Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών
- Tips&Tricks
- Σε εξέλιξη
- Application
- RedMi Note 3 Pro
- MIUI
-
-
Ο/H Antretng έγραψε:
Οταν εγώ υπερασπιζομουν την κάμερα του op5 και 5t με βγάζαν γραφικό...
.... ή αυτοί που έχουν ποστάρει 100 ημερήσιες bokeh photo's για να μας δείξουν την διαχείριση θορύβου; Μπούχαχαχαχα!!!!
Διασκέδαση...τους είχα block αλλά τους ξε-blockαρα γιατί τέτοια ανέκδοτα πρέπει να τα πληρώσεις για να τα διαβάσεις!!!
Χεχε....
from my Mi5sΗ Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Να τονίσω και κάτι το οποίο το έχει αναφέρει πολλές φορές ο Αντρέας και δεν ξέρω εάν του δίνετε την πρέπουσα σημασία.
Οι βραδινές φωτογραφίες που βάζω εδώ με το pRixel είναι από μια έκδοση HDR+ (3.2 maxparam) ή οποια είναι τροποποιημένη σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με την βασική έκδοση. Τραβάει πολύ περισσότερα καρέ με αποτέλεσμα να είναι αργή αλλά να έχει πολύ δυνατό αποτέλεσμα. Συν ότι η συγκεκριμένη έκδοση φτιάχτηκε πάνω σε Mi5s με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει!
Μην μπερδεύουμε λοιπόν τις δικές μου φώτο με αυτές που βγάζει η πραγματική HDR+. Αυτό προσπαθεί να τονίσει ο Αντρέας και έχει απόλυτο δίκιο. Εάν χρησιμοποιείς HDR+ γρήγορο τότε η διαφορά με την stock δεν είναι μεγάλη... σε μερικές συσκευές μάλιστα δεν υπάρχει καθόλου διαφορά.
Ήταν κάτι που μπέρδευα και εγώ όταν έβλεπα ας πούμε φωτογραφίες από Pixel και δεν μου πολύ άρεζαν είτε γιατί είχαν πολύ θόρυβο είτε γιατί δεν είχαν πολύ κατεβασμένα τα highlights και ανεβασμένες τις σκιές. Σε σχέση με τις δικές μου (3.2 maxparam) μπορεί να υστερούσαν αλλά ήταν γρήγορες και ήταν το πραγματικό HDR+...
Αρα: Το πραγματικό HDR+ δεν είναι αυτό που αποτυπώνεται στις δικές μου φωτογραφίες. Το πραγματικό HDR+ είναι σε πολλές περιπτώσεις πολύ κοντά στα Xiaomi και στις άλλες συσκευές. Το "πολύ κοντά" είναι σχετικό όταν μιλάμε μόνο για φωτογραφίες αλλά είναι απόλυτο εάν λάβουμε υπόψη μας την διαφορά τιμής των συσκευών. Από ένα σημείο και μετά... ή αύξηση τιμής δεν συνεπάγεται και την αναλογική αύξηση στην ποιότητα των φωτογραφιών.
Αυτά για να μην δημιουργώ λάθος εντυπώσεις. Η έκδοση που χρησιμοποιώ είναι πειραγμένη HDR+, έχει κάτσει άριστα επάνω σε ένα σύνολο που έχει τα φόντα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αντιπροσωπευτική. Έχω πει ότι μόνη της η έκδοση 3.2 maxparam δεν μπορεί να σταθεί... αλλά σε συνδιασμό με την stock κάνει το κινητό ένα πολύ δυνατό σύνολο.
Συνεπώς : Στα συγκριτικά που γίνονται μεταξύ των κινητών, για να βγάλετε σωστά συμπεράσματα, πρέπει να αποκλείσετε τις δικές που φωτογραφίες γιατί δεν είναι σημείο αναφοράς. Είναι πραγματικό - πλασματικό το αποτέλεσμα! Είναι κάτι που ισχύει ΜΟΝΟ για το συγκεκριμένο κινητό, μόνο με την maxparam και μάλιστα σε συνδυασμό με την stock.
Το Mi5s δεν είναι 950XL ούτε G5. Είναι ένα... μπασταρδάκι θα το χαρακτήριζα... που έχει πολύ δυνατό καμερό-hardware που με τι κατάλληλες προσθήκες τρίτων, εάν μάθεις να το χρησιμοποιείς... σπάει κόκκαλα.
from my Mi5sΗ Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Καλά ούτε και μπασταρδάκι το λες με τέτοια αποτελέσματα. Βλέπεις φωτογραφίες πχ από τα ακριβότερα honor9 ή xz1 και ειναι κατώτερες από το mi5s.
Για να δεις πραγματικά τεράστιες διαφορές πρέπει να πας σε επίπεδο 950xl, G5, U11 κλπ κάμερες δηλαδή που ούτως ή άλλος τα περισσότερα κινητά δεν τις φτάνουν.
Και μην ξεχνάμε ότι βλέπουμε ανεβασμένες μονο κάποιες απο τις φωτογραφίες. Αν δεν κόβει το μάτι σου δεν μπορείς να καταλάβεις αν ειναι πραγματικά καλύτερες ή όχι.
Πόσες φορές επηρεασμένος από τα σχόλια κατόχων συσκευών δεν έχεις πάρει καμεροκινητό και καταλήγεις να απογοητεύεσαι για τα λεφτά που έδωσες; -
-
OffTopicΜη μπερδεύουμε την καλή/κακή φωτογραφία, με τον καλό /κακό αισθητήρα /software. Το πρώτο είναι κυρίως θέμα δημιουργίας, γνώσης και "ματιάς", το δεύτερο είναι θέμα καλής επιλογής ή διαθέσιμων χρημάτων για την αγορά της επιλογής
-
Ο/H Antretng έγραψε:
1) Αν δεν κόβει το μάτι σου δεν μπορείς να καταλάβεις αν ειναι πραγματικά καλύτερες ή όχι.
2) Πόσες φορές επηρρεασμένος από τα σχόλια κατόχων συσκευών δεν έχεις πάρει καμεροκινητό και καταλήγεις να απογοητεύεσαι για τα λεφτά που έδωσες;
. Το δικό μου το ματάκι πάντως δεν κόβει...χάνω πππολά σημεία (σοβαρά) τα οποία τα παίρνω χαμπάρι εκ των υστέρων.
2) Φίλε...δεν ξεχνάω ότι με έπεισαν να πάρω RN3 Pro αντί για LG G4 επειδή λέει...είχαν σχεδόν ίδια κάμερα!!!!
Δεν συζητάω για το S7...το SamsAng... αυτό κι αν ήταν ξενέρα!!!!Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Οneplus 5 Auto
IMG_20180303_120502 by Guardian, on Flickr
IMG_20180303_120642 by Guardian, on Flickr
IMG_20180303_121821 by Guardian, on Flickr
IMG_20180303_122117 by Guardian, on Flickr
IMG_20180303_122219 by Guardian, on Flickr
IMG_20180303_123847 by Guardian, on Flickr
IMG_20180303_124743 by Guardian, on Flickr
IMG_20180303_125126 by Guardian, on Flickr
IMG_20180303_124345_Bokeh by Guardian, on Flickr
Life is short, so never forget to smile. After all, you're only as happy as you let yourself be -
-
Ο/H johnnyman έγραψε:
Οneplus 5 Auto
Ημερα και με νταλα ηλιο...ακομα κι ενα κινητο των 100 ευρω θα τις εβγαζε καλα.
Βγαλε καμια βραδυνη δυσκολη...να δουμε τι παιζει
=============== Μαρ 3rd 2018, 7:01pm ===============
Ο/H pavlidisc έγραψε:
Αυτοί που βγάζουν ημερήσια το κασετόφωνο του αυτοκινήτου κ
-
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0