Xiaomi redmi pro fake global rom [SOLVED]
- RedMi PRO
-
-
-
Ο/H Fabion Myrta έγραψε:
αγορασα πριν λιγες μερες αυτο το κινητο
-
-
Που είναι;
Η LXKCNMA δεν είναι official όντως. Χρήσιμος οδηγός είναι και αυτός για να ξεκινήσεις:
Γενικός οδηγός με το τι κάνουμε μόλις παραλάβουμε ένα κινητό Xiaomi -
δεν ανεβηκε ποτε η κριν
-
Καλησπερα και απο εμενα παιδια,ειμαι νεο μελος με μια μικρη εμπειρια απο samsung galaxy s3 στο παρελθον πανω στο root,twrp,custom rom cyanogenmod 11/12/13,στο οποιο ηταν σαφως τα πραγματα πιο ευκολα.Εχω λοιπον και εγω ακριβως το ιδιο προβλημα με το redmi pro μου οπως αναφερει και το παραπανω παιδι.Να διευκρινησω οτι εχω κατεβασει το mi pc suit την αγγλικη εκδοση για τα drivers του κινητου σε windows 10 pro x64 ομως στο device manager των windows εμφανιζεται ενα redmi με κιτρινο θαυμαστικο.Πιθανοτατα κατι παιζει με τα drivers και δεν διαβαζει την συσκευη.Εχοντας λοιπον ανοιξει to usb debugging απο το κινητο στο device manager απο redmi αλλαζει σε MTP με κιτρινο θαυμαστικο.
Εχω μπει σε fastboot και συνδεω το κινητο με το pc και αφου ανοιξω και το cmd με δυνατοτητες διαχειρηστη κανω cd τον φακελο adb και ειμαι μεσα (εχω ιδεα απο προγραμματισμο οποτε ειμαι σιγουρος οτι ως εδω τα εχω κανει ολα σωστα).Παταω την εντολη fastboot devices και.....δεν εμφανιζει τιποτα.Πιθανον πρεπει πρωτα να κανω κατι με το pc να διαβασει το κινητο σωστα μεσω drivers.Εχω ψαξει παρα πολυ στο ιντερνετ αλλα δεν εχω βγαλει καμια ακρη ΕΚΤΟΣ απο το παρακατω video
Κανοντας τα βηματα απο το σχολιο που αναφερει ο Charles
After installing ADB Interface, select your phone in Device Manager and click on Update Driver - > Browse my computer for driver software - > Let me pick from a list of device drivers... - > and install ADBThis works for me
Με το οποιο καταφερα απλα να κανω το pc να διαβασει το κινητο σαν εξωτερικο δισκο,δηλαδη τιποτα το αξιολογο μιας και απο εκει και δεν μπορω να επιτυχω τιποτα απο τα παραπανω βηματα και το mi pc suit να εξακολουθει να μην διαβαζει την συσκευη.
Παρακαλω για την βοηθεια σας! -
πας με τον 3ο τρόπο, με το κινέζικο mi pc suite στο τέλος του ίδιου οδηγού
-
Με συγχωρεις αλλα εχει γινει το κεφαλι μου πουρες απο το να το σκαλιζω και δεν μπορω να βρω 3ο τροπο.Αν θελεις στειλε μου ενα link ειτε εδω ειτε p.m. και θα τα ακολουθησω ολα βημα προς βημα.Ευχαριστω εκ των προτερων!
-
Κάνε ένα διάλειμμα ή άφησέ το για αύριο, η κούραση δεν είναι καλός "βοηθός" για flash.
Ο οδηγός είναι αυτός ---> Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader) -
Θετική ΑπάντησηΚαλησπέρα,
σου κάνω copy paste απο άλλο thread τι έκανα έγω με την συγκεκριμένη έκδοση.
Για αρχή κάνε αίτηση για ξεκλείδωμα αν δεν έχεις κάνει ήδη : Διαδικασία αίτησης και ξεκλειδώματος του Bootloader - Mi Flash Unlock Tool - [ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ BOOTLOADER]
Χρειάζονται μερικές μέρες για να πάρεις το approval να μπορέσεις να συνεχίσεις οπότε κάνε το πρώτο πρώτο.
Υπάρχουν αναφορές απο χρήστες οτι κατάφεραν να ξεκλειδώσουν με την LXKCNMA χωρίς flash την official, οπότε αν θέλεις δοκιμάζεις απευθείας να συνεχίσεις απο το κομμάτι ( Έπειτα πρέπει να ξεκλειδώσεις την συσκευή...) .
----
Προσωπικά ήμουν ακριβώς στην ίδια περίπτωση με κλειδωμένο bootloader. Οπότε είπα να γράψω τι συνάντησα..
Σαν πρώτο βήμα δες για το bootloader αν είναι κλειδωμένος ή όχι. Αν είναι κλειδωμένος εγώ έκανα τα παρακάτω για να βγάλω την LXKCNMA και να πάω στην official developer, μέσω του Mi PC Suite:
1) Ενεργοποίησα το USB Debugging πηγάινοντας στο About Phone και κάνοντας αρκετές φορές tap στο MIUI Version, και τέλος στο Additional Settings -> Developer Options -> Usb Debugging
2) Κατέβασα το αγγλικό MI PC Suite απο το MiSetup3.2.1.3111_2717.exe .Αν δεν δουλέψει μπορεί να δοκιμάσει κανείς το κινέζικο..
3) Μπήκα σε recovery στο κινητό κρατώντας το VOL + και το POWER ταυτόχρονα . Μόλις έβγαλε την συγκεκριμένη οθόνη (δηλαδή μπήκε στο recovery) 2isfLOb το σύνδεσα
σε USB 2 θύρα στο laptop (όχι USB3).
4) Άνοιξα το Mi PC Suite, ενώ μου έβγαζε οτι δεν αναγνωρίζει την συσκευη, πατώντας στο κάτω βελάκι δίπλα απο το Update και επιλέγοντας R-Flash μου έβγαλε το update σε official developer chinese rom έκδοση (πρέπει να συμβαδίζει με την έκδοση εδώ en.miui.com/download-304.html ).
5) Προχώρησα στο update απο το tool και μπήκε κανονικά η official developer rom..
Υπάρχει ένας οδηγός εδώ:
Ελληνικός οδηγός Flash Official Rom με το Mi PC Suite για όλα τα Xiaomi (ακόμα και με κλειδωμένο Bootloader)
που στην ουσία περιγράφει τα παραπάνω (τον οποίο τον είδα αργότερα...). Εκεί έχει παραπάνω λεπτομέρειες και link για την κινέζικη έκδοση αν χρειαστεί.
Έπειτα πρέπει να ξεκλειδώσεις την συσκευή Διαδικασία αίτησης και ξεκλειδώματος του Bootloader - Mi Flash Unlock Tool - [ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ BOOTLOADER] και μετά να προχωρήσεις σε εγκατάσταση twrp και της ελληνικής XTRV rom όπως Γενικός οδηγός με το τι κάνουμε μόλις παραλάβουμε ένα κινητό Xiaomi. Η μόνη ιδιαιτερότητα που συνάντησα μετά ήταν ότι για το τελικό upload του xtrv χρησιμοποίησα την adb sideload μέθοδο γιατί είχα errors στο wipe κομμάτι μέσα απο το twrp. Το γράφει στον οδηγό θα το δείς αν το χρειαστείς..
Edit: Με πρόλαβε ο @NasDriverΑυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην NasDriver ()
Αιτία: Αναλυτικές οδηγίες και επίλυση τυχών προβλημάτων. -
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα