Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών
- Tips&Tricks
- Σε εξέλιξη
- Application
- RedMi Note 3 Pro
- MIUI
-
-
Ο/H pavlidisc έγραψε:
Πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ καλές για stock!!!
Τις φωτεινές πηγές (φώτα) δεν τις κατεβάζει πολύ (όπως και το Mi5s) αλλά εκεί εάν δεν είσαι HDR+ δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
Γενικά πάντως τις βραδινές τις βρίσκω εξαιρετικές!!!!! Θεσπέσιες!!! Απίστευτες για Xiaomi!! Επιτέλους αποφάσισαν να δώσουν σοβαρή μαμά κάμερα!!!
Οι ημερήσιες μου μοιάζουν λίγο ξεπλυμένες. Νομίζω ότι το Mi5s θα απέδιδε καλύτερα τα χρώματα. Μήπως να ανεβάσεις ένα κλικ το contrast από τις ρυθμίσεις;
Και στις ημερησιες βλεπω καμμενα σημεια...μικρο dynamic range.
Προσωπικα θα την εβαζα την καμερα μαζι με ολα τα αλλα xiaomi ...εκτος του Mi5s το οποιο δεν παιζεται. -
Φίλε για τις ημερήσιες θα συμφωνήσω. Το είπα: Οι ημερήσιες δεν μου άρεσαν πολύ. Ξέπλυμα το αποκαλώ εγώ με το δικό μου λεξιλόγιο. Και ΝΑΙ. Έχουν καμένα σημεία.
Αλλά οι βράδυνες γιατί ρε συ;;;;; Με stock το mi5s δεν νομίζω ότι τα πάει τόσο καλά.
Για Stock auto μιλάμε ε....μήν πήραμε θάρρος με το HDR+ στο Mi5s και τα βλέπουμε όλα τα υπόλοιπα σκάρτα. Και το Mi5s με stock δεν είναι και "το πρώτο μπόι"...!
Αυτήν δηλαδή την λες κακή φωτό;
IMG_20171211_201459_HHT
Άσε τα φωτεινά σημεία που δεν τα κατέβασε πολύ (για stock μιλάμε). Η γενική εικόνα είναι πολύ καλή θα έλεγα. Το Mi5s με stock δεν θα τα πήγαινε καλύτερα.
Να και το Mi5s σε παρόμοιες συνθήκες :
IMG_20171206_195756
Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
@Antretng
Στον οδηγό σου για την ενεργοποίηση του api2 λες:
Χρειάζεστε σίγουρα ξεκλείδωτο bootloader ώστε στο build.prop να αλλάξετε την γραμμη persist.camera.HAL3.enabled από μηδέν σε ένα. Αν τυχόν δεν την έχει καθόλου τη σειρά, απλά στο τέλος προστέθετε το persist.camera.HAL3.enabled=1 και μετά κάνετε restart.
Στο Mi5 δεν υπήρχε έγινε προσθήκη από εμένα.
Μετά λες: Αν είστε ρουτ, μέσω της εφαρμογής buildprop που βρίσκετε στο playstore, είναι πραγματικά παιχνιδάκι να το κάνετεΠροστέθετε στο τέλος τη γραμμή, πατάτε save και μετά πατάτε πάνω δεξιά 3 τελείες -> properties -> permissions και βάζετε Owner - read, write, execute
Group - read
Other - read, και μετά restart και είστε έτοιμοι.
Ακολούθησα την διαδρομή OWNER - RED, WRITE αλλά δεν βρήκα το Execute. Τσέκαρα τα δυο και συνέχισα είμαι εντάξει, γνωρίζεις?
-
Γιωργο είναι το X . Αυτό είναι για να δουλεύει αψεγάδιαστα και η στοκ.
-
Στο Owner τικάρεις και το X
Με πρόλαβε ο Αντρέας!!!Ὦ ξεῖν᾿, ἀγγέλλειν πατράσι ὅτι τῇδε κοιμόμεθα τοῖς κείνων χρήμασι τρεφόμενοι.
-
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.
=============== Δεκ 17th 2017, 11:25pm ===============
Με την stock camera HDR+
Δοκιμές by giorgos ioannidis, on Flickr
Με την GCam5.1.018 HDR+
Με την Mgc_5.1.018 hdr+
Από ρυθμίσεις δεν πείραξα τίποτα απλά ενεργοποίησα HDR+.
=============== Δεκ 17th 2017, 11:45pm ===============
Στο σκοτάδι μόνο τα λαμπάκια από το δέντρο
Stock
IMG_20171217_233125_stock camera[1] by giorgos ioannidis, on Flickr
GCam
IMG_20171217_233249GCam[1] by giorgos ioannidis, on Flickr
MGC
IMG_20171217_233431MGC[1] by giorgos ioannidis, on Flickr
-
Γιώργο, στη στοκ της miui είχες κλειστό το hdr?
Το hdr+ φαίνεται να βελτίωσε αρκετά τη καμερούλα σου -
-
Ο/H spideman3 έγραψε:
Παρεμπιπτόντως μην ανοίγεις φλας. Δεν το χρειάζεται -
Ο/H pavlidisc έγραψε:
Φίλε για τις ημερήσιες θα συμφωνήσω. Το είπα: Οι ημερήσιες δεν μου άρεσαν πολύ. Ξέπλυμα το αποκαλώ εγώ με το δικό μου λεξιλόγιο. Και ΝΑΙ. Έχουν καμένα σημεία.
Αλλά οι βράδυνες γιατί ρε συ;;;;; Με stock το mi5s δεν νομίζω ότι τα πάει τόσο καλά.
Για Stock auto μιλάμε ε....μήν πήραμε θάρρος με το HDR+ στο Mi5s και τα βλέπουμε όλα τα υπόλοιπα σκάρτα. Και το Mi5s με stock δεν είναι και "το πρώτο μπόι"...!
Αυτήν δηλαδή την λες κακή φωτό;
IMG_20171211_201459_HHT
Άσε τα φωτεινά σημεία που δεν τα κατέβασε πολύ (για stock μιλάμε). Η γενική εικόνα είναι πολύ καλή θα έλεγα. Το Mi5s με stock δεν θα τα πήγαινε καλύτερα.
Να και το Mi5s σε παρόμοιες συνθήκες :
IMG_20171206_195756
Οποτε τελικο συμπερασμα
Ολα τα Xiaomi το βραδυ με στοκ καμερα στο αυτοματο ειναι για σφαλιαρες...σωστα? -
Σε texture και θορυβο ειναι πολύ παρόμοια. Μονο για dynamic range και desaturate μιλησα προσωπικά.
Διαφωνώ ότι ειναι για σφαλιάρες. Μάλλον ξεχνάτε για τι price range μιλάμε. Το honor 8 από άποψη θορύβου και χρωμάτων τα πάει χειρότερα και από τα δύο. Επιπλέον το mi5s έχει απο τα καλύτερα dynamic range που χω δει.
Ενδεικτικά δυο δείγματα με κλειστό το hdr όπου στη μια είναι σκια με οριακά κόντρα ήλιο καλοκαιρί... στην άλλη ενας μεγάλο αριθμός από φωτεινές πηγές και σκια στο βάθος. Προσωπικά δεν ξέρω πολλά κινητά που με κλειστό hdr θα τα καταφέρναν καλύτερα. Να σημειωθεί ότι δεν έκανα πουθενά ταπ.
IMG_20170723_140411 by Andreas L., on Flickr
IMG_20170729_213945 by Andreas L., on Flickr
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0