Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI
    • Ο/H spideman3 έγραψε:

Με λιθοβολισμό κινδυνεύεις.
      Θα τον πατήσουν σα σκουλήκι.
      Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
    • Ο/H alvin1983 έγραψε:

Βρε συγκριτικά φωτογραφιών έβαλα για να δείξω ότι το κακόμοιρο το Kenzo στέκεται επάξια.
      Το Α5 Μόνο οθόνη έχει πολύ όμορφη.
      Οι τιμές ήταν ενδεικτικές όταν πρωτοβγήκαν τα κινητά.
      Ναι βρε αγόρι...δεν πήγαινε σε σένα η αγανάκτηση! Εγώ φταίω... έχω αλλεργία στα SamsAng.

from my Mi5s
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • RE: Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Ο/H spideman3 έγραψε:

Εδώ τα λες μια χαρά για πες τα κάπου αλλού? Με λιθοβολισμό κινδυνεύεις και φυσικά δεν διαφωνώ μαζί σου.

Εκείνοι δεν έχουν γιατρειά.
      Στου κουφού την πόρτα... πάρε την πόρτα και φύγε!

from my Mi5s
    • Διαφήμιση
    • Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Έχασες το γλέντι το πρωί μπήκαμε τρία worm εκεί γλέντια να δεις.

Στάλθηκε από το MI 3W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • RE: Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Ο/H spideman3 έγραψε:

Τα διάβασα το μεσημέρι (γιατί κάτι πήρε το μάτι μου στο Telegram) και πέθανα στο γέλιο!!! Αυτοί για τέτοια είναι...να τους γλεντάς κάθε μέρα! Μετά αρχίζουν τα Νίκο μου τα Γιάννη μου τα Μάριε μου τα έτσι μου τα αλλιώς μου και σαν κυρά Κατίνες μιλάνε μεταξύ τους και με τους mod για να γρινιάξουν επειδή σκίστηκε το καλσόν τους. Πφφφφ.
      Τέλος εγώ από εκεί. Δεν τους αντέχω άλλο.

Στα δικά μας. Τα Redmi για την τιμή τους έχουν εκπληκτική κάμερα. Το RN4 3/32 έχει 120 ευρά ρε παιδιά... μην ζητάμε παράλογα πράγματα. Το A5 2017 έχει ένα κατοστάρικο παραπάνω νομίζω και δεν έχει διαφορά μεγάλη στην κάμερα. Στο video δεν ξέρω τι κάνει... ε... εκεί λογικά θα τα πηγαίνει πολύ καλύτερα (για fps και ήχο μιλάω).

from my Mi5s
    • OffTopic
      Sorry για το offtopic, αλλά ήταν ωραία φάση

Display Spoiler
      Στου κουφού την Βρόντα όσο θέλεις Πόρτα!!!

Ο/H spideman3 έγραψε:

Ωραία φάση. Μέχρι κι ο Μήτσος "τσίμπησε" και έγραψε μετά από χρόνιααααααααααα!!! :thumbsup:
      Πάντως πάθανε λίγο κοκομπλόκο που γράψαμε ότι με 550€ μπορεί να πάρει δύο mi5s και να περισσέψουν και για σοκολάτες.
      Εγώ έβαλα στην υπογραφή μου συσκευή HTC HD2 :mrgreen:
      Ὦ ξεῖν᾿, ἀγγέλλειν πατράσι ὅτι τῇδε κοιμόμεθα τοῖς κείνων χρήμασι τρεφόμενοι.
    • Ο/H spideman3 έγραψε:

Το παρατηρησα κι εγω...απο τη στιγμη που μπηκατε και μετα Εκκλησια εγινε απεναντι
    • Διαφήμιση
    • Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Είμαστε διεθνή συμμορία και προτρέχει η φήμη μας "σκουλήκια".

• @alvin1983 Κάθε αισθητήρας/φακός έχει τα φυσικά του όρια. Εαν μιλάμε για συσκευές που τα εκμεταλλεύονται με software, μπορεί πολλές φορές να μην το κάνουν αποτελεσματικά ή να μην χρησιμοποιούν όλες τις δυνατότητες και κάποιο άλλο πρόγραμμα να το κάνει καλύτερα. Ακόμη και έτσι όμως, κάποια στιγμή φτάνουμε στα φυσικά όρια/προδιαγραφές. Αυτά είναι τα κακά νέα (για όλες τις συσκευές, μηχανήματα)

Στη συγκεκριμένη περίπτωση (συνδιασμός κινητού/rom/εφαρμογής) στις πολύ δύσκολες βραδινές συνθήκες, ο χρόνος που σου δίνει για τη λήψη δεν είναι αρκετός ώστε να μπορέσει να ρίξει τα iso σε μια τιμή που να μην γεμίζει κόκο τη φωτογραφία. Βάλε στην εξίσωση ότι χρησιμοποιεί το πιο ανοιχτό διάφραγμα που μπορεί ο φακός, άρα το βάθος πεδίου/καθαρά εστιασμένη εικόνα, δεν είναι το καλύτερο, ο χρόνος έκθεσης είναι "μεγάλος" άρα εύκολο να κουνηθεί η φωτογραφία, με συνέπεια το αποτέλεσμα να μην εντυπωσιάζει. Σαφέστατα όμως είναι καλύτερο από το default.

Τα "καλά" νέα στη δική μας περίπτωση κινητού, είναι ότι βελτιώνεται κι άλλο. Οι hdr+ κάμερες έχουν περισσότερες δυνατότητες και υπάρχουν πολλές που μπορείς να δοκιμάσεις, οι οποίες απευθύνονται σε android 7. O χρόνος έκθεσης/η ταχύτητα που μένει ανοιχτός ο φακός , στις δικές σου φωτογραφίες, φαίνεται ότι έχει "ταβάνι" στο 1/20. Στο android 7 μου κατεβαίνει -με συγκεκριμένες εφαρμογές- στο 1/2. (Δεν θα αναφερθώ στο τεχνικό κομμάτι της φωτογραφίας για πρόληψη κουνήματος, υπάρχουν τρόποι να λυθεί και είναι θέμα ΟΛΩΝ των συσκευών) Αυτό επιτρέπει στα iso να κατέβουν πολύ (σε παρόμοιες φωτογραφίες με τις δικές σου πέφτω ανάμεσα στο 100-200) με αποτέλεσμα να είναι η εικόνα πιο smooth. :D

Από κει και πέρα, λίγες γνώσεις φωτογραφίας και μπορείς να έχεις ωραιότατες νυχτερινές φωτό με το kenzo. πχ. Για μας το να συμπεριλάβεις στη φωτογραφία φυλλώματα (σε αυτές τις συνθήκες) είναι έξτρα μείον. Ένα κτήριο με σαφείς γραμμές θα δείξει εντελώς διαφορετικά, στις ίδιες φωτιστικές συνθήκες. Μεγάλο κομμάτι ουρανού που "αγωνίζεται" το hdr+ να το φωτίσει, το κάνει "μπλέ" και με "θόρυβο". Αν κάνεις tap to focus σε ένα σχετικά φωτεινό κομμάτι στη φωτογραφία, θα σκοτεινιάσει τον ουρανό και θα δώσει πιο "σωστό" μαύρο, κάτι που είναι επιθυμητό, γιατί αν ήθελες μπλε, θα φωτογράφιζες το μεσημέρι και όχι τη νύχτα :P

Τέτοια tips (αν σε ενδιαφέρει να φωτογραφίζεις βράδυ) υπάρχουν διάφορα και πολλά μπορείς να τα ανακαλύψεις με πειραματισμό. Όρεξη να υπάρχει. Προσωπικά το να βρεθει τρόπος να κάνει μια συσκευή αυτό που δε μπορούσε με εξιτάρει περισσότερο από το να προσπαθώ να βρω διαφορά σε μια που ήδη μπορούσε. Αυτά βέβαια σε επίπεδο έρευνας και πειραματισμού.
      Αν το ζητούμενο είναι οι καλύτερες δυνατές φωτό σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθώ, η κατηγορία τιμής είναι άλλη και εκεί είναι θέμα του καθενός, αν θέλει/μπορεί να περάσει σε αυτή. :)
    • Λοιπόν το βρήκα το παιδί που σας έλεγα με το redmi note 3 pro. Θαυμάστε φωτογραφίες. Πολύ καλός.

IMG_20160606_004500_HDR | Dimitris Patsis | Flickr Δείτε το album του
    • @fog Ναι έχεις δίκιο για τον ουρανό (δε μου πήγε το μυαλό καν πόσο θα τον γέμιζε με κοκκους).
      Γενικά όλες οι φώτο είναι στο αυτόματο. Ο φακός από μόνος του ρυθμίζει Iso και τον χρόνο στο 1/20 κτλ.
      θα ασχοληθώ λίγο σήμερα με τα Manual που λένε εδώ τα παιδιά να δώ τι θα βγεί.
      Θέλει πολλές δοκιμές ακόμα για να αρχίζω να μπαίνω στο νόημα.
      Απλά είπα να αρχίζω να δείχνω και τη νεα Camera X που εγκατέστησα και τη διαφορά που έχει αυτή με τη μαμά κάμερα.
    • Διαφήμιση
    • Και πολύ καλά έκανες :D Ότι βλέπουμε και ότι ψάχνουμε, μόνο καλό μπορεί να κάνει.
      'Οπως το link που έβαλε ο Βασίλης.

πχ. Αυτή η φωτο. Με hdr+ και μόνο του να αποφασίσει, θαταν "χάλια", σαν ποιότητα εικόνας μιλάω πάντα.
      Θα προσπαθούσε να φωτίσει τα πάντα και θα χάλαγε. Ο τύπος όμως εδώ έχει κάνει spot φωτομέτρηση (μετράει τη σωστή έκθεση στο σημείο που θα επιλέξεις/ εδώ το σκάφος) "μαύρισε" ότι θάταν "θόρυβος" και όλη η εικόνα άλλαξε (στις hdr+ κάμερες είναι κάτι σαν το tap to focus, μιας και παράλληλα φωτομετράει σωστά εκεί).

Στην πρώτη ευκαιρία που θα βγω βραδινή βόλτα, θα το δοκιμάσω, μιας και η εικόνα από το -βραδινό μου- μπαλκόνι είναι πολύ σκοτεινή, ακόμη και για τη dslr μου χωρίς τρίποδο και δευτερόλεπτα έκθεσης στα χαμηλά iso.

IMG_20160606_004500_HDR by Dimitris Patsis, on Flickr