Διαφήμιση

[XTRV-7.1.12] H νέα έκδοση​ της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 13/1 21:15)​

• Ολοκληρώθηκε
    • ROM
    • Poll
    • Xiaomi
    • Miui Dev
    • Feedback XTRV Beta2 7.1.12 Redmi Note 3 Pro [KENZO]

Εγκατάσταση
      Μετά την εγκατάσταση της πρώτης beta2 rom για kenzo με factory reset, ετούτη μπήκε μέσω twrp με τα γνωστά wipe cash και davink μόνο.
      Κανονικά πήγε η εγκατάσταση, χωρίς προβλήματα και καμία έκπληξη, σε χρόνο που δεν ξεπέρασε συνολικά τα 15' λεπτά της ώρας.

Bugs
      1. Μετά το πρώτο login παρατηρήθηκε ένα "κουσούρι" που είχε η 7.1.5 σχετικά με τον fingerprint unlock. Μετά το κλείδωμα της συσκευής, αντί να ανοίγει η συσκευή στην αρχική οθόνη με το που έβαζες το δάχτυλο, πήγαινε στην οθόνη κλειδώματος και εκεί ήθελε αποκλειστικά και μόνο το pin για να ξεκλειδώσει η συσκευή. Έπειτα και μετά από κάθε restart της συσκευής (ή shut down) το κάνει αυτό για μια δυο φορές και μετέπειτα το σταματάει απλά τώρα ξεκλειδώνει από την lock screen με το δαχτυλικό αποτύπωμα. Δηλαδή χρειάζεται δυο πατήματα του δάχτυλου, ένα για "ξύπνημα της συσκευής και ένα για unlock. Το παράξενο είναι ότι το κάνει για μια δυο φορές και μετά δεν το ξανακάνει μέχρι το επόμενο restart.
      2. Οι διπλές εφαρμογές έχουν κάποιο πρόβλημα για το οποίο μάλλον ευθύνεται η rom. Χρίζει έρευνας.
      3. Κάποια themes δεν μπορούν πλέον να εφαρμοστούν (πριν μπορούσαν) βγάζοντας μήνυμα "Τα θέματα από τρίτους δεν είναι συμβατά error: download|auth rejected 402".

Σήμα 3G/4G - WiFi
      Απ' ότι μου έχει δείξει η συγκεκριμένη rom μέχρι στιγμής, πρέπει να έχει από τα καλύτερα σήματα κινητής και δεδομένων. Έχω κάνει κλήση σε υπόγειο partking όπου προηγούμενες rom δεν έπιαναν με τίποτα.
      Το WiFi σε κανονικά επίπεδα, χωρίς πρόβλημα.

Μπαταρία
      Μετά από 1ημέρα 11ω 45λ και με 50' λεπτά μόνο SOT η συσκευή έχει 70% μπαταρία χωρίς την παραμικρή φόρτιση.
      Δεν παίζω παιχνίδια στο κινητό και με βαριά χρήση (σερφάρισμα, ομιλία, sms, notes, διάφορα apps, navigation κλπ) η συσκευή με έβγαλε μια μερούλα άνετα.

Συνδεσιμότητα
      ΒΤ αλλά και μετάδοση εικόνας λειτουργούν κανονικά.

Sensors
      Δεν έχει παρατηρηθεί πρόβλημα στους σένσορες της συσκευής. Κανονική λειτουργία.

Διαχείριση RAM
      Δεν είναι από τις rom που έχουν και την καλύτερη διαχείριση μνήμης, με αρκετές προηγούμενες να τα σπάνε στον τομέα αυτό. Παρ' όλα αυτά δεν έχει κολλήσει ή lagάρει πουθενά η συσκευή. Ομαλή λειτουργία ακόμα και μετά από 4-5 μέρες χωρίς restart.
      Και όπως έχουμε πει και πολλές φορές, η μνήμη είναι για να καταναλώνεται και όχι να την βλέπεις.

Συμπεράσματα
      Μετά από μια εβδομάδα λειτουργίας με την παρούσα rom στο kenzo μου, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Πιθανόν να παραμείνω εδώ μέχρι τουλάχιστον να μεταπηδήσει η rom από beta2 στο επόμενο στάδιο.

