Διαφήμιση

Αγορά κινητού μέσω Κίνας - Xiaomi Mi5

• Αγορά κινητού μέσω Κίνας - Xiaomi Mi5

Καλησπέρα σε όλους,
      καταρχήν συγχαρητήρια για την άψογη δουλειά που έχετε κάνει. Το φόρουμ έχει τα πάντα και οι άνθρωποί του είναι πολύ βοηθητικοί και εξυπηρετικοί.

Είμαι φοιτητής και χρήστης ενός Samsung B2100 εδώ και περίπου πέντε χρόνια. Δεν έχω αγοράσει πότε στη ζωή μου κινητό, πάντα έπαιρνα προηγούμενα μοντέλα του πατέρα μου, ενώ αυτό που έχω τώρα ήταν αχρείαστη συσκευή ενός φίλου μου. Σε λίγες μέρες (8/2) φεύγω για Εράσμους στο Βέλγιο και θέλω οπωσδήποτε να έχω ένα smartphone κατά την παραμονή μου εκεί (μέχρι Ιούλιο). Ήθελα να πάρω εδώ και πολύ καιρό smartphone, ξέρω ότι έχω αργήσει πάρα πολύ, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Στην αρχή είχα ερωτευτεί το Huawei P9 Lite, όμως μετά από πολύ ψάξιμο με κέρδισε η Xiaomi. Έτσι, λοιπόν, έχοντας ως budget 200-250€, ξεχώρισα τα εξής κινητά: Xiaomi Mi5, Xiaomi Redmi Pro, Xiaomi Redmi Note 3 (ή/και 4) και LeEco (LeTV) Le Max 2 X820. Ωστόσο, εκεί που τείνω πιο πολύ είναι το Xiaomi Mi5 (3gb, 32gb), κυρίως για το μέγεθος της οθόνης (νομιζω το 5,15'' θα με βολεύει πολύ περισσότερο από 5,5'') μέσω Κίνας, διότι οι διαφορές στις τιμές με τα ελληνικά καταστήματα είναι χαοτικές (200-220 μαξιμουμ, εναντι 300-330).

Θα ήθελα λοιπόν να μου απαντήσετε τα εξής:
      1) Είναι η καλύτερη επιλογή το συγκεκριμένο μοντέλο από τα παραπάνω; Υπάρχει κάτι καλύτερο που θα μου προτείνατε σε αυτά τα λεφτά;
      2) Να το παραγγείλω τώρα προτού φύγω, δίνοντας τη διεύθυνση του σπιτιού στο οποίο θα μένω στο Βέλγιο (ξέρω ότι με Normal Airmail Post για να αποφύγω το τελωνείο, η παραγγελία θα κάνει 25-30 μέρες να έρθει), ή να περιμένω να φτάσω Βέλγιο και να το παραγγείλω από εκεί, ώστε να είμαι απολύτως σίγουρος ότι δεν θα γίνει μπέρδεμα με τη διεύθυνση κλπ; Ή να πάω σε άλλο κινητό, αγορασμένο από Ελλάδα (στις ίδιες τιμές, αλλά λόγικά με χειρότερες προδιαγραφές), ώστε να έχω ένα smartphone με το που φτάσω στο Βέλγιο;
      3) Με τι ROM να το πάρω; Νομιζω Official (αγγλικά έτσι; όχι ελληνικά), ώστε να έχω Google Play, Play Store κλπ, αλλά δεν είμαι και 100% σίγουρος.
      4) Κάπου εδώ διάβασα ότι πρέπει να ζητήσω να έρθει με ξεκλείδωτο bootloader. Παρακαλώ, τα φώτα σας!
      5) Σε ό,τι αφορά το 3G/4G κάποιος έλεγε ότι θέλουμε την FDD έκδοση για να δουλεύει στην Ελλάδα ή ξεκλείδωτα ΤDD. Τι σημαίνει αυτό;
      6) Η πληρωμή μέσω PayPal; Γιατί κάπου είδα ότι παίρνει προμήθεια 10€ και θα ήθελα να τα αποφύγω, αν υπάρχει τρόπος.

Συγγνώμη για την έκταση του μηνύματος. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ: Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα που δημιούργησα αυτό το θέμα εδώ. Νομίζω είναι σχετικό με τα υπόλοιπα μηνύματα αυτού του thread.

Υ.Γ 2: Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με προδιαγραφές κινητών, παραγγελίες κλπ ευπρόσδεκτη. Σκεφτείτε ότι έχετε απέναντί σας έναν εντελώς αρχάριο, ο οποίος θέλει για πρώτη φορά να πάρει smartphone, αλλά και να παραγγείλει κινητό από Κίνα.
    • Αγορά κινητού μέσω Κίνας - Xiaomi Mi5

Καλημέρα και καλές σπουδές. Προσωπική άποψη να μην μπλέξεις με αγορά από Κίνα μια που πρόκειται για το πρώτο σου smartphone και θα βρίσκεσαι και σε ξένη χώρα. Το p9 lite είναι προφανώς πιο αδύναμο σαν συσκευή αλλά δεν παύει να είναι όμορφη και αρκετά καλή επιλογή.
      Παρτο από εδώ να το ευχαριστηθεις και να έχεις και την υποστήριξη της Huawei που έχει πραγματική παρουσία στην Ευρώπη.
      Ομοίως μπορείς να δεις και κάνα LG, Samsung κτλ ώστε όπου και να βρεθείς να έχεις service.

Sent from my MI 5 using Tapatalk
    • Το P9 Lite δεν με καλύπτει. Γενικά, ψάχνω για κινητό με 3/32 τουλάχιστον, με καλή αυτονομία μπαταρίας (να βγάζει μια μέρα με μέτρια χρήση) και προτιμώ οθόνη 5'' περίπου απ' ό,τι 5,5''. Το Mi5 με καλύπτει απόλυτα, οπότε σκεφτόμουν να περιμένω να πάω Βέλγιο και να το παραγγείλω από εκεί (ή να αγοράσω την ίδια ή κάποια άλλη συσκευή από κάποιο τοπικό κατάστημα εκεί). Για να πάρω κάτι από Ελλάδα τώρα, θα πρέπει να κάνω την καρδιά μου πέτρα και να συμβιβαστώ με κάτι που δεν θα αγαπάω. Και δεν θέλω να έχω ένα κινητό, που δεν θα το ευχαριστιέμαι.

Οπότε λέω να το παραγγείλω μόλις πάω στο Βέλγιο, κι ας φάω το κεφάλι μου! :p
      Υπάρχει επιλογή για ROM, με την οποία θα έχω εξ αρχής Google Play/Play Store και θα παίρνει αναβαθμίσεις, χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα εγώ (φλασαρίσματα κλπ); Κι ας είναι αγγλικό το μενού, δεν με ενδιαφέρει. Αρκεί να μη χρειαστεί να μπω σε διαδικασία να αλλάζω ROM κλπ.
    • Διαφήμιση
    • Ψάχνεις για κατάστημα που να το δίνει με Official Global Rom with OTA updates (το γράφουν στην περιγραφή τους) και θα είναι έτοιμο για χρήση :)
    • Γενικά, ψάχνω για κινητό με 3/32 τουλάχιστον, καλή αυτονομία μπαταρίας (να βγάζει μια μέρα με μέτρια χρήση) και μια καλή κάμερα (καταλαβαίνω ότι σε χαμηλό φωτισμό δεν μπορώ να περιμένω κάτι υποερβολικό στα λεφτά αυτά), Και προτιμώ οθόνη 5'' περίπου απ' ό,τι 5,5''. Το Mi5 με καλύπτει απόλυτα, οπότε σκεφτόμουν να περιμένω να πάω Βέλγιο και να το παραγγείλω από εκεί (ή να αγοράσω την ίδια ή κάποια άλλη συσκευή από κάποιο τοπικό κατάστημα εκεί).

Για να πάρω κάτι από Ελλάδα τώρα, θα πρέπει να κάνω την καρδιά μου πέτρα και να συμβιβαστώ με κάτι που δεν θα αγαπάω. Και δεν θέλω να έχω ένα κινητό, που δεν θα το ευχαριστιέμαι.
      Πάντως, όντως τα επόμενα σε προτίμησή μου κινητά είναι το Note 3 Pro (3/32, 209€) και Νote 4 (3/32, 204€) και λόγω του ότι είναι στην ίδια τιμή, δεν ξέρω ποιο να διαλέξω.

Προς το παρόν, λέω να παραγγείλω το Mi5 μόλις πάω στο Βέλγιο, κι ας φάω το κεφάλι μου! :P
      Υπάρχει επιλογή για ROM, με την οποία θα έχω εξ αρχής Google Play/Play Store και θα παίρνει αναβαθμίσεις, χωρίς να χρειαστεί να κάνω τίποτα εγώ (φλασαρίσματα κλπ); Κι ας είναι αγγλικό το μενού, δεν με ενδιαφέρει. Αρκεί να μη χρειαστεί να μπω σε διαδικασία να αλλάζω ROM κλπ.
    • Διαφήμιση
    • Είσαι τυχερός στο παζάρι της κοινότητας πουλάει ένα παλικάρι mi5 καινούργιο στο κουτί του

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Xiaomi Mi5 64gb Prime
      Xiaomi Redmi Note 4 Pro
    • Mi5 Προσφορά - Light in the Box ΒΟΗΘΕΙΑ!

Καλησπέρα παιδιά,

μπορεί κάποιος να με βοηθήσει εδώ; Έχω βρει το Mi5 στο Light in The Box στα 235€ (αν κατάλαβα καλά είναι προσφορά, η οποία λήγει σε 5 μέρες), όσο περίπου δηλαδή θα το παρήγγελνα από Κίνα, με τη διαφορά ότι η αποστολή λέει ότι θα γίνει σε 5-10 μέρες αντί για 30.

Μπορεί κάποιος να μου πει:
      1) Πρόκειται για κάποια ευρωπαϊκή αποθήκη; Και αν ναι, σε ποια χώρα;
      2) Είναι με την official Global ROM?
      3) Τι λογισμικό έχει; Εννοώ, είναι η τελευταία έκδοση του Miui;
      4) Υπάρχει εγγύηση;

Xiaomi Mi5 5.1 " Android 5.1 4G Smartphone (Διπλή SIM Quad Core 16MP 3GB + 32 GB Μαύρο Χρυσό Λευκό) 4815370 2017 – €235.18

NasDriver: Non affiliate link removed. FORUM RULES
    • Μπορείς να στείλεις λινκ; Γιατί εγώ το μόνο κινητού "κουτιού" που βλέπω στο παζάρι είναι ένα Note 4. Επίσης, μπορώ να γράψω στο παζάρι, ζητώντας συγκεκριμένο μοντέλο κινητού; Αν ναι, πώς; Γιατί ψάχνω αλλά δεν...

=============== Ιαν 26th 2017, 4:13am ===============
      Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει εδώ; Έχω βρει το Mi5 στο Light in The Box στα 235€ (αν κατάλαβα καλά είναι προσφορά, η οποία λήγει σε 5 μέρες), όσο περίπου δηλαδή θα το παρήγγελνα από Κίνα, με τη διαφορά ότι η αποστολή λέει ότι θα γίνει σε 5-10 μέρες αντί για 30.

4) Υπάρχει εγγύηση;

Xiaomi Mi5 5.1 " Android 5.1 4G Smartphone (Διπλή SIM Quad Core 16MP 3GB + 32 GB Μαύρο Χρυσό Λευκό) 4815370 2017 – €235.18

• Αυτό εδώ με καλύπτει; Θέλω λίγη βοήθεια.

Έχω βρει το Mi5 στο Light in The Box στα 235€ (αν κατάλαβα καλά είναι προσφορά, η οποία λήγει σε 5 μέρες), όσο περίπου δηλαδή θα το παρήγγελνα από Κίνα, με τη διαφορά ότι η αποστολή λέει ότι θα γίνει σε 5-10 μέρες αντί για 30.

4) Υπάρχει εγγύηση;

• Διαφήμιση
    • Από ότι φαίνεται από Κίνα θα έρθει άσε καλύτερα και πάρε το από μαγαζί που γνωρίζουμε πως έχει αποθήκη σε ευρώπη ή χρησιμοποιεί τριγωνική αποστολή, μην μπλέξεις, τα 20€ δεν αξίζουν την ταλαιπωρία.