Διαφήμιση

Magic WormHole

• Ο/H osalonikios έγραψε:

Aυτό με το καρπουζί είναι σαχλαμάρες.
      Είτε το κοπανάς, είτε το κοτσάνι κοιτάς, είτε του μιλάς τις ίδιες πιθανότητες εχεις να είναι μάπα είτε καλό.
      Δίνεις 3-4€ πάιρνεις ένα καρπουζι και τελος.
      ....
      Δεν έχεις άδικο....Από την άλλη μεριά όμως όταν πας να το κόψεις και το βρίσκεις "μάπα" είναι σπάσιμο....

Εγώ μπορώ να πω ότι έχω αρκετά μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στην επιλογή...
      Το μυστικό; Κοπανάω το καρπούζι, κοπανάω και την γκλάβα μου και συγκρίνω :lol: :lol: :lol:

Πέρα από την πλάκα διαλέγω αυτό που ο ήχος στο κοπάνημα είναι κάπως υπόκωφος, κάτι σαν κούφιο, οπως η γκάβα μου!!! :)
      Ὦ ξεῖν᾿, ἀγγέλλειν πατράσι ὅτι τῇδε κοιμόμεθα τοῖς κείνων χρήμασι τρεφόμενοι.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H zt654 έγραψε:

Αν δεν το έχει κατουρήσει γύφτος δεν αξίζει το καρπούζι...............xaxaxaxax! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
      Και πώς το εξακριβώνεις αυτό; :roll: :roll: :roll:
      Ὦ ξεῖν᾿, ἀγγέλλειν πατράσι ὅτι τῇδε κοιμόμεθα τοῖς κείνων χρήμασι τρεφόμενοι.
    • Σύμφωνο με τον @sso όταν πάω στο μποστάνι από τον ήχο προσπαθώ να καταλάβω πιο να κόψω

Redmi N3 pro
      Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης

• Όντως ο υπόκοφως ήχος και το εύκολο χάραγμα της φλούδας με το νύχι, είναι σημάδια ότι το καρπούζι είναι ώριμο.
      Τώρα αν θα είναι νόστιμο και όχι κολοκύθι ο μόνος τρόπος είναι η ...βούλα για επιτόπου δοκιμή, αλλά δεν ξέρω πόσο συνηθισμένο φαινόμενο είναι πια.
      Στα νιάτα μου όμως πουλούσαμε καρπούζια με τη βούλα :)
    • Διαφήμιση
    • Και για να κλείσουμε το θέμα:

Αυτά είναι τα 5 μυστικά για να διαλέγετε πάντα το καλό καρπούζι

Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα

Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε.
      Στα “γινομένα” καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινες” κηλίδες. Αντίθετα,
      τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.

Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά

Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές.
      Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

Ξεχωρίστε τα “αρσενικά” από τα “θηλυκά” καρπούζια

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το “φύλο” τους.
      Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

Το μέγεθος μετράει (και) στα καρπούζια

Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε από εκείνα που είναι μεσαίου μεγέθους.
      Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.

Παρατηρήστε το κοτσάνι

Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. *
    • Κοπανάτε τα όσο θέλετε.
      Ξέρεις πόσα καρπουζια δεν τους άρεσε ο ήχος κι όταν τα έκοψα εγώ να τα πουλησω μισά ήταν μέλι;
      Δεχτείτε ότι δεν ξέρετε από καρπουζια και πάντε παρακάτω στη ζωή σας.
      Δεν ειναι κακό.
      Όσο για κατι τύπους που μεγάλωσαν σε χωράφια και ξέρουν από καλό καρπούζι και καλό πεπόνι οι 999 στους 1000 είτε είχε ο παππους τους χωραφια και ακουγαν ιστορίες είτε περνουσαν με το αυτοκινητό διπλα απο χωραφια. Ωστόσο και οι 1000 στους 1000 ξέρουν λιγότερα από όσα νομίζουν ότι ξέρουν.

Μην αγχωνεστε. Φάτε, πιειτε και καλοπεραστε. Η ζωή είναι πολυ μικρή για να την σπαταλάτε δέρνωντας καρπούζια.

Even dead i will fight.
    • Ο/H zt654 έγραψε:

Εγω παράδειγμα μια φορά που είχε πάρει η γιαγια μου - χρόνια πριν - είχα δει ένα γυφτάκι να το κατουράει πριν της το πουλήσει. Αλλα δεν την ένοιξε και πολυ!

Ίσα ίσα στο απολυμανε πριν το δώσει. Παλιά όταν χτυπούσα και έβγαζε αίμα η γιαγια έλεγε κατουράτο. :)

Redmi N3 pro
      Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης

• Ο/H osalonikios έγραψε:

Μην αγχωνεστε. Φάτε, πιειτε και καλοπεραστε. Η ζωή είναι πολυ μικρή για να την σπαταλάτε δέρνωντας καρπούζια.

Ο καθένας με τα βίτσια του φίλε μου.. :thumbsup:

* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. *
    • Διαφήμιση