Ευχαριστώ όλη την ομάδα που ασχολείται με τις XTRV για τον κόπο τους και για το προϊόν που προσφέρουν!
      Ειδικά ευχαριστώ τον @gkalen για την άμεση βοήθεια όποτε την χρειαστώ.
      R O M: XTRV ARΩMA
      Bootloader: UNLocked

• Αλήθεια παιδιά, αυτό το κουσούρι με το fingerprint unlock έχουμε τρόπο να το λύσουμε ?
      Και την αυξανόμενη ένταση στις κλήσεις ?
      Δεν λέω, υπέροχο το Kenzo μας αλλά στον ήχο είναι λίγο του κουφού.. Αν αυξάνεται κιόλας ο ήχος στις κλήσεις, χάνεις τις μισές μέχρι να το πάρεις χαμπάρι
      Ευχαριστώ
    • Εχω το Μi4 3/64, με την 7.1.5 και .12 εχουν εξαφανιστει τα ελληνικα γραμματα συντομευσεων δεξια του καταλογου, πώς τα επαναφερω;
      Δευτερο και σημαντικοτερο, κανει διακοπες την ομιλια, προβλημα που υπαρχει απο το καλοκαιρι και με παρα πολλες ρομ και σε πολλα τηλεφωνα και φιλων. Επισης εχω χαμενες κλησεις που βλεπω μονο σαν μηνυματα μετα. Υποπτευομαι οτι ειναι θεμα σηματος εν γενει γιατι πολλες φορες το βλεπω και με 0 παυλες.
      Υπαρχει καμια (προσφατη) ρομ να δουλευει αποδεδειγμενα καλα;
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H evilsmile22 έγραψε:

Υ.Γ. Το κινητό δεν είναι δικό μου όποτε τα 'θετικά' της global τα ειδα εν ριπή οφθαλμού.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk
      Εφοσον το κινητό δεν είναι δικό σου και ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να ασχοληθεί με φλασαρισματα καλύτερα είναι νά το αφησεις με την global

Τώρα σχετικά μέ τήν XTRV 7.1.12 μου έχει κάτσει πολύ καλά στό kenzo μου ιδίος από διαχείριση ενέργειας και πιστεύω ότι είναι από τίς ρομ που πρέπει να αποθηκεύσει κάποιος για να την έχει για μελλοντική χρήση
    • Ο/H flowin_through έγραψε:

Εχω το Μi4 3/64, με την 7.1.5 και .12 εχουν εξαφανιστει τα ελληνικα γραμματα συντομευσεων δεξια του καταλογου, πώς τα επαναφερω;
      Δευτερο και σημαντικοτερο, κανει διακοπες την ομιλια, προβλημα που υπαρχει απο το καλοκαιρι και με παρα πολλες ρομ και σε πολλα τηλεφωνα και φιλων. Επισης εχω χαμενες κλησεις που βλεπω μονο σαν μηνυματα μετα. Υποπτευομαι οτι ειναι θεμα σηματος εν γενει γιατι πολλες φορες το βλεπω και με 0 παυλες.
      Υπαρχει καμια (προσφατη) ρομ να δουλευει αποδεδειγμενα καλα;
      Το πρόβλημα με τις διακοπές που λες δεν το έχω και βάζω κάθε Παρασκευή την αναβάθμιση (μήπως φταίει η κεραία σου;) Με τα ελληνικά ναι σε όλους εξαφανίστηκαν είναι θέμα τον οπότε υπομονή να διορθωθεί.. Τώρα είμαι με την 7.1.12 και δεν έχω κανένα θέμα με διακοπές στην ομιλία.
    • Display Spoiler

Ο/H whoknowsss έγραψε:

Και την αυξανόμενη ένταση στις κλήσεις ?

Δεν λέω, υπέροχο το Kenzo μας αλλά στον ήχο είναι λίγο του κουφού.. Αν αυξάνεται κιόλας ο ήχος στις κλήσεις, χάνεις τις μισές μέχρι να το πάρεις χαμπάρι
      Ευχαριστώ

@whoknowsss :thumbsup:
      Ωπ, ναι, αυτό ξέχασα να το συμπεριλάβω στα bugs.
      Ο ήχος κλήσης ενεργοποιείται αφού ακούσει ο καλόν το 2ο "κουδούνισμα". Του τέστην αν το τηλέφωνο δεν βρίσκεται δίπλα σου μάλλον έχασες την κλήση.
      R O M: XTRV ARΩMA
      Bootloader: UNLocked

• Ο/H kostakislarisa έγραψε:

Το πρόβλημα με τις διακοπές που λες δεν το έχω και βάζω κάθε Παρασκευή την αναβάθμιση (μήπως φταίει η κεραία σου;) Με τα ελληνικά ναι σε όλους εξαφανίστηκαν είναι θέμα τον οπότε υπομονή να διορθωθεί.. Τώρα είμαι με την 7.1.12 και δεν έχω κανένα θέμα με διακοπές στην ομιλία.
      Δεν ξερω, το συγκεκριμενο θεμα με τις διακοπες το εχω σε αρκετα τηλεφωνα που εχω φερει και για φιλους και υπαρχουν πολλα παραπονα και στο διπλανο φορουμ..
      Όταν δω τη λέξη "χιαομι" σταματάω να διαβάζω το μήνυμα.
    • Διαφήμιση
    • @flowin_through τι να σου πω φίλε μου δε μου έτυχε σε κανένα από όσα έχουμε πάρει παρά μόνο σε 1 note 3 pro που είχε θέμα με το touch και μου το αντικατέστησαν..
    • Κάτοχος Redmi Pro (συμβουλή προς τους υπόλοιπους) , εχω την αίσθηση οτι η 7.1.12 μου κατανάλωνε υπερβολικά γρήγορα την μπαταρία γυρω στις 4ωρες sot (δεν ειχα προβληματα αναμονής GSM) γύρισα σε 6.12.29 με καθαρή εγκατάσταση μιας και τις τελευταιες 6 rom τις ειχα περασει απο updater και πλεον εχω 6:05 sot με 27% υπόλοιπο και 11 ώρες χρήσης!!

Γνωρίζει κανείς αν και πότε θα πάρουμε nugat? :D
    • Το βρίσκω κρίμα να μην πάρει nugat ελπίζω να μας ξαφνιασει η xiaomi και να σκάσει Android 7...... 2 μήνες έχει που το αγόρασα.. Δεν γίνεται να μείνω 1-2 χρόνια με marshmalow :P
    • Διαφήμιση
    • CHANGELOG

MIUI 8.2 7.1.19/20

Lockscreen, Status Bar, Notification Bar
      Fix - Bluetooth earphones battery status error (01-17)

Home screen
      Optimization - Swipe up to remove a task in Recents (01-18)

Weather
      Fix - Error message didn't disappear when weather data appeared (01-17)
      Fix - Font issues with temperature when weather data appeared (01-17)
      Fix - Pictures turn blur in detail pages (01-17)

For MI5 Android 7.0:
      Fixed - Chrome FC when file gets downloaded
      Fixed - Google App/Launcher3 FC when searching
      Fixed - Random Google App/Launcher3 FC
      Optimized GPS

Notes:
      MIUI 8 China Developer ROM 7.1.19 is the last update before Chinese Spring Festival Holiday. All releases suspended from Jan 22 to Feb. 5, 2017. Next version will be 7.2.9..

1. Update for Mi Max / Prime, Mi Note Pro, Mi 4c, Mi 4S suspended because we're making preparations for Android 7.0 beta testing.
      2. Update for Redmi Note 2 and Redmi Note 3 suspended this week due to stability testing.
      3. Some features for Mi 5 are delayed due to overall releases adjustment. We will handle it after Chinese Spring Festival Holiday. Thanks for your understanding.
      Official Miui Global Beta Tester

XTreme Rom Version by Greek Team...

Εκτός αυτού είμαι Έλληνας και υποστήριζω την ελληνική αγορά....
      Τέρμα πλέον από Κίνα...όσο και αν είναι η διαφορά τους...