Διαφήμιση

2/16gb και lag

• 2/16gb και lag

Καλησπέρα, μόλις παρέλαβα το Kenzo με 2gb ram και την official 8.1.1.0. Δεδομένου του πολύ δυνατού hardware του κινητό το multitasking είναι απαράδεκτο.. Πχ πατώντας το recents key θέλει πάνω από ένα δευτερόλεπτο για να δείξει τις εφαρμογές και άλλο τόσο για να τις φορτώσει. Έχω κλείσει το memory management από developer αλλά χωρίς μεγάλη βελτίωση. Έχει καινεις άλλος το ίδιο πρόβλημα; Υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα 2gb ram; Ευχαριστώ
    • Απ οσο γνωριζω δεν υπαρχει προβλημα λογω ram.
      Τα 2gb δε δικαιολογουν το lag στα recent tasks.
      Μηπως να εκανες ενα factory reset;
      Οταν μιλαμε για θεμα software, οι προβληματικες καταστασεις ποικιλουν αλλα παντα βρισκεται λυση!
      Στην τελικη αν δε φτιαξει παλι, παμε για φλασαρισμα σε αλλη rom που λογικα θα φτιαξει το θεμα :)
    • Αν θες ανέβασε και μία φώτο με αυτά που δείχνει στο about phone της συσκευής σου :)
    • Διαφήμιση
    • Αυτά δείχνει στο about

=============== Ιαν 2nd 2017, 11:18am ===============
      Ο λόγος που προβληματίζομαι κυρίως είναι επειδή σε απευθείας σύγκριση με ένα kenzo 3/32 που επίσης έχω, το οποίο έχει κάποια άθλια ρομ στην οποία υπάρχουν πολλά προβλήματα (πχ. δε δείχνει επίπεδο μπαταρίας!) και ενώ στο antutu βγάζουν ίδιο σκορ, παρόλα αυτά το 32gb είναι σαφώς πιο γρήγορο γενικότερα αλλά και ειδικά στο multitasking καμία σχέση.. Και επειδή έχω σκοπό να κάνω και άλλη παραγγελία, θέλω με κάποιο τρόπο να ξεκαθαρίσω αν οι διαφορές οφείλονται στο hardware ή στο software του κινητού ώστε να δώ ποιά έκδοση θα παραγγείλω (16 ή 32 gb). Πιό κάτω ακολουθεί το about του kenzo 3/32 με την άθλια ρομ:
      Images
      • Screenshot_2017-01-02-11-09-28-980_com.android.settings.png

138,53 kB, 1.080×1.920, viewed 129 times
      • IMG-20160607-WA0003.jpg

114,4 kB, 899×1.599, viewed 133 times
    • Το πρώτο (πρώτη φώτο) έχει official rom και έχει περάσει σε android 6 marshmallow
      Το δεύτερο (δεύτερη ρομ) έχει unofficial rom και είναι ακόμα σε android 5 και δεν μπορεί να κάνει αναβάθμιση.

Πολύ πιθανό να προβλήματα που αναφέρεις για το πρώτο να είναι της ρομ, του λειτουργικού δηλαδή...έχεις δοκιμάσει ποτέ κάνα factory reset να στήσεις εκ νέου την συσκευή καθαρή ?

Για το δεύτερο όσο και εάν σου φαίνεται ότι πάει καλύτερα με την unofficial καλό θα ήταν να του βάλεις και εκεί μία official όπως στο πρώτο πριν σου κολλήσει όπως έχει ήδη συμβεί πολλές φορές :/
    • Οκ, αν και δε καταλαβαίνω τι θα προσφέρει μιας και το κινητό καινούργιο ανοίχτηκε και σεταρίστηκε, θα δοκιμάσω το factory reset και βλέπουμε αν θα υπάρξει βελτίωση. Πάντως η ρομ που φοράει τώρα (MIUI 8.1 Stable - 8.1.1.0 MHOMIDI) είναι καλή ή είναι σκόπιμο να του περάσω κάποια "καλύτερη"; Μιας και δε με απασχολεί ιδιαίτερα αν θα έχω MIUI άλλα να είναι γρήγορο το κινητό, έχει νόημα να του βάλω κάποια pure android (άν υπάρχει κάποια τέτοια καλή με πλήρεις drivers για το κινητό μας) ώστε να είναι πιο γρήγορο;

Πρώτο μέλημα μου πάντως είναι να μη ρισκάρω σε καμία περίπτωση να brickάρει για πάντα το κινητό γιατί δε με παίρνει να μείνω χωρίς συσκευή, οπότε σε κάθε περίπτωση θα ήθελα μια λύση 100% ασφαλή..
    • Ο/H makdak έγραψε:

Οκ, αν και δε καταλαβαίνω τι θα προσφέρει μιας και το κινητό καινούργιο ανοίχτηκε και σεταρίστηκε, θα δοκιμάσω το factory reset και βλέπουμε αν θα υπάρξει βελτίωση.
      Αν είναι καινούργιο δεν θα κάνει καμία διαφορά...πολύ πιθανό η καθυστέρηση του ενός (1) sec να είναι της ρομ.

Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις CM ή κάποια άλλη custom rom που κυκλοφορεί έξω να δεις διαφορές...προσωπικά δεν αλλάζω την MIUI.
    • Διαφήμιση
    • Για να μπρικαρει το κινητο ετσι ωστε να το κλαψουμε, θελει πολυ προσπαθεια και μεγαλη ατυχια.
      Οταν μιλαμε για λογισμικο, ξεχναμε λιγο τη λογικη γιατι καπου θα βρεθουν λαθη. Ειτε αυτα ειναι κωδικας, ειτε ειναι bug ειτε απλα κακη εγκατασταση του λογισμικου.
      Πιθανον αν βαλεις καποια dev rom να ρολλαρει καλυτερα, οποτε και να εισαι προετοιμασμενος αν δεν φτιαξει με reset.
    • Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Από αυτά που λέτε καταλαβαίνω ότι είναι θέμα software το lag και θα λυθεί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο οπότε ξανά παραγγελία το 2/16 (110€ από fastcardtech fyi!).

Για το θέμα της ρομ τώρα, έχετε υπόψη κάποια dev rom καλύτερη από την MIUI 8.1 Stable - 8.1.1.0 MHOMIDI που έχω τώρα πάνω; Υποθέτω ότι fingerprint, IR κλπ κλπ θα δουλεύουν, έτσι;
      Με dev rom θα μπορώ να έχω ΟΤΑ updates, root και Xposed;
    • Αυτα τα lags που λες,όντως τα έχει η official global stable 8.1.1.
      Βάλε την αντίστοιχη Ελληνική 8.1.1 και θα βρεις την υγεία σου.

Χρόνια πολλά και καλά!!
    • Το 2 16 όμως και να δουλεύει τώρα καλά δε σημαίνει ότι θα δουλεύει κι μετά από 3 μήνες. Αναβαθμίζονται οι εφαρμογές και συνήθως (κακώς βέβαια) καταναλώνουν κι περισσότερη μνήμη (κι χώρο). Οπότε αν έχεις σοσιαλ εφαρμογές μέσα (φβ,ινστα βαιμπερ κι δε ξέρω εγώ τι) γιατί να είσαι στα 2 και να παιδευεσαι;;

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
    • Διαφήμιση