Θαυματα ειναι για ολα τα ματια. Ακομα και μενα που δεν μου αρεσει το hdr-look, παραδεχομαι οτι κανει φοβερη δουλεια. Η μονη μου ενσταση ηταν οτι θα πρεπε να χει διαχωρισει το hdr απο το φοβερο multiframe nr αλγοριθμο που ακολουθει. Δηλαδη αλλο βλεπεις και αλλο τελικα βγαζει που σε αλλους μπορει να αρεσει... σε αλλους μπορει να μην αρεσει αλλα το αποδεχονται χαριν της καλυτερης λεπτομεριας που κερδιζεις... και αλλος δεν το ανεχεται και απλα παει παρακατω (οπως και εκανα).Ο/H pavlidisc έγραψε:
Ο αισθητήρας είναι ίδιος. Το λογισμικό δεν είναι ίδιο. Η Google έχει κάνει τρομερά τρομερή δουλειά και το HDR+ κάνει θαύματα. Θαύματα που για κάποια μάτια είναι σωστά για κάποια είναι λάθος.
Επίσης : σύμφωνα με τα reviews το Mi5s δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί σωστά το EIS.
Προσωπικά οι φωτογραφίες των Pixel (αλλά και των Nexus 5x και 6p) μου αρέσουν πολύ. Σύμφωνα με τους κατόχους τους δίνουν, αβίαστα (σημαντικό αυτό), άριστα αποτελέσματα σε οποιεσδήποτε συνθήκες.
from my Xiaomi
Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών
- Tips&Tricks
- Σε εξέλιξη
- Application
- RedMi Note 3 Pro
- MIUI
-
-
Σωστά. Στα μάτια όντως μοιάζουν τέλειες.
Όμως :
Για μένα οι φωτογραφίες που βλέπω είναι άντε γειά... πραγματικά άντε γειά!!! Πανέμορφες με μεγάλη λεπτομέρεια και δυναμική αντίθεση φοβερή! Αλλά εάν άλλο βλέπω Live και άλλο στο υπολογιστή... δεν... δεν... δεν... :-/
Τώρα θα μου πεις : εμ θες dynamic range εμ θες φυσικότητα; Ε μάλλον δεν γίνεται. (?)
from my XiaomiΗ Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Ο/H pavlidisc έγραψε:
Σωστά. Στα μάτια όντως μοιάζουν τέλειες.
Όμως :
Για μένα οι φωτογραφίες που βλέπω είναι άντε γειά... πραγματικά άντε γειά!!! Πανέμορφες με μεγάλη λεπτομέρεια και δυναμική αντίθεση φοβερή! Αλλά εάν άλλο βλέπω Live και άλλο στο υπολογιστή... δεν... δεν... δεν... :-/
Τώρα θα μου πεις : εμ θες dynamic range εμ θες φυσικότητα; Ε μάλλον δεν γίνεται. (?)
from my Xiaomi
Ναι ειναι μαγεια το πως καθαριζει το θορυβο χωρις να χανει σε λεπτομεριες. Ομως θυμησου τι ελεγες και για το s7. Αν στο s7 ειναι μια φορα off απο αυτο που βλεπεις, στο Nexus 5x που ειχα ηταν 100. Βεβαια ελεγες δεν βαριεσαι κανει τοση φοβερη δουλεια που δεν σε νοιαζει. Εμενα ομως με χαλαγε.
Ριξε μια ματια εδω οπου ειναι λιγο πιο φανερο τα αφυσικα χρωματα και contrast και θα καταλαβεις Nexus 5x (HDR colors & contrast) | Flickr
Εχω βαλει bonus και μια ιδια φωτογραφια με την rx100 να δεις ποσο off ηταν στους θαμνους και δεντρα (δυστυχως εχει camera shake η rx100 αλλα φαινεται αυτο που λεω). Αλλο εβλεπα και αλλο εβγαζε. -
LG G4, manual (όχι ότι το είχε ανάγκη γιατί και οι auto που τράβηξε ήταν θεσπέσιες και με καλύτερο dynamic range).
Όλες χεράτες (χέρια και αγκώνες στον αέρα) με κλείστρο στο 1/4 και ISO 50-100.
20170621_184447
20170621_184558
20170621_184655
20170621_184927
20170621_190220
20170621_190318
Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
δυνατές φωτογραφιες.. μπράβο στο g4
-
@pavlidisc και @Antretng μιας και το κατέχετε άριστα το θέμα μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας για την κάμερα του Huawei P10? Πρόκειται να το αγοράσει η αδερφή μου και το θέλει αρκετά για την κάμερα.
Αν μπορείτε.Αυτοματοποιημένη εγκατάσταση drivers για κινητά Xiaomi σε όλα τα Windows x64 & x86
Πως ελέγχουμε αν ο bootloader είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος
Γενικός οδηγός εγκατάστασης της Ελληνικής ρομ XTRV σε όλα τα κινητά Xiaomi
Unbrick ή Καθαρή Εγκατάσταση FastBoot Rom με το Mi Flash (SnapDragon)
Ξεκλείδωμα του Bootloader - Νέα Μέθοδος (Ενημέρωση 16.06.2018) -
Εγώ φίλε μου δεν έχω πολλές γνώσεις και όσες έχω είναι πολύ φρέσκιες (και ίσως επιφανειακές ακόμα). Δεν είναι και πότε Huawei.
Ο Αντρέας ξέρει πολλά περισσότερα και ίσως μπορεί να σου πει μία γνώμη.
from my LG G4Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Θετική απάντηση
Ο/H alvin1983 έγραψε:
@pavlidisc και @Antretng μιας και το κατέχετε άριστα το θέμα μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας για την κάμερα του Huawei P10? Πρόκειται να το αγοράσει η αδερφή μου και το θέλει αρκετά για την κάμερα.
Αν μπορείτε.
Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην demakhs ()
Αιτία: Σωστή απάντηση!! -
LG G4
AUTO
20170625_115800
20170625_115756
20170625_115806
20170624_103239
20170626_060555 by Παυλίδης Χρήστος, on Flickr
MANUAL: ΚΛΕΙΣΤΡΟ 1/30 , ISO 50
20170625_210613
MANUAL : ΚΛΕΙΣΤΡΟ 1/2 , ISO 300
20170624_220154
MANUAL : ΚΛΕΙΣΤΡΟ 1/4 , ISO 50
20170624_232335
Υπόψη ότι καμία φωτό δεν έχει ενεργοποιημένο HDR.
Η συσκευή σε χρόνους 1/4 (κατά κύριο λόγο) αλλά και σε 1/2 δίνει πολύ καθαρές φωτογραφίες. Το motion blur σε 1/4 είναι ανύπαρκτο (προσωπικά δεν το βλέπω σε καμία φωτό που έγω τραβήξει) και στο 1/2 τα πάει τρομερά καλά με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 70%.
Φυσικά μιλάω για χέρια και αγκώνες στον αέρα (βασικά κόλπα freeze - σταθερά όσο μπορούμε, δεν αναπνέουμε την ώρα της λήψης, δεν κουνιέται το αντικείμενο και τέτοια ψευτοκόλπα)
Με το S7 δεν μπορούσα να βγάλω χεράτη απαλλαγμένη από motion blur με 1/2 ενώ στο 1/4 to ποσοστό επιτυχίας ήταν περίπου στο 50%.Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Βασικα το motion blur δεν εχει σχεση με τη καμερα αλλα με το αν τραβας κινηση. Μαλλον camera shake εννοουσες.
Επισης εχω την ενυπωση οτι εχει camera shake η προτελευταια φωτογραφια με την ταχυτητα 1/2 (και παλι καλα δηλαδη που βγηκε ετσι). Γενικα οταν τραβας μακρυνες αποστασεις, το παραμικρο camera shake χαλαει την οξυτητα της εικονας, Εκτος εαν αυτο που βλεπω ειναι θολωμα του φακου απο το φως που και απο αλλες που μου χεις δειξει εχει μια τετοια ταση. -
Ο/H Antretng έγραψε:
Βασικα το motion blur δεν εχει σχεση με τη καμερα αλλα με το αν τραβας κινηση. Μαλλον camera shake εννοουσες.
Ο/H Antretng έγραψε:
Επισης εχω την ενυπωση οτι εχει camera shake η προτελευταια φωτογραφια με την ταχυτητα 1/2 (και παλι καλα δηλαδη που βγηκε ετσι). Γενικα οταν τραβας μακρυνες αποστασεις, το παραμικρο camera shake χαλαει την οξυτητα της εικονας, Εκτος εαν αυτο που βλεπω ειναι θολωμα του φακου απο το φως που και απο αλλες που μου χεις δειξει εχει μια τετοια ταση.
Αυτό που λές με το "θόλωμα"-"μπούκωμα"-"ξέπλυμα"-"δεν ξέρω τί είναι αλλά δεν μου αρέσει" απο το φώς (που βλέπεις και σε άλλες και έτσι είναι) δεν ξέρω εάν χαλάει την συγκεκριμένη. Δεν μπορώ να καταλάβω. Μου μοιάζει όμως ΠΟΛΥ με αυτό στο οποίο αναφέρεσαι. Υπάρχει και στην τελευταία με την φθορίου.
Θα βγάλω και άλλες με 1/2 βραδυνές χωρίς πολλές πηγές φωτός να δούμε τί παίζει.
Το βασικό για μένα είναι οτι με 1/4 και λίγη προσπάθεια σταθερότητας παίρνω πολύ καθαρές φωτό. Το 1/2 δεν το ρισκάρω γιατί είναι πολύ ζόρικο. Με το παραμικρό έχει σκ@τωθεί το σύμπαν.Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει. -
Το ois της lg ειναι παντα εξαιρετικο. Θυμαμαι με το lg g2 οπου ειχα βρει τροπο να τραβαει σε 1/3 με λιγη προσπαθεια εβγαζα χερατη sharp φωτογραφια. Και μιλαμε για ois τεχνολογιας του 2013.
Ναι αυτο το ξεπλυμα δυστυχως ειναι που δεν μου αρεσει στο g4 στις ημερησιες. Ενα μεγαλο μερος του ειναι λογισμικο και ενα αλλο κομματι ο φακος. Στις νυχτερινες παντως σκιζει.
Αλλα ετσι ειναι η φωτογραφια. Δεν υπαρχει η τελεια καμερα ακομα και αν μιλαμε για full frame χιλιαδων ευρω. Οποτε επιλεγεις τι σου ταιριαζει καλυτερα. Προσωπικα θα προτιμουσα να θυσιασω νυχτερινες για ημερησιες (πχ moto x style) αλλα αυτο ειναι τι προτιμω εγω.
Ενδεικτικα για οσους δεν γνωριζουν το Moto x style ολες στο auto:
IMG_20170429_142853577 by Andreas L., on Flickr
IMG_20170507_122127361_HDR by Andreas L., on Flickr
IMG_20170508_130114494_HDR by Andreas L., on Flickr
IMG_20170507_171616412 by Andreas L., on Flickr
IMG_20170508_170935341_HDR by Andreas L., on Flickr
IMG_20170508_130434780_HDR by Andreas L., on Flickr
IMG_20170506_211204522 by Andreas L., on Flickr
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0