Διαφήμιση

Διαδικασία αίτησης και ξεκλειδώματος του Bootloader???

• Διαδικασία αίτησης και ξεκλειδώματος του Bootloader???

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!
      Από προχθές είμαι και εγώ ένας ευτυχής κάτοχος redmi pro!!!
      Μεγάλο ρόλο στην επιλογή μου για αγορα Xiaomi έπαιξε το φόρουμ αυτό,
      και θέλω να σας ευχαριστήσω προκαταβολικά για την καλή δουλειά που κάνετε!!

Ίσως κακώς άνοιξα νέο θέμα αλλά δεν ήξερα που ακριβώς να ποστάρω την απορία μου..
      Η απορία μου είναι σχετικά με το αν έχω κάνει ως τώρα τα βήματα σωστά και αν έχω καταλάβει τη διαδικασία σωστά...:

Λοιπόν:
      1) στις εικόνες bootloader & composite φαίνεται το πώς βλέπει ο υπολογιστής μου το κινητό όταν αυτό είναι σε bootlader ή κανονικά ανοικτό. Από αυτές μπορείτε να καταλάβετε αν έχω εγκαταστήσει σωστά τους drivers στον υπολογιστή μου??? (Έχω win10)

2) Στην εικόνα getvar all φαίνεται ότι έχω κλειδωμένο bootloader
      Οπότε θα πρέπει να έχω developer chinese rom περασένη αν κατάλαβα σωστά..
      Προσπάθησα να περάσω την τελευταία. Τα έχω καταφέρει???!!!!
      Μπορείτε να το καταλάβετε από την screenshot??

3) Πάντως γράφτηκα κανονικά στο Mi Account όπως βλέπετε και στο άλλο screenshot. Έχω κάνει και αίτηση για ξεκλείδωμα από χθες..

ΤΩΡΑ ΣΕ ΤΙ ΦΑΣΗ ΕΙΜΑΙ????!!!!
      Περιμένω κάποιο sms? Περιμένω κάποιο email??
      Και αν αυτό έρθει και έχω πλέον ξεκλείδωτη συσκευή τι πρέπει να περάσω πρώτα??!!
      TWRP? Άλλη chinese ROM? Greek ROM??

Αυτά!
      Συγγνώμη αν σας φαίνονται χαζές οι απορίες μου απλά είμαι πολύ αγχωμένος αν θα τα κάνω όλα σωστά!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
      Δημήτρης
      Images
      • bootloader.png

31,01 kB, 402×570, viewed 133 times
      • composite.png

39,56 kB, 772×562, viewed 149 times
      • getvar all.png

18,88 kB, 361×494, viewed 139 times
      • Screenshot_2017-01-22-17-06-27-222_com.android.settings.png

140,51 kB, 1.080×1.920, viewed 158 times
      • Screenshot_2017-01-22-17-07-05-502_com.xiaomi.account.png

141,1 kB, 1.080×1.920, viewed 146 times
    • Official rom έχεις και όλα δείχνουν ΟΚ από θέμα drivers, κανονικά θα πρέπει να έρθει μήνυμα έγκρισης για την αίτηση.
      Αν μετά από 5 μέρες δεν σου έρθει δοκίμασε να ξεκλειδώσεις και βλέπουμε :)
    • Ευχαριστώ για την απάντηση!!!
      Τι εννοείς να δοκιμάσω να ξεκλειδώσω αν δε μου έρθει η έγκριση?!
      Μπορώ και χωρίς έγκριση να ξεκλειδώσω τον bootloader???!!!
    • Διαφήμιση
    • Εννοεί ότι το SMS μπορεί να μην σου έρθει και πότε. Παρόλα αυτά ανοίγεις το tool και προσπαθείς να κάνεις την διαδικασία.

Στάλθηκε από το Redmi Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ευχαριστώ για την απάντηση!!
      Άντε λοιπόν σε αναμονή τώρα!!!

Για να μην ανοίγω νέο θέμα,
      θέλω να ρωτήσω επίσης:

Έχετε να προτείνεται κάποια από τις Ελληνικές ROM με γνώμονα τη σταθερότητα??
      [Σκοπεύω να κάνω επαγγελματική χρήση, κλήσεις, email, web browsing αλλά και προσωπική facebook]

=============== Ιαν 26th 2017, 11:35pm ===============
      Γειάααα σας και πάλι!!
      Γράφω αυτό το post βασικά για να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά με τους οδηγούς που έχουν ετοιμάσει και όλες τις απαντήσεις τους σε άλλους που είναι κατατοπιστικότατες!!

ΚΑΙ ΝΑΙ τα κατάφερα!!

είμαι με την ελληνική rom απο χθες και το κινητό πάει τέλεια!!

Μερικά σχόλια....:

αφου έλαβα sms για έγκριση, ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ με τίποτα να το ξεκλειδώσω με το laptop μου (win10) !!!
      Ευτυχώς είχα άλλο ένα με win7 όπου και έγινε το ξεκλείδωμα εύκολα!
      Νομίζω κάτι με τους drivers στα win10 παίχτηκε αλλά ΔΕΝ κατάφερα να το λύσω!
      ΤΕΣΠΑ,
      με ξεκλείδωτο πλέον bootloader πέρασα τη recovery πανεύκολα..!
      Μετά είχαμε ένα soft brick...., δεν είχα περάσει τη ROM (ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΕΓΩ!)
      μετά προσπάθησα με sideload (έτσι λέγεται?!) και κάπου εκεί αγχώθηκα..!
      ΔΕΝ πέρναγε η ROM... [Ή μάλλον, εγώ δεν έκανα κάτι σωστά!]
      Ξανά και ξανά διάβασμα εδώ,
      τελικά μη σας τα πολυλογώ, είχα μία micro SD, την έκανα format, της πέρασα το αρχείο της ROM (μέσω laptop)
      με όνομα update.zip
      φόρτωσα το update.zip μέσω recovery και TADA εκκίνησε η συσκευή!!
      Μέτρησα 5 - 6 σφάλματα, επανεκκίνησα σε recovery: wipe, factory reset, επανεκκινήσεις bla bla bla ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!!!!!!!!!

Ο λόγος που τα πραπάνω τα έγραψα έτσι μπερδεμένα είναι ο εξής:
      Αν με ρωτάτε το ποσοστό επιτυχίας η απάντηση είναι 110%!!!
      Αν με ρωτήσετε όμως πόσο σίγουρος είμαι να ξαναπεράσω τη ROM σε μία new device η απάντηση θα είναι το πολύ 10%!!!
      Αυτό με αγχώνει λιγάκι!

Δε θεωρώ ότι οι οδηγοί και γενικά η πληροφόρηση από εδώ ήταν ανεπαρκής, απλά νομίζω τελικά ότι η διαδικασία έχει τόσες πολλές διακλαδώσεις (if then - else !) που είναι δύσκολο να περιγραφεί σε ένα τυφλοσούρτη!

Αυτά από εμένα, παραμένω πανευτυχής κάτοχος redmi pro με ελληνική ROM,
      σας υπερ ευχαριστώ και έχω 3 ερωτησούλες!!!
      :

1. Τα gapps δεν υπήρχαν μέσα στη ROM και τα εγκατέστησα ένα ένα. (Ή μήπως υπήρχαν και δεν έπρεπε να κάθομαι να περνάω 2 ώρες εφαρμογές???) Η ROM που πέρασα είναι η XTRVbeta1-8.1|Stable 8.1.2.0(MHQCNDI).
      2. Δεύτερη και βασική ερώτηση:
      Αν θέλω στη ROM να προσθέσω κάποια .apk (πχ κανά fb, viber, gapps, scientific calc) έτσι ώστε αν χρειαστεί να την ξαναπεράσω να έχει μέσα όλα όσα χειρίζομαι, υπάρχει κάποιος τρόπος - οδηγός?!
      3. Υπάρχει κάποιος τρόπος μέσα στη ROM ή προτείνετε κάποια εφαρμογή να κάνω κάτι σαν backup το στήσιμο μου έτσι όπως είναι τώρα (με ό,τι εφαρμογές έχω) και άν χρειαστεί ποτέ να πατήσω 'ένα μαγικό restore' και να ξανα έρθει η συσκευή στη σημερινή κατάσταση?!

Αυτά, συγγνώμη αν σας κούρασα!!!
      Δημήτρης
    • 1. Μήπως πέρασες ROM βασισμένη σε κινέζικη (το MHQCNDI δείχνει Κίνα και παραδοσιακά οι κινέζικες δεν έχουν Gapps).
      2. Υπάρχει τρόπος αλλά αν δεν ξέρεις ακριβώς τι κάνεις δεν τον συνιστώ. Μπορεί να καταλήξεις από το να μη δουλεύουν εφαρμογές μέχρι softbrick.
      3. Μπαίνεις recovery όπως είσαι και πατάς Backup. Τσεκάρεις boot, data, system (αν είναι το πρώτο σου backup τα τσεκάρεις όλα) και long swipe και περιμένεις να τελειώσει. Αυτό είναι το λεγόμενο Nandroid backup που παίρνει εικόνα του συστήματος όπως είναι τη στιγμή που το πήρες. Αν το χρειαστείς ποτέ, πας μέσω recovery στο Restore option και επαναφέρεις τα boot, data, system partitions, κάνεις και ένα wipe την cache και dalvik-cache και με ένα reboot είσαι όπως ήσουν όταν πήρες το backup.