Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI
    • Τρια διαφορετικά...εντελώς...χρωματικά.

Η τρίτη είναι η πιο φυσική;
      Ὦ ξεῖν᾿, ἀγγέλλειν πατράσι ὅτι τῇδε κοιμόμεθα τοῖς κείνων χρήμασι τρεφόμενοι.
    • Μου αρέσουν τα ψυχρά χρώματα του Mix2.
      Μιχ2 και 1+ έχουν πασαλείψει το σύμπαν. Το 1+ σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό θα έλεγα.
      Το U11 έχει περισσότερο θόρυβο αλλά δεν πασάλειψε. Το προτιμώ 1000 φορές. Έκαψε όμως το χώρο κάτω από την κολόνα. Μήπως ήθελε -ev όπως έκαμνε το foxy;
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Τις βλέπω από κινητό και δεν μπορώ να πω για επίπεδο θορύβου αλλά χρωματικά, το mix 2 είναι μακράν καλύτερο /φυσικό /wb από τα 3.
    • Διαφήμιση
    • Χρωματικά μπορεί να είναι καλύτερο αλλά είναι λάθος. Αποκλείεται οι λάμπες να είναι ψυχρές. Σίγουρα κίτρινες είναι.
    • Ο/H linuxilakis έγραψε:

Να βάλουμε και ένα συγκριτικό και με το htc u11 . Πρώτα το u11 μετά το op5t και τέλος το mix2

IMAG0039 by bill linuxilakis, on Flickr

IMG_20180329_223726 by bill linuxilakis, on Flickr

IMG_20180316_224312_HHT by bill linuxilakis, on Flickr

Καλημέρα

Βασίλη αν δεν ειχε υπερεκθεση το u11 θα το προτιμούσα αλλά δυστυχώς λόγω υπερέκθεσης έκαψε όλη την κολώνα (μέχρι και το πεζοδρόμιο που φώτιζε) και σε συνδιασμό με το χαμηλό nr εμφάνισε αρκετό θόρυβο στον ουρανό. Για αυτό για την συγκεκριμένη θα τολμήσω να πω οτι προτιμάω το mix 2 αν και υποψιάζομαι οτι έχει ψυχρότερα χρώματα απο αυτό που έβλεπες.

Γενικά στα landscapes ο θόρυβος χαλάει την φωτογραφία και σε συνδιασμό με το overexposure τα έκανε πιο έντονα τα πράγματα. Πιστεύω με μια gcam θα τα πήγαινε καλύτερα. Επιπλέον αν θυμάμαι καλά το hdr ειναι προτιμότερο να το έχεις στο auto γιατι κάνει και ενα είδος αποθορυβοποίησης στο u11.

Όσον αφορά το op5t. ειναι απο τις φωτογραφίες που δεν τα πάει ασχημα (φωτισμένο θέμα με λιγότερες σκιες) αλλά αν κοιταξεις κατω δεξια μπροστα απο την είσοδο του γκαραζ αλλα και χαμηλότερα, εχει υπερβολική επεξεργασία και εχει χάσει λεπτομέρεια.
    • Ειρηνη άλλο πράγμα εννοεί ο Χρηστος.

Οι φωτισμοί εχουν διαφορετικές θερμοκρασίες αλλα παρόλα αυτά ξέρουμε οτι το ανθρωπινο μάτι διορθώνει την θερμοκρασία και βλέπει πολύ μικρότερες διαφορές απο την πραγματικότητα.
      Αν μια φωτογραφία τραβήξει με ιδιο wb όλες τις φωτογραφίες θα διαφέρει σε τεράστιο βαθμό από αυτό που βλέπει το μάτι.

Το "σωστό" wb προσπαθεί να φέρει την φωτογραφία σε αυτό που βλέπουμε. Όμως υπάρχουν φορές που υπερδιορθώνει το χρώμα και τελικά φτάνει να ειναι πιο ψυχρό και απο αυτό που βλέπουμε.
      Τα εισαγωγικά δεν τα εβαλα τυχαία γιατί προφανώς ανάλογα τι θες να βγάλεις μπορει να θες να διαφέρει απο αυτό που έβλεπες.

Προσωπικά δεν δινω πολυ μεγάλη σημασία στο wb σε τόσο δύσκολες συνθηκες. Αν ειναι εντάξει σε indoor lighting ειμαι οκ.
    • Διαφήμιση
    • Αντρέα τα γνωρίζω αυτά από την καλή και την ανάποδη. ;)

To wb είναι ένα από τα θέματα που "εξετάζονται" οι φωτογραφικές μηχανές. Είναι άλλο θέμα αν εγώ το προτιμώ σε εσωτερικό χώρο, εσύ σε εξωτερικό ή σε κάποια φωτογραφία αν θέλω το εφέ και άλλο τι μπορεί να κάνει το μηχάνημα ή όχι. Δεν απάντησα με βάση το υποκειμενικό του τι προτιμώ, αλλά του τι βλέπω στο συγκριτικό.

Η τρίτη φωτό -αν και τόχει πάει ένα βήμα παραπέρα, δε διαφωνώ σε αυτό- έχει κάνει την "καλύτερη" διόρθωση στο wb. Αυτό. :)
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Όσον αφορά το op5t. ειναι απο τις φωτογραφίες που δεν τα πάει ασχημα (φωτισμένο θέμα με λιγότερες σκιες) αλλά αν κοιταξεις κατω δεξια μπροστα απο την είσοδο του γκαραζ αλλα και χαμηλότερα, εχει υπερβολική επεξεργασία και εχει χάσει λεπτομέρεια.
      Την μέρα που τραβήχτηκε η op5t ήταν πανσέληνος όπως δείχνει το ημερολόγιο και η linuxilakios σκιά ενώ οι htc u11 και mix2 χωρίς φεγγάρι και μπόλικη Αφρικανόσκονη.
      Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
    • Ο/H fog έγραψε:

Αντρέα τα γνωρίζω αυτά από την καλή και την ανάποδη. ;)

To wb είναι ένα από τα θέματα που "εξετάζονται" οι φωτογραφικές μηχανές. Είναι άλλο θέμα αν εγώ το προτιμώ σε εσωτερικό χώρο, εσύ σε εξωτερικό ή σε κάποια φωτογραφία αν θέλω το εφέ και άλλο τι μπορεί να κάνει το μηχάνημα ή όχι. Δεν απάντησα με βάση το υποκειμενικό του τι προτιμώ, αλλά του τι βλέπω στο συγκριτικό.

Η τρίτη φωτό -αν και τόχει πάει ένα βήμα παραπέρα, δε διαφωνώ σε αυτό- έχει κάνει την "καλύτερη" διόρθωση στο wb. Αυτό. :)
      Απλά έκανα μια εισαγωγή για να ξεκαθαρίοσω οτι βάσει ίδιας λογική μιλάμε με προφανως και ενα υποκειμενικό κομμάτι.
      Αν μια φωτογραφία βγει πολύ πιο ψυχρή απο αυτό που έβλεπα θεωρώ πως έχει "ξεφύγει".

Ανδρέα η πανσέληνος μονο κακό κανει. Το φως απο τις λάμπες ειναι σιγουρα δυνατότερο απο της πανσέλυνου, οπότε δεν βοηθάει κάπου. Αντιθετα εχει πεισσότερο φως ο ουρανος με αποτέλεσμα να εμφανίζει και περισσότερο θόρυβο (ή αντίστοιχα μεγαλύτερο παστέλιασμα απο το nr). Η σκόνη βέβαια ίσως όντως να παίζει το ρολο της.

Κατα τα άλλα αυτο που ελεγα ειναι οτι το op χάνει κυρίως σε σκιές. Σε φωτισμένο θέμα δεν τα πάει άσχημα.
    • Προσωπικά μου αρέσει το ψυχρό. Πολύ. Βασικά, προτιμώ να πάρω μία φωτογραφία ψυχρότερη από αυτό που βλέπω, παρά θερμότερη. Το κιτρίνισμα δεν το γουστάρω καθόλου. Και στο σπίτι όλες οι λάμπες ψυχρές είναι. Είμαι ψυχρός :D

Το mi5s έχει την τάση να θερμαίνει παραπάνω (stock κάμερα). Δεν μου αρέσει αυτό.
      Πάντως σε βραδινές, δύσκολα να δεις στην φωτογραφία τα χρώματα (θερμοκρασία) που βλέπεις live. Μια θα τα δείς ψυχρότερα...μία θερμότερα...δεν ξέρω τί φταίει.
      Και στο LG G4 που τόσο παινεύω για την πιστότητα αποτύπωσης των χρωμάτων, σε βραδινές ήθελε manual το white balance. Μόνο που εκεί έβλεπες Live το αποτέλεσμα και ήξερες τί να κάνεις. Στα Xiaomi, δεν βλέπεις live τις αλλαγές του manual (ΤΡΑΤΖΙΚ!!!).
    • Διαφήμιση
    • Όσον αφορά το wb σωστά είναι το u11 και το op5t με πιο ζεστά χρώματα Αυτό που βλέπει το μάτι είναι κάτι μεταξύ του u11 και του op5t . Άρα το κιτρίνο πρέπει να επικρατεί. Εδώ το mix2 το έχασε. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις. Όσον αφορά την υπερεκθεση επίτησες δεν έκανα ούτε tap αλλά ούτε πείραξα ev για να είμαι δίκαιος. Διότι στα άλλα δυο δεν πείραξα τίποτε. Σηκώνω το κινητό με την μέση της οθόνης να κοιτάει μακριά στο σχολικό και τραβαώ. Όσο για το u11 Ανδρέα το έχω στο hdr auto όπως και το 5τ διότι αυτή είναι η default ρύθμιση. Δίκαια πράγματα

Όσο αφορά την λεπτομέρεια και τις δυνατότητες του φακού το u11 που αν πείραζα την έκθεση θα βλέπατε μεγάλες διαφορές . Αλλά δεν ήταν ο σκοπός μου. Το op5t ωραίες φαίνονται αλλα αν τις δείτε προσεχτικά όπως λέει και ο Ανδρέας λόγω υπερβολικού sharpening αλλά και επιθετικού nr τα κάνει σαλάτα. Εδώ είναι και το θέμα του . Το άλλο του μεγάλο θέμα είναι η έλλειψη ois.

Να σημειώσω πως το ζητουμένο εδώ δεν ήταν να διορθώσω κάτι . 'ΟτΙ έβγαλε ο φακός. Επίσης το ξέρω ότι είναι διαφορετικές μέρες και πως αυτό αλλάζει τα πραγματα αλλά σε γενικές γραμμές βγαίνει ένα συμπεράσμα. Δεν θα μπορούσα με την καμμία να έχω και τις τρείς συσκευές......... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D