Διαφήμιση

Cell standby αδειάζει μπαταρία

• Cell standby αδειάζει μπαταρία

Καλησπέρα, αρκετό ποσοστό της μπαταρίας πάνω 30℅ μου τρώει το cell standby. Φοραω τελευταία global stable. Μετά από λίγο ψάξιμο είδα ότι είναι γνωστό θέμα και συμβαίνει κυρίως σε 3g καρτες sim. Αν βάλει κάποιος 4g καρτα σταματάει το drain. Εχω 4g κάρτα αλλά παρόλα αυτά βαράει 35-40℅. Είναι φυσιολογικό; Στην ελληνική ρομ έχει λυθεί αυτό το bug? Εκανα την ίδια ερώτηση και στη γενικη συζήτηση απλά επειδή δε πήρα απάντηση είπα να ανοίξω thread.
    • Ο/H Themis Kontzialis έγραψε:

Καλησπέρα, αρκετό ποσοστό της μπαταρίας πάνω 30℅ μου τρώει το cell standby. Φοραω τελευταία global stable. Μετά από λίγο ψάξιμο είδα ότι είναι γνωστό θέμα και συμβαίνει κυρίως σε 3g καρτες sim. Αν βάλει κάποιος 4g καρτα σταματάει το drain. Εχω 4g κάρτα αλλά παρόλα αυτά βαράει 35-40℅. Είναι φυσιολογικό; Στην ελληνική ρομ έχει λυθεί αυτό το bug? Εκανα την ίδια ερώτηση και στη γενικη συζήτηση απλά επειδή δε πήρα απάντηση είπα να ανοίξω thread.

Καλημέρα Θέμη.

Καταρχήν το bug στο οποίο αναφέρεσαι δεν έχει σχέση με το cell standby. Έχει σχέση με το γεγονός ότι με 3G SIM κάρτα η συσκευή δεν μπαίνει ΠΟΤΕ σε Deep Sleep mode (CPU frequency: 0), κοινώς ο επεξεργαστής δουλεύει σε μικρή μεν συχνότητα (εφόσον δεν κάνεις κάτι "βαρύ" εννοείται), πλην όμως όχι μηδενική ώστε να κάνει trigger το deep sleep state. Με 4G κάρτα δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Για να είσαι σίγουρος αν η συσκευή σου μπαίνει σωστά σε Deep Sleep state, μπορείς να εγκαταστήσεις από το Play Store είτε το CPU Spy, είτε το Gsam Battery Monitor, και τα 2 έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν αυτή την πληροφορία.

Από εκεί και πέρα το cell standby usage εξαρτάται από διάφορα πράγματα όπως :

1) Ισχύς σήματος. Σε μια περιοχή με κακό σήμα το radio της συσκευής θα καταναλώνει περισσότερη μπαταρία προκειμένου να πιάσει καλύτερο σήμα.
      2) LTE (4G) vs 3G vs 2G. Σε γενικές γραμμές το 4G coverage στην Ελλάδα είναι μέτριο προς κακό (δες point 1). Εταιρίες όπως η Cosmote, με την ενεργοποίηση του 4G κρατάνε "διπλό" σήμα ας το πούμε έτσι, δηλαδή όταν το 4G coverage είναι κακό ή μηδαμινό το σήμα επιστρέφει σε 3G. Συχνές εναλλαγές μεταξύ 4G και 3G είναι κακές για την μπαταρία.

Πέρα των παραπάνω έρχεται και το θέμα της χρήσης του τηλεφώνου. Σε ένα τηλέφωνο που "κοιμάται" για ώρες χωρίς να χρησιμοποιούνται εφαρμογές και κλειστά δεδομένα κινητής, Wi-Fi και GPS είναι λογικό το cell usage να είναι ο βασιλιάς της κατανάλωσης (εκτός αν ο χρήστης το κλείνει και αυτό με airplane mode αλλά μιλάμε για normal καταστάσεις). Φυσικά δεν αποκλείεται όντως να υπάρχει bug που πρέπει τελικά να το αντιμετωπίσει η Xiaomi.

Πρότασή μου είναι, αν δεν χρησιμοποιείς πολύ data, κάνε switch το σήμα σε 3G (το LTE να το ανοίγεις όποτε το χρειάζεσαι πραγματικά), ρίξε ένα full charge (100% battery) και άσε το τηλέφωνο ήσυχο με screen off για 1-2 ώρες και μετά πόσταρε εδώ τη χρήση μπαταρίας, ώστε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι γίνεται. Προαιρετικά μπορείς να απενεργοποιήσεις και το VoLTE, μιας και απ' όσο γνωρίζω δεν υποστηρίζεται πλήρως ακόμα (πιλοτικά έχει ξεκινήσει κάτι η Cosmote αλλά δεν γνωρίζω σε τι στάδιο βρίσκεται).
    • Καλησπέρα φίλε Bandit. Οπως ανέφερα η κάρτα μου είναι 4g.Το γράφει ακριβώς στο πίσω μέρος της κάρτας sim. Έχω cosmote. Εχω ήδη αλλάξει το mode του network σε 3g και έχω απενεργοποιήσει VoLTE εδώ και 2 μέρες. Gps κλειστό και μόνο wifi ανοιχτό. Γενικά έχω πρόβλημα στη περιοχή και δεν υπάρχει και το καλύτερο σήμα. Kαι στις προηγουμενες συσκευές μου τράβαγε παραπάνω μπαταρία η αναζήτηση σήματος αλλα στο Xiaomi δε ξέρω τι γίνεται και είναι τόσο πολύ. Είναι λογικό να έχω SOT χωρίς βαρύ gaming, max 4-5 ωρες? Και στο hardware το cell stanby να έρχεται πρώτο πάνω απο το screen?

Tο κινητό δε φαίνεται να "ξυπναει" γιατί το awake είναι σχεδον λευκό εκτός απο μερικά μπλε.Το πιθανότερο να μπαίνει σε deep sleep απλα δε ξέρω γιατί έχω τόσο χαμηλό screen on time, ενώ διαβάζω για 8-9 ώρες νορμάλ χρήση και εγώ το πρωί με 100% με νορμάλ χρήση την ημέρα χωρίς data το βράδυ να πέφτω στο 20%.

Θα κάνω τη φόρτιση αν είναι που μου προτείνεις και αν είναι θα ποστάρω στατιστικά με screen off.
      Χρόνια πολλα και σε ευχαριστώ για τα tips!
    • Διαφήμιση
    • Αν θες βάλε και την συσκευή που έχεις στο προφίλ σου για να ξέρουμε για ποια μιλάμε εκ πρώτης όψεως.
      Επίσης ανέβασε μία φώτο ΄με αυτά που δείχνει στο about phone αν μπορείς :)

Καλή Χρονιά σε όλους :thumbsup:
    • Ο/H Themis Kontzialis έγραψε:

Καλησπέρα φίλε Bandit. Οπως ανέφερα η κάρτα μου είναι 4g.Το γράφει ακριβώς στο πίσω μέρος της κάρτας sim. Έχω cosmote. Εχω ήδη αλλάξει το mode του network σε 3g και έχω απενεργοποιήσει VoLTE εδώ και 2 μέρες. Gps κλειστό και μόνο wifi ανοιχτό. Γενικά έχω πρόβλημα στη περιοχή και δεν υπάρχει και το καλύτερο σήμα. Kαι στις προηγουμενες συσκευές μου τράβαγε παραπάνω μπαταρία η αναζήτηση σήματος αλλα στο Xiaomi δε ξέρω τι γίνεται και είναι τόσο πολύ. Είναι λογικό να έχω SOT χωρίς βαρύ gaming, max 4-5 ωρες? Και στο hardware το cell stanby να έρχεται πρώτο πάνω απο το screen?

Tο κινητό δε φαίνεται να "ξυπναει" γιατί το awake είναι σχεδον λευκό εκτός απο μερικά μπλε.Το πιθανότερο να μπαίνει σε deep sleep απλα δε ξέρω γιατί έχω τόσο χαμηλό screen on time, ενώ διαβάζω για 8-9 ώρες νορμάλ χρήση και εγώ το πρωί με 100% με νορμάλ χρήση την ημέρα χωρίς data το βράδυ να πέφτω στο 20%.

Θα κάνω τη φόρτιση αν είναι που μου προτείνεις και αν είναι θα ποστάρω στατιστικά με screen off.
      Χρόνια πολλα και σε ευχαριστώ για τα tips!

Όπως σου είπα φόρτισέ το 100% και κάνε switch σε 3G και άστο κανά 2ωρο να δούμε τι γίνεται. Εγώ κανονικά αναμένω πάλι να δω το cell standby πρώτο αλλά το discharge rate πρέπει να είναι απειροελάχιστο. Το επόμενο test θα είναι να ξεκινήσεις να το χρησιμοποιείς κανονικά. Είμαι σίγουρος ότι θα δεις άλλη εικόνα για το cell standby. Anyway...

SOT 4 ώρες χωρίς βαρύ gaming δεν είναι λογικό όχι, όπως και δεν είναι λογικό 9 ώρες SOT χρήση (το normal διαφέρει από άτομο σε άτομο :p), 8 SOT σκοτωμένα θα έλεγα, το οποίο είναι ένα πάρα πολύ καλό SOT.

Καλή Χρονιά σε όλους μας με υγεία.
    • Καλησπερα παιδια,

Εχουμε καποια αλλη ιδεα για εδω????

το cell standby σε μενα ειναι κοντα στο 75% παντα,έχω ακολουθησει κι ολα αυτα που λετε παραπανω αλλα τιποτα.

Ευχαριστω!
    • Για να είναι κοντά στο 75% πάντα σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιείς ιδιαίτερα τη συσκευή και άρα το μόνο πράγμα που επί της ουσίας χρησιμοποιεί την πλειοψηφία της μπαταρίας είναι το μόντεμ (προφανώς για να έχεις σήμα). Αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις απαραίτητα drain. Έχω πει πολλές φορές ότι τα εσωτερικά στατιστικά της μπαταρίας από το MIUI δεν είναι αξιόπιστα. Όποιος θέλει αξιόπιστα στατιστικά, εγκαθιστά το Gsam Battery Monitor και ενεργοποιεί το Enable More stats option, είτε μέσω root, είτε χωρίς, μέσω adb εντολών.
    • Διαφήμιση
    • καλημέρα κι ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,

το χρησιμοποιώ αρκετά,όταν απενεργοποίησα το Voice over LTE το ποσοστο επεσε στο 10-15% αλλα μόνο για δυο μέρες,μετά επανήλθε στο 60-70 %.

Ακόμα και σε idle καταστάσεις (8ωρο ύπνου πχ) με όλες τις εφαρμογές κλειστές (και wifi κλειστό) πέφτει γύρω στο 20-25%,κοιμάμαι με 50% και ξυπνάω με 25%.

=============== Αυγ 1st 2017, 3:49pm ===============
      Παιδια κάποιο νεότερο για εδω???

Δεν αλλαζει η κατάσταση ακομα και με factory reset.Το σωνω μονο με airplane mode όταν κοιμαμαι.

Έχω την 8.2.1.0 (MBFMIDL) stable,αξίζει να κάνω flash και να την ξαναπεράσω?

Η να περιμένω κάποιο update?