Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI
    • Με τον αλγόριθμο jpeg έχω ασχοληθεί σε βάθος και προγραμματιστικά και υλοποίηση δικιά μου για πτυχιακή κτλ. Ο αλγόριθμος jpeg χωριζει την εικόνα σε blocks και τα αναλύει σε συχνοτητες. Όσο πιο μικρες συχνοτητες (μείωση λεπτομέρειας) φέρνει μείωση μεγέθους. 100%
    • Και τι με αυτό; Η συμπίεση δεν ειναι ο μόνος παράγοντας στην εξίσωση της λεπτομέριας. Για να χάσεις λεπτομέρια πρέπει πρώτα να έχεις λεπτομέρια ;)

Και ξαναλέω, από κάποιο σημείο και πάνω δεν θα δεις διαφορά. Μιλάμε για ανθρώπινο μάτι.
      Αν εσύ βλέπεις διαφορά μεταξύ αρχείων των 20 mb σε αρχείο των 5-6 mb τότε πάσο. (ανάλυση 12mpixels)

Αυτό που σου είπα το κοίταξες; Κάθε άλλο παρά λιγότερη λεπτομέρια έχει.
    • Μιλάμε για αρχείο 4.5 με 2.5 στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αλλά μάλλον μπερδεύεις δύο διαφορετικά πράγματα. Άλλο η διαφορά στο μέγεθος γιατί χαμήλωσες το επιπεδο ποιότητας jpeg και άλλο να έχεις αφήσει την ίδια ποιότητα όπως στην προκειμένη περίπτωση, και να έχεις τόση διαφορά στο μέγεθος.
      Τέλος πάντων, μόλις ξαναπάω στον pc θα σου πω αν η λεπτομέρεια είναι ψευδαίσθηση ή όχι.
    • Διαφήμιση
    • Ρε αδερφέ σου λεω (και σου δειχνω) οτι το τελικό αποτέλεσμα δεν χανει σε λεπτομέρια και συ μου λες για συμπιέσεις και διπλωματικές.

Δες πρώτα αυτό που σου λεω. Για αυτό σε ρωτησα που κολλαει το μέγεθος όταν εγώ σου μιλάω για την ιδια την τελική λεπτομέρια.
      Την κάμερα την έχω δουλέψει αρκετά. Από iso 2000 και πάνω το hht τα παέι μονο καλύτερα. ;)
    • Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Το αρχείο hht δεν χρειάζεται να είναι μεγάλο για να αποθηκεύσει πολλά δεδομένα διότι το επιτυγχάνει παίρνοντας πολλές σκηνές. Η σύνθεση που κάνει ενσωματώνει τον όγκο της πληροφορίας διαφορετικά. Άρα η απλή αναγκαστικά θα δίνει μεγαλύτερο αρχείο. Ποια είναι πιο καλή στο μάτι την νύχτα και όσο ανεβαίνει το iso φαίνεται ξεκάθαρα. Άρα το software κάνει την σύνθεση κ μετά την συμπίεση. Ενώ στην απλή έχουμε πληροφορία και έπειτα συμπίεση. Ενώ στην άλλη πληροφορία σύνθεση συμπίεση. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Άρα άσχετη η λεπτομέρεια με τον όγκο του αρχείου στο hht. Δλδ δεν είναι μέτρο σύγκρισης για μένα, διότι παρεμβάλλεται η σύνθεση ...ένας άλλος αλγόριθμος. Σε ένα ζυμάρι έχεις ίδια κιλά αλεύρι. Είναι άλλο να το βάλεις κατευθείαν στο φούρνο και άλλο να το αφήσεις να φουσκώσει. Πιο βαρύ το ένα πιο ελαφρύ το άλλο αλλά το αρχικό βάρος ήταν ίδιο. Φυσικά δεν χρειάζεται να πω πιο είναι πιο εύγευστο. Αυτα

Sent from my MIX 2 using Tapatalk
    • Φιλε μου όπως σου είπα (antretng), το μέγεθος θα μειωθεί για 3 λόγους, εφόσον κρατάμε το ίδιο επίπεδο συμπίεσης. Είτε γιατί μειώθηκε η λεπτομέρεια, είτε γιατί μειώθηκε ο θόρυβος, είτε γιατί μειώθηκαν και τα 2. Αλλιώς θα έβγαινε περίπου ίδιος μέγεθος, αφού κρατάμε την ίδια ποιότητα συμπίεσης. Δεν γίνεται αλλιώς πώς να το κάνουμε τώρα; Οπότε εσύ λες ότι η μείωση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην μείωση του θορύβου και εγώ σου λέω ότι οφείλεται και στην μείωση του θορύβου και της λεπτομέρειας. Τόσο απλά. Από εκεί πέρα μένει να δω πιο από τα 2 ισχύει.
    • Αδερφέ απλά όταν τις δεις ξαναμιλαμε. :)

Η διαφορά είναι ότι εγώ σου δείχνω ότι δεν υστερεί σε λεπτομέρια ενώ εσύ λες ότι δεν έχει λεπτομέρια λόγω... mbyte. Και στη τελική δεν αμφισβητεί κάποιος ότι η συμπίεση κάνει κακό αλλά το αν αυτό το "κακό" είναι αρκετό για να δούμε την διαφορά που λες.

Μην ξεχνάς ότι τις βλέπουμε μέσα από flickr που έχει ακόμα χαμηλότερη ποιότητα.
    • Διαφήμιση
    • Ωχ ρε συ δεν κατάλαβες τίποτα. Δεν υπάρχει επιπλέον συμπιεση. Δεν άλλαξα την ποιότητα συμπίεσης για να προσπαθήσει να την συμπιέσει περισσότερο. Η εικόνα πιάνει λιγότερο γιατί έχει λιγότερη πληροφορία (είτε λιγότερο θόρυβο, είτε λιγότερη λεπτομέρεια, είτε και τα 2) όχχι χειρότερη συμπίεση.
    • Εγω δεν κατάλαβα; :P

Μην το κουράζουμε. Τις βλέπεις και μας λες. Όπως λες και μόνος σου τα mbyte δεν είναι μόνο λεπτομέρια. Μπορεί να είναι διαφορά σε χρώματα, θόρυβο κλπ. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω τους λόγους που διαφέρουν σε mbyte (άλλωστε δεν είναι ο τομέας μου) :) Απλα σχολιάζω το ίδιο το τελικό αποτέλεσμα. Το hht δεν χάνει σε λεπτομέρια και τη νύχτα δεν εχεις κανένα λόγο να το απενεργοποιήσεις.

Μην ξεχνάς ότι στο flickr δεν βλεπουμε πλήρη ανάλυση. :)
    • Αν πας να κατεβάσεις την εικόνας, επιλέγεις το original μέγεθος. Εγώ που έχω τις εικόνες βλέπω ότι της κατεβάζει ακριβώς ίδιες.

Λοιπόν,
      stock hht vs stock, καμία διαφορά στην λεπτομέρεια δεν διακρίνω, μόνο περισσότερο θόρυβο στην stock. Η μόνη διαφορά στο μέγεθος προέρχεται από την απώλεια θορύβου και όχι λεπτομέρειας.
      stock hht vs hdr+, slow shutter, minimal noise removal. Τεράστια διαφορά στην λεπτομέρεια. Το texture πάνω στην κουρτίνα, η ώρα πάνω στο τηλ., το καλαθάκι δίπλα κτλ. Δεν καταλαβαίνω γιατί λες δεν αξίζει σε αυτές τις συνθήκες. Κάνε download original από flickr για να συγκρίνεις.
      stock hht vs hdr+. To ίδιο με το slow shutter απλά με περισσότερο θόρυβο.

Για μένα η google camera αξίζει και παραξίζει σε αυτές τις συνθήκες. Εκτός και αν θέλω να τραβήξω κάτι κινούμενο. Και πάλι ίσως προτιμήσω hdr+ χωρίς slow shutter.
    • Η ώρα στο τηλέφωνο είναι θέμα dynamic range περισσότερο παρά λεπτομέριας (εκεί οποιαδήποτε hdr βοηθάει). Στη κουρτίνα όντως έχει περισσότερη λεπτομέρια το hdr+.
      Το καλαθάκι δεν χρειάζεται να το κοιτάξω καν, ειναι σε σκιά και εκεί όντως το hdr+ βοηθάει αρκετά. (αν και λογω sharpening η ψαλίδα ειναι λιγο μικρότερη στη πραγματικότητα)

Κοίτα εγώ κόλαγα περισσότερο με το HHT που έλεγες οτι αφαιρεί λεπτομέρια. Όπως είδες ΔΕΝ αφαιρει λεπτομέρια.
      Σε κάποια σημεία μάλιστα έχει και περισσότερη (πχ BOSCH, μαγνητάκι, χαλάκι κλπ). Το βλέπεις οτι τελικά μπέρδευες το θόρυβο με λεπτομέρια; :) Για να μην μιλήσουμε για τα χρώματα.

Όσον αφορά το HDR+, προσωπικά (για το τροπο που δουλεύω) δεν θα μπαινα στο κόπο. Δεν θεωρώ οτι αυτή η διαφορά αξίζει την τόση αναμονή ή να πρέπει να αποφασίζω το αν βάζω slow shutter (με ρισκο να βγει κουνημμενη αν ριξει πολύ ταχύτητα) ή την κανονική που κερδίζει λεπτομέρια μόνο στις σκιές. Σε πιο σκοτάδι όμως ναι, θα την άνοιγα την gcam.

Σκέψου... πόση ώρα πάλεψες με hht και πόση ώρα με το hdr+ (δεν μιλάω καν για αργό shutter). Αυτή η διαφορά άξιζε τόση αναμονή/προσπάθεια; Προσωπικα για μένα όχι δεν αξίζει. Και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την διαφορά που περιέγραφες πριν να βάλεις την gcam λέγοντας ότι έχει μάπα λογισμικό η xiaomi... Καθόμαστε και ψάχνουμε με το φακό τις διαφορές. Αν είχαν ίδιο sharpening παίζει να μην εμπαινες στη διαδικασία να το συζητήσεις. :)
    • Διαφήμιση
    • Το hht κρατάει μικρότερη λεπτομέρεια με βάση την google camera αλλά όχι από την stock.
      Δεν πάλεψα καθόλου για να τις βγάλω. Όλες μου βγήκαν με την μία. Ξαναέβγαλα μόνο για να πετύχω περίπου το ίδιο κάδρο. Και αν δεν βάλεις και slow shutter νομίζω δεν έχεις πρόβλημα.
      Αλλά αυτό εδώ δεν το λέω μικρή διαφορά.

Και είναι και άλλες πολλές λεπτομέρειες. Αν κάνεις γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των 2 φώτο, θα δεις ότι ΞΕΘΟΛΩΝΕΙ ολόκληρη. Δηλαδη η συνολική εικόνα από κάθε μικρολεπτομέρεια που εσύ νομίζεις ότι πρέπει να κάνεις zoom, δημιουργεί στο μάτι μια πιο ευκρινής και όμορφη εικόνα. Απλά κάνε το. Δοκίμασε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των 2 εικόνων και θαύμασε την τεράστια διαφορά που δημιουργείτε στο μάτι.
      Πάντως αυτό που έκανε την ζημιά τελικά στις αρχικές φώτο που έβγαλα στο κινητό, δεν είναι το hht αλλά το auto-enchance low light photos. Αυτό σου πηδάει τις φωτογραφίες κανονικά. Και είναι default ανοικτό. Και ναι εκείνο ήταν σκουπίδι (το οποίο το λέω πάντα με δόση υπερβολής όπως ξεκαθάρισα και από την αρχή). Αλλά και τώρα όσο το κοιτάω τόσο θεωρώ την gcam πιο απαραίτητη.
      Δοκίμασε λοιπόν την γρήγορη εναλλαγή μεταξύ stockhht και gcam low shutter.

ΥΓ. Ελπίζω να τις έκανες και download σε original ποιότητα όπως σου είπα.