Διαφήμιση

Redmi Note 4 - πως να περάσω την official rom

• Redmi Note 4 - πως να περάσω την official rom

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά!

καταρχάς θα ήθελα να μου επιβεβαιώσετε αν η rom μου είναι official ή όχι (νομίζω ότι δεν είναι η official...)

Σε περίπτωση που δεν είναι η official θα ήθελα να με βοηθήσετε ως προς το τι πρέπει να κάνω για να βάλω την official rom και να παίρνω και τις αναβαθμίσεις της.

Να σας ενημερώσω επίσης ότι μετά από έλεγχο ο bootloader μου είναι κλειδωμένος.

Ευχαριστώ
      Images
      • Screenshot_2016-12-29-19-12-32-118_com.android.settings.png

150,48 kB, 1.080×1.920, viewed 219 times
    • Κάποια επιπλέον (σύντομα) ερωτήματα:

1. Μήπως μπορούμε να προσδιορίσουμε (στο περίπου) πόση ώρα θα μείνω χωρίς κινητό κατά την εγκατάσταση της official rom για να δω πότε θα κάτσω να την περάσω?
      2. Μέχρι να περάσω την official rom και με δεδομένο ότι ο bootloader μου είναι κλειδωμένος διατρέχω κάποιο κίνδυνο να brickαρει το τηλέφωνο?
      3. Από ότι έχω καταλάβει την official rom την ξεχωρίζουμε εκτός των άλλων από τα γράμματα MI που βρίσκονται εντός της παρένθεσης αντί των CN?

Ευχαριστώ και πάλι
    • Διαφήμιση
    • Ο/H kostasnekt έγραψε:

Κάποια επιπλέον (σύντομα) ερωτήματα:

1. Μήπως μπορούμε να προσδιορίσουμε (στο περίπου) πόση ώρα θα μείνω χωρίς κινητό κατά την εγκατάσταση της official rom για να δω πότε θα κάτσω να την περάσω?
      2. Μέχρι να περάσω την official rom και με δεδομένο ότι ο bootloader μου είναι κλειδωμένος διατρέχω κάποιο κίνδυνο να brickαρει το τηλέφωνο?
      3. Από ότι έχω καταλάβει την official rom την ξεχωρίζουμε εκτός των άλλων από τα γράμματα MI που βρίσκονται εντός της παρένθεσης αντί των CN?

Ευχαριστώ και πάλι

1. Αν γίνει σωστά η διαδικασία, να υπολογίζεις 4-5 λεπτά το flash και από 7-15 λεπτά το πρώτο reboot.
      2. Ο οδηγός που προτείνει ο NAS δουλεύει και σε κλειδωμένο bootloader. Από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τον κίνδυνο, για να τα λέμε όλα και να μη δουλευόμαστε μεταξύ μας, όταν φλασάρουμε το οτιδήποτε (σχεδόν) σε μια συσκευή, ότι και αν είναι αυτή, υπάρχει πάντα κάποιο ρίσκο (άλλοτε μικρό άλλοτε μεγαλύτερο). Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων πάντως οι οδηγοί δουλεύουν καλά (διαφορετικά δεν θα υπήρχε και λόγος να αναρτηθούν έτσι ?).
      3. Η Official ROM έχει συνήθως 4 ψηφία στο build number (αριθμό έκδοσης) αντί για 5 και λέω συνήθως γιατί στις developer ROM έχει 3. Από εκεί και πέρα το CN προσδιορίζει China ROM και το MI προσδιορίζει Global ROM. Όπως καταλαβαίνεις δεν νοείται Global version με CN στον κωδικό έκδοσης, απλά έχει φλασαριστεί custom ROM με πειραγμένο build.prop αρχείο (πρόκειται για ένα αρχείο του λειτουργικό που κρατάει σημαντικές πληροφορίες και ρυθμίσεις για την συσκευή) ώστε να φαίνεται/παρουσιάζεται ως Global.