Ο/H Retro έγραψε:
Προς θεού δεν γίνεσαι κουραστικός. Εφόσον με τα μάτια σου βλέπεις το αντίθετο καλά κάνεις και μου το λες.
Με τι αισθητήρα είναι το Redmi Note 4X που έχεις; ο omnivision είναι χάλια από τι μου έχει πει.
Αυτός έχει Samsung αισθητήρα.
Πάντως στην φωτογραφία που έχεις βλέπω πάρα πολύ θόρυβο, που δεν βλέπω στις φωτογραφίες που μου στέλνει. Θα του στείλω μήνυμα να μου στείλει πάλι, γιατί δεν έχω κρατήσει κάποια.
Αυτός τραβάει μόνο manual βέβαια, οπότε ρίχνει το iso κάτω από 400 για να τραβήξει. Στο 1444 που είναι αυτή, έχει όντως πολύ θόρυβο, και μάλιστα έχει και ασπράκια μέσα στο μαύρο που σημαίνει ότι κάτι πάει πολύ λάθος.
Samsung είχα. Πρόσεξε, τα δικά μου συγκριτικά συνήθως ξεφτιλίζουν τα κινητά. Με το iso να τελικιάζει αρκετά, πάντα auto με μεγάλες αποστάσεις και με έντονα σκοτεινά σημεία.
Ξέρεις πόσο εύκολα μπορώ να σε "ξεγελάσω" ότι ενα κινητό έχει καλή κάμερα; Να τραβήξω και καλά νυχτερινή αλλά να είναι τόσο δυνατός ο φωτισμός που να μου ρίξει το iso σε 800; Αλλά ακόμα και υψηλο iso να φτάσω, είναι αλλο να τραβήξω ενα ομοιομορφα φωτισμένο κάδρο χωρις σκιές σε κοντινή απόσταση και άλλο ένα κάδρο με έντονες αντιθέσεις στο φωτισμό (βαθιές σκιές και φωτεινές πηγές) και μακρινη απόσταση.
Όσον αφορά το manual με αργή έκθεση αλλάζει η ιστορία... για να είναι δίκαιο το συγκριτικό πρέπει να τραβήξεις manual και στα 2. Αλλά ακόμα και εκεί υπερέχει το Mi note 3, όχι μόνο λόγο του αισθητήρα και φακού αλλά επειδή επιτρέπει 32 δευτερόλεπτα έκθεση ενώ το note 4x μόλις 0.6
Υ.Γ. Iso απο συσκευή σε συσκευή διαφέρει (και δεν μιλάω μόνο για τη διαφορά του φακού). Εκει που στο Note 4x θέλω iso 3200 (stock), με το mi note 3 θέλω iso μικρότερο από 2000 (stock). Οπότε εσύ μπορεί να τραβάς γενικά πιο σκοτεινές λήψεις αλλά μετά βλέποντας το iso να νομίζεις ότι ήταν παρόμοιες συνθήκες.