρμογή.

Και εγώ δεν χρησιμοποιώ SMS αλλά θεωρώ ότι κινητό σε "προθήκη Κωτσόβολου/κ.α." πρέπει να μην έχει τέτοια θέματα.
      Υ.Γ. Την πουτ@νατηνΚλητική ουτε αυτήν την χρειαζόμαστε πλέον; X(
    • Ο/H Krasdimi έγραψε:

΄Ετσι...έτσι...έτσι...και πάλι έτσι. 8)

Ο/H tzifos έγραψε:

Και εγώ δεν χρησιμοποιώ SMS αλλά θεωρώ ότι κινητό σε "προθήκη Κωτσόβολου/κ.α." πρέπει να μην έχει τέτοια θέματα.
      ...και ξανά έτσι... :ugeek:

Επίσης : αυτός που δεν έχει εξοικειωθεί με internet - Messenger - Viber και άλλες 1000 εφαρμογές αυτού του είδους, δέν ξέρει να στείλει ούτε SMS.
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Η Ελληνική "modia" που υλοποιήσαμε, έγινε έτσι μετά από τις δικές σας απαιτήσεις όπως έχει συζητηθεί και εξηγηθεί ξανά και ξανά πάρα πολλές φορές στο παρελθόν

Αν υπάρχει παλιότερο λινκ οκ, δε το είχα ψάξει κιόλας το θέμα, το συγκεκριμένο πάντως δε το λες "δικές μας απαιτήσεις" , εγώ 2 3 άτομα βλέπω :))

Στάλθηκε από το Redmi 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk