Διαφήμιση

Magic WormHole

• Magic WormHole

Αυτό θα πει ανάλυση. Εμένα ένα σημείο με άρεσε σκοπιά για τα κάρβουνα. Ο μοναδικός αποτρεπτικός παράγοντας για εμένα. Να μυρίζεις, να έχεις φάει, να έχεις πιει επίσης δύο ή τρεις μπύρες, να έχουν φύγει όλοι και να περιμένεις τα κάρβουνα. Ξενερώνω μιλάμε κάθε φορά γιατί μένω στον δεύτερο.

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H spideman3 έγραψε:

Αυτό θα πει ανάλυση. Εμένα ένα σημείο με άρεσε σκοπιά για τα κάρβουνα. Ο μοναδικός αποτρεπτικός παράγοντας για εμένα. Να μυρίζεις, να έχεις φάει, να έχεις πιει επίσης δύο ή τρεις μπύρες, να έχουν φύγει όλοι και να περιμένεις τα κάρβουνα. Ξενερώνω μιλάμε κάθε φορά γιατί μένω στον δεύτερο.

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ένα χρόνο έψαχνα και παρακάλαγα τους δύο "ferrari" για κάποια καλύτερη τιμή σε διάφορα μοντέλα. Αρχικά πήγαινα για την Monarch 320 και άλλες παρόμοιες λόγο διαστάσεων (κλειστή) παρότι είχε αρκετά μικρότερη επιφάνεια ψησίματος. Αλλά 800 ευρώ συν άλλα 100 ευρώ για κάλυμμα συν μεταφορικά; Όχι ρε φίλε!!!!!!

Τελικά τα πήρα στο κρανίο και αποφάσισα να πάρω την Vanward Majesty-S παρότι έχει μονό τοίχωμα στο καπάκι αλλά όταν πήρα τηλέφωνο την εταιρεία να τους ρωτήσω πως μπορούμε να καταργήσουμε το πλαϊνό μάτι, μου είπαν ότι δεν είναι ασφαλές. Ρώτησα για κάποιο άλλο μοντέλο με 2 σκέτα ράφια που να κλείνουν αλλά δεν είχαν οπότε πάλι στο ψάξιμο και τελικά με έσωσε το Praktiker Ρόδου και το Vodafone thank you. Εδώ να πω ότι γλύτωσα και 40 με 50 ευρώ μεταφορικά που θα έδινα στην πρώτη περίπτωση για να μου έρθει στη Ρόδο.

'Ολα αυτά πριν κανα δίμηνο. Τώρα που έψαξα πάλι, είδα ότι η εταιρεία έχει βάλει στον κατάλογο μια άλλη την BLACKBULL "FOLDER" 0405BLB με τιμή πώλησης 290 ευρώ η οποία είναι σχεδόν ίδια με την ακριβότερη Landmann Triton PTS 3.0. Μάλιστα παρότι έχει μεγαλύτερο πλάτος επιφάνειας ψησίματος κατά 5 εκατοστά, κλειστή είναι περίπου 11+ εκατοστά μικρότερη σε πλάτος λόγο του πολύ έξυπνου (από ότι δείχνει) μηχανισμού αναδίπλωσης. Συν του ότι έχει 4 καυστήρες αντί 3 οπότε έχεις ακριβέστερο έλεγχο θερμοκρασίας και ίσως λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση σε καύσιμο η οποία κατανάλωση βέβαια, δεν συγκρίνεται με τίποτα με την κατά πολύ ακριβότερη κατανάλωση κάρβουνου ανά ψήσιμο.

Παρότι δεν βρίσκω σχόλια προς το παρόν, εκτιμώ ότι έχει όλες τις προδιαγραφές για να γίνει best seller: Τέλειες διαστάσεις, μεγάλη επιφάνεια ψησίματος, διπλό τοίχωμα στο καπάκι (τέλειος φούρνος), 4 καυστήρες, επισμαλτωμένες μαντεμένιες σχάρες και επισμαλτωμένα αντιφλογιστικά και θάλαμο (ευκολότερος καθαρισμός), 4 ρόδες με φρένο, φθηνά ανταλλακτικά και πάνω από όλα τέλεια τιμή. Τα κινητά που αγοράζουμε οι περισσότεροι και μετά από ένα χρόνο δεν αξίζουν σχεδόν τίποτα σε αξία μεταπώλησης, κοστίζουν περισσότερο από 290 ευρώ (συν 40 με 50 ευρώ για μεταφορικά στην περίπτωσή μου).

Αν αγόραζα σήμερα, αυτήν θα έπαιρνα με κλειστά μάτια. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει όπως και αρκετές άλλες που σίγουρα κυκλοφορούν στην αγορά, από τις επώνυμες "χρυσές" ψησταριές στις τιμές που μας τις πασάρουν εδώ στην Ελλάδα!

BTW, κάνε το βήμα και πήγαινε σε υγραερίου και θα ψήνεις και κάθε μέρα αν θέλεις
    • κάποτε πριν δεκαετίες μετακομισα στην Ελλάδα από την άλλη μου πατρίδα.
      Ποιο νωρίς επισκεφθηκα ένα τεράστιο κατάστημα με είδη κάμπινγκ και τότε πήρα μια ψησταριά υγραεριου με πέτρες λαβας.
      Αφού λοιπόν στην πρώτη μου πατρίδα το Ελλαδισταν τιμησα δεόντως την ψησταριά ήρθε η ώρα να αντικαταστησω τις πέτρες λαβας.
      Ψάξε από εδώ, ψάξε από εκεί ρώτα από παραδιπλα πέτρες λαβας γιοκ!
      Πέρασαν κάποια χρόνια μετά το μιλενιουμ και είδα ένα κατάστημα με ψησταριες, ουαου αναφωνησα όπως ο μιστερ βαρουφακης. (Στην πραγματικότητα το πήρε από εμένα, μην ρωτάτε πως είναι από τα μυστήρια της φύσης)!
      Μπαίνοντας στο κατάστημα και ρωτώντας.. Ναι έχουμε ψησταριά με πέτρες λαβας.. Ωω τι χαρά .
      Μπορώ να έχω μια συσκευασία με πέτρες λαβας ??
      Οχιιιιι πρέπει να πάρετε την ψησταριά!
      Αλήθεια ?? Και όταν τελειώσουν οι πέτρες θα πρέπει να αγοράσω πάλι καινούργια ψησταριά ??? Έεεε δεν ξέρω τι να σας πω!!
      Περνάνε, ένα δύο χρόνια και βλέπω σε ενα πολυκατάστημα ψησταριες με πέτρες λαβας. Ίδια ερώτηση, ίδια απάντηση και εδώ. Μετά από ένα χρόνο δεηθηκαν να φέρουν και συσκευασίες με πέτρες αφού τους έγινα φορτικος με τις ενοχλητικες ερωτήσεις μου!
      Πέρασαν έτη και έτη για να ανακαλύψει και η Ελλάδα αυτά που γνώριζαν πριν από πολλές άλλες δεκαετίες σε άλλα κράτη!
      Και αιφνης γίναμε όλοι μάστερ σεφ...ουαααουυ αϊ μέϊντ φάϊερ!
      Κατά τα άλλα είναι υπέροχες συσκευές και πολύ βολικες και καθαρές.
      Και αν έχεις τρέιλερ, πάνε παντού!
    • Διαφήμιση
    • Καλημέρα
      Όλο λάδι λάδι και τηγανιτα τίποτα όλα καλά με τις ψησταριές αλλά δεν βλέπω τίποτα να ψήνεται πάνω σ'αυτές πάλι με την όρεξη θα μείνουμε.

Χρηστός Πολίτης.
    • κοίτα που "άναψε" η συζήτηση για την ανάλυση μιας ψησταριάς... (holidayspirit)

Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Ο/H flytouch1111 έγραψε:

Και αιφνης γίναμε όλοι μάστερ σεφ...ουαααουυ αϊ μέϊντ φάϊερ!
      Σωστό αυτό... με μια καλοφτιαγμένη ψησταριά με σωστές προδιαγραφές και όχι καμία της πλάκας, ψήνεις πολύ πιο εύκολα με το υγραέριο, χωρίς πολλά πολλά. Γιατί από την άλλη, το κάρβουνο θέλει τέχνη αν δεν θέλεις να καις τα κρέατα σαν να έχουν εγκαύματα 4ου βαθμού ή να τα κάνεις σαν σόλες και να σου μένουν τα δόντια πάνω στο κρέας με την πρώτη δαγκωματιά.
    • Διαφήμιση
    • Καλημέρα καλημέρα!!!
      Πρωί πρωί μας ανοίξατε την όρεξη με τα ψητά...
      Πάντως γιά μένα η υγραερίου είναι πολύ ανώτερη από το κάρβουνο και σαν γεύση,άσε που το κρέας γίνεται τρομερά μαλακό.
      Έχω μιά αρχαία με πέτρες λάβας,πολύ εργαλείο...
      Ευγνωμοσύνη.(Ένα φιλοσοφημένο σκουλήκι)
    • να πεταχτώ απέναντι στη Νίσυρο τότε, να σου μαζέψω κανα σακί να σου στείλω!!
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Διαφήμιση
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H osalonikios έγραψε:

Για μια webber μαζί με τα παρελκόμενα 700€ δε φτάνουν.
      Ειπαμε να μας πιάσουν τον κώλο εντάξει αλλά όχι και να ασελγήσουν πάνω μας....
      Φτωχο παιδί είμαι....
      Μεροδούλι μεροφάι ....
      Λείαν συντόμως και άνεργος μιας και κλεινω το μαγαζί, που να βρω τα 700€ ο δυσμοιρός;
      Με καμια 400ρού λέω να βολευτώ.
      Ωραίες οι "ferrari" του είδους (weber, broil king) αλλά για κάποιον που ζει Καναδά, Αμερική κλπ ή τέλος πάντων σε μια χώρα που η αντιπροσωπεία δεν διπλασιάζει (και βάλε) την τιμή λιανικής στην ψησταριά και ειδικά στα ανταλλακτικά (σχάρες, καυστήρες κλπ). Πολλά χρήματα για μια ψησταριά εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες ακόμα και με κάλυμμα. Ειδικά αν δεις πως γίνεται μετά απο 2-3 ψησίματα, θα την λυπάσαι...
      Προτείνω την Vanward Majesty-S... ψάξτην στο Skroutz να δεις σχόλια. Με 228 ευρώ καθάρισες και αν πας στην σελίδα της εταιρίας θα την δεις και σε πακέτο "combo" με κάλυμα, σούβλα, πλάκα μαντέμι κλπ με σύνολο 300 ευρώ. Εκεί θα δείς και άλλα μοντέλα.

Τα πλαϊνά μάτια για τηγάνι δεν είναι και ότι καλύτερο ειδικά αν φυσάει λίγο...Αν δεν σε ενδιαφέρει το πλαϊνό μάτι για τηγάνισμα (εγώ βγάζω έξω μια μικρή φριτέζα και κάνω την δουλειά μου με τις πατάτες) και ειδικά αν θέλεις να κλείνουν και τα δυο πλαϊνά λόγο χώρου (το πλαϊνό που έχει μάτι για τηγάνισμα δεν κλείνει), προτείνω την Landmann Triton PTS 3.0 την οποία πουλάνε από 550 έως 600 ευρώ αλλά μπορείς να την πάρεις από Praktiker με κουπόνι Vodafone thank you με τελική τιμή 446 ευρώ περίπου. Την έχω πάρει εγώ και μπορώ να σου πω ότι είναι φοβερή. Οποσδήποτε πάρε και το γνήσιο κάλυμμα το οποίο πάει γάντι (με κλειστά τα πλαϊνά). Έχει 55 ευρώ αλλά είναι καλή ποιότητα. Βέβαια και αυτή η αντιπροσωπεία εδώ το παίζει λίγο "ferrari" πχ η πλάκα μαντέμι έχει 65 ευρώ (στο εξωτερικό έχει 20 λίρες) για να μη μιλήσω για την σούβλα....

Αν ψάξεις θα βρείς πολλές εναλλακτικές λύσεις για αυτό το μοντέλο. Πχ υπάρχει πλάκα μαντέμι ιδιας ποιότητας στα 25 ευρώ εδω Ελλάδα με ελάχιστα μικρότερες διαστάσεις που πιθανώς δεν υπάρχει πρόβλημα στο να "κάτσει" στην ψησταριά αλλά και να μην κάθεται, πάντα μπορείς να βάλεις την πλάκα πάνω από τις δικές του σχάρες και θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου. Αυτήν θα πάρω και εγώ, αλλά περιμένω να δω αν φιλοτιμηθούν και βάλουν τη δικιά της πλάκα σε κάποια λογική τιμή.

Χρόνια λάτρης του κάρβουνου, έχω πάθει πλάκα με το υγραέριο. Εξαιρετικά οικονομικό ψήσιμο σε σχέση με τα κάρβουνα και ψήνεις όποτε θέλεις χωρίς να κάνεις την προεργασία/προετοιμασία που απαιτεί το κάρβουνο... Ανάβεις, περιμένεις 15 λεπτά, βγαίνεις έξω πχ με 15 μπριζόλες (47 νούμερο παντόφλα) και σε 30 με 40 λεπτά έχεις τελειώσει και τις μπριζόλες αλλα και μερικά ψητά συνοδευτικά λαχανικά. Η γειτονιά δεν έχει πάρει χαμπάρι ακόμα και με τα πιο λιπαρά κρέατα, εσύ δεν βρωμάς κάρβουνο σαν θερμαστής σε βαπόρι, τα κρέατα λιώνουν στο στόμα σου, η γεύση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το κάρβουνο (ειλικρινά αν δεν ξέρεις πως έχουν ψηθεί τα κρέατα δεν το καταλαβαίνεις ότι ψήθηκαν σε υγραέριο) και τέλος δεν κάνεις σκοπιά περιμένοντας να σβύσουν τα κάρβουνα.Το πιο σημαντικό; Δεν ακούς τα μπινελίκια της γυναίκας σου γιατί έχεις κάνει τη βεράντα *****

Αργότερα όποτε έχεις κέφια, την ανάβεις για 5 λεπτά ισα να ζεστάνει λίγο και ξεκινάς ένα βασικό καθάρισμα όχι με τα "γκουρμέ" καθαριστικά που σου πουλάνε ντε και καλά "ειδικά και επώνυμα", αλλά με προϊόντα για λίπη απο το Super Market με 3 ευρώ που κάνουν και για την κουζίνα. Συρματόβουρτσες από το τμήμα BBQ σε Praktiker, jumbo ή όπου αλλού με 3 ευρώ και δεν παθαίνει τίποτα το επισμαλτωμένο μαντέμι.

Το συχνό (αν όχι κάθε φορά) καθάρισμα στις αντιφλογιστικές σχάρες επιβάλλεται για να μην έχεις αναφλέξεις την επόμενη φορά!!! Αυτό βοηθάει και στο να μην μπερδεύονται/μεταφέρονται στα ψητά σου οι μυρωδιές από διαφορετικό είδος κρέατος που ψήθηκε στο παρελθόν .

Ότι και να πάρεις, να έχει τουλάχιστον 3 κύριους καυστήρες για να κάνεις και έμμεσο ψήσιμο και όσο το δυνατό ψηλότερο καπάκι (αν έχει διπλό τοίχωμα ακόμα καλύτερα για οικονομία στο καύσιμο) για να δουλεύει και σαν φούρνος. Ακόμα και "ferrari" να θέλεις, πήγαινε στο Praktiker και πάρτην με vodafone thank you (15% έκπτωση). Επίσης, μακρυά από τις φτηνιάρικες ψησταριές και ειδικά απο αυτές που δουλεύουν με ηφαιστειακές πέτρες! Δεν είναι ισχυρές και για αυτό το λόγο τα κρέατα βγαίνουν σαν σόλες ότι και να κάνεις άσε που θέλεις ώρες για να ψήσεις...και οι πέτρες βρωμάνε απίστευτα και αναφλέγονται ειδικά αν δεν τις αλλάζεις και συχνά!

Αυτά!!!!
      Καλύφθηκα πλήρως.
      Majesty λοιπόν και τα μυαλά στους καυστήρες.
      Σε ευχαριστώ πολύ.

Even dead i will fight.