Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Ο/H sifario έγραψε:

Θα βάλω βραδυνές και με 48 και με 12 να δούμε τις διαφορες
      Αν η xiaomi μπλοκάρει το pixel binning όταν βάζεις 48 mpixels θα είναι απλά τραγική για μένα.
      Το ίδιο λέμε φίλε μου απλά το λέω μπακαλιστικα χωρίς τεχνικους όρους δεν διαφωνούμε συμφωνώ μαζί σου

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      @papaflessas :)
    • Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Καλορίζικο φίλε sifario. Δώσε δείγματα στον λαό και εντυπώσεις!!!

The power of the Mi 8 be with you
      Life is short, so never forget to smile. After all, you're only as happy as you let yourself be
    • Ο/H johnnyman έγραψε:

Καλορίζικο φίλε sifario. Δώσε δείγματα στον λαό και εντυπώσεις!!!

The power of the Mi 8 be with you
      Θα βαλω και αλλα δειγματα.Προς το παρον βλεπω να λειτουργει η gcam.Εβαλα την xcam απο το νημα του mi 8 αλλα δουλευουν και αλλες.Η πρωτη εντυπωση μου για την στοκ σε low light καταστασεις ειναι οτι θελει δουλεια ακομη.Στις ημερησιες δεν υπαρχει θεμα.Ευτυχως οπως ειπα που δουλευουν οι εκδοσεις gcam και δεν υπαρχει θεμα μεχρι να βγουν σταθερες για το mi 9.Απο εκει και περα για την συσκευη μονο τα καλυτερα εχω να πω premium κατασκευη ταχυτατη και πολυ γρηγορο σχεδον αμεσο δαχτυλικο αποτυπωμα.Για την μπαταρια δεν μπορω να φερω γνωμη φιατι το λειτουργω μονο στο σπιτι χωρις sim μεχρι να ερθουν οι θηκες αλλα και παλι φαινεται καλη.Αυτες ειναι οι πρωτες εντυπωσεις μου χωρις υπερβολες μιας και περασαν απο τα χερια μου οι περισσοτερες ναυαρχιδες.Για τα θελω και τα γουστα τα δικα μου το θεωρω μια ολοκληρωμενη συσκευη η μαλλον οτι καλυτερο εχει βγαλει η xiaomi μεχρι τωρα.Sorry που ξεφυγα λιγο και απο το θεμα
    • Διαφήμιση
    • Οι βράδυνες του Mi9 μου άρεσαν. Μια χαρά είναι. Παστέλ παίζει αλλά ΟΚ...λίγες είναι οι εταιρίες που κρατάνε καθαρή την φωτογραφία χωρίς να ζωγραφίζουν. Στα μισά δάχτυλα του ενός χεριού μετριούνται.
      Νομίζω ότι από βραδινές (σε λογικές συνθήκες) η συσκευή θα είναι μιά χαρά.

Οι ημερήσιες που είδα όμως είναι κάτω του μέτριου για μένα. Απαράδεκτες για αισθητήρα 1/2". Ίσως κάτι να μην πήγε καλά στις συγκεκριμένες. Δεν ξέρω. Και δεν μιλάω για χρώματα κλπ. Μιλάω για λεπτομέρεια η οποία για 1/2'' είναι ανύπαρκτη. Θα τις περίμενα τουλάχιστον επιπέδου Mi5s.
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.

Καλορίζικο το mi9 @sifario κι εγώ το περίμενα πιο δυνατό στο κομμάτι της κάμερας αλλά θα δείξει στην πορεία! Εάν σου είναι εύκολο κάνε μια σύγκριση stock camera vs gcam να δούμε τι κάνει το πολυβόλο.

• Ο/H pavlidisc έγραψε:

Οι βράδυνες του Mi9 μου άρεσαν. Μια χαρά είναι. Παστέλ παίζει αλλά ΟΚ...λίγες είναι οι εταιρίες που κρατάνε καθαρή την φωτογραφία χωρίς να ζωγραφίζουν. Στα μισά δάχτυλα του ενός χεριού μετριούνται.
      Νομίζω ότι από βραδινές (σε λογικές συνθήκες) η συσκευή θα είναι μιά χαρά.

Οι ημερήσιες που είδα όμως είναι κάτω του μέτριου για μένα. Απαράδεκτες για αισθητήρα 1/2". Ίσως κάτι να μην πήγε καλά στις συγκεκριμένες. Δεν ξέρω. Και δεν μιλάω για χρώματα κλπ. Μιλάω για λεπτομέρεια η οποία για 1/2'' είναι ανύπαρκτη. Θα τις περίμενα τουλάχιστον επιπέδου Mi5s.

Πάρομοια άποψη έχω και γω. Την νυχτα δηλαδή χωρις ois, παρα τους ισχυρισμούς της xiaomi και dxomark για την δύναμη της κάμερας, το περίμενα οτι θα χε ζόρια (τελικά είναι οκ). Όμως μέρα είναι κάτω των προσδοκιών μου (πχ το χώμα που είναι καλά φωτισμένο έχει χάσει αρκετά σε λεπτομέρια). Έχω την αίσθηση ότι το Mix 2s τα πήγαινε καλύτερα μέρα-νύχτα.

Πάντως για αυτό που λέγαμε με τα mpixels βλέπω πως όντως δεν έχει διαφορά το τι mpixels επιλέγει ο χρηστης. Παραδόξως όμως τη νύχτα συνεχίζει να αποθηκευει στα 48mp. Αυτό σημαίνει δύο ενδεχόμενα. Είτε τραβάει στα 12 (pixel binning) και μετα με interpolation την φέρνει στα 48 είτε η xiaomi μας δουλεύει και δεν κάνει pixel binning.

Ανδρέα σταμάτα να μιλάς κινέζικα χιχι. Εξήγησε στον λαό τι είναι το pixel bining

• Διαφήμιση
    • Ο/H lorenzo81 έγραψε:

Ανδρέα σταμάτα να μιλάς κινέζικα χιχι. Εξήγησε στον λαό τι είναι το pixel bining

χεχεχεχεχεχεχε

Παλιά οι κατασκευαστές αισθητήρων είχαν να πάρουν μια σοβαρή απόφαση. Να επιλέξουν μεταξύ μεγέθους pixel και αριθμού Mpixels. Όσα περισσοτερα mpixels είναι ένας αισθητήρας τόσο μικρότερο θα είναι το μέγεθος αυτών των pixels (σκέψου εμβαδό που το χωρίζεις σε ακόμα μικρότερα κουτακια... όσο μεγαλύτερος ο αριθμός αυτών τόσο αναγκαστικά μικρότερα θα βγούνε). Το αρνητικό ενός μικρού pixel είναι ότι συλλεγει λιγότερο φωτισμό και τελικα υψηλότερος θόρυβος καθώς και μικρότερο dynamic range. Συνήθως σε χαμηλό φωτισμό βοηθάει το μεγαλύτερο μέγεθος pixel.

Τώρα με το pixel binning ο αισθητήρας δεν "παντρεύεται" πλεον τα mpixels του κατασκευαστή. Μπορεί να συνδιάσει 4 pixels σε 1. Έτσι καταλήγει σαν να είναι αρκετά μεγαλύτερο το μέγεθος pixel (με μικρότερο όμως τον αριθμό τους). Στα κινητά τουλάχιστον αυτό γίνεται αυτόματα σε χαμηλό φωτισμό. Οπότε στη περίπτωση μας θεωρητικά ο αισθητήρας δουλεύει στα 48 mpixels τη μέρα και στα 12 σε χαμηλό φωτισμό.

Αυτό φυσικά είναι καθαρά στον ίδιο τον αισθητήρα και δεν έχει καμία σχέση με το λογισμικό. Αν σε μια συσκευή επιλέξεις να αποθηκεύει σε λιγοτερα mpixels, απλά θα μικραίνει την φωτογραφία. Δεν θα μεγαλώσει το μέγεθος pixel γιατι πολυ απλά έχει ΗΔΗ τραβηχτεί η φωτογραφία.
    • Ο/H Antretng έγραψε:

Ο/H lorenzo81 έγραψε:

χεχεχεχεχεχεχε

Παλιά οι κατασκευαστές αισθητήρων είχαν να πάρουν μια σοβαρή απόφαση. Να επιλέξουν μεταξύ μεγέθους pixel και αριθμού Mpixels. Όσα περισσοτερα mpixels είναι ένας αισθητήρας τόσο μικρότερο θα είναι το μέγεθος αυτών των pixels (σκέψου εμβαδό που το χωρίζεις σε ακόμα μικρότερα κουτακια... όσο μεγαλύτερος ο αριθμός αυτών τόσο αναγκαστικά μικρότερα θα βγούνε). Το αρνητικό ενός μικρού pixel είναι ότι συλλεγει λιγότερο φωτισμό και τελικα υψηλότερος θόρυβος καθώς και μικρότερο dynamic range. Συνήθως σε χαμηλό φωτισμό βοηθάει το μικρότερο μέγεθος pixel.

Τώρα με το pixel binning ο αισθητήρας δεν "παντρεύεται" πλεον τα mpixels του κατασκευαστή. Μπορεί να συνδιάσει 4 pixels σε 1. Έτσι καταλήγει σαν να είναι αρκετά μεγαλύτερο το μέγεθος pixel (με μικρότερο όμως τον αριθμό τους). Στα κινητά τουλάχιστον αυτό γίνεται αυτόματα σε χαμηλό φωτισμό. Οπότε στη περίπτωση μας θεωρητικά ο αισθητήρας δουλεύει στα 48 mpixels τη μέρα και στα 12 σε χαμηλό φωτισμό.

Αυτό φυσικά είναι καθαρά στον ίδιο τον αισθητήρα και δεν έχει καμία σχέση με το λογισμικό. Αν σε μια συσκευή επιλέξεις να αποθηκεύει σε λιγοτερα mpixels, απλά θα μικραίνει την φωτογραφία. Δεν θα μεγαλώσει το μέγεθος pixel γιατι πολυ απλά έχει ΗΔΗ τραβηχτεί η φωτογραφία.
      Πολύ ωραία η ανάλυση! Ευχαριστώ πολύ. Δλδ στη πράξη το μέγεθος του αισθητήρα εάν κάνει pixel binning θα ήταν 3.2 στα 12mpixel;

• Αυτες ειναι γρηγορες χερατες
      gcam night
      IMG_20190301_225854 by Kostas Sifis, on Flickr
      stock night
      IMG_20190301_225837 by Kostas Sifis, on Flickr
      gcam
      IMG_20190301_225846 by Kostas Sifis, on Flickr
      IMG_20190301_225804 by Kostas Sifis, on Flickr
      Υ.Γ δεν ξερω αν μπερδεψα στην gcam την night με την απλη νομιζω σωστα την εβαλα
    • Αν δεν είχε τόσο sharpening θα προτιμούσα την stock night.
      Τώρα όπως τις βλέπω προτιμώ το κλασσικό hdr+ της gcam.
      Η gcam night ειναι κουνημμένη και η stock auto παστελιασμένη οσο δεν πάει (εξαφάνισε το πλακόστρωτο)

Πάλι καλά που δουλεύει η gcam :) . Έχω την αίσθηση οτι το mix 2s ή ακόμα και το mi note 3 τα πήγαινε καλύτερα.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H lorenzo81 έγραψε:

Πολύ ωραία η ανάλυση! Ευχαριστώ πολύ. Δλδ στη πράξη το μέγεθος του αισθητήρα εάν κάνει pixel binning θα ήταν 3.2 στα 12mpixel;
      Νομίζω 1.6 microns βγαίνει.