Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών
- Tips&Tricks
- Σε εξέλιξη
- Application
- RedMi Note 3 Pro
- MIUI
-
-
Ο/H foxy4270 έγραψε:
Υ.Γ Το G5 βέβαια θέλει manual, ενώ εδώ είσαι σε auto. Άλλο κεφάλαιο αυτό.Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Έχω ανεβάσει συγκριτικό g5 vs mi5s hdr+ (το αργό). Έχεις δίκιο, στα νυχτερινά δεν το φτάνει. Το πλησιάζει όμως... και το να πλησιάσεις g5 στα νυχτερινά δεν είναι εύκολη υπόθεση.
-
Ο/H Antretng έγραψε:
Το πλησιάζει όμως... και το να πλησιάσεις g5 στα νυχτερινά δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Τέτοια να λές να γουστάρουμε!!!
Ακούς @demakhs; Αποθήκευε post για αποδεικτικά στοιχεία...να τα πετάς όπου τα χρειάζεσαι...
Υ.Γ Ρε Αντρέα...το mate 10 plus...το βλέπω άντε γειά! Λές να βλέπω-λέω υπερβολές;Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Πόσο δλδ περισσότερη λεπτομέρεια σε μια αρκετά δύσκολη σκηνή.??????? Βλέπω μέχρι μέσα εκεί τον τύπο που κάθεται πίσω απο πάγκο.χεχε. Είχε πολύ φώς χαμηλά πάντως για αυτό λέω δύσκολη.
-
Βασίλη δες το συγκριτικό μου εδώ Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών . Θα δεις ότι το g5 ξεχωρίζει.
Πάμε και ενα μίνι συγκριτικό σε apps για Mi A1. Η πρώτη stock και η δεύτερη snap camera LLM mode
IMG_20171201_192812_HHT by Andreas L., on Flickr
IMG_20171204_200537 by Andreas L., on Flickr
-
Ο/H pavlidisc έγραψε:
Ο/H foxy4270 έγραψε:
Υ.Γ Το G5 βέβαια θέλει manual, ενώ εδώ είσαι σε auto. Άλλο κεφάλαιο αυτό.
Δευτερον, οπου υπαρχει φωτεινη πηγη θα εβγαινε καμμενη με το G5.
Τριτον, αμα ηταν τοσο καλο το G5...θα το κρατουσα κι εγω -
Τα δείγματα που ανέβασα Κώστα ήταν auto. Ακόμα και σε auto το g5 υπερέχει.
Επιπλέον πως μιλάμε για motion blur όταν με το app που έχεις τραβά φωτογραφίες για 3-4 δευτερόλεπτα; Είτε θα κάνει drop τις περισσότερες φωτογραφίες για τα κουνημένα μέρη (οπότε μικρότερο όφελος σε αυτά) είτε θα έχει κανονικότατα motion blur. -
Ο/H Antretng έγραψε:
Τα δείγματα που ανέβασα Κώστα ήταν auto. Ακόμα και σε auto το g5 υπερέχει.
Επιπλέον πως μιλάμε για motion blur όταν με το app που έχεις τραβά φωτογραφίες για 3-4 δευτερόλεπτα; Είτε θα κάνει drop τις περισσότερες φωτογραφίες για τα κουνημένα μέρη (οπότε μικρότερο όφελος σε αυτά) είτε θα έχει κανονικότατα motion blur.
Δεν μιλαω για το δικο σου συγκριτικο.
Λεω για τη φωτο την δικια μου...πως θα ηταν εβγαζε το G5( υποθετικα βεβαια αλλα βαση εμπειριας) -
Ο/H foxy4270 έγραψε:
με 1/2 ταχυτητα εχεις μεγαλη πιθανοτητα να βγει κουνημενη.Δευτερον, οπου υπαρχει φωτεινη πηγη θα εβγαινε καμμενη με το G5.
Τριτον, αμα ηταν τοσο καλο το G5...θα το κρατουσα κι εγω
Έγραψες!!!
Στα φωτεινά σημεία...ναι...έχει θέμα το G5 (και μεγαλύτερο το G4). Δεν μπορεί να τα κατεβάσει πολύ (χαμηλό dynamic range; Μάλλον). Αποτέλεσμα το κάψιμο.
Με 1/2 τα LG τα πάνε καλά ρε. Η πιθανότητα κουνήματος σαφώς και υπάρχει αλλά καμία σχέση με στα σαβουρο-SamsAng (εδώ μπορώ να βρίζω την SamsAng ελεύθερα) που για να βγάλεις 1/4 έπρεπε να μείνεις κόκκαλο σαν να σου ρίξαν κλωτσιά στ' @ρχ....σσσστ!
Με 1/2 των LG έχεις πάνω από 50% πιθανότητα να πάρεις καμπάνα φωτογραφία (στο G4 ίσχυε και σίγουρα στο G5).
Σε λεπτομέρεια το G5 δεν πιάνεται από κανένα. Λέω ΕΓΩ. Απλά πρέπει να το κατέχεις το άθλημα ελαφρώς.
Ότι και να λέω ΕΓΩ όμως...το ΒΑΣΙΚΟ είναι οτι εδώ μιλάμε για χεράτες φωτό που βγαίνουν χωρίς σκέψη και άγχος. Από μόνο του αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα.
Επίσης: Με την stock του mi5s δεν παίζει να χάσεις βραδυνή φωτό. Αυτό που έλεγε ο Αντρέας δηλαδή για μηδαμινό motion blur και ακαριαίο νετάρισμα ισχύει 100%. Άλλο ένα μειονέκτημα των G4-G5.
Με το HDR+ έχω χάσει φωτό (κούνημα). Με την stock όχι.
Άρα : και στην HDR+ παίζει να χάσεις λόγο κουνήματος. Εσύ δεν έχεις χάσει καμία; Όλες τις πιάνεις πάντα σωστά; Δεν έχεις πάρει θολή με HDR+ (για νυχτερινές μιλάμε ε...όχι για χαμηλού φωτισμού).Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Προσωπικά στο Mi5s θα βαζα hdr+ μόνο για τοπία και όταν δεν βιάζομαι. Για οτιδήποτε άλλο stock. Η ταχύτητα λήψης αλλά και το υψηλό shutter speed της stock δεν παίζονται. Οκ θα χω λίγο θόρυβο παραπάνω αλλά τη στιγμή θα τη πιάσει. Πολύ σημαντικό. Οπότε επειδή προσωπικά τραβάω περισσότερο αυθόρμητες φωτογραφίες, στο mi5s για μένα ήταν unsuable το hdr+ αφού μόνο το αργό άξιζε (το γρήγορο δεν είχε νόημα)
-
Ο/H pavlidisc έγραψε:
Ο/H foxy4270 έγραψε:
με 1/2 ταχυτητα εχεις μεγαλη πιθανοτητα να βγει κουνημενη.Δευτερον, οπου υπαρχει φωτεινη πηγη θα εβγαινε καμμενη με το G5.
Τριτον, αμα ηταν τοσο καλο το G5...θα το κρατουσα κι εγω
Έγραψες!!!
Στα φωτεινά σημεία...ναι...έχει θέμα το G5 (και μεγαλύτερο το G4). Δεν μπορεί να τα κατεβάσει πολύ (χαμηλό dynamic range; Μάλλον). Αποτέλεσμα το κάψιμο.
Με 1/2 τα LG τα πάνε καλά ρε. Η πιθανότητα κουνήματος σαφώς και υπάρχει αλλά καμία σχέση με στα σαβουρο-SamsAng (εδώ μπορώ να βρίζω την SamsAng ελεύθερα) που για να βγάλεις 1/4 έπρεπε να μείνεις κόκκαλο σαν να σου ρίξαν κλωτσιά στ' @ρχ....σσσστ!
Με 1/2 των LG έχεις πάνω από 50% πιθανότητα να πάρεις καμπάνα φωτογραφία (στο G4 ίσχυε και σίγουρα στο G5).
Σε λεπτομέρεια το G5 δεν πιάνεται από κανένα. Λέω ΕΓΩ. Απλά πρέπει να το κατέχεις το άθλημα ελαφρώς.
Ότι και να λέω ΕΓΩ όμως...το ΒΑΣΙΚΟ είναι οτι εδώ μιλάμε για χεράτες φωτό που βγαίνουν χωρίς σκέψη και άγχος. Από μόνο του αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα.
Επίσης: Με την stock του mi5s δεν παίζει να χάσεις βραδυνή φωτό. Αυτό που έλεγε ο Αντρέας δηλαδή για μηδαμινό motion blur και ακαριαίο νετάρισμα ισχύει 100%. Άλλο ένα μειονέκτημα των G4-G5.
Με το HDR+ έχω χάσει φωτό (κούνημα). Με την stock όχι.
Άρα : και στην HDR+ παίζει να χάσεις λόγο κουνήματος. Εσύ δεν έχεις χάσει καμία; Όλες τις πιάνεις πάντα σωστά; Δεν έχεις πάρει θολή με HDR+ (για νυχτερινές μιλάμε ε...όχι για χαμηλού φωτισμού).
Αμα εχεις βραδυνη σκηνη ομως με εντονα φωτα μεσα...εκει αρχιζουν τα δυσκολα
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0