Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI
    • Μια χαρά είναι η φωτογραφία.
      Το ότι μπορεί να πει κάποιος για λιγότερο κορεσμένο χρώμα στον ουρανό ή όχι, λιγότερες ή περισσότερες λεπτομέρειες στη σκιά κλπ. είναι προσωπικό γούστο, μέσος όρος και πάει λέγοντας.
      Και τελικά μικρή σημασία έχουν όλα αυτά, αν η φωτογραφία έχει αισθητική αξία και δεν είναι αδιάφορη. Όταν είναι αδιάφορη θα "ακούς" τέτοια. Αν η φωτο έχει άποψη, κανείς δεν ασχολείται με αυτά ή ασχολείται από ζήλεια ;)
    • @tsine
      Είναι πολύ καλή.
      Αλλά...η ποιότητα μίας φωτογραφίας είναι, εν τέλη, πολύ υποκειμενικό πράμα. Ανάλογα με τα ερασιτεχνικά του κριτήρια ο καθένας έχει άποψη για το καλό το κακό και το άσχημο.
      Εσύ, εφόσον είσαι ακόμα στην αναζήτηση των κριτηρίων σου, βγάλε μία με stock και μια με HDR+.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η stock την ημέρα είναι καλύτερη. Το βράδυ, υπό ορισμένες προϋποθέσεις πάλι είναι καλύτερη.
      Το HDR+ κάνει θαύματα αλλά πρέπει να ξέρεις πού θα το χρησιμοποιήσεις. Το ίδιο ισχύει και για το απλό HDR.

Θα σου πρότεινα να βγάζεις 2πλές φωτό (μία stock και μία HDR+) και να αποφασίσεις ποια σου ταιριάζει καλύτερα. :)

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι η stock θα ήταν καλύτερη από άποψη πιστότητας των χρωμάτων και dynamic range (οι σκιές θα ήταν καλύτερες). Αλλά αφού δεν την έχουμε να την δούμε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φανταζόμαστε.
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H foxy4270 έγραψε:

εμενα δεν μου μοιαζει για hdr παντως...οι σκιες ειναι σκοτεινες
      3.2 maxparam hdr+ on

Sent from my MI 5s using Tapatalk
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

@tsine
      Είναι πολύ καλή.
      Αλλά...η ποιότητα μίας φωτογραφίας είναι, εν τέλη, πολύ υποκειμενικό πράμα. Ανάλογα με τα ερασιτεχνικά του κριτήρια ο καθένας έχει άποψη για το καλό το κακό και το άσχημο.
      Εσύ, εφόσον είσαι ακόμα στην αναζήτηση των κριτηρίων σου, βγάλε μία με stock και μια με HDR+.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η stock την ημέρα είναι καλύτερη. Το βράδυ, υπό ορισμένες προϋποθέσεις πάλι είναι καλύτερη.
      Το HDR+ κάνει θαύματα αλλά πρέπει να ξέρεις πού θα το χρησιμοποιήσεις. Το ίδιο ισχύει και για το απλό HDR.

Θα σου πρότεινα να βγάζεις 2πλές φωτό (μία stock και μία HDR+) και να αποφασίσεις ποια σου ταιριάζει καλύτερα. :)

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω ότι η stock θα ήταν καλύτερη από άποψη πιστότητας των χρωμάτων και dynamic range (οι σκιές θα ήταν καλύτερες). Αλλά αφού δεν την έχουμε να την δούμε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να φανταζόμαστε.
      To θεμα είναι ότι πρέπει να γίνουν δοκιμές...

Έχουμε πολλές. Εκδόσεις hdr+ gcam.

Πχ εσύ προσωπικά έχεις δοκιμάσει μόνο την έκδοση 3.2..

Εγώ προσπαθώ να δοκιμάσω όλες τις εκδόσεις
      Εγώ προσωπικά έχω δοκιμάσει 7 εκδόσεις hdr+ και τραβάνε όλες Διαφορετικα
    • Ο/H tsine έγραψε:

Ο/H foxy4270 έγραψε:

3.2 maxparam hdr+ on
      ναι βρε το ξερω...το αποτελεσμα λεω δεν μοιαζει με hdr.
      Μοιαζει με αυτοματο απο τη στοκ
    • Διαφήμιση
    • Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

@tsine
      Βάλε maxparam για να έχει νόημα η διαφορετική λήψη σε σχέση με την stock. Κάνε τις δοκιμές σου με αυτήν και εφόσον καταλήξεις, εάν θέλεις, δοκιμάζεις και άλλες. Αλλιώς... δεν πρόκειται να βρεις ποτέ ούτε τα αβγά ούτε τα πασχάλια.

from my Mi5s
    • Ο/H foxy4270 έγραψε:

Ο/H tsine έγραψε:

Ο/H foxy4270 έγραψε:

3.2 maxparam hdr+ on
      ναι βρε το ξερω...το αποτελεσμα λεω δεν μοιαζει με hdr.
      Μοιαζει με αυτοματο απο τη στοκ
      Εντομεταξι στα exif λέει Huawei mi5s yolo......

Από την άλλη έχω 7 κάμερες hdr+ + miui stock
      + φώτο μέρα + φώτο νύχτα + φώτο τεχνίτη φως
      Και όλες οι παραπάνω με δοκιμή hdr on και hdr off
      Πόσες δοκιμές να κάνω και που να καταλήξω τελικά...

• Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα από ότι τα φαντάζεσαι. Τα συμπεράσματα έχουν γραφτεί εδώ μέσα πολλές φορές.

from my Mi5s
    • Παίζει μεγάλο ρόλο το προσωπικό γούστο και φυσικά η συνολική εικόνα.
      Σε μεγαλύτερη ανάλυση η φωτογραφία έχει αρκετή λεπτομέρεια στη σκιά. Για τη δική μου αισθητική, αν είχε παραπάνω, θα ήταν για φωτογραφία εγκληματολογικού που θες να φαίνονται όλα.

Και πάντα έχει σημασία τι θες να κάνεις. 100 παγκοσμίως καταξιωμένοι κριτικοί φωτογραφίας να μου έλεγαν ότι έχω κάνει λάθος και δεν έχει καμμία λεπτομέρεια το πρώτο πλάνο, δε θα μετρούσε καθόλου για μένα, γιατί ΑΥΤΟ ήθελα να πετύχω :P

• Διαφήμιση
    • RE: Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Ο/H pavlidisc έγραψε:

Είναι πολύ πιο απλά τα πράγματα από ότι τα φαντάζεσαι. Τα συμπεράσματα έχουν γραφτεί εδώ μέσα πολλές φορές.

from my Mi5s
      Ναι ήξερα μέχρι πριν 10 ότι η stock miui είναι καλές για ημέρα.. Ανέβασα κάποιες εδώ και με hdr stock και χωρίς hdr stock... Δεν είχαν καλά χρώματα... Δεν είχε καλό exposure κλπ κλπ