Διαφήμιση

Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

• Tips&Tricks
    • Σε εξέλιξη
    • Application
    • RedMi Note 3 Pro
    • MIUI
    • Χειροκίνητες ρυθμίσεις και συγκριτικά καμερών

Αντρέα θα δεις από pc. Δεν υπερβάλλω. Μ άρεσε η χερατη πολύ. Που σημαίνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Έβγαλα κάποιες out of focus τόσο χάλια που δεν ξέρω ο @tsine τι θα έλεγε.
      . Πρέπει να μάθω και τα χούγια του. Στο mi5s σήκωσα βαρεσα τέλος.
      @tsine μάλλον δεν έχεις δει άλλα κινητά. Τα xiaomi δεν είναι άσχημα απλά πάσχουν στο optimization του software. Που αυτό σημαίνει προσωπικό research development λεφτά κλπ. Δες με τον ίδιο αισθητήρα τι κάνει το pixel. Δηλαδή χωρίς κάτι άλλο point & shoot και πάντα βγάζει ένα καλό αποτέλεσμα.

Το ίδιο κάνει και η Samsung ή η Huawei. Όμως βλέπω τεράστια βελτίωση στην xiaomi. Παλιότερα η ψαλίδα ήταν πιο μεγάλη και χειρότερα τα πράγματα...

Αντρέα αν με το δικό σου μάτι δεν βλέπεις κάτι τόσο καλύτερα για μένα τον αοματο..

Νομίζω πως θα μείνω στο high στο hdr+

@linuxilakis
      Εχουν περάσει από τα χέρια LG g4, lg v20 Sony Xperia z1-2-3 και ένας φίλο; τώρα έχει τι xz1 και ένας άλλος το pixel 1 .. Samsung δεν έχω δει...
      Πριν πάρω το mi5s είχα το meizu Pro 5

Α και ένα iPhone 5 se

Γενικά δεν ξέρω πολλά να κρίνω μαι φώτογραφιες
      εδώ έμαθα στο thread

Επιπλέον εγώ προσπαθώ να καταλάβω πως καταλήξαμε ότι η
      TO xiaomi camera app τραβάει καλύτερα την ημέρα ενώ στην ουσία βγαίνουν οι φώτο κίτρινες και ξεθωριασμενες?????
      Sent from my MI 5s using Tapatalk

Κοίτα @tsine αντί να παίζουμε καμμία πρέφα απλα περνάμε την ώρα μας Μ αυτά τα μαραφετια. Το κοιτάμε από εδώ το ψιριζουμε από εκεί... Μαθαίνουμε brickαρουμε.. Έχω δει πολλούς που ήρθαν στην xiaomi και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας είδε το φως του.

Εδώ το πάμε πιο εξεζητημένα. Μην θαρρείς πως άλλοι κάθονται να δούνε dynamic range κ λοιπά τεχνικά

Το ζήτημα είναι πως κάτι βγαίνει από όλο αυτό. Και για αυτό το συνεχίζουμε...
      Ακόμα και χαλιά να είναι...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H tsine έγραψε:

xiaomi camera app τραβάει καλύτερα την ημέρα ενώ στην ουσία βγαίνουν οι φώτο κίτρινες και ξεθωριασμενες???
      πρωτη φορα το ακουω αυτο το πραγμα...η στοκ καμερα τη μερα δε παιζεται!
    • Ο/H foxy4270 έγραψε:

Ο/H tsine έγραψε:

xiaomi camera app τραβάει καλύτερα την ημέρα ενώ στην ουσία βγαίνουν οι φώτο κίτρινες και ξεθωριασμενες???
      πρωτη φορα το ακουω αυτο το πραγμα...η στοκ καμερα τη μερα δε παιζεται!
      Από την σελίδα 50 αρχίσαμε να κουβεντιαζουνε...

Η xiaomi camera για να τραβήξει καλά μέρα θέλει προσοχή για να βγει καλή

• Ο/H foxy4270 έγραψε:

ρε συναδελφε εσυ εδω μιλας για κιτρινες και ξεθωριασμενες? που το ειδες αυτο?
      Δες σε όλες τις φωτο που έχουνε ανέβει και περιέχουν ουρανό πόσο κίτρινοπος βγαίνει σε

• Διαφήμιση

@foxy4270 εσύ δεν ήταν να βάλεις την dev που. Με ρώταγες?

Εντομεταξί πως πάει η custom rom που έβαλες?
      Πάει σταθερά (όσο μπορεί)

• Καλημέρα σε όλα τα pRixel και μη! :D

@linuxilakis Βασίλη...του παστέλ το κάγκελο στο ΜΙΧ2...δυστυχώς...προς το παρόν... ;(
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Καλημέρα σε όλα τα pRixel και μη! :D

@linuxilakis Βασίλη...του παστέλ το κάγκελο στο ΜΙΧ2...δυστυχώς...προς το παρόν... ;(

Καλημέρα Χρήστο.

Βλέπεις ουσιαστική διαφορά από το mi5s σε λεπτομέρια; Εγώ τα βλέπω πολύ παρόμοια (δεν έκανα βέβαια download το αρχειο) με εξαίρεση ίσως λίγο το ναό (ειδικα στο φράχτη).
      Οι μεγαλύτερες διαφορές ειναι το εύρος χρωμάτων και dynamic range.

Βασίλη στο ναό ίσως έπρεπε να βάλεις hht. Στο mi5s που είχα ενεργή την αυτόματη ενίσχυση, σε iso 6400 που το ενεργοποιούσε έκανε δουλίτσα (προφανώς απενεργοποίησες και στο mi5s την αυτόματη ενίσχυση). Παρεμπιπτόντως, η χεράτη βγήκε εύκολα με 0.5 sec? Πρέπει να βοηθάει και το μέγεθος πέραν του OIS.

=============== Ιαν 8th 2018, 12:18pm ===============
      Πάρτε μερικές και από Mi Note 2 auto (hht)
      Στη δεύτερη ήταν πολύ χαμηλός ο φωτισμός.

IMG_20180107_214839_HHT by Andreas L., on Flickr

IMG_20180107_215203_HHT by Andreas L., on Flickr

IMG_20180107_215434_HHT by Andreas L., on Flickr
    • Διαφήμιση
    • Το λοιπόν πνίγομαι στη δουλειά μετα απο εβδομαδιαία άδεια. Ετσι είναι τα στελέχη.ΧΕχε. Επειδή βλέπω να λέτε χάλια παστέλ κλπ κλπ. Ο σκοπός του συγκριτικού δεν ήταν να δούμε αν βγάζει ωραίες φωτο κλπ. Ο σκοπός ήταν να δούμε πως τα πάει σε σχέση με το mi5s το mix2. Άρα χωρίς πολλά έβγαζα τράβαγα και με τα δύο και άντε γειά. Απενεργοποιήσα σκόπιμα το hht και ειδικά στις βραδυνές και όλα contrast κλπ τα ίδια και στα δυό τηλέφωνα. Οπότε σίγουρα είναι κακές πολλές απο αυτές αλλά έγινε με το προαναφερθεν σκεπτικό και μόνο.

Αντρέα μόνο εσύ εντόπισες την διαφορά στο φράχτη. Εύγε παιδί μου. Έχω και άλλες που το mix τα έκανε μαντάρα σαν να έβγαινε out of focus. Στο mi5s είναι με την πρώτη. Σας έβαλα ένα δείγμα απο αυτές που πήρα με point & shoot μία φορά χωρίς πολλά πολλά.

Τώρα η χεράτη ήταν πανεύκολη αλήθεια. Την έβλεπα στον υπολογιστ'η και δεν το πίστευα. Αν το μάθω πιο καλά θα πάει και καλύτερα στις χεράτες. Γενικά έχω σταθερό χέρι. Βοηθάει πολύ ο σταθεροποιητής.

Στο auto ειλικρινά δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Επίσης δεν έχω κάνει tap to focus σε καμμία. Ισως άλλος ένας λόγος που βγήκαν έτσι. Δύσκολο να διαχειριστούνε τόσες φωτεινές πηγές και σκοτάδια μαζί.

Αυτά θα επανέλθω