εντάξει απο ότι είδα έπιασες εναν άγγελο
Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών
- Tips&Tricks
- Σε εξέλιξη
- Application
- RedMi Note 3 Pro
- MIUI
-
-
-
-
Ο/H lorenzo81 έγραψε:
-
Όσο πιο ευρυγώνιος (ανοιχτή γωνία λήψης) είναι ο φακός, τόσο μεγαλύτερη παραμόρφωση έχει στις γραμμές ή οποία μεγαλώνει όσο πιο "άκρη" του κάδρου πάμε.
Με απογείωση του φαινομένου στους fish-eye φακούς.
Σε συνηθισμένες λήψεις μπορεί αυτό να μην γίνεται έντονα αντιληπτό, αλλά στα κτήρια που οι γραμμές είναι ξεκάθαρα κάθετες, φαίνεται έντονα.
Αυτός είναι ο λόγος που οι επαγγελματίες φωτογράφοι, με αντικείμενο την αρχιτεκτονική, χρησιμοποιούν τους λεγόμενους perspective control φακούς.
Στη φωτογραφική πιάτσα οι συγκεκριμένοι φακοί λέγονται tilt and shift. -
Γι αυτό και εγώ που είμαι ''φέτες'' δεν βγαίνω ποτέ σε φωτό, αυτό ακριβώς φοβάμαι, το ότι δηλ θα με ''στρογγυλέψει''
-
Ο/H vrs5 έγραψε:
Μια απορία από έναν άσχετο με το άθλημα ωρέ παίδες, τα κτίρια στις φώτο γιατί γέρνουν;
Στραβομάρα...μάλλον λόγο χαρακτηριστικών του φακού.
LENS DISTORTION
Υ.Γ Ξαναγράφω εδώ την απάντηση γιατί η άλλη γράφτηκε κατά λάθος στην original τρούπα. Πρωί πρωί ήταν...μήν βαράτε ντε...Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Δεν είναι τυχαίο που στο portrait mode χρησιμοποιούν τον τηλεφακό των κινητών. Κανονικά τα πρόσωπα τα βγάζεις με μεγαλύτερο focal (ζουμ) αλλιώς γινονται στενόμακρα.
Πάμε τώρα και σε μια ακόμα διαφορά της developers από stable στο Mi Note 3. Πέραν ότι σε χαμηλό φωτισμό διατηρεί καλύτερα τα χρώματα, πλέον τελικιάζει και υψηλότερα το iso.
Αυτό φαίνεται και στην παρακάτω σύγκριση όπου κατάφερε να την βγάλει πιο φωτεινή. Η πρώτη ειναι από stable και η δευτερη developers. Μόνο λιγο παραπάνω sharpening βλέπω στη stable.
STABLE_20180120_024147_HHT by Andreas L., on Flickr
DEV_20180124_034200_HHT by Andreas L., on Flickr
-
IMG_20180123_181215 by bill linuxilakis, on Flickr
hdr + νε την γνωστη 1.7 beta arnova που παίζει το autofocus.
IMG_20180123_182111 by bill linuxilakis, on Flickr
-
@Antretng
Αντρέα νομίζω έβαλες πολύ δύσκολη σκηνή. Πιστεύω ότι η αποτυχία ή επιτυχία μία τέτοια φωτογραφίας δεν είναι αντιπροσωπευτική.
Παρ'όλα αυτά να πώ ότι δεν μου αρέσει καμία. Η stable έχει κρατήσει τα φώτα χαμηλά αλλά σκοτείνιασε όλο το σύμπαν, ενώ η dev έδωσε παραπάνω φώς και κατέκαψε το σύμπαν (εκείνο το έρμο το μπαλκόνι...λές και έκρηξη γίνεται!).
Η dev δηλαδή είναι η stable με περισσότερο φώς, παντού όμως (το λέει και το ISO).
Δεν μ'αρέσει καμία, αλλά η συνθήκες είναι deep σκοτεινές.
Είμαι πολύ περίεργος να δώ τί θα έκαμνε το μαμά Mi5s εκεί. Τα ίδια σκ@τ@ θα έκαμνε πιστεύω.
@linuxilakis
Βασίλη δεν μπορώ να πώ ότι είναι κακές. Μου αρέσουν γενικά. Αλλά συνεχίζω να βλέπω πολύ S7 μέσα τους...Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Χρηστο η stable δεν φωτισε γιατι δεν μπορουσε να φωτισει. Δεν ηταν θεμα φωτομετρησης. Κοίτα λίγο το iso. Έχει τελικιασει
Επιπλεον η dev εχει χρώματα ενώ η stable μαυρίλα (και να την φωτισεις δεν προκειται να τα επαναφέρεις).
Το μόνο που την κάνει πιο ελκυστική την stable είναι το παραπανω sharpening.
Γενικα ο σκοπος δεν ηταν να αναδειξω αλλά να δειξω.Η διαφορα ειναι εμφανώς υπερ της dev και πλεον εχεις περισσότερες δυνατότητες.
Έβγαλα φωτογραφίες τη παρέα μου σε ένα μπαρ που είχαμε πάει λόγω γεννεθλίων φίλου που δεν πιστευα ότι θα μπορούσα να βγάλω.
Ακόμα και στο video την παλεύει σε σκοτεινότερες συνθηκες (μην ξεχνάμε ότι λόγω 1/33 shutter speed είναι πολύ εύκολο να βγει σκοτεινό).
=============== Ιαν 24th 2018, 12:41pm ===============
Δες και αυτές Χρηστο για να καταλάβεις τι εννοώ (τις ειχα ξαναβάλει πριν λιγες μέρες).
Πρώτα η stable
Stable_HHT by Andreas L., on Flickr
Dev_HHT by Andreas L., on Flickr
-
Αυτό μάλιστα! Φυσιολογικές συνθήκες!
Καλά...εδώ κάνει μπάμ η dev. Όχι μόνο για το φώς...αλλά για όλα (θόρυβος, contrast, χρώματα )Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